Oldalak

2008. június 23., hétfő

Nagy Izrael: miért ne?

Erec Jiszráél Háslemá. Így hívják héberül Nagy-Izraelt. Álom volt ez is. Hogy valaha valósággá válik-e, azt ma senki nem tudhatja.

Filléres ügy volt annak idején, éspedig a szó szoros értelmében. Jasszer Arafat, a PFSZ terrorszervezet főembere 1988. december 13-án nagy garral váratlan sajtókonferenciát hívott össze Genfben, amelyen azt állította, az egyik izraeli pénzérme, a tízagorás magán viseli Nagy-Izrael térképét, és ez is csak azt bizonyítja, hogy a cionisták be akarják kebelezni a Közel-Keletet, mert a tervezett ország a Földközi-tengertől Mezopotámiáig, a Vörös-tengertől pedig az Eufráteszig terjed.

Arafat persze a numizmatikához is pontosan annyit értett, mint bármi máshoz (az ő nevéhez fűződik annak a képtelen hülyeségnek a terjesztése is, hogy az izraeli zászlón látható két csík a Nílust és az Eufráteszt jelképezi [valójában a vallási szertartásokhoz használt csíkos imalepel inspirálta a zsidó állam lobogóját]). Sikoltozása azonban messzire hatolt, míg a zsidó állam központi jegybankja, az Izrael Bank hiába mutatott rá, hogy az állítás igazi fajsúlyos ostobaság; a felhánytorgatott tízagorást ugyanis egy ókori érme (jobbra) után tervezték, amely i. e. 37 és 40 között volt Izraelben forgalomban, II. Mátitjáhu Antigónusz – az utolsó hasmóneus király – uralkodása idején; ezt vette alapul Nátán Karp érmetervező, nem a tízagoráson, hanem még a régi százsekelesen; innen tették át a tízagorásra 1985 szeptemberében, amikor az új sekel felváltotta az infláció tépázta régit, merthogy száz régi sekel épp az új egytizedét érte, vagyis tíz agorát. Az Izrael Bank arra is felhívta a figyelmet, hogy ugyanez a tízagorás az ő szimbóluma is (balra).

Nagy Izrael álma persze létezik és létezett már akkor is, noha az izraeli tízfilléreshez semmi köze nem volt. Az álom egyben parancsolat is. A Bibliában Isten még a Teremtés könyvében (15:18) jelöli ki „Egyiptom folyójától a nagy folyóig, az Eufrátesz folyóig”. Az Eufráteszt illetően nagyon nincs mit vitatkozni. Elég egyértelműnek tűnik a mondat első fele is, lévén Egyiptom igencsak „egyfolyós” ország; mindazonáltal vannak vélemények, melyek szerint a nagy folyó mégsem a Nílusra vonatkozna, hanem a Szináj-félsziget északi részén található Vádi el-Árisra. Akár így, akár úgy, az biztosnak tűnik, hogy Izrael jelenlegi határai között nem éri el az isteni meghatározásban foglalt kiterjedését.

A határokról már akkor vita folyt, amikor Izrael államiságának helyreállítása csak néhány fantaszta agyában létezett. A fantaszták közt volt Herzl Tivadar, aki 1900 táján automatikusan az akkori teljes Szíria tartományban – a mai Szíriában, Izraelben, Jordániában, Libanonban és a Palesztin Hatóság területén – képzelte el az Ősújországot. Herzl, akinek fogalma sem volt arról, hogy az arabság terrorhadjárattal fog reagálni már röpke két évtizeddel később a zsidó hon visszafoglalására, úgy képzelte, a betolakodók valami oknál fogva önként és dalolva vesznek majd részt az államalapításban, hiszen ez nekik is jól felfogott érdekük. 1898-ban Herzl még úgy tervezte, az egyiptomi határ és az Eufrátesz közti területet „kéri el” a török szultántól. Négy évvel később pedig mezopotámiai betelepülésről beszélt.

A jobboldali – ún. revizionista – cionisták vérmes reményeket dédelgettek, a mozgalom alapítója és annak legnagyobb alakja, Vlagyimir Zeév Zsabotyinszkij 1935-ben kijelentette: „Izraeli birodalmat akarunk.” A Stern csoport – Avraham Stern csapata –, amely a legmesszebb ment el e tekintetben, egyértelműen a bibliai sorok alapján állt, olyannyira, hogy azokat felvette alapszabályába is. Sternék nem a megalkuvásukról voltak híresek, és ha rajtuk múlik, Izrael ma körülbelül tízakkora, mint most. A Stern-szervezet egyik tagja hatalomra is került, csak jóval később. A tagot Jichák Samirnak hívták, az év pedig 1983 volt. Samir Ben Gurion után a második leghosszabb terminust mondhatta magáénak. 1989-re „teljes nonszensznek” nevezte, hogy hazája valaha is be akarná teljesíteni a Nagy-Izrael eszméjét.

