Oldalak

2008. november 5., szerda

Fogja tudni vezetni a szabad világot?

Akik rendszeresen olvassák a Miért Cion?-t, tudják: soha nem csináltam titkot abból, hogy McCainnek szorítok. Ma reggelre nyilvánvalóvá vált, hogy nem ő lesz a következő négy évben a Fehér Ház lakója.

Barack Hussein Obama demokrata párti jelölt rekordösszeggel mozgósított rekordmennyiségű szavazót. Elsősorban gratulálunk a győzelemhez, mert ez így illik; rögtön ezután súlyos kételyeinknek is hangot adunk, amelyek forrása természetesen nem az, hogy Obama demokrata, és pláne nem az, hogy afro-amerikai. Jómagam szívesen láttam volna Condoleezza Rice-ot elnökként (nincs kizárva, hogy még fogom is), normális embert a politikus bőre színe egyáltalán nem érdekel. Ez a téma két szavazói rétegnél játszott szerepet: egyfelől az Obama reklámkampányában gátlástalan populizmussal megagitált, lecsúszott fekete és hispán tömegeknél, másfelől azon fehér széplelkeknél, akiknek egyetlen szempontjuk volt, hogy afro-amerikai legyen az elnök, mert a világ számukra csak akkor kerek. Ez a két réteg rasszista módon szavazott – lelkük rajta.

A faji témát ezzel akár le is zárhatjuk, és a mi szempontunkból teljesen irreleváns az új elnök összes többi ellentmondásos ügye: a fajgyűlölő fekete lelkész, aki feleségével összeeskette és aki gyermekeit keresztelte, az iszlámba való beleszületése, valamint a kis híján elsummantott nénikéje, aki négy éve él illegális bevándorlóként az Egyesült Államokban, ráadásul egy szociális bérlakásban. Obama rengeteg zűrös ügye még egyáltalában nem zárja ki, hogy jó elnök legyen. Ki ma a jó amerikai elnök? Természetesen az, aki az iszlám által a kultúrcivilizációk ellen – nem csak és nem elsősorban fegyverrel, hanem migrációval és demográfiai eszközökkel – folytatott irtóhadjárat láttán nem fordítja el a tekintetét, továbbá amikor az atomfegyverkező Irán szemen köpi, nem tesz úgy, mintha esne az eső. A szabad – a még szabad – világot, akár tetszik, akár nem, valakinek vezetnie kell, és ez a valaki nem lehet más, mint Amerika elnöke.

Obama demokrata elnök, és sajnos a megválasztott demokrata elnököknek szokott lenni egy fixa ideájuk, nevezetesen az, hogy a külvilág ügyeivel nem igazán kell foglalkozni, Amerika majd jól bezárkózik, és saját gondjaira összpontosít. Ezzel indult Roosevelt, ezzel indult Kennedy, ezzel indult – nagyon látványosan – a többek közt az amerikai betegbiztosítási rendszer „átalakítását” célul kitűző Clinton, akinek kivált Hillary rágta a fülét: mégsem járja, hogy amerikaiak milliói biztosítás nélkül rohangásszanak. A sors iróniája, hogy mindhárman megkapták az adott korszak legkeményebb kihívását: Roosevelt a nácizmust, Kennedy az akkor már világűr-hódító kommunizmust. Clintont az iszlamizmus a World Trade Center ellen elkövetett első merénylettel figyelmeztette arra, hogy Francis Fukuyamának nem volt igaza, a történelem nem hogy nem ért véget, hanem még csak most kezdődik (ami pedig a biztosítás nélkül élő amerikaiakat illeti, az ő problémájukra van egy megoldás: talán be kéne menniük a területileg illetékes biztosítók valamelyikéhez, szerződést kötni, fizetni a havi díjat, és akkor nekik is lesz biztosításuk).



