Oldalak

2011. augusztus 31., szerda

Velünk történt / Itt Happened to Us

It Happened to Us.
The Hungarian Shoah 1944

Egy album, amely soha nem látott képekben mondja el
a Holocaust borzalmait.

A tervezett albumot a magyarországi Holokauszt közelgő 70. évfordulója alkalmából kívánjuk megjelentetni. A kétnyelvű, magyar és angol nyelvű album összekötő tanulmányt tartalmaz, amely a Holokauszt áldozatainak állít emléket, a képek pedig felidézik mindazt, ami


Velünk történt
A magyarországi Soá 1944

A tervezett album formátuma A/4, jó minőségű papírra készül, egyelőre ezer példányban, igény szerint utánnyomással, kemény borítóval és védőborítóval; valamennyi kötet kartondobozban és zsugorfóliában kerül ki a nyomdából. Az albumban szereplő fotók egy része még sohasem jelent meg. Más, kisebb részük igen, ezek jogdíjasok, az MTI-től és a Nemzeti Levéltártól kell megvásárolnunk őket.

A kötetet magyar, európai, észak-amerikai és izraeli könyvtáraknak ajánljuk fel annak érdekében, hogy mint páratlan történelmi dokumentáció a lehető legszélesebb olvasóközönség számára hozzáférhető legyen, de természetesen kereskedelmi forgalomban is kapható lesz ezekben az országokban, illetve a projekt kétnyelvű honlapjáról is meg lehet majd rendelni.

A kötet terjesztésével elsősorban az érintett országok könyvtárellátóit, mindenekelőtt az amerikai Baker and Taylort bízzuk meg.


Segítsen, hogy méltó emléket állíthassunk nekik.

A projekt várható költsége kb. 25 ezer dollár, amely magában foglalja a következő költségeket: vonatkozó honlap elkészítése és fenntartása; tanulmány megírása; angol nyelvre fordítása; szerkesztése; tanulmány anyanyelvi és szaklektorálása; fényképek jogdíja; fényképek digitális feljavítása; tördelés, layout; nyomtatás; kötés; raktározás 6 hónapra.

A kötet szponzorai természetesen tetszés szerint rokonaik, szeretteik, barátaik emlékére 
ajánlhatják a kötetet. A szponzoroknak ajándékkötet jár.



Minden idők legmegrázóbb képei kerülnek egy albumba.

A vállalkozás fővédnöke a Miért Cion?, a világ egyetlen magyar nyelvű cionista honlapja.
Kiemelt médiatámogatónink: Amerikai Népszava, Új Kelet

Kérjük, ha támogatni tudja vállalkozásunkat, vagy szeretne előrendelést leadni az albumra, lépjen velünk kapcsolatba.

Postacím: Miért Cion 1077 Király utca 97. III/3
Telefon: +3630 554 1032

Nincsenek megjegyzések: