Oldalak

2010. december 28., kedd

Izraelben még az anarchista elmebetegekre is vonatkoznak a törvények

A kormánypárt cselédsajtójának legpatinásabbja, a Magyar Nemzet a Belfast Telegraphra hivatkozva közöl Izraelben egyre nagyobb veszélyben a szabad vélemény címmel cikket, amely – mint a kiegyensúlyozatlan tájékoztatás és a csúsztatás tanítanivaló példája – joggal tarthat igényt a január 1-től hivatalba lépő Cenzor-Főnéni kitüntető figyelmére.

A szabad véleményért aggódó MaNem olvasója az első bekezdésből megtudhatja: „Börtönbe zárták Jonathan Pollak izraeli aktivistát – az indok: biciklizve tüntetett a gázai blokád ellen – jelenti a Belfast Telegraph. Emberi jogi csoportok szerint Izraelben lassan hivatalos politikai irányelvvé válik az ellentmondó hangok elhallgattatása.”

A második bekezdésből kiderül, hogy a férfi egy, a palesztinokkal rendszeresen együtt tüntető anarchista, aki rendszeresen tiltakozik „a gázai megszállás és a blokád ellen”. A pecsovics észak-ír lap beszámolójában ilyen mondat már nem szerepel, nem is szerepelhet, lévén Gázát senki nem szállja meg már évek óta. Ha csak nem a Hamasz rémuralma ellen tüntet a derék anarchista, ami, valljuk meg, nehezen elképzelhető.

A harmadik bekezdésből tudja meg a nagyérdemű, hogy Pollak, micsoda disznóság, háromhavi letöltendőt kapott, majd idézi az elítéltet, aki szerint „Izraelben egyre nagyobb veszélyben forog a véleménynyilvánításhoz való jog” (innen a cikk címe is). Ő csak tudja.

Aztán jön a negyedik és egyben utolsó bekezdés, ahol az anarchista ügyvédje fejezi ki felháborodását: „Nem szokványos, hogy illegális gyülekezés miatt ilyen szigorú ítéletet hozzanak”.

A cikk végére sikerült suvasztani a lényeget. Pollak, az anarchista, akinek véleménynyilvánítási szabadsága akkora csorbát szenvedett, hogy a sztorit a MaNemnek kell átvennie egy észak-ír lapból, illegálisan gyülekezett, és ezért kapott három hónap letöltendőt. Hja, kérem, vannak még decens helyek, ahol akár a gyülekezési törvény előírásainak is érvényt szereznek, ahelyett, hogy hagynák, hadd szarják-hugyozzák tele mondjuk a törvényhozás épületének környékét azok, akiknek így hozza kedvük.

Az izraeli szabadságjogok megtépázása miatt körmét rágó MaNemnek nem volt érkezése, hogy kissé bővebben megismertesse a huszonnyolc éves, derék jafói fiatalember eddigi mozgalmár múltját; sebaj, megtesszük mi. Főfoglalkozású anarchistánk alapító tagja az Anarchisták a Fal Ellen elnevezésű egyletnek, amelynek célja, hogy az Izraelben elkövetett, többnyire robbantásos terrormerényleteket 95 %-kal csökkentő, a Nyugati Partot a zsidó államtól nagyjából az 1967-es izraeli-jordán tűzszüneti vonal mentén elválasztó biztonsági falat eltüntesse. Hogy miért, azt csak a jó ég tudja. Ahhoz, hogy valaki készakarva ismét rá akarja szabadítani a terrort a saját hazájára, elmebetegnek kell lenni.

Nem tudjuk, mi a gondja Pollaknak a szülőhazájával, amint azt is csak találgathatjuk, mi problémája volt a holland királyi házzal, midőn Amszterdamban élt egy hippitanyán. Amikor ugyanis épp nem alkohol- vagy kábítószermámorban hentergett, rendszeresen a globalizmus, valamint az uralkodócsalád ellen szervezett demonstrációk résztvevője volt, mígnem egy szép napon még a tulipánok liberális országában is elszakadt a cérna, és Pollakot hazatoloncolták. Ezek után nyilvánvaló, hogy a holland sajtószabadságért is rettegnie kell a magyarországi cselédmédiának.

A fiatalember – izraeli és zsidó létére – hazatérése után, 2002-ben csatlakozott a palesztinok intifádájához. Ezért bármely más országban hazaárulónak nyilvánították és főbe lőtték volna; ezt sehol máshol nem tehette meg büntetlenül, csak Izraelben. Több száz demonstráción vett részt, és egyre inkább a biztonsági fal elleni harc apostolaként tekintettek rá. A gonosz izraeli rezsim jól bántotta is ezért, egy 2005-ös erőszakos tüntetésen könnygázgránáttal lőtték fejbe. Több tucatszor tartóztatták már le, nem csak illegális tüntetésekért, de a menetrendszerű erőszakcselekményekben való részvételért, hatósági intézkedéssel szembeszegülésért, hatóság elleni erőszakért, rombolásért, garázdaságért; nem egyszer bíróság előtt állt.

Ezúttal nem úszta meg az anarchista elmebeteg; de maradjunk abban, hogy nem véleménynyilvánításért, és még csak nem is biciklizésért kapott három hónapot. Valamint – és ez a tudósításból kimaradt – ezerötszáz sekeles (kb. 90 ezer forintos) pénzbüntetést. Ez utóbbit helytelenítjük. Nagyobbat kellett volna ütni a zsebén.

Van annak valami diszkrét bája, amikor a cenzúrakormány sajtólakájai a véleménynyilvánítás szabadságának izraeli végéről cikkeznek - 2010 decemberében, a magyar szájkosártörvény elfogadása után, ami miatt a német külügyminiszter karácsonyi szabadságát megszakítva felhívja Martonyit, s ami miatt még az sem elképzelhetetlen, hogy szankciókat hoznak Magyarország ellen.

Nem izzadtok az alatt a vastag bőr alatt, gyerekek?

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Konrad írja:

- Az agyhalott állat nemzetiségtől, etnikai hovatartozástól függetlenül agyhalott állat.

Ez a majom sem kivétel, akiről a cikk szól.


Más:

"...a biztonsági fal eltüntetése..."

- Az egyetemen minden egyes izraeli ismerősöm megkérdeztem (még két izraeli paleszttin barátom is), mit szólnak a Falhoz.

Pártállástól, etnikai hovatartozástól függetlenül ugyanazt mondták:

- Útálják, legszívesebben lebontanák, DE egyszerűen szükség van rá, mert ennél hatékonyabb terrorellenes akadályt még senki nem tudott produkálni.

Más megoldás a terror ellen márpedig nincs, legalábbis a jelenlegi módszereket tekintve nincs más megoldás.

Ha lenne valami globál- közel keleti háború, és az izraeliek teszem azt, visszatérnének a 17. századi hadviselési módszerekhez, vagy ha csak PERSHING TÁBORNOK MÓDSZERÉT vezetnék be, akkor nemigen lenne többé szükség a Falra.

De ez egyelőre nem reális.

Névtelen írta...

Ez a lakájmédia - cselédsajtó szinonímapár tetszik :))). Képzelem, hogy frusztrálja azt a sok mudzsahed terroristát, hogy se átugrani se megkerülni nem tudja a falat. Egyébként számomra furcsa, hogy Hollandiából hazatoloncolták ezt a srácot, mikor sokkal zordabb muszlim terroristák simán maradhatnak.
Lehet erről valamit bővebben megtudni?
kösz
Lacapc

Nechemia ben Avraham írta...

Este, amikor kicsit több időm lesz, megpróbálok utánanézni, addig is arra tippelek, hogy külföldi állampolgárként felségsértést követett el. A hollandiai muzulmánok azért ügyelnek rá, hogy az ilyesmit kerüljék, amellett amíg meg nincs az állampolgárságuk, valszeg óvakodnak attól, hogy nyíltan szembemenjenek a törvénnyel.