Sajnos Obama engem nem emlékeztet sem Rooseveltre, sem Kennedyre, sem Clintonra, holott mindhárman állták a sarat és kitűnő választ adtak a kihívásra. Obama egy negyedik demokrata elnökre emlékeztet, a gyászos Jimmy Carterre, aki alatt az Egyesült Államok mélypontra jutott. Carter 1976-ban győzött, s az ő kihívása a bekeményítő brezsnyevizmus és az akkor még csírájában jelentkező iszlám terror volt (az arab terror azt megelőzően nem annyira vallási, sokkl inkább nacionalista alapon tombolt). Jimmy Carter, a lelkész jó ember volt, jóakaratú, és ez bizonyult a legnagyobb hibájának. A brezsnyevi Szovjetunióval szemben semmilyen jóakarat nem használt, habozás nélkül lerohanta Afganisztánt, amikor úgy érezte, az iráni sah bukásával és a Camp David-i béke kierőszakolásával gyengülnek a térségbeli amerikai pozíciók, és űr kínálkozik, amit be lehet tölteni. A Khomeini vezette Iránnal szemben semmi jóakaratnak nem lehetett foganatja: a teheráni iszlamista csőcselék azonnal megérezte, hogy Amerikába most rúgni lehet, és lejátszódhatott az a szégyenletes esemény, hogy ideológiától megveszett, habzó szájú kis senkik hónapokon át túszként tarthatták fogva egy atomhatalom nagykövetségének dolgozóit. Ronald Reagannek sok munkájába tellett, amíg helyreállította hazája tekintélyét, amelyet utódainak jobbára sikerült megőrizniük.

Kérdés, sikerül-e megőriznie Barack Obamának? Kérdés, végrehajtja-e választási ígéreteit, főleg azokat, amelyek nem annyira ígéretek voltak, hanem inkább sugallatok? Az egyik kampányfilm arról szólt, hogy egy elhízott és lepusztult, középkorú férfi elkeseredett ábrázattal ül a lakásában a számítógépnél. A cuccait épp pakolják kifele, amikor Irakból telefonál a fekete bőrű, katona haverja és jókedvűen érdeklődik: no, mi újság van? A lepukkadt fehérnek persze nem nagyon van kedve jópofizni, hiszen épp kirakták az állásából, és most költözik ki a kéglijéből is. A szemérmetlenül hazug üzenet azt sugallja azoknak, akiket illet, hogy a problémáikért nem ők maguk a felelősek, hanem Bush, aki Irakban háborúzik dollárszázmilliárdokért ahelyett, hogy lajhárok lakbérét fizetné belőle, és gondoskodna arról is, hogy ingyenes egészségügyi ellátásuk meg melóhelyük legyen, utóbbi lehetőleg olyan, ahol nem kell dolgozni, csak egész nap internetezhetnek. Igazi kelet-európai választási kampányfogás: aljas, hazug, demagóg, szavazz ránk, majd mi adunk neked. Persze abból a pénzből, amit a másik embertől elveszünk majd. Obama adót akar emelni, és szegény McCain hiába lovagolt a tévévitákban ezen. Hiába lovagolt, ha egyszer olyanoknak is van szavazójoguk, akik nem, vagy csak minimális mértékben fizetnek adót, minél magasabb szinten történő eltartásukat viszont elvárják. Obama őket robbantotta ki amúgy zseniálisan megcsinált kampányával a monitor elől az állatpornó és egyéb épületes dolgok bambulásából arra a húsz percre, amíg leballagtak a legközelebbi szavazófülkébe. Rekordszámban mentek most szavazni az amerikaiak. Nem véletlenül.

Ha tehát Obama megpróbálja ígéreteit és sugallatait betartani, akkor nagy baj lesz. Odahaza, belpolitikailag belebukik ugyan, de ez időbe telik, egy-két évbe, és ez alatt az idő alatt az amerikai elnök nem azzal foglalkozik majd, ami a dolga. Barack Obamának ugyanis, bármilyen meglepő, de nem dolga, hogy adóemelések révén sine cura állásokat teremtsen fehér lumpenproliknak, ingyen egészségügyet hozzon létre a fizetni nem hajlandóknak, növelje a színes tömegekre fordított jóléti kiadásokat és az illegális bevándorlóknak juttatott szociális bérlakások számát. Különösen nem dolga Barack Obamának, hogy csapatokat vonjon ki Irakból; ez nemhogy nincs napirenden, de elég valószínű, hogy még további csapatokat kell más országokba küldenie. Külpolitikailag pedig épp úgy nem dolga, hogy békülékeny hangot üssön meg az iszlámmal, amint ezt Carternek sem lett volna szabad megtennie a Szovjettel. Barack Obamának a legfőbb tennivalója: megnyerni az iszlámmal szemben folytatott világháborút. Ez a feladata, még akkor is, ha a középső neve Husszein. Ha ugyanis ez nem sikerül, akkor nincs tovább – se fal állások, se ingyenes, se fizetős egészségügy, se adó, se pénzfecsérlés.

Azért nem örülök győzelmének, mert a megválasztott elnök eddigi megnyilvánulásai, bizonytalankodásai, simlis dolgai alapján nem hiszem, hogy Obama ennek a feladatnak megfelelne. Az elemző azonban néha azt kívánja, bár tévedne. Én is ezt kívánom magamnak és mindannyiunknak. Ha így lesz, természetesen bocsánatot fogok kérni az elnöktől.

Isten áldja őt, Isten áldja Amerikát és vele az egész világot.

34 megjegyzés:

Névtelen írta...

Régóta olvasom a blogod, mert korrekt.
Én is gratulálok Obamának, de
a kételyekkel teljesen egyetértek.
Viszont az is meghatározó, kivel veszi magát körbe. Ez még adhat bizakodásra esélyt.
Egyébként sajnos még Jimmy Carter sem lesz. Szerintem Obama nem érti az american dream-et. Talán a tanácsadói.

Unknown írta...

Tökéletesen egyetértek, Obama MEGAPOPULISTA kampámnnyal megnyerte, lelke rajta...

Nechemia ben Avraham írta...

Névtelennek: köszönöm, remélem, sokáig maradsz olvasóm és a blogot ajánlod másoknak is.

Gábornak: igen, de mint írtam: ne tartsa be. Azt hiszem viszont, a fiatalsága mián még kellőképp idealista ahhoz, hogy megpróbálkozzék vele. A lendülete mindenképp nagy, de majd meglátjuk, merre viszi.

Unknown írta...

Kedves Richard,

Én nem bízok abszlute Obama egyik kampányfogásában sem, számomra ő egy "szépségkirálynő": "Béke, glob. felm.-ellenesség (vajon ő aláírná a Kyotói egyezményt?!), terhek csökkentése, háborúellenesség, biciklizzünk".
Komolytalan, csak Amerikában ezt megeszik.
(Mit kezdene ő muszlimként (?!) Iránnal, Irakkal, Afganisztánnal??)
Egy szavát se hiszem, én így gondolom.

Jahhh, igen, azt elfelejtettem a kedves blogírónak írni, hogy akinek csak tudtam, annak ajánlottam, mert Nekem nagyon tetszik a blog.
Had éljek egy kérdéssel is, tudsz valamit a jövő évi TEL AVIV 100 éves bármilyen akármilyen rendezvényről? Vagy még túl korán van? Sehhhol, semmit sem találok. Jövőre megyünk ki Erecbe, 1-2 hétre, szeretnék pont akkor ottlenni hamár idén a 60. yom haatzmautot kihagytam sajnos.

Nechemia ben Avraham írta...

Nem hiszem, hogy Kyotót aláírná, azt ui. a harmadik világ kb. úgy képzelte el, hogy az Egyesült Államok és a fejlett Észak általában fogja vissza magát, ők meg majd annyit füstölnek, amennyi a csövön kifér, mert nekik ehhez joguk van. Az élén Indiával meg Kínával. Erre intett be az USA és lett ő a főgonosz.

Gratulálok előre is az utazáshoz. Sajnos megdöbbentő, hogy a 100. évfordulóról baromira nem találok én se semmit. Írtam Ron Huldájnak, válaszra sem méltatott a pgm. hivatal, jó szokás szerint... Hát ez van. De nem adom fel, kutatgatok, és amint lesz valami, itt mindenképp megjelenik magyarul.

Eddig ez van:

http://www.telavivfoundation.org/Tel_Aviv_100.htm

Unknown írta...

Persze, persze tudom, nemcsak az USA pöfékel, hanem a távol kelet is nagyon, de mivel usa választásokról volt szó, szért hoztam fel kyotót is, de fenntartom amit feljebb írtam obamával kapcsolatban.