Amely azonban mindannyiszor felbukkant, valahányszor a nagy idők nagy emberekkel találkoztak. Mose Dáján, aki nem sokkal a Hatnapos Háború után meglátogatta a Golan-fennsíkon állomásozó csapatokat, állítólag oda nyilatkozott – hatalmas „baloldali” létére –, hogy „az elmúlt generáció megalapította Izraelt az 1948-as határok között; mi megteremtettük az 1967-es határok között; nektek pedig meg kell teremtenetek Nagy-Izraelt a Nílus és az Eufrátesz között.” Nincs biztos forrás arra nézve, hogy csakugyan így fogalmazott, miután a beszédnek másfajta verziói is forgalomban vannak („miénk Jeruzsálem… és most úton leszünk Játríb és Babilon felé”, mondta volna), könnyen elképzelhető azonban, hogy a hadtörténelem egyik legnagyobb katonai diadala után mondott ilyesmit vagy ehhez hasonlót, és baloldaliság ide, Mápáj oda, Mose Dájánt magával ragadta a birodalmi hév. Miként Menáchem Begint is, aki több – főleg arab – forrás szerint ugyanebben az időszakban Irak, Szíria, Törökország, Szaúd-Arábia, Egyiptom, Szudán, Libanon, Jordánia és Kuvait vagy ezen országok területei egy részének bekebelezéséről szónokolt volna. 1967 forró nyarán elvégre semmi sem tűnt lehetetlennek.

A huszadik század végén szinte már minden annak tűnt. Ekkor már csak elszigetelt csoportocskák – Avrom Smulevics aprócska Beád Árcénu (A hazáért) csapata, valamint az Ahavat Jiszráél vette komolyan a Nílus-Eufrátesz eszmét, ám ezek a marginális csoportok mindösszesen sem számláltak ezer főt.

Maga a Nagy-Izrael kifejezés sem azt jelentette már a köztudatban, mint eredetileg. A kilencvenes években, a palesztinokkal megindult párbeszéd idején Nagy-Izrael az 1967-ben felszabadított és azóta ki nem szolgáltatott területeket jelentette, hiszen ezekről folyt a vita. Kellenek, vagy béke fejében visszaadjuk őket? Az Erec Jiszráél Háslemá a jobboldal szóhasználatában „a területekre” vonatkozott, és a Likud Binjamin Netanjáhu miniszterelnöksége idején hivatalosan is kiiktatta az eszmét a párt programjából.

Kérdés, ezek után lehet-e ma arról beszélni, hogy Nagy-Izraelnek, különösen a Nílus-Eufrátesz relációban, bármi értelme lenne – már ha nem vallási alapon állunk a dologhoz.

Természetesen semmi értelme nem lenne, ha az 1991-ben Madridban kezdetét vett békefolyamatnak lett volna valami kézzelfogható eredménye – már a sorozatos arab hitszegésen és a mind erőteljesebben folytatott terrorhadjáraton kívül. A békefolyamat azonban halott. Halott akkor is, ha százszor az ellenkezőjét állítja az amerikai elnök, az EU, japán avagy a sóhivatal. Halott, mert sohasem is élt. Halott, mert az egyik fél, az arab, soha egy pillanatig nem gondolta komolyan, és a még aláírt szerződéseknek sem volt egyetlen olyan szakaszuk, amit rövidesen lábbal ne tiport volna. Halott, mert az arab-iszlám egyetlen alternatívát ismer a békére, ez pedig az, hogy az izraeliek takarodjanak őseik földjéről, és menjenek vissza Ausztriába meg Németországba, ahogyan Mahmúd Ahmedinedzsád iráni elnök javasolta. Ez az alternatíva is csak időleges, hiszen az iszlámnáci ideológia nem éri be sem Gázával, sem Jehudával, sem Somronnal, sem egész Izraellel, naggyal vagy kicsivel; nem áll meg semmiféle határon, végcélja az egész világ, Ausztráliától Alaszkáig, Chilétől Norvégiáig.

Ilyen körülmények között ugyan miért is ne álmodozhatnánk Erec Jiszráélről, különösen most, hogy felelősség nélkül tehetjük, hiszen a horizonton egyáltalán nem rémlik fel egy megnagyobbodott zsidó állam képe? Miért is ne gondolhatnánk bele abba, hogy Izrael átveszi az arab olaj egy része felett az ellenőrzést, amikor a háborúk eddig csak diadalt hoztak a zsidó
állam számára, míg a békék csak megszégyenülést, területveszteséget és belső rothadást?

Miért is ne moshatná három tenger Izraelt?

30 megjegyzés:

Névtelen írta...

Konrad írja:

Hát, lesz még a Közel-Keleten nagy felfordulás...

Még a mi életünkben, ahogy a dolgok most állnak.

Az a száz-egynéhány (!!!) izraeli vadászbombázó, és személyzetük, mely egy jó ideje már gyakorolja az iráni náci hatalom elleni támadást (gyakorlóterep: a Földközi-Tenger egész nyílt területe, Görögország felett, Kanada, USA bázisai és ország méretű "gyakorlópályái") kezdetnek meg is tenné...


A nagy csihipuhi már nincs túl messze, szerintem. Ilyen konkrét atom-fenyegetés alatt még soha nem élt Izrael, mint ahogy ekkora nyugati haderő sem tartózkodott a térségben még soha.

Meglátjuk, mi emelkedik majd ki belőle.

Kormos László írta...

Kedves Ricsi,

tudnál ajánlani olyan szakirodalmat, amelyben korrekt módon van leírva az antiszemitizmus létezésének kezdete és okai?

Kik dolgozták ki a tiszta faj elméletét, amely alapja a cigány, kínai, néger, stb. gyűlöletnek?

Miért nem tudnak bizonyos nemzetek békében élni?

Miért akarja a zsidó nép irányítani az egész Föld emberiségét?

Névtelen írta...

Nem kell ehhez szakirodalom. Nézz rá a térképre. Az antiszemitizmus a katolicizmus függvénye. Minél katolikusabb, ortodox keresztényebb egy társadalom, annál versenyképtelenebb, így annál antiszemitább.

A fajelméleteket különböző emberek találták ki, Gobineau, Chamberlain, mittudoménkik. Teli van vele a net magyarul is,bár nem hinném, hogy effajta szemétre kéne fecsérelned az idődet.

A zsidóság nem akarja a világot irányítani,épp ellenkezőleg, ez az egyetlen vallás, ami nem baszogat másokat, hogy térjenek át. A világot a fehér angolszász protestáns társadalmak irányítják, mert ők a legversenyképesebbek. Ricsi

Kormos László írta...

Köszönöm a válaszokat.

Névtelen írta...

Konrad írja:

(Igen, László, ugyanaz a Konrad, a másik fórumról, és elképedve nézem ezt az ócska antiszemita szutykot, amit ide biggyesztett a beírása végére)


"Miért akarja a zsidó nép irányítani az egész Föld emberiségét?"

- Mi ez az oltári baromság? Mi az, hogy "a zsidó nép irányítani az egész Föld emberiségét?"

A Pázmányon ilyenféle hibbantságokat oktatnak, vagy mi?

Netán' megtűrik az ilyesmit, ahelyett hogy kijavítanák?

Mondjon nekem példákat, melyek bizonyítják, hogy a zsidó nép irányítani AKARJA az egész Föld emberiségét.


Amire esetleg az antiszemita seggfejek gondolnak, mikor hasonló marhaságokat bőgnek bele a világba:

- A zsidók bizony felülreprezentáltak a gazdaságban, pénzügyben, orvostudományban, genetikában, vegyészetben, művészetben, Hi-Tech iparban, egyszóval mindenben, ami a modern technikai civilizációt mozgatja.

Ez igaz.

De jó lenne figyelembe venni, hogy ez nem valamiféle ördögi összesküvés eredménye, hanem kb. 3000 éves történelmi-gazdasági folyamatok beérése.

A zsidók bizony piszkosul kreatívak, és rendkívül tanulékonyak, ezt mutatja az iménti felsorolás, valamint az a tény, hogy a sziklasivatagból meg a kőkorszakba visszazuhant palsztinai tájból Hi-Tech országot építettek, úgy 100 év alatt.

(FIGYELEM: Palesztina egy földrajzi név, mint pl. a Ruhr-vidék, vagy a Dardanellák, NEM országnév, mert ilyen ország, hogy Palesztina, soha nem létezett).

Mármost, ön, vagy bárki, elvárja egy ilyen eredményeket elért nemzettől, országtól, akármitől, hogy:

ÖNKÉNTESEN fejlessze vissza saját gazdasági-ipari képességét, önkéntesen csökkentse befolyását, és mondjon le tudásáról, csak azért, mert az a tehetségtelen, de kibsz***tul irigy ésPISZKOSUL ÖNTUDATOS, semmihez nem értő, minden bajáéert mást okoló antiszemita seggfejeknek nem tetszik?

László, és nem így ismertem meg a másik fórumon való szerplése alapján.

Mi a fene van magával?

Nechemia ben Avraham írta...

Milyen másik fórumról ismeritek egymást?

Névtelen írta...

Konrad írja:

"Milyen másik fórumról ismeritek egymást?"

http://outofforder.blog.hu/

Lászlóval több üzenetet is váltottunk ott, meg másokkal is, de nem így ismertem meg őt, hanem egy tájékozott, nyitott értelmiséginek.

