Oldalak

2011. szeptember 23., péntek

Szolgálati közlemény

Noha a honlapon a baloldali sávban két nyelven is szerepel a copyrighttal kapcsolatos állásfoglalásunk, most ismét szeretnénk leszögezni: mindaz, ami a Miért Cionon van, nem közpréda, nem közölhető tetszés szerint.

Az itt szereplő valamennyi anyag magántulajdon. Nem úgy jön létre, mint az internetes tartalmak némelyike – közönséges lenyúlás alapján. A Miért Cion? anyaga jogtiszta anyag. Nagyon sok témát először itt olvashattok magyarul. A Wikipedián, egyik fő forrásunkon persze minden anyag megvan – de angolul. További forrásaink, amit jelölni szoktunk, az internetes izraeli napisajtó.


Szégyelld magad! Már megint a Miért Ciontól loptál?

A Miért Cion? anyagait rendszeresen felhatalmazás nélkül közlik, más szóval: lopják, legtöbben abban a hiszemben, hogy a lopásnak úgysem lesznek következményei. Ez előfordult papíralapon is olvasható – zsidó – lappal is, amely nagyon sok pénzt volt kénytelen fizetni, azóta örök a harag (még ők vannak felháborodva). De volt olyan – keresztény – honlap is, amely azonnal és nagyon karakán módon elismerte a tévedését, velük meg tudtunk állapodni úgy, ahogyan úriemberek között szokás. Aztán olyan cég is akadt, amely ellen ma adtuk be a fizetési meghagyást a PKKB-n. Ők abban a hitben vannak, hogy az igazságszolgáltatás malmai lassan őrölnek, és majd addig úgyis történik valami. Tévednek, ma már nem kell öt-tíz évet várni a jogerős ítéletre, és nem fog közben történni semmi.

Nem arról van szó, hogy gonoszak vagyunk és irigyek. Akik régóta ismernek, olvasnak minket – decemberben leszünk négyévesek –, azok tudják, hogy ez a blog lényegében egy ember véres verejtékkel készített munkája. Az itt látható valamennyi írásra vonatkoznak a magyar és a nemzetközi szerzői jogi törvények. Fennállása óta a Miért Cion?, noha kért, egyetlen alkalommal részesült – egy idős Holokauszt-túlélő jóvoltából – pénzbeli támogatásban. Hirdetésben nem reménykedhet, mert „szélsőséges”. Ennek dacára, ha valaki megkéri a honlaptól a másodközlési jogot, általában igen kis összegért, egyes esetekben akár ingyen megkapja, vagy lebarterezzük valahogyan a dolgot. 

Az állami csöcsön lógókra és egyéb jól eleresztettekre természetesen ez nem vonatkozik, nekik a piaci árfolyamot kell fizetniük, a piaci árfolyam pedig az, amit mi mondunk. Ha valakinek ez nem tetszik, majd koppint máshonnan.

Az viszont nem működik, hogy kikopizzuk, bepészteljük, oszt’ jónapot, hogy klasszikust idézzek. Ha mi másodközlünk, mi is engedélyt kérünk a jogtulajdonostól, és ha megtagadja, vagy akkora összeget kér érte, amit nem bírunk kifizetni – akkor nem közöljük.

Téves az az elterjedt nézet, hogy ami az interneten fenn van, az ingyenes és mindenkié. Tisztelettel arra kérünk mindenkit, aki tőlünk posztot szeretne átvenni, írjon a motlschoenfeld@yahoo.com címre, hogy a feltételeket megtárgyalhassuk. Bizonyos, hogy meg fogunk tudni állapodni.

A miheztartás végett a jövőben egyes posztoknál külön is fel fogjuk tüntetni a copyrightot, illetve azt, hogy az illető írás másodközlése mennyibe kerül. A szerzői jogainkat megsértőkkel szemben polgári jogi úton veszünk elégtételt. Utálunk pereskedni, reméljük, erre nem kerül sor! 

Mindenkinek jó szombatot.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Eldrad (korában Konrad) írja:


"...Szégyelld magad! Már megint a Miért Ciontól loptál?..."


Ehhh...

Ez a szöveg (a miért Ciont leszámítva, és nem "loptál", hanem "vásároltál"), meg a felénk mutató alak nagyon ismerős valahonnan, egy régi plakátról...

Gondolom, nem véletlenül...

Nechemia ben Avraham írta...

Nem véletlen. Ezt hívják parafrázisnak.

Fekete Károly írta...

Nem vagy elég tökös zsidó, mokka. :-) Kiderül a cikkből, hogy nagyon kell neked a pénz. Ez le fogja vinni az árat...