Oldalak

2008. március 31., hétfő

Veled vagyunk, Geert Wilders

Több videomegosztóra felkerült, és néhányról már le is vették a holland Geert Wilders iszlámról szóló filmjét, a Fitnát (a cím jelentése: népek közti viszály szítása). Megnéztem a negyedórás összeállítást, utána a világhálón néztem utána a sorsának.

A filmösszeállítás – és ezzel nem leszólni akarom az alkotást – röviden: semmi különös. A narrátor idézi a Korán megfelelő passzusait, majd felvonultatja azokat a rémtetteket, amelyeket a mohamedán vallás az utolsó évtizedekben – visszamaradottsága, kisebbrendűségi komplexusa, az olaj nélküli jövőtől való félelme avagy általános pszichopátiája okán – a Nyugat, de más civilizációk és nem utolsósorban önmaga ellen követett el. Miután az alkotás holland, elsősorban az európai mintaállamban uralkodó állapotokról szól, ahol egymillió iszlamista mondja ki kerek-perec, hogy ők fogják uralni a világot. Európában ötvenmillióan vannak – ez még gombócból is sok; ez ellen tenni kell; az iszlamisták száma nem szaporodhat, csak csökkenhet.

Ezt persze már én mondom, nem Geert Wilders filmje. A Fitna jóval szelídebb alkotás, mint ez a blog szokott néha lenni. Semmi mást nem közöl, mint tényeket, dokumentumokat. Semmi mást nem tesz, mint magukat az iszlamistákat idézi. Semmi mást nem mutat be, mint az iszlámot, a maga gyűlöletittasságában, vérgőzösségében, valamint – és szememben ez a legfőbb bűne – közönségességében.

Az iszlám végtelenül közönséges. A huszadik század két ocsmány világmételyének, a bolsevizmusnak, és különösen a nácizmusnak hébe-korba azért legalább stílusa volt, logikája mindenképp, s még némi pozitív eredmények sem tagadhatók el, ha róluk szólunk. Az iszlámnak se logikája, se stílusa, se pozitívuma – amennyiben nem tekintjük annak, hogy komplexusos férfi (?) egyedei lényegében büntetlenül terrorizálhatják a gyengébb nemet, már ha ügyelnek a fő szabályokra (feleségverés alkalmával a bántalmazotton ne maradjon külsérelmi nyom, ne üssük a fejét, és a fenyítés ne legyen nyilvános). Az iszlám az önmaga ellenségévé deformálódott kollektív emberi tudat borzalmasan perverz és parvenü megnyilvánulása.

Számomra ez derül ki Geert Wilders filmjéből, és alighanem mások is így lehettek vele, főleg maguk az érintettek, akik őrjöngve követelték a betiltását. Nem értem, miért követelték? Hiszen mit mutat a Fitna? Muzulmánokat. Embereket, akik a saját vallásukról szólnak, a saját szent könyvüket idézve. Nem húzza le a Koránt a klozeton, mint állítólag Guantánamón tették a tengerészgyalogosok egyik-másik tömeggyilkos kihallgatásának bocsánatos hevében. Hanem elmondja, mi áll abban. Nem kommentálja Mahmúd Ahmedinedzsádot. Hanem szót ad neki, hadd mondja el az iráni elnök, mit gondol a világ jövőjéről. Miért bűn ez? Hol itt a logika?

A film utóélete különösen gusztustalan. A Network Solutions úgy döntött, eltávolítja honlapjáról az alkotást. Tette ezt a halálos fenyegetések miatt, amelyek százszámra érkeztek a céghez. Múlt csütörtökön az ENSZ Emberjogi Tanácsa iszlám országok kezdeményezésére 21:10 arányban elítélte a filmet (az ellenszavazatok európai országoktól és Kanadától származtak. Azt hiszem, rég itt az ideje, hogy a nyugati civilizáció egyszer s mindenkorra otthagyja ezt az ócska sóhivatalt, ahol iszlám országoknak semmi keresnivalójuk nem lenne. Főleg az Emberjogi Bizottságban!) Miután az NS bedobta a törülközőt, a LiveLeaken lehetett látni a Fitnát, aztán a hétvégén innen is lekerült.* Számos lap már azt sem merte feltenni, hol látható egyáltalán a film.

Itt:

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/125728

Végezetül – a szolidaritás okán – bemutatom a hollandiai Venlóban 1963-ban született, római katolikus (tehát kisebbségi) neveltetésben részesült (mellesleg magyar feleséggel rendelkező) Geert Wilderst, aki a civil életben az egészségbiztosítási iparban dolgozott, később azonban átnyergelt a politikára. 1997-ben választották be az utrechti városi tanácsba, egy évre rá pedig a hágai törvényhozásba. A liberális VVD (Néppárt a Szabadságért és Demokráciáért) színeiben ténykedett 1989-től 2004 szeptemberéig, amikor is a török uniós csatlakozás felett kirobbant vitában szakított velük, s megalakította saját politikai pártját, a Partij voor de Vrijheidet, azaz Szabadságpártot (PVV).

Wilders és pártja szerint Hollandiában alapvetően meg kell változnia a politikai struktúrának, az ország ugyanis évtizedek óta egy önmagát sokszorosan meghaladott elitista politikai osztály (leginkább szocdemek és balliberálisok) foglya. Önmagát a nép új vezérének nevezi, ezért természetesen megkapta a populista címkét. Wilders és a PVV persze nem populista, csak épp úgy érzik, nem nézhetik tétlenül, amint az euroatlanti civilizáció önmagát bontja le, amiközben – ez kétségtelen – szabadság van, és mindenki azt csinál, amit akar.

A PVV politikai programja számos ponton libertáriánus: Wilders szerint adókat kell csökkenteni, a szociális segélyeket meg kell vonni, az azon élősködőket (vajon melyik vallás híve a java?) dolgozni kell küldeni, az állami szabályozást – és vele persze magát az államot is – minimális szintre kell szorítani, a bűnözéssel szemben pedig zéró toleranciát kell alkalmazni. Arany gondolat mind, milyen kár, hogy mifelénk nem akad politikus, akinek a fejében ilyesmi megfordulna.

Geert Wilders és családja a muzulmán banditák fenyegetéseinek köszönhetően jelenleg huszonnégy órás védelem alatt áll: mind őt, mind pedig képviselőtársát, az iszlámból kijózanodott, szomáliai származású képviselőnőt, Ayaan Hirsi Alit meg akarták gyilkolni.

Csak azért is nézzétek meg a filmet, és ajánljátok mindenkinek.

*Mint olvasónktól megtudhattam, azóta a LiveLeaken újra látható a film.

6 megjegyzés:

Hettie írta...

Szia Ricsi
Azota a Liveleak ujra feltette. Megoldottak a security issue-kat.

google liveleak+fitna

Nechemia ben Avraham írta...

Köszi, jeleztem a szövegben.

Névtelen írta...

Konrad írja:

" - Hollandiában - szabadság van, és mindenki azt csinál, amit akar."

Na nem egészen... az iszlámot nem szólhatja meg senki nyilvánosan büntetőperek tömege, valamint konkrét halálos fenyegetések, és gyilkosságok nélkül.

Amúgy nem kell parázni:
ahogy meglátjátok a filmet valahol, töltsétek le azonnal.

Én ezt tettem, azóta ott vigyorog egy CD lemezen, Pat Condell brilliáns előadásaival együtt.

És a ráadás:

Remélem, tudjátok, hogy 2007-ben ki lett Hollandia legnépszerűbb politikusa?

Hmmm...hmmm...

Csak nincs már tele a töke a nyugatiaknak is a "békés muszlim többséggel", meg úgy általában a muszlimokkal?

Valami kezd lassan alakulni?

Névtelen írta...

"A PVV politikai programja számos ponton libertáriánus: Wilders szerint adókat kell csökkenteni, a szociális segélyeket meg kell vonni, az azon élősködőket (vajon melyik vallás híve a java?) dolgozni kell küldeni, az állami szabályozást – és vele persze magát az államot is – minimális szintre kell szorítani, a bűnözéssel szemben pedig zéró toleranciát kell alkalmazni. Arany gondolat mind, milyen kár, hogy mifelénk nem akad politikus, akinek a fejében ilyesmi megfordulna."
- ezt írod.

A 168 óra fórumán miért nem ezt mondod???
Hogyan is van ezzel a segélyeknek az élősködőktől megvonásával?
Hm??
Mit is mond erről az általad nagyra tartott SZDSZ?

A szociális segélyek megvonásának helyeslése hogyan fér össze azzal, hogy a mai Hatalom hívei "baloldalnak" állítják ( = hazudják) magukat?

És igenis van olyan felvetés, hogy az iparszerűen élősködők rétegének a segélyezését meg kell szüntetni, és a bűnözéssel szemben zéró toleranciát kell tanúsítani. De ennek a nézetnek a megjelenítőit lenácizzátok.

Nagyon súlyos ellentmondások ezek, Mokkacuka. Kaotikusak. Hitelrombolóak.

Névtelen írta...

az előbb véletlenül lemaradt az aláírás

késkovács

Nechemia ben Avraham írta...

Bocsika, de én a 168-on is ugyanezt mondom, vagy inkább csak mondtam, mert ma már nincs időm odajárkálni. Az SZDSZ-szel meg pont ezért szakítottam többek közt, a bűnöző és élősdi rétegek ajnározása miatt, de különben ez is világosan olvasható tőlem. Máskor arra kérlek, a cikk témájához szólj hozzá. Előre is kösz.