Ezért csodálkoztam, milyen marhaságot írt ide.

Kormos László írta...

Kedves Konrad,

ha felzaklattam, akkor szíves elnézését kérem!

A kérdés ugye nem állítás. Maximum feltételezés. Ha személyesen ismerne, akkor tudná, hogy végtelenül emberszerető vagyok. A gondom csak ott van, hogy a zsidó nép összefogási és tanulási képességei mellett olyan információkhoz jutok, pld: a legbefolyásosabb médiák és bankok a zsidóság kezében vannak.

Amennyiben ez igaz, akkor azt a következtetést vonom le, hogy a zsidó a többi nemzet szülötteit negatívan befolyásolják.

De mivel nem szeretek dolgokat könnyen eldönteni, gondoltam ez a blog sok segítséget nyújthat a kérdéseim megválaszolásában.

Olvastam egy regényben, hogy egy pap akit Kínába küldtek hitet terjeszteni, elhatározta hogy "megvált" egy buddhistát. Gondolta, ez nagy fogás lenne. Okos pap volt, mert nem ajtóstól rontott a házba, hanem először ő kérdezte ki a buddhistát a hitéről. A vége az lett, hogy a pap vált buddhistává.

Kedves Konrad, én nagyon későn kezdtem a történelem tanulását. Az iskolában nem tudott megfogni az évszámok logika nélküli magolása. Később, jóval 20-on felül kezdtem el az újra tanulást, s még mindig csak a kezdeteknél tartok, ezért mégegyszer elnézést és türelmet kérek.

Nemrég megvásároltam Paul Johnsontól a Zsidók történetét, már elkezdtem olvasni...

Nechemia ben Avraham írta...

Bocsánat, hogy a csapos közbeszól, de erre-arra hadd reagáljak már.

"A kérdés ugye nem állítás."

Általában nem, de ugye ismerjük a kérdés formában megfogalmazott állitást.

"A gondom csak ott van, hogy a zsidó nép összefogási és tanulási képességei mellett olyan információkhoz jutok, pld: a legbefolyásosabb médiák és bankok a zsidóság kezében vannak."

Ki kell ábránditsalak. Nincsenek a zsidóság kezében. Ha ilyen információhoz jutsz, akkor annak fel kell sorolnia mondjuk a világ száz legnagyobb médiumát és pénzintézetét, és ezekről sorra-rendre ki kéne mutatnia, hogy zsidó kézen vannak. Elemezni kéne a tulajdonosi szerkezetet. Ezt persze nem teszik meg, hiszen akkor kiderül, hogy az állitás nem igaz.

"Amennyiben ez igaz, akkor azt a következtetést vonom le, hogy a zsidó a többi nemzet szülötteit negatívan befolyásolják."

Ha igaz lenne, hogy a legfontosabb médiumok és bankok zsidó kézen vannak, abból sem következne, hogy negativ a befolyásuk.

"De mivel nem szeretek dolgokat könnyen eldönteni, gondoltam ez a blog sok segítséget nyújthat a kérdéseim megválaszolásában."

Minden bizonnyal.

"Nemrég megvásároltam Paul Johnsontól a Zsidók történetét, már elkezdtem olvasni..."

Ez nagyon helyes, olvasd végig, kitűnő bevezető.

Kormos László írta...

Kedves Ricsi,

vannak túlságosan is hihető információk, talán ezért azok a féle kérdések. Beismerem, helytelen magatartás.

Mivel szomjazom az információk után, mindenképpen sok időt fogok erre szentelni. Még Carl Sagan könyvét is meg fogom venni.

Ami a cégek tulajdonosi szerkezeteit illeti, azt hogy lehetne megtudni? Erre még nem sikerült rájönnöm. Azt például tudom, hogy Szlovákiában a cégjegyzékekben csupán a vezetőségi és az ellenőrzői tanács tagjainak a neveit lehet megtalálni.

A mai médiumok nagyban hozzájárulnak az emberek félrevezetéséhez, manipulálásához. Ez egyértelműen negatív hatás!

Névtelen írta...

László:

Nem "zaklatott fel", csak csodálkoztam egy marha nagyot, pontosan le is írtam, miért.

És tőlem aztán nem kell elnézést kérnie, önnek se, másnak se, én sem teszek ilyet soha.

"a legbefolyásosabb médiák és bankok a zsidóság kezében vannak."

- Legfeljebb arról lehet szó, hogy a zsidók (bármilyen értelemben is vesszük, mi az hogy "zsidó")FELÜLREPREZENTÁLTAK ezen a téren, mármint ahhoz képest, hogy kb. 16 millióan vannak világszerte.

Persze ilyen statisztikák nem készültek soha, ahogy arra Richárd is rámutatott, szóval ez a "zsidó bankok mindenhol" - jellegű duma csak amolyan agymenés.

De vannak ám dögivel német, kínai, amerikai, francia, indiai, angol, stb. mega-bankok, pénzintézetek is, hm?

Akkor most elő kellene szedni őket is?

Persze lehet, hogy ezek is mind "zsidó" kézen vannak? Vyga ha nem, akkor "zsidók" állnak a háttérben, és éppen készülnek elfoglalni a világot?

:((

- Ami a "zsidó" médiát illeti: hát akkor a "zsidók" nagyon elqrhattak valamit, mert a nemzetközi média többnyire tökéletesen műveletlen a közel-kelet, de főleg Izrael dolgaiban, de inkább rosszindulatúan Izrael-ellenes, értelmetlenül iszlám - és arabpárti, szélsőbalos, meg szélsőjobbos elhajlásokkal.

Akkor hát?

??!!??

(a témáról bővebben a Napi Dzsihadban, és az ott belinkelt oldalakon, melyeket megtalál a Dzsihad bal oldalsávján)


"Amennyiben ez igaz, akkor azt a következtetést vonom le, hogy a zsidó a többi nemzet szülötteit negatívan befolyásolják"

- Én meg azt, hogy gazdasági, technikai, tudományos, művészeti, stb. téren sokkal többet tudnak, mint bárki más, vagy legalábbis sokkal jobban teljesítenek.


OK, viszlát legközelebb.

Nechemia ben Avraham írta...

Nézd, a tulajdonosi szerkezet, az egy igen bonyolult dolog.

Tegyük fel, hogy te kötsz egy nyugdij- és életbiztositást az ING-nél, ahol vállalod, hogy minden hónapban beteszel 40 ezer forintot. Összeülsz az ügynökkel, aki azt tanácsolja, ebből húszért vetess a biztositóval magasabb kockázatú, de ugyanakkor magasabb hozamú papirokat. Te azt mondod, oké. Erre az ING elkezd sakkozni a te havi húszezreddel, és vesz rajta egy olyan portfóliót, amiben részvények vannak. És lehet, hogy amig ezt te le nem mondod, éveken át, hosszabb-rövidebb ideig tulajdonosa leszel a General Motorsnak vagy az izraeli Tevának, vagy egy dél-amerikai fakitermelő cégnek, vagy a Samsungnak, vagy bárminek, ami ott van azon a tőzsdén, ahol az ING brókere a te lóvéddal (is) játszik. És abban a pénzösszegben, amivel játszik, ott van a te lóvéd, meg még háromezer szlovák meg ötezer román meg húszezer magyar meg százezer holland befektető lóvéja. Most akkor milyen cég a GM meg a Teva?

Nechemia ben Avraham írta...

P. s.: Na, ez a globalizmus.

Névtelen írta...

az egyik névtelen hozzászóló kommentjéhez szeretnék egy kis eszmefuttatást fűzni.A kommentet Ricsi aláírással közölték, tehát gondolom, a bloggazda írhatta.
Miért gondolod , hogy az antiszemitizmus a katolicizmus velejárója lenne? A protestáns egyházak hívei között legalábbab annyi antiszemite akadt , mint a katolikusok körében Arról nem is beszélve, hogy például a hazai antiszemita "közbeszéd" elhíresült alakja egy református lelkész volt a rendszerváltás utáni esztendőkben, Ennek ellenére egy józan értelmes embernek nem fog eszébe jutni, hogy az összes kálvinistát az antiszemitizmus vádjával illesse.
Kétségtelen, a zsidóság sokszor szenvedett üldöztetést a keresztények részéről a múltban, de mára megváltozott mindez. A római katolikusok többsége tiszteli Izrael népét. csakúgy, mint az ortodox egyházak, a protestánsok, s újabba az evangéliumi keresztények javarésze.
Szóval hívő római katolikusként, s Izrael-barát értelmiségiként kissé fájt az általánosítás. Ricsi, Te magad is tudod ,hogy napjainkban az nem a keresztények, hanem a muzulmánok körében terjed igazán. Ahogy Te magad is írtad egy korábbi posztodban, amikor a muszlim országokból Izrael megakulása után elüldözött zsidók sorsáról írtál. Tehát, kérlek ne keress minden keresztény emberben potenciális zsidógyűlölőt.
Bocsánat a hosszú bejegyzésért.A blog szerkesztéséhez további sok siker kívánok. üdv. Zoli

Névtelen írta...

Én nem a katolikus emberekről irtam, hanem a katolikus egyházról. A reformációval kapcsolatban mindenben igazad van, maga Luther volt a világ egyik legnagyobb antiszemitája, csak hát refkó inkvizició meg máglya, az nem volt. Ténykérdés, hogy az antiszeitizmus úgy hozzátartozik a katolikus egyházhoz, mint rókához az irhája. Ezen fölösleges vitatkozni. Az megint más kérdés, hogy a zsidógyűlöletben momentán az iszlám jár elöl. A katolikus egyház ma a Vatikán kivételével sehol nincs hatalmon. Ha hatalmon lenne, akkor ők járnának elöl. A jókivánságot köszönöm.

