Oldalak

2008. december 3., szerda

MEGHÍVÓ

Mint ahogy bizonyára Ön előtt is ismeretes, a legutóbb, az indiai Mumbaiban végrehajtott szervezett terrortámadás egyik célpontja az ottani zsidó központ, a Bét Chábád volt, amelynek Gavriel és Rivka Holtzberg, a rabbi és felesége is áldozatul estek. A Holtzberg házaspárt személyesen jól ismertük, tragikus haláluk óriási veszteség a Chábád közösség és az egész zsidó nép számára, illetve vészjel az egész emberiség számára.

Ezúton hívjuk meg Önt arra a gyászimára és megemlékezésre, amelyet az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség és a Chábád Lubavics Zsidó Oktatási és Nevelési Alapítvány Gavriel Holtzberg rabbi és felesége Rivka Holztberg, valamint a mumbai Chábád Házban, zsidó központban, illetve Mumbai más pontjain elkövetett kegyetlen barbárságnak áldozatul esett mártírok (emlékük legyen áldott!) tiszteletére rendezünk.

A gyászima és megemlékezés 2008. december 8.-án 19 órakor kezdődik.
Helye: Keren Or Imaház, V. Károly körút 18-20.

A Chábád nemzetközi zsidó világmozgalomként elsődleges feladatának a zsidók tanítását és a zsidóknak hagyományaikhoz és vallásukhoz való visszavezetését tekinti. A világ 1500 pontján működnek intézményeik nemcsak oktatási, kulturális, de vallási központként is szolgálnak. A Chábád központok teljes önállóságban, központi pénzügyi támogatás nélkül, autonóm módon működnek. Budapesten 1989 óta állami támogatás nélkül, önerővel működik és vált fókuszává nemcsak a hazai zsidó közösségnek, de a hazánkban tartózkodó izraeli üzletemberek és diákok, valamit izraeli és más országokból Budapestre látogató turisták számára.

Oberlander Báruch rabbi
Chábád Alapítvány

Köves Slomó rabbi
Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség

Nincsenek megjegyzések: