Oldalak

2011. szeptember 25., vasárnap

Alan M. Dershowitz: Az ENSZ egy apartheid, zsidómentes, iszlamista Palesztináért száll síkra

Az új palesztin állam polgárai zsidók nem lehetnek; zsidók nem birtokolhatnak földet, de még csak nem is élhetnek Palesztina muzulmán államban, írja a Harvard jogászprofesszora a Jerusalem Postban.

Az ENSZ-et arra kérik, adományozzon „állami” státust a palesztinoknak, legalábbis néhány vonatkozásban. Felmerül a kérdés, miféle lesz ez az állam? A Palesztin Hatóság abbéli igyekezetében, hogy a nyugati támogatást elnyerje, azt állítja, ez is egy újabb „világi, demokratikus állam” lesz. A Hamasz, amely a parlamenti választásokat megnyerte, ezzel nem ért egyet: a sária által kormányzott muzulmán államot akar látni Palesztinában.


Tudjuk, mit mond a palesztin vezetőség a Nyugatnak. Lássuk most, mit mond a saját népének, amely végeredményben a végső döntéshozó lesz, amennyiben Palesztina valóban demokrácia.

Palesztina új állama alkotmányának vázlata deklarálja, hogy „Palesztina hivatalos vallása az iszlám”. Kijelenti azt is, hogy a sáría lesz „a törvényhozás fő forrása”. Ironikus, hogy ugyanaz a palesztin vezetés, amely támogatja ezeket a Palesztinával kapcsolatos koncepciókat, nem hajlandó Izraelt a zsidó nép nemzetállamaként elismerni. Izraelben, szemben a javasolt palesztin állammal, nem létezik hivatalos államvallás. Noha zsidó államról van szó, ez a meghatározás nem vallási, hanem nemzeti jellegű. Egyenlő jogokat biztosít az iszlámnak, a kereszténységnek és az összes többi vallásnak, továbbá az ateistáknak és az agnosztikusoknak. Az izraeliek igen nagy hányada valójában világinak tartja magát.


Palesztin könyvesbolt kínálata

Az új palesztin állam megtiltaná, hogy zsidók polgárai legyenek, hogy földtulajdonnal bírjanak, sőt azt is, hogy egyáltalán a muzulán palesztin államban éljenek. A PFSZ Egyesült Államokba akkreditált nagykövete arra a kérdésre: „Távozniuk kell azoknak a zsidóknak, akik a palesztin határokon belül élnek?” – így válaszolt: „Feltétlenül!” Később, a számos kritika hatására a nagykövet megpróbálta tompítani szavai élét, mondván, ez csak azokra a zsidókra vonatkozik, akik „megszállók”.

Bármit is jelentsen ez, egyvalami világos: zsidók nagy számban nem maradhatnak majd egyenrangú állampolgárokként a leendő iszlám Palesztinában. Ehhez képest Izraelben több mint egymillió arab polgár él, akiknek a legtöbbje muzulmán. A törvény alapján egyenlőek, azzal a kivétellel, hogy ők nem kötelezhetőek arra, hogy szolgáljanak az izraeli hadseregben.

Tiszta beszéd

Az új Palesztina olyan „hazatérési törvényt” készül alkotni, amely Izrael megszüntetését írja elő. Valamennyi palesztin, függetlenül attól, hol él, és tekintet nélkül arra, járt-e valaha az életben Palesztinában, szívesen látott vendég lesz az új államban, míg az a zsidó, akinek a családja évezredek óta Hebronban élt, szedheti a sátorfáját.

Összegezve: az új palesztin állam tőrőlmetszett apartheid állam lesz, gyakorlati vallási és etnikai diszkriminációval, hivatalos vallással, jogforrásául pedig egyetlen vallás előírásai szolgálnak majd. Képzeljék csak el, milyen státuszuk lesz a melegeknek a sáría alatt!

A palesztin vezetés azzal vádolja Izraelt, hogy olyan utakat tart fenn, amelyeken csak zsidók közlekedhetnek. Ez teljes mértékben hamis: a Nyugati Parton kis számban vannak csak izraeliek számára fenntartott utak, amelyeket azonban egyformán igénybe vehet az izraeli zsidó, muzulmán és keresztény. Palesztina állam egészén viszont kinn lesz a „Zsidóknak tilos!” tábla.

Figyelemreméltó, hogy ugyanazok az emberek, akik a leghangosabban panaszkodnak az izraeli Hazatérési Törvény okán, valamint amiatt, hogy az országot a zsidók nemzetállamaként határozzák meg, hallgatnak, ha az új palesztin államról van szó. Ezek az emberek csak nem többet várnak el a zsidóktól, mint a muzulmánoktól? Ha így van, ez nem a rasszizmus valamely formája?

Miként festenének a palesztin állam határai, ha a palesztinok az Izraellel folytatott tárgyalások nélkül is elérnék céljukat? Kezdetnek a palesztinok megkapnák mindazt a területet, amelyet Jordánia tartott megszállva az 1967-es háború előtt – amelyben Jordánia támadta meg Izraelt. A Hatnapos Háborúhoz vezető status quóhoz való visszatérés ellentétes a Biztonsági Tanács 242. számú határozatával, amely bizonyos területi változásokat ismer el.

A palesztin állam új határai magukban foglalnák a zsidóság legszentebb helyét, a Nyugati Falat. Ugyancsak magukba foglalnák a Héber Egyetemre vezető utakat, amelyeket Jordánia arra használt ki, hogy elvágja a megközelítését a felsőoktatás eme nagy intézményének, amelyet zsidók alapítottak közel száz évvel ezelőtt. Ugyancsak az új palesztin államhoz kerülne Jeruzsálem zsidó negyede, ahol az elmúlt háromezer évben mindig éltek zsidók, kivéve azokat a periódusokat, amikor erőszakkal kiűzték őket onnan.