Névtelen írta...

Konrad írja:

Történelmietlen kérdés, hogy mi lenne, ha a mai római egyház konkrét világi hatalommal rendekkezne.

Az viszont megkérdőjelezhetetlen tény, hogy a II. vatikáni zsinat óta rengeteget fejlődött a katolikus egyház, és pozitív értelemben.

Ki vitatná el pl. II. János Pál vagy a jelenlegi szentatya, XVI. Benedek (az egykori nagy hatalmú bíboros és egyetemi tanár, Joseph Ratzinger)érdemeit?

Egyébként vab egy jó könyv, magyarul is megjelent, pont ebben az egyhéz VS zsidók témában:

David I. Kertzer: A pápák a zsidók ellen (Ulpius ház kiadó, 2003)

Nagyon jó, de csak erős idegrendszerrel rendelkezőknek ajánlott, vagy olyanoknak, akik a témában nagyon elszántak, de pl. kisgyerekes anyáknak egyáltalán nem ajánlanám.

Nechemia ben Avraham írta...

Én kisgyerekes apa vagyok, de megvan a könyv, olvastam. Ebből pl. tényszerűen kiderül, mennyire szemét brigád volt a katolikus egyház, amíg csak tehette.

Névtelen írta...

Zoli írja:
Abban igazatok van, hogy az egyház sok , nagyon súlyos hibát követett el a zsidósággal szembem, de én ennek ellenére úgy lázom, hogy a katolikus papok és hívek közel száz százalékának eszébe sem jutna ártani a zsidóknak.Való igaz, sok katolikus (és más keresztény) szokott fohászkodni a zsidók megtéréséért. de ezt- gondolom -mégsem nevezhetjük fenyegetésnek. ismerjétek, el: elég ritkán látni a vasárnapi szentmiséről eltorzult arccal, "halál Izraelre!" felkiáltással távozó híveket. De egyébként világos, hogy mit akartál mondani:bár a hívek és a klérus nem ellenségesek a zsidósággal szemben, az egyház berkeiben ettől még időnként előfordulhatnak antiszemita érzelmek-megnyilvánulások.

Nechemia ben Avraham írta...

Nem tudom, Zoli, eszébe jutna-e. Maga az egyház azóta nem nagyon árt, amióta nem képes erre, mert nincs gazdasági hatalma. Annyi biztos, hogy a pápa még a második világháború alatt is levelet irt a Rooseveltnek, hogy meg kell akadályozni a Szentföldre a zsidók további beáramlását. Csoda, hogy a krematóriumok zsiros füstje le nem hatolt Rómáig, és a Piusz bácsinak az volt a legfontosabb, nehogy már a zsidók visszatérhessenek a saját országukba.

Ami a hiveket illeti, nekem az a tapasztalatom, hogy ezek általában akkor követik a pápa szavát, ha disznóságra szólitja fel őket, de ha valami normális dolog történik, vagy jóra buzdit, akkor szabotálják. Később pedig még le is tagadják, hogy ilyet mondott vagy tett volna.

Nechemia ben Avraham írta...

Nem tudom, Zoli, eszébe jutna-e. Maga az egyház azóta nem nagyon árt, amióta nem képes erre, mert nincs gazdasági hatalma. Annyi biztos, hogy a pápa még a második világháború alatt is levelet irt a Rooseveltnek, hogy meg kell akadályozni a Szentföldre a zsidók további beáramlását. Csoda, hogy a krematóriumok zsiros füstje le nem hatolt Rómáig, és a Piusz bácsinak az volt a legfontosabb, nehogy már a zsidók visszatérhessenek a saját országukba.

Ami a hiveket illeti, nekem az a tapasztalatom, hogy ezek általában akkor követik a pápa szavát, ha disznóságra szólitja fel őket, de ha valami normális dolog történik, vagy jóra buzdit, akkor szabotálják. Később pedig még le is tagadják, hogy ilyet mondott vagy tett volna.

Névtelen írta...

Vajon miért éreznek ellenszenvet a világ népei a zsidóság iránt? A zsidókat miért üldözték minden időben a világ minden táján? Mert olyan ártatlanok voltak? Na persze.

Nechemia ben Avraham írta...

Erre többféle válasz létezik, elsősorban nem "a népek" en bloc antiszemiták, pl. a kanadai vagy az amerikai vagy a svéd vagy a norvég vagy az új-zélandi nem az. Az antiszemitizmus elsősorban a katolikus, másodsorban a szellemileg elmaradott, fel sohasem nőtt - kelet-európai posvány - országokra jellemző. De ma, amikor van zsidó állam, és ez az állam atomhatalom, csak egyet tudok válaszolni neked, barátocskám. KI A LUFASZT ÉRDEKEL?

Névtelen írta...

Nahát akkor semmi gond, minden rendben van, nincs miért aggódni. Vagy mégis?

"USA: törvény a globális antiszemitizmus ellen

2004-10-18 14:00:00

Bush amerikai elnök a hétvégén aláírta a globális antiszemitizmust figyelő törvényt, amelyet a múlt héten már a képviselőház és a szenátus is elfogadott.

Az amerikai külügyminisztériumnak akarata ellenére létre kell hoznia egy irodát, amely az antiszemitizmus megnyilvánulásait, az antiszemita jelenségeket figyeli világszerte.

Bush elnök ugyanis a hétvégén aláírta azt az úgynevezett globális antiszemitizmus-figyelő törvényt, amelyet a múlt héten már mind a képviselőház, mind pedig a szenátus elfogadott. Ez a nemzet éber lesz és biztosítja, hogy az antiszemitizmus soha ne leljen otthonra a modern világban - mondta az elnök szombaton egy floridai kampánygyűlésen.

A törvényt Tom Lantos kaliforniai képviselő kezdeményezte, és már a kezdet kezdetén olyan ismert politikusok álltak mellé, mint Jack Kemp volt miniszter, Jeanne Kirkpatrick volt ENSZ-nagykövet és James Walmsely, a CIA volt igazgatója."

Szóval, ha jelentéktelen a világban a zsidógyűlölet(meg különben is, Izrael atomhatalom stb), akkor miért van szükség erre?

Nechemia ben Avraham írta...

Nem irtam, hogy jelentéktelen, kérlek, figyelj. Az antiszemita azt hiszi, hogy az antiszemitizmus a zsidók problémája, holott az antiszemitizmus magának az antiszemitának a problémája. Attól, hogy normális országban - pl. USA - jelentéktelen, az nem egyenlő azzal, hogy nem válhat halálos fenyegetéssé. A Lantos általi kezdeményezés, amiről amúgy nem tudtam, és köszönöm, hogy a figyelmet felhivtad rá, leginkább egy undoritó betegséget üldöz. A veszettséget is figyelni kell, mert ahol felbukkan, ott az állatok egymást fertőzik meg. Kordában lehet tartani, de azért oda kell rá figyelni, mert mocskos helyeken tenyészik. És ahol tenyészik, onnan ki kell irtani, mert megengedhetetlen, hogy terjedjen. Ki nem mondott állitásodra reagálva - miszerint ha egyszer "mindenki" utálja a zsidókat, akkor csak kell legyen valami oka - emlékeztetnem kell téged arra, hogy pl. Európában, talán az egy lengyeleken kivül, a magyarokat MINDENKI utálja vagy lenézi, nyugaton emberszámba se veszik, a közvetlen szomszédok pedig megfojtanák egy kanál vizben. Mi következik ebből?

:-)))

Névtelen írta...

Persze a szomszéd országokban gyűlölik a magyarokat, ezt elismerem. De mely országokban is? Azokban, amelyek sokkal elmaradottabbak nálunk. És ha megfigyeled, az adott országokon belül a magyarlakta területek a gazdaságilag legfejlettebbek. Tehát irigységből adódik ez a gyűlölet. És az is érthető, hogy lenézik a magyart. Miért is? Mert a magyar, bár egy tehetséges nép, de pesszimista és ami a legrosszabb, nincs benne összetartás. Képtelen az önvédelemre, az ilyen nem érdemel mást csak lenézést.

De térjünk csak vissza az antiszemitizmusra. Szóval a normális országokban jelentéktelen? Nézzük csak:

"A Tel-Aviv-i egyetem kutatóintézete által közzétett felmérés szerint az egyre fokozódó számban előforduló antiszemita cselekményekre leginkább öt országban. Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Oroszországban, Németországban és Kanadában kerül sor.

Egy év alatt tizenöt százalékkal nőttek a zsidók ellen elkövetett támadások és vandál cselekmények 2003-ban - derül ki egy izraeli szervezet által tegnap közzétett tanulmányból. Mint arról az AP jeruzsálemi tudósítója is beszámol, a Stephen Roth Intézet, mely napjaink antiszemitizmusát és rasszizmusát kutatja, főleg a palesztin-izraeli konfliktus erősödésének tulajdonítja e szám növekedését.

A Roth Intézet munkatársa, Roni Stauber szerint a közel-keleti incidensek lehetnek az európai feszültségek katalizátorai. Az intézmény 2003-ban 360 súlyosabb, antiszemita támadást rögzített, míg ez a szám 2002-ben 311 volt. A tanulmány öt országot jelöl meg, melyekben a legaktívabb az antiszemitizmus, ezek Franciaország, Nagy Britannia, Oroszország, Németország és Kanada.

Roni Stauber az Európában élő személyek ellen irányuló támadásokat főleg a fiatal muzulmán bevándorlók számlájára írja, akiket szerinte frusztrál a közel-keleti helyzet, míg a szélsőjobb aktivistái inkább zsinagógákat, temetőket támadnak meg.

Az intézmény által közzétett tanulmány következtetései ellentmondanak az Európai Unió rasszizmus-figyelő központjának nemrég publikált jelentésével, amely úgy véli: a zsidók ellen elkövetett támadásokat főleg "a szélsőjobb oldal által befolyásolt fehér fiatalok" követik el."

Oroszország kivételével mind fejlett, nyugati nyugati típusú demokrácia.

Nechemia ben Avraham írta...

Lécci, vegyél már komolyan, meg a témát is, ha már beszélgetünk. A listához még hozzácsaphattad volna Belgiumot is, valamint a következő mondatot: "...és Oroszország kivételével valamennyi ország súlyosan iszlám-fertőzött". Vagyis Roni Staubernek van igaza. Az általad felhozott adatok 90 százalékáért iszlamisták a felelősek. Akiknek semmi közük Kanadához vagy Angliához, csak bepofátlankodtak oda a szociális segélyek okán. Az egyedüli kérdőjeles eset Franciaország, annak a katolikus részében, amiből többek közt a nácikat négy éven át elöl-hátul kiszolgáló Vichy-kormány is kikelt, valóban van nem arab eredetű antiszemitizmus, de nem hinném, hogy a francia katolikusok zsidóverésekre hajlanának. Az általad felsorolt példák arra utalnak, mekkora probléma az iszlám.

Elfogadom, hogy a magyarokat a tehetségük miatt gyűlölik, de hát akkor mit szóljanak a szegény zsidók:

http://www.jinfo.org/Nobel_Prizes.html

?

Akik a világ népességének 0,25 százalékát teszik ki, osztán meg százhetvenhat Nobel-dijasuk van?

:-)

Nechemia ben Avraham írta...

Ja, ez lemaradt. Az EU rasszizmusfigyelő központja súlyosan PC-terhelt, vagyis rasszista. Pontosan tudják, mi az ábra, de azt nem szabad kimondani, hogy ezt a szart gyakorlatilag az arabok kavarják, meg hogy az arab bevándorlásig ismeretlen volt Nyugat-Európában az antiszemitizmus. Fehér szélsőjobboldal, az anyjuknak a picsája... :-) Ezek azok a polkorrekt,mocsok alakok, akik körömszakadtáig ragaszkodnak ahhoz,hogy mindenki egyenlő. Itthon ugyanez a bagázs tagadja le, hogy az erőszakos bcs-k miatt börtönben ülők 90 %-a roma. Olyannal is találkoztam, aki azt mondta, ha ez igy van, akkor a rohadt birók a rasszisták.

Névtelen írta...

Szia Ricsi! Azt mondod, hogy az USA-ban nincs antiszemitizmus?

"S most Amerikában erősödik az antiszemitizmus, olvasható a hírekben. Csúnyákat írogatnak a népek különféle internetes fórumokon a zsidókról, sőt már antiszemita tüntetés is volt New Yorkban, bár azt idehaza elhallgatták.

Azért olyan nagyon, ugye, nem csodálkozik ezen senki sem, legfeljebb, ha szemforgató és farizeus. Mert aki tudni akarta és akarja, milyen az igazi antiszemitizmus, jól teszi, ha ellátogat Amerikába. S olvasgatja kicsit a bronxi falfirkákat a fekete negyed házfalain vagy késő este, néhány sör felszabadító hatása után, elbeszélget kicsit néhány wasppel (white, anglo-saxon, protestant). S ha ez nem elég, érdemes figyelmesen végighallgatni, hogy a közép-nyugati redneckek miképpen nyilatkoznak a zsidókról. Mindjárt ki fog derülni, hogy az igazi, mély, tőrőlmetszett antiszemitizmust mi idehaza még csak meg sem közelítjük…

S most bizony durvul a helyzet. Mert a brooklyni zsidó pénzügyesek és a Wall Street-i yuppie-k mérhetetlen pénzsóvársága, telhetetlensége és felelőtlensége összeomlásba sodorta az amerikai pénzügyi világot. S persze ezen keresztül az egész földtekét. Mire jön az amerikai kormány, az állam, és hétszázmilliárd dollárt töm bele a rendszerbe, hogy megmentse a bankokat."


(Bayer Zsolt - Magyar Hírlap)

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Névtelen írta...

Ti a bosszú és a gyűlölet népe vagytok!!!