TA100: ez egész korrekt, de sokkal többet várnék. TA persze nem az a tipikus történelmi ÓÓÓÓÓÓváros, de IL minden szempontbeli fellendülésének jelképe ahogy az előző cikkekben is írtad.

Névtelen írta...

Obama nem csak a reklamfilmek miatt nyert, hanem a szar gazdasagi helyzet es Bush par ev es kivonulunk irakbol haborus politikaja miatt ha az usa kivonul irakbol ott kaosz(kurdok, siitak szunnitak) lesz mert nincs eros vezetes (szaddam is csak verrel tudta osszetartani)
Obama biztos eltudja vezetni az usat nem kell a beszarni persze az olyan emberek mert is gondolnak ezt ha benyeltek az Obama muzulman vagy hogy fehergyulolo kereszteny szelsoseges mocskolodast

Unknown írta...

Tökéletesen egyetértek mind Carter,
mind Obama (elözetes)megitélésével.
Ha rajtam múlik, nem Ő lenne jövöre
az amerikai elnök.Rajtam nem mulott,
de az amerikai zsidókon igen.Felmérések szerint több mint
70%-uk Obamára szavazott!
Még néhány apróság:
-- Az utobbi amerikai elnököknek az
volt a fixa ideájuk,hogy pályafutásukat a közel-keleti béke
létrehozásával koronázzák meg.Pontosan tudjuk, hogy sikerült
ez Clintonnak 2000-ben,tudjuk hogy sikerül ez most Bushnak.Az egyetlen
máig érvényben lévő (és többé kevésbé még szuperáló is) békét
a féleszű Carter ideje alatt kötötte Israel és Egyiptom :)
-- A fél világ azt szajkózta, Usa
Israel érdekében támadta meg Irakot!Sok marhaságot hall az ember
balról és szélső jobbról,azt hiszem ez méltán indulhatna az első helyért. Irak és Irán jobban utálta egymást mint Israelt.Irak szétverése felszabadította Irán mindkét kezét!
-- valóban olyan nagy baj lenne nekünk, ha az USA egy kicsit többet foglalkozna magával, és kevesebbet velünk?:)
A puding probája, hogy megeszik :)
Obama ezekből a demagóg igéretekből a felét sem akarja és a negyedét sem tudja majd betartani:)

moxi írta...

Kedves Richárd,
van a bejegyzésben egy furcsaság: "Clintont az iszlamizmus a World Trade Center ellen elkövetett első merénylettel figyelmeztette arra, hogy Francis Fukuyamának nem volt igaza(...)"
A 2000. szeptember 11-i merénylet bekövetkeztekor nem Bill Clinton, hanem George W. Bush volt az Amerikai Egyesült Államok elnöke. Gondolom, az inkriminált szakaszt még át akartad szerkeszteni, csak véül megfeledkeztél róla,így maradhatott bent ez az - első pillantásra durva tévedésnek tűnő - fogalmazási hiba.

Nechemia ben Avraham írta...

Moxi: a World Trade Center elleni ELSŐ merényletre gondoltam, amikor levitték a föld alatti parkolóba a robbanóanyaggal megrakott pickupot. Ez 1993. február 26-án volt. Nem szólt persze akkorát, mint 9/11, de sajnos volt öt halott és ezer sebesült. Ez volt az, amit a vak sejk szervezett, az Omár Abdul Rahman.

Kovács Katalin írta...

A csudába is, pedig azért jöttem ide, hátha olvashatok valami totálisan bíztatót, ami elhessegeti a félelmeimet! Na mindegy!
Miért van az, hogy elsőre, zsigerből nekem is Carter jutott eszembe?
TEL AVIV!!!
"... Én mindig hittem ebben az országban. És főleg ebben a városban. Sokan másra esküsznek, Jeruzsalemre, mert szent, Haifára, mert ott dolgoznak, vagy a gyöngyszemre, Eilátra. Én azomban erre a városra esküszöm, ahol hetven nyelven beszélnek, mindig zajlik az élet, az utcák teli vannak macskával, és bársonyosan melegek az éjszakák..."

Névtelen írta...

