Oldalak

2011. szeptember 26., hétfő

Sorry, chevre, és BUÉK

Mint közismert, Ros Hásáná és a Félelmetes Napok közeledtével ajánlatos az elkövetett bűnökért és hibákért bocsánatot kérni, mégpedig kétfélét – mivel az Isten ellen elkövetett bűnöket maga az Örökkévaló bocsátja meg, az egymás ellenit pedig a sértett, jó esetben. (Ajánlatos megbocsátania, mert ha háromszor kérik és nem teszi, onnantól fogva az ő számláját terheli az egész.)


A Miért Cion? a nagy nyilvánosságot használja fel arra, hogy ezúton bocsánatot kérjen mindenkitől, akit akarva, vagy akaratlanul megbántott – nem feledve, hogy bizonyos esetekben a személyes bocsánatkérés sem maradhat el. Mindenesetre akihez el nem jutunk, annak sorry, szlichá, itt és most.


Mivel már csak kettőt kell aludni az újévi gránátalmás-mézes vacsoráig, egyszersmind ezt az alkalmat ragadjuk meg arra is, hogy nagyon boldog új évet kívánjuk az ember megteremtése 5772. évfordulója alkalmából. Reméljük, ez az év Izrael számára minden eddiginél békésebb és biztonságosabb lesz, sok kisbabát, nagy aliját és kitermelhető kőolajat hoz az Országnak. Reméljük, hogy úgy Izraelben, mint azon kívül valamennyi tisztességes embertársunk megtalálja számítását. Isten segítsen bennünket mindebben, ámen.

5771. elul 27.

Levana Rút bát Avraham – Nechemia ben Avraham

Nincsenek megjegyzések: