Oldalak

2008. december 9., kedd

Interjú az izraeli nagykövettel a www.zsido.com-on

Mi a véleménye az Olmert-ügyről, és hogyan hasonlítaná össze a korrupció helyzetét Magyarországon és Izraelben?

Elsősorban Olmert ellen a vizsgálat még tart, és nem szeretnék elhamarkodottan ítélkezni felette. Tudja, csaptak már hatalmas lármát jó néhány ügy körül, aztán a végén kiderült, hogy épp fordítva álltak a dolgok, mint gondolhattuk az elején. Arra viszont mindenképp büszkék lehetünk Izraelben, hogy akár a miniszterelnök, az elnök sem kerülheti el a felelősségre vonást; még ezen a szinten sem söprik a szemetet a szőnyeg alá. Izrael ebből a szempontból egészséges társadalom. Hogy Magyarországgal összehasonlítva? Nem kísérem szoros figyelemmel a hasonló magyarországi ügyeket, de azt hiszem, a kéznél lévő jogi eszközökkel itt, mint a világ bármely országában, természetesen mindent meg kell tenni a korrupció elleni harcért.

Lásd:

http://www.zsido.com/blog/

Amennyiben innen nem érhető el, menjetek rá a www.zsido.com oldalra, ott a blogra, és azon belül görgessetek lefelé. Nem ez van a legtetején.

4 megjegyzés:

tudózsidó írta...

nincs ott. és levana sincs...

Nechemia ben Avraham írta...

Hm! Nem értem, mi lehet az oka, én hűen bemásoltam a linket:

http://www.zsido.com/blog/"buszkek_lehetunk_hogy_meg_a_miniszterelnok_az_elnok_sem_kerulheti_el_a_felelossegre_vonast"/10/93

De ha innen nem megy, a www.zsido.com oldalon, a Blog címszó alatt megtalálható.

Levana-ügyben: még mindig tart a karbantartás, sajna sokkal több van a tányérunkon, mint amit meg tudunk enni. Türelmedet kérem, szép lesz.

Köszi a figyelmeztetést.

Névtelen írta...

Szia Richárd!
Mit gondolnak az izraeliek Zsabotyinszkijről? A Likudban mennyire nőttek fel az általa elhintett magok?
Köszi

Nechemia ben Avraham írta...

Hi. Izrael e tekintetben,mint sok mindenben, ketté van szakadva. A baloldalon, főleg annak szélén, de balközépen is, elismerik ugyan Zsabotyinszkij kvalitásait, ugyanakkor szélsőségesnek tartják, felemlegetik például azt, hogy rokonszenvezett az olasz fasiszta eszmékkel és személyesen Mussolinival. Jobboldalon egyetemes hősnek tartják, és azt emelik ki,hogy korát megelőzve leírta a jóléti állam eszméjét, meg arra mutatnak rá, hogy az arabokkal kapcsolatos jóslata mindenben beigazolódott - eddig. A Likudban abszolút felnőttek a magok, lásd pl. a jobboldali cionista szinte tökéletes alakját, Mose Feiglint, akitől szerintem sokat várhatunk az elkövetkezendő évtizedekben: http://metzada-masada.blogspot.com/ Kicsit lejjebb görgetsz, és itt láthatod Feiglin politikai propagandafilmjét angolul.