Tök jó idézet. Honnan van?

Névtelen írta...

Hát persze, hogy a Szerelmem Tel-Aviv a forrás! Úgy látom Rebeka, még mindig csíped Ricsi verhetetlen stílusát. Bárcsak kiadnák héberül is a századik szülinapra!!Levana

Nechemia ben Avraham írta...

Lelövitek itt a poént...

Vaddi írta...

Shalom Richárd!
Először is gratulálok a blogodhoz. Korrekt, érdekes, gondolkodásra és megszólalásra inspirál. Rendszeresen foglak olvasni. :)
Másodszor: az általad ezen posztban írottakkal mélységesen egyetértek. Cseppet sem örülök Obama megválasztásának.
Maximálisan osztom azt a véleményt, mely szerint megapopulista kampánnyal nyert. A mindenkinek való megfelelni-akarásból még soha nem jöttünk ki jól. Ne legyen igazam! :)
A puding próbája az evés, tehát majd meglátjuk....

Shabbat Shalom! :)

Nechemia ben Avraham írta...

Köszi a gratulációt. Feltehetném itt is a kérdést, amit korábban achatnál feltettem, hogy hova lett az első blogod?

Mitya Ivanov írta...

köszönöm a megerősítést, már korábban pedzegettem, hogy ez egy szélsőséges blog, ezt akkor a megérzéseimre alapoztam. Nos ez a poszt a konkrétum.
Szóhasználat (A lepukkadt fehérnek.....), érvek, állítások, és állatos pornót néző Obama szavazók, szterotípiák, szerző álal megfogalmazott fixa ideák ([i]Barack Obamának a legfőbb tennivalója: megnyerni az iszlámmal szemben folytatott világháborút[/i]) és általánosítások tömege. Tisztára mint a kuruc.info-n. Szépen párhuzamba lehet állítani a dolgokat. a posztíró gondokodásmódja egyenlő a magyar szélsőjobb gondolkodásával. De attól, hogy ebben a blogban nem olvashatunk egyes népcsoportok konkrét megsemmísítéséről (gondolatban persze lehet), attól még nem különb egy jottányit sem


2 jellemző párhuzam:
zsidó összeesküvés=az iszlám leigázza a világot

munkanélküli ingyenélő romák=arabok, akik semmi másra nem képesek, csak arra, hogy leromboljanak mindent

a magyarok a kárpát medence szellemi urai=a közel keleten a zsidókat kell támogatni mindenkinek, [i]mert ez így helyes[/i] by Lyndon Johnson

Nechemia ben Avraham írta...

A különbség: a zsidó összeesküvés elmélete egy ostobaság, az iszlám ezzel szemben minden létező fórumon kimondja, hogy a világot az iszlámnak KELL uralnia. Sajnálom, ha te vaknak vagy süketnek tetteted magad, és ezt nem veszed észre. Az iszlám erről szól, ezért az iszlámot meg kell semmisíteni,még akkor is, ha neked nem tetszik. A kuruccal való párhuzamokat és a hasonló szellemi agymenéseket kikérem magamnak; most csak az angyali türelmem teszi, hogy ez itt megjelenhetett, legközelebb azonban szíveskedj mondanivalódat az euroatlanti civilizáció elvárásaihoz igazítani. Addig is: talán nézd meg az Obama reklámfilmjét, mert a röfidből nagyon úgy látszik, hogy nem láttad, más szavakkal: fogalmad sincs róla, miről beszélsz.

Mitya Ivanov írta...

"legközelebb azonban szíveskedj mondanivalódat az euroatlanti civilizáció elvárásaihoz igazítani"

hogy milyen elváráshoz? és mihez nem igazítottam?
Talán azt jelenti az euroatlanti elvárás, hogy valamit ki lehet mondani, és valamit nem? valamiről lehet állítani valamit, de ugyanazt egy másik valamiről nem lehet állítani, mégha ugyanaz is az eredője?
BO szavazóit te nevezted állatos pornónézőnek, ez milyen civilizáció elvárása?

de ha kell finomítok: gondolkodásod teljesen ugyanolyan mint a szélsőjobbé. Rasszista és kirekesztő és általánosító.

továbbra is olvasni fogom ezt a blogot, mert érdekes és érintett is vagyok, de akármekkora baromságot nem vagyok hajlandó tolerálni. legfeljebb nem szólalok meg

Üdv

Nechemia ben Avraham írta...