Az iszlám célja egyértelműen Izrael megsemmisítése

Szó van természetesen arról, hogy Izrael egy, a palesztinokkal lefolytatott területcserének köszönhetően megtarthatná ezeket a területeket. Palesztin vezetők azonban már úgy nyilatkoztak, hogy igényt tartanak ezekre a fontos és szent helyekre, teljesíthetetlen követeléseket támasztva. Például a Nyugati Fal csak néhány ezer négyzetméteren terül el, a palesztin vezetés szerint azonban ezek a világ legértékesebb négyzetméterei, és ha Izrael meg akarja tartani őket, több ezer hektárt kell értük adnia cserébe. Ugyanez áll a Héber Egyetemre vezető utakra és a zsidó negyedre is.

Mikor Jordánia ellenőrizte ezeket a területeket, a jordán kormány judenreinné tette őket – zsidók nem imádkozhattak a Nyugati Falnál, nem látogathatták a zsidónegyedet és a Héber Egyetemre sem mehettek fel. Semmi okunk azt hinni, hogy amennyiben a palesztin állam kezére kerülnének ezek a területek, jottányival is másként járna el a zsidókkal szemben.

Egy, az 1967-es határokon kialakított apartheid, iszlamista, judenrein Palesztina a katasztrófa legbiztosabb receptje. Ez az oka annak, hogy a palesztin állam az Izraellel folytatott tárgyalások végkimenetele kell legyen, nem pedig valamiféle esztelen ENSZ-szavazásáé.

A palesztin és az izraeli vezetők jelenleg New Yorkban vannak. Binjamin Netanjáhu izraeli miniszterelnök azt ajánlotta, üljenek le és tárgyaljanak minden előfeltétel nélkül egy megvalósítható békéről, amelynek alapja a kétállami megoldás. Mahmúd Abbásznak el kéne fogadnia ezt az ajánlatot, amely valóságos államhoz juttatná a palesztinokat holmi papirosgyőzelmek helyett, amely feltüzeli az elvárásokat, az igazi béke esélyeit azonban csökkenti.



***

A fordító utószava: A téma ennél szerteágazóbb. Az ENSZ-ben tucatjával vannak olyan – többségében iszlám – államok, amelynek törvénykezése láttán még a náci Németország is elszégyellné magát. Ezeket az országokat ki kéne rúgni a világszervezetből, ha akár egy pillanatig is komolyan vennék annak alapszabályát, elveit, nemhogy engedélyezni, hogy ott bármiféle szavazatuk legyen, vagy pláne, mint a Hezbollah terrorszervezet irányította Libanon, a Biztonsági Tanács ideiglenes elnöki posztján parádézzanak. Az iszlámnáci törvénykezésről már korábban is szóltunk érintőlegesen egyes írásokban, elsősorban az arab országokból elűzött több százezer zsidó – a valódi menekültek – kapcsán; szándékunk, hogy a jövőben tovább boncolgassuk a témát. Jelenleg ugyanis ott tartunk, hogy zömében iszlámnáci kalózállamok szavazataival létre akarnak hozni egy újabb iszlámnáci, terrorista kalózállamot, a meglévő húsz-egynéhány, úgy látszik, nem elég – a PC-birka Nyugat pedig asszisztálni látszik mindehhez.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Mikor mondja azt ki politikus, hogy a palesztin Hatóság lázas semmitevésében nulla erőfeszítést tett a békéért? A palesztinok tárgyalni akarnak, de bármit is tenni, azt nem....
kösz a cikket
Lacapc

Névtelen írta...

Eldrad (korábban Konrad) írja:


Úgy látszik, megint Izraelnek kell rendet csinálnia.

De ezúttal nem megállni a damaszkuszi úton, újra elfoglalni a Sinait és többé vissza nem adni, a West bankot pedig teljesen elszigetelni, Gázát felszámolni, lakosságát deportálni a West Bank területére.

Aki pedig Izraelben egy szót is mer ez ellen dzólni, azt lesittelni, állampolgárságától megfosztani, kivágni a francba.

Ha kitör egy össz- iszlámnáci háború Izrael ellen, még a helyi "jogvédők", és ezek szélsőbalos, ultralib, és iszlamista bűntársai sem rikácsolhatnak majd, hogy már megint Izrael az agresszor... Ha mégis, lásd fentebb.

Sajnálom, másképp ez már nem megy.

Nechemia ben Avraham írta...

"Aki pedig Izraelben egy szót is mer ez ellen dzólni, azt lesittelni, állampolgárságától megfosztani, kivágni a francba."

Bocsánatot kérek, azért nem egészen, ezzel hadd vitatkozzam, izraeli állampolgároknak az kijár, hogy elmondhassák a véleményüket, felelős felnőtt emberek akkor is, ha történetesen baloldali szavazók. Akik a sátoros balhéval kicsikarták a szociális átalakulások megkezdését, azok is nagyrészt baloldaliak, a fiatalság általában baloldali és forradalmár. És amíg egy kirakat nem tört be és egy kuka nem gyulladt ki, addig ez így van jól.

Egyetértek azzal, hogy a Nílustól az Eufráteszig meg kell csinálni Nagy-Izraelt, de azért valakit lesittelni, mert ő Sélom Áchsáv-os, nem lehet.

Más lapra tartozik, ha izraeli állampolgársággal rendelkező palesztin az illető. Ő mélységesen kussoljon, és örüljön, hogy tízszer olyan jól él, mint az a kedves honfitársa, akinek csak jordán papírjai vannak, vagy még az se. na, ha neki van mondanivalója, ő jobb, ha szépen állampolgárságot vált, és családegyesít. Valahol Ománban.