Oldalak

2011. november 19., szombat

Apokalipszis, most: A Jálkut Simoni szerint Irán és Szaúd-Arábia a régi Messiás-próféciát teljesítik be?

Érdekes párhuzamokra hívja fel a figyelmet több izraeli portál egy ősi aggádikus szöveg és napjaink „fokozódó” közel-keleti helyzete között.

Az Irán és Szaúd-Arábia között az elmúlt hetekben tetőfokára hágó feszültség megfelel egy régi próféciának, amely foglalkozik a Messiás Király – az Izraelt és vele együtt az egész világot megváltó ember – megjelenésének esztendejével is.


A provokátor és a provokált uralkodó egy korábbi felvételen

Mint arról blogunk is beszámolt, az Egyesült Államok igazságügyi minisztere, Eric Holder nyilvánosan azzal vádolta meg Iránt, hogy Washingtonban meg akarta gyilkoltatni Ádel al-Dzsubeírt, Szaúd-Arábia nagykövetét, és ennek érdekében a mexikói Zeta drogkartell egy emberével tárgyalt egy diplomaták és politikusok által sűrűn látogatott étterem felrobbantásáról, nem tudva, hogy az illető valójában az amerikai bűnüldözés téglája. Szaúd-Arábia nem sokkal később bejelentette, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé viszi az ügyet.


Iráni rakétagyakorlat. A Messiás jövetele előtt elpusztul a világ nagy része?

Eközben – de különösen a Nemzetközi Atomenergia Ügynökségnek az iráni nukleáris fegyverkezéssel kapcsolatos jelentése előtti napokban – több olyan hírről számoltak be, miszerint Szaúd-Arábia, de több más, magát fenyegetettnek érző Öböl-menti állam is arra biztatja a Nyugatot, számoljon le Iránnal fegyeres erővel is. Ez megegyezni látszik az eseményeknek a Jálkut Simoniban megjövendölt sorrendjével.


Az izraeli polgári védelem iskolásokat készít fel háború esetére

De mi a Jálkut Simoni? A júdaizmussal foglalkozó szövegekben sokszor meghivatkozott kompiláció a zsidó Biblia könyveivel foglalkozik: az első 963 részre tagolt könyv a Tórát, azaz Mózes öt könyvét, míg a második, amelyben 1085 részt találunk, egyes prófétákkal és a Szentírás más könyveit boncolgatja, majdnem a Talmudéhoz hasonló sorrendben. A szerzőség nem állapítható meg kétséget kizáróan; egy velencei kiadás a tizenegyedik századi Frankfurti Simon rabbinak tulajdonítja a kompilációt, sokan azonban későbbinek tartják a művet. Annyi biztos, hogy 1310 előtti, mert ebből az évből egy példány már fennmaradt.


A Jálkut Simoni Jesája (Izaiás) prófétával foglalkozó könyvében ezt a szakaszt olvashatjuk:

Rabbi Jichák mondta: „Abban az évben, amelyben a Messiás Király megjelenik, a világ valamennyi nemzete provokálja egymást. Perzsia királya provokál egy arab királyt, s az arab király Arámhoz fordul tanácsért. S Perzsia királya visszamegy és lerombolja az egész világot. S a világ valamennyi nemzete rémületben és ijedelemben van, s arcukra borulnak, s fájdalmaik a szülő nő fájdalmaihoz hasonlatosak, s Izrael rémületben és ijedelemben van, és azt kérdik: ’Hová mehetnénk? Hová mehetnénk?’, s ő azt mondja nekik: ’fiaim, ne féljetek; mindent, mit tettem, érettetek tettem. Miért féltek? Ne féljetek, eljött megváltásotok ideje, és a végső megváltás nem olyan mint az első megváltás, mert az első megváltás keserűséget hozott és szolgaságot más királyságok alatt, de a végső megváltást nem követi keserűség és szolgaság más királyságok alatt.”


A történelmi Arám elhelyezkedése

Perzsia természetesen Irán, s a szövegben megjelenő arab király is viszonylagos biztonságban beazonosítható II. Abdullah uralkodóval. Kérdés, kicsoda-micsoda Arám, akihez tanácsért fordulnak? Arám annak idején az ősi Mezopotámia egy részét jelentette, amin a mai Észak-Irak és Kelet-Szíria osztozik. Ez az a régió, aminek az instabilitása a leginkább aggasztja Szaúd-Arábiát ezekben a hetekben, miközben az Irakban tartózkodó amerikai csapatok – Arámban is – csomagolnak, hogy december 31-ig kivonulhassanak az országból. Kérdés, hogy ezek után az iraki rendszer meddig tart ki, de inog az Irán-barát szíriai rezsim is.


Irakból távozó amerikaiak. Ők lennének a titokzatos Arám?

A prófécia nem túl sok jót jósol a világ legnagyobb része számára, amelyet – ha Jichák rabbi mondanivalóját szó szerint vesszük – Irán a Messiás színre lépése előtt lerombol.


Lásd még: Apokalipszis és az oroszok

MÉG SOK ILYEN ÉRDEKES CIKKRE LENNÉL KÍVÁNCSI? ITT TÖBB SZÁZAT TALÁLSZ, ELŐÁLLÍTÁSUK PÉNZBE, IDŐBE KERÜLT. IDE KATTINTVA LEHETŐSÉGEIDHEZ MÉRTEN SEGÍTHETED A MIÉRT CIONT. KÖVESD MÁSOK JÓ PÉLDÁJÁT!

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Eldrad írja:

"...A prófécia nem túl sok jót jósol a világ legnagyobb része számára, amelyet ...Irán a Messiás színre lépése előtt lerombol..."

- Most komolyan, az eddig bőven kitárgyaltakat, meg Irán helyzetét tekintve erre mennyi esély van?

Ugyan már...

(Csak megjegyzem, ahhoz, hogy bárki is "mindent leromboljon", volt Szovjetunió + USA léptékű nuke- ütőerő kellene. Erre meg Iránnak, vagy bárki másnak is annyi az esélye, mint egérf...ngnak a tornádóban)

Nechemia ben Avraham írta...

Ez igaz, de ha bevon szövetségeseket, akkor már másképp áll a helyzet.

Névtelen írta...

Eldrad írja:


Szövetségeseket?

Kiket?

Már többször kitárgyaltuk, te is, én is, meg mások is, hogy az iszlámnáciknak semmi esélye nem lenne nem hogy az egész világ, de még Izrael ellen sem...

És akkor még marad a tömeges nuke- csapás kérdése, amit irán és bandája egyszerűen képtelen lenne kivitelezni, mert nincsenek meg hozzá az eszközeik.

Főleg nem annyi, amennyit említettem az előző kommentben, márpedig annál kevesebbel nem lehet "apokalipszist" csinálni.

Névtelen írta...

http://www.jpost.com/IranianThreat/News/Article.aspx?id=246690
szorul a hurok és fogy a levegő a kis gyökér körül. remélem egy belső iráni forradalom most már elzavarja

Névtelen írta...

gyorsan teljesedik be minden látás