Nem a szavazóit neveztem annak, hanem azokat, akiknek az illető reklámfilm szólt. Amellett, tudod, a politikai publicisztikának vannak bizonyos eszközei, és ezek közé tartoznak az effajta túlzások is, amiket alkalmaztam. Mert nyilvánvaló, hogy még a reklámfilm becélzott közönsége sem néz egytől-egyig bestialitást, sőt, valószínű, hogy többen nem, mint ahányan igen. De miután egy műfajban az adott keretek közt nem feltétlenül lehet statisztikai adatokat kifejteni, ezért az ember többféle ecsetvonással ábrázolja azt az alapvetően léhűtő, potyaleső csürhét, amely valamennyi országban fellelhető, Amerikában is, bőrszíntől függetlenül. Ez a bagázs általában nem jár szavazni, baszik mindenre, és nagyon nehéz megmozdítani. Ez az, ami Obamának sikerült, ezért mentek el rengetegen, mert azt sulykolta nekik irtózatos pénzeken, hogy gyerekek, nektek nem azért rossz, mert szar, lusta alakok vagytok, hanem mert a rohadt Bush százmilliárdokat tapsol el Irakban, amellett még a gazdagok kevés adót fizetnek. És azt sugallta nekik, hogy ha majd ő lesz az elnök, akkor ez másképp lesz, és még azt is sugallta, hogy az az adó, amit a gazdagok egyelőre nem fizetnek be, meg az a pénz, ami a háborúkra elmegy, akár ezeknek az embereknek is a zsebében lehetne. És ez a geci nagy szemét populizmus, ami eddig nem volt divatban, csak errefelé, Északnyugat-Balkánon. Amerikában eddig nem lehetett ilyen módszerekkel győzni. És ez riasztó. Ezután erre írtam, ám legyen, Obama ezzel (is) győzött, csak nehogy elkezdje betartani az ígéreteit. Igenis, a Közel-Keleten a zsidókat kell támogatnia mindenkinek, pontosan úgy, ahogyan 1938-ban Csehszlovákiát kellett volna támogatnia mindenkinek. Aztán már támogatták is, csak akkor már nem létezett. Én nagyon nem szeretném ezt megérni, és ez a blog azért van, hogy ez ne történjen meg. Azért pedig, hogy ez ne történjen meg, semmilyen ár sem drága.

Mitya Ivanov írta...

tehát Obama szavazóit nevezted annak. Különben lényegtelen, hogy az a réteg szavazott-e vagy sem, fölénye akkora volt, hogy nem oszt nem szoroz. És azt sem tudhatjuk pontosan, hogy természetfilm csatornák nézése közben tényleg elmentek e szavazni.
de ha ez a jelző az írói munkásságod része, akkor legyen.

Viszont még mindig nem kaptam választ arra, hogy milyen euroatlanti civilizáció elvárásaihoz kell alkalmazkodnom, és miben sértettem meg ezeket az elvárásokat

Unknown írta...

EZT TEDD KI RICHARD LÉGYSZI, MERT AZ ELŐZŐT NEM ELLENŐRIZTEM LE ÉS TELEVAN HIBÁVAL <--- EZT TÖRÖLD LÉGYSZI. CSAK A HSZ-T TEDD BE KÉRLEK.

Na tamás, te nagyon nem érted ennek a blognak a lényegét, és úgy látszik nem is olvastad még.
Richard az iszlámot irtaná ki, nem az embereket, akik művelik. Azt a vallásnak nevezett oda-vissza ferdített mocskot, ami a gyerekeket is ölésre zsigereli fél éves koruk óta, mikor már 3 évesen kalasnyikovot kap apukától, meg gránátláncot 10 évesen. A nőket, akiket agyonvernek, elnyomnak csadorba vetik őket és akiknek gyereket kell nevelni, háztartást vezetni, amellett h elviseli, hogy másik 10 asszonyon osztozik.
A blogíró nem is akárhogy szidja néha az izraeli rendszert, ha ott tényleg hiba van, a blog ugyan szubjektív de kirekesztő semmiképp, a tények rendesen megfogalmazva.
Ha Te Obama kampányát megetted, akkor magad környezetébe nézzél körül.
Meg jó lenne, ha nem kurucinfon olvasott "csúnyazsidók mitcsinálnakazarabgyerekekkelésasszonyokkal" féle cikkek között mazsolázgatnál, hanem rendesen utánanéznél mi is folyik a palesztin területeken. (javasolnám "Pallywood" videónak utánanézni, hogy az ottaniak milyen koholt videókat gyártanak a "zsidó terror-ról", melyet később fröcsög a világmédia)

Vaddi írta...

Kedves Richárd! Nem láttam achatnál a kérdésed.
Az első blogomat minden szándékosság nélkül, puszta figyelmetlenségből, miközben a beállításokat szerettem volna korrigálni, kétszeresen elvétett klikkel sikeredett törölnöm.

Nechemia ben Avraham írta...

Pl. a szélsőséges szóval való dobálózással sérted a szabályokat Nagyon nem szeretem, amikor lengetik ezt a baromságot, mint Toquemada a feszületet. Kurucinfózás, szélsőjobbhoz való hasonlítgatás. Erre itt nincs vevő, meg nem is lesz. Igen, vannak dolgok, amiket nem mondhatsz ki, legalábbis ennek a blognak a hozzászólójaként nem, pl. nem kurucozhatsz le, és ehhez hasonlók.

Nechemia ben Avraham írta...

Gábornak: Sorry, a nagybetűs felszólítást nem sikerült levenni az elejéről.

Johnny B. írta...

Ricsi, én sem voltam Obama-drukker, tudod jól, bár a végére már McCain-drukkerségem is csökkenni kezdett, annyira rossz kampányt folytatott, nem szólva a (szerintem) katasztrofális alelnökjelölt-választásáról - szemben Obamával, aki viszont annál jobbat (ezért is nyert; nem kellenek ehhez összeesküvés-elméletek). De mielőtt nagyon megrémülnénk, achat már említette hogy az izraeliek 70 százaléka őt támogatta. Nem véletlenül: Obama hónapokkal ezelőtt egy nyilatkozatában kijelentette,hogy Izraelnek csak "az osztatlan Jeruzsálem" lehet a fővárosa - a palesztinok azóta jobban utálják Bushnál - és Abbasz, amikor a véleményét kérdezték, azt mondta, hogy "csak remélni merem, hogy eddigi kijelentései ellenére képes lesz az "honest broker" szerepre. Tegyük még hozzá, hogy az Izrael mellett harcosan elkötelezett, vallásos zsidó Rahm Emanuel képviselőt vette maga mellé stábfőnöknek (aki nézte az "Elnök embereit" vagy akár a "24"-et, az pontosan tudja, hogy a "chief of staff" nagyjából a legfontosabb személy az elnök után a Fehér Házban). Rahm és családja a chicagói "modern ortodox" Anshe Shalom közösség tagjai. Küldök emilben neked egy kis anyagot Emanuleről; ha van kedved, fordíts be egy-két mondatot ide.

Nechemia ben Avraham írta...

A zsidók 77 %-a szavazott Obamára. Rahm Emanuelről írtam a www.zsido.com-on, de azért köszi.

Örülök, hogy ott lesz Rahm, de emlékezz csak, Cartert kik vették körül. Zbygniew Brzezinski, példának okáért. És egekben volt a munkanélküliség, az infláció, a bűnözés, Amerika minden külpolitikai téren visszaszorult. Nos, reméljük a legjobbakat. Most legalább már nincs Szovjetunió.

Mitya Ivanov írta...

nem értek egyet azzal, hogy az iszlámot ki kell irtani. Mert iszlám van törökországban is és Szaud arábiában is.
Aki ilyen véleményt mond, vagy felvállal, az szélsoséges. Olyan mint aki egyszer a Tilos rádióban mondta, hogy kiirtanám a keresztényeket. Pont olyan

Mitya Ivanov írta...

Obamát pedig muszlimnak nevezni, az nevetséges. Ez pedig olyan (elnézést a távoli példa miatt), mint amikor Orbán Viktorról suttogták a nyugdíjas MSZP-sek, hogy cigány.

Nechemia ben Avraham írta...

"nem értek egyet azzal, hogy az iszlámot ki kell irtani. Mert iszlám van törökországban is és Szaud arábiában is.
Aki ilyen véleményt mond, vagy felvállal, az szélsoséges. Olyan mint aki egyszer a Tilos rádióban mondta, hogy kiirtanám a keresztényeket. Pont olyan"

Olvasási problémák esetén szíveskedj visszatérni a 3. osztályos iskolapadba. Az "iszlám kiirtása" kifejezés nem azonos a muzulmánok kiirása epitheton ornansszal. Az iszalmistákéval mindenképp. A Tilos rádiós csákó pont ott rontotta el, hogy élőben hangsúlyozottan keresztényeket mondott, holott egyházat kellett volna. Úgyhogy nem pont olyan. Az iszlámnak a jelenlegi formájában az egész világon el kell tűnnie, meg kell szűnnie. Nem fér össze a világ menetével. Különösen a szaúdi válfaj nem. Törökország teljesen más tészta, ott van egy világi hadsereg, készen arra, hogy bármikor nyakára basszon az iszlamistának.

Nechemia ben Avraham írta...

" Tamás írta...
Obamát pedig muszlimnak nevezni, az nevetséges. Ez pedig olyan (elnézést a távoli példa miatt), mint amikor Orbán Viktorról suttogták a nyugdíjas MSZP-sek, hogy cigány."

Obama: muszlim. Nem szerinted és nem szerintem, hanem az iszlám szerint, amely úgy tartja, a vallás apai ágon öröklődik, akkor is, ha a leszármazott kapálózik ellene. Sztem persze nem muzulmán, és szerinted se, de ez csak a mi véleményünk. Remélem, mint renegát nagyon durván csap majd le, olyan eszközöket igénybe véve, amelyeket nem-muszlim nem engedhet meg magának.

Orbán Viktor pedig cigány, erről fölösleges görcsölni. De nem ezért utáljuk.

Névtelen írta...

Obama H.R. Clintont akarja külügyminiszternek... És Iránt sem akarja elrettenteni.../Experts to Obama: Don't threaten Iran/
A kassamos támadások Obama megválasztása óta meg10xződtek...
Kinyíltak a terrorista csipák.
Nem jó hírek.

Névtelen írta...

Konrad írja:

Obama többnyire populista dumát lök, de azért említsük meg, hogy Izraellel kapcsolatban ez nem így van, mert ebben a kérdésben mindig ugyanazt nyilatkozta.

Izrael mellett határozottan kiállt, ezt több alkalommal is hangsúlyozta már.

Hogy ez is csak duma?

Nem hinném, mert azt még ő is tudja, hogy Izrael az egytlen igazán stabil közel-keleti szövetségese, akire lehet számítani. Ja, és a világ vezető katonai-gazdasági hatalmainak egyike (hol a G8???)

Törökország lenne a másik, de csak "LENNE", mert ott hiába a világi állam, meg a hadsereg világi jellege és világi csendőr - szerepe (egyelőre), a lakosság kb. 50 százaléka iszlamista, vagy kifejezetten iszlámnáci.

Így pedig Törökország egy csomó olyan dolgot nem léphet meg, amit Izrael igen.

Most pl. úgy néz ki, hogy az iráni iszlámnáci köztársasággal való leszámolást Izraelre hagyja az USA.

Akik ezt meg is fogják tenni, meggyőződésem, mert elsősorban az ő létük forog közvetlen veszélyben az iráni iszlámnáci bűnbanda miatt.

Törökországra ilysmit nyilván nem lehetne rábízni, és még sok mást sem, pl. arab és egyéb iszlamista terroristák levadászását világszerte, vagy az USA mellett való kiállást.

Lényeg, hogy az USA és Izrael katonai-gazdasági kapcsolatai olyan léptékűek, hogy nincs az az amerikai elnök, és stábja, amelyik ezt a szövetséget veszni hagyná.

Unknown írta...

Obamától sokat tanulhatnátok, például a toleranciát!