Oldalak

2008. január 27., vasárnap

Melyik az az ország?...


Antiszemita mocsok terjed az interneten, újabban magyarul is: „tényeket” sorol fel a zsidó államról, amelyek persze légből kapottak, avagy van ugyan igazságmagvuk, de annyira kicsavarták őket, amennyire csak emberi (?) aggyal lehetséges. Az alábbiakban következzen néhány valódi tény a zsidó államról – huszonöt kérdés, plusz egy bónuszkérdés formájában. A helyes megfejtést beküldők közt sajnos nem áll módunkban semmit kisorsolni… a megfejtés ugyanis túlságosan könnyű.

1. Melyik az az ország, amely ellen szomszédai három alkalommal deklarált irtóhadjáratot indítottak, és mind a háromszor győzött?

2. Melyik az az ország, amely valamennyi győzelme után diplomáciai úton a kiegyezést kereste ellenfeleivel?

3. Melyik az az ország, amely az Egyesült Államok mellett anyagiakban a legtöbb áldozatot hozta a palesztinai arabság megsegítésére?

4. Melyik az az ország, ahol az arabok a legtöbb szabadságjogot élvezik a világon, és – leszámítva az olajállamokat – a legmagasabb életszínvonalon élnek?

5. Melyik az egyetlen ország, ahol különféle arab pártokat demokratikusan beválaszthat az arab lakosság a törvényhozásba, amely él is ezzel a jogával?

6. Melyik a Közel-Kelet egyetlen olyan állama, amely állampolgárai számára teljes vallásszabadságot biztosít?

7. Melyik a világ egyetlen atomhatalma, amely egy ellene hadüzenet nélkül háborút indító országból kilőtt Scud rakéták tucatjaira nem válaszolt – önfegyelmet tanúsított, mert szövetségese így kívánta, holott tíz perc alatt eltörölhette volna a támadót a föld színéről?

8. Melyik az az ország, amely a területébe ékelődött ellenséges entitást, ahonnét évek hosszú sora óta terrortámadások érik, a legvégsőkig ellátta élelmiszerrel, gyógyszerrel és energiahordozókkal?

9. Melyik az az ország, amely győztesként önként mondott le a megszerzett területeiről a vesztesek számára, és cserébe semmit nem kapott?

10. Melyik az az ország, amely fővárosa megszállt felének felszabadítása után állampolgárságot kínált az ott élőknek?

11. Melyik az az ország, amely eltűri, hogy kisebbségi képviselői az elpusztítására törekvő erőkkel nyíltan fraternizáljanak?

12. Melyik az az ország, amelynek hadserege az általa „megszállt” területeken bevezette a lakosság körében a védőoltásokat, az anya- és csecsemővédelmet, a terhesgondozást?

13. Melyik a Közel-Kelet egyetlen olyan országa, ahol a kormányokat demokratikus választások útján váltják?

14. Melyik a Közel-Kelet egyetlen olyan állama, amely boszniai muzulmánokat fogadott be a délszláv háború idején?

15. Hol fejlesztette ki a mobiltelefont a Motorola leányvállalata?

16. Melyik az az ország, ahol a Pentium MMX chiptechnológiát, a Pentium-4 mikroprocesszort és a Centrino processzort tervezték?

17. Melyik államban fejlesztették ki a hangposta-technológiát?

18. Hol fejlesztették ki 1996-ban az AOL Instant Messengert?

19. Hol van a népesség arányában a világon a legtöbb személyi számítógép?

20. Melyik az az ország, ahol a világon a legtöbb (tízezer főre 109) tudományos szaklap jelenik meg?

21. Melyik az az állam, ahol az USA után a legnagyobb a kockázatitőke-befektetés?

22. Melyik országban van az Egyesült Államokon és Kanadán kívül a legtöbb NASDAQ-cég?

23. Melyik az az ország, amely arányaiban a világon a legtöbb bevándorlót fogadja?

24. A világon melyik országban van tudósból és vezető technikusból a legtöbb (tízezer főre 145; ez a szám az USÁ-ban 85, Japánban 70, Németországban 60)?

25. Melyik az a közel-keleti ország, ahol egy műszaki egyetem diákjai műholdakat készítettek (erre az egész arab világban nem volt példa még állami szinten sem)?

+1. Melyik az az ország, amely, noha a Közel-Keleten található, a legcsekélyebb mennyiségű ásványi kinccsel sem rendelkezik?

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

"Melyik az az ország, amely győztesként önként mondott le a megszerzett területeiről a vesztesek számára, és cserébe semmit nem kapott?"

Dehogynem kapott:
Folyamatos aknatüzet meg ócska rakétákat a képébe.