Oldalak

2011. január 10., hétfő

A Mensch Nemzetközi Alapítvány felhívása

Kedves Barátunk! Tisztelt Partnerünk!

Alapítványunk kiemelten közhasznú szervezet, amelynek célja olyan toleráns társadalmi értékrend, demokratikus történelmi tudat formálása, amely értékeli, tiszteletben tartja a kisebbségek és a felekezetek jogait, elítéli a sovinizmus, a rasszizmus, az idegengyűlölet és a gyűlöletkeltés valamennyi megnyilvánulását.

Lehetőségeinkhez képest segítjük az erre irányuló kulturális, tudományos és oktatási tevékenységek különböző formáit, különösen a tízen- és huszonéves korosztályt érintő felvilágosító tevékenységeket.

2011-ben az egyik legfontosabb programunk „Az Eichmann-per történelmi értékelése” címet viselő konferencia lesz.

Ötven évvel ezelőtt, 1961. április 11-én kezdődött Jeruzsálemben Adolf Eichmann pere, amely a tömeggyilkos felakasztásával végződött. Ekkor hajtottak végre utoljára Izraelben halálos ítéletet.

Eichmann a fasiszta Nemzetiszocialista Német Munkáspárt tagjaként, mint SS-Obersturmbannführer, a zsidó származású magyar állampolgárok koncentrációs táborba gyűjtésének egyik fő szervezője, a hazai zsidó és cigány deportálások irányítója volt. Az együttműködő magyar kormány közreműködésével több, mint 600.000 embert, elsősorban vidéki zsidókat gyilkoltak le. Nem véletlenül nevezték Eichmannt a Harmadik Birodalom legelvetemültebb hóhérjának.

A 2011. április 15-i konferenciát Aliza Ben-Noun nagykövet asszony nyitja meg, fő előadója Dr. Gabriel Bach nyugdíjas főbíró lesz, aki az Eichmann-per idején Gideon Hausnernek, a per főügyészének a helyettese volt. Előadást tartanak a téma neves ismerői közül Dr. Heller Ágnes, Dr. Szita Szabolcs, Dr. Hack Péter és Moshe Golan holokauszt-kutató.

A konferencia fő szervezője a Mensch Nemzetközi Alapítvány, támogatója Izrael Állam Nagykövetsége, helyszíne az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Előzetes tárgyalásaink szerint az eseményről magyar és izraeli televíziós csatornák is tudósítanak. A nemzetközi sajtó és média képviselői közül már többen jelezték részvételi szándékukat.

A Mensch Nemzetközi Alapítvány kuratóriuma azzal a kéréssel fordul Önhöz, hogy 10 ezer Ft (vagy ennél magasabb) összegű támogató segítségét kérje „Az Eichmann-per történelmi értékelése” címet viselő konferencia megrendezéséhez. Segítségét névre szóló oklevéllel ismerjük el.

Címünk: Mensch Nemzetközi Alapítvány, H-1143 Budapest XIV., Semsey Andor u. 3.

Bankszámlaszám: MKB 10300002-10112205-49020016
Adószám: 18179509-1-42

Az átutalásnál kérjük feltüntetni: Eichmann konferencia.
Adójának csökkentéséhez a befizetett összegről igazolást állítunk ki!

Az együttműködését megköszönve:

Steven Andrew Geiger alapító

Dr. Strasser Tibor, a kuratórium elnöke

Dr. Szita Szabolcs történész, a kuratórium tagja

http://www.mensch.hu/

Nincsenek megjegyzések: