Oldalak

2009. február 11., szerda

Izrael-Magyarország 1:0

Ma este barátságos felkészülési mérkőzésen méri össze erejét a Ramat Gan-i Nemzeti Stadionban Kastan Dror és Erwin Koeman legénysége.

A magyarországi futballhuligánok mindent megtettek a hangulatkeltésért és a rendőrség ma esti fokozott munkába állításáért: a Madách téren kivetítős botránycsinálást rendeztek. Erős északnyugati szél fúj, reméljük, jó alaposan felöltöznek valamennyien.

Az időjárás kegyetlenül ronda Izraelben, és ez mindenképp inkább a vendégeknek kedvez, akik második edzésüket is megtartották a helyszínen. Koeman bizakodó: „A tavalyi következetes és nagyon fegyelmezett munka már hozott biztató eredményeket, amelyeknek köszönhető a korábbit felülmúló a várakozás velünk szemben, de emiatt senkinek nem változhat a mentalitása, a hozzáállása. Bármi előfordulhat a csoportunkban. A mostani, Izrael elleni mérkőzés azért fontos, mert a legközelebbi tétmeccset az albánokkal játsszuk, s nekik hasonló a stílusuk”, nyilatkozta a szövetségi kapitány. A világranglista 43. helyén lévő magyar nemzeti tizenegy a következő összeállításban kezd: Fülöp - Szélesi, Juhász, Vanczák, Bodor – Vadócz, Gera, Hajnal, Huszti, Dzsudzsák - Torghelle. (Mint hétfőn kiderült, Vaskó Tamást klubja, az Avellino szabályellenesen nem engedte el, s emiatt a Magyar Labdarúgó Szövetség tiltakozott az olasz klubnál is meg a FIFÁ-nál is – de hiába, Vaskó ettől még nem utazhatott.)

A papírforma szerint a jelenleg a világranglista 19. helyén tanyázó izraeli válogatott az esélyesebb, pláne otthon – noha kétséges, sikerül-e a közönségnek a szeles-viharos időjárásban megteremteni Ramat Ganban a hagyományosan pokoli katlanhangulatot. Egyelőre nem tolonganak. Összeállítás: Dudu Ávát, Joav Zsiv, Avi Sztrol, Tal Ben Chaim, Dedei Ben Daja, Joszi Benájun, Gál Alberman, Omer Golán, Szelim Toama, Ben Sahar, Roberto Colautti. Izrael a 2010-es VB-selejtezőkön csoportjában a második, továbbjutást jelentő helyen áll Görögország mögött. Legismertebb játékosa a Liverpool csillaga, Joszi Benájun (a képen).

Kommentjeiteket várjuk, jó szurkolást!

***

Gyengusz, tízezer körüli közönség Ramat Ganban. A magyar kommentárorok meglehetősen magabiztosan magyar győzelmet jósolnak; ők a szakemberek, nyilván tudják, mit beszélnek. A csapatok felsorkoztak a himnuszokhoz.

***

A Madách téri cirkusz elmarad - a söpredék az időjárásra hivatkozik, de valszeg senki nem óhajtott a szervezőknek egy ezrest leszurkolni azért, hogy az utcán fagyoskodva nézze azt, amit otthon, a meleg lakásban kényelmesen végigszurkolhat

A Hatikvát egy csengő hangú kissrác énekelte el, megható volt.

Hát akkor: hajrá.

***

Az első tíz perc különösebb esemény nélkül telik el, eltekintve egy izraeli sárgától. A hazaiak a fontos görög meccs előtt láthatóan nem kívánnak sérülést kockáztatni, egy-egy kontrában azonban meg-megvillan az a bizonyos "skorpiós" robbanékonyság.

***

A huszadik percben az első komolyabb helyzet Colautti előtt. :-)

***

Az izraeli kapunál Dzsudzsák veszélyeztetett, de hát... Mit mondjak: nem rágjuk le a körmünket. Oké, az előkészületi mérkőzések sohasem a szép pillanatokról szólnak, de ami most Ramat Ganban folyik, az - színvonaltalan. A közönség önmagát szórakoztatja. Most például a magyarok kellemesen ellabdázgatnak a saját térfelükön, és az izraelieknek eszük ágában sincs zavarni őket.

***

Most akadt dolga Ávátnak. De izraeli szabadrúgás jön...

Veszélytelen.

Az első félidő vége felé mintha a magyar csapat bátorodott volna fel jobban, többet van a bogyó izraeli térfélen.

***

Az első igazi futball-jelenet. Benájun megmutatta, mit tud - nagyot kavart Colauttival, nem is értem, hogy nem varrták be. Pedig megfelelő lélektani pillanat lett volna így, az első félidő lefújása előtt.

***

Szünet, most végre betehetem az alkalmatlankodó kétévest a kádba. Mit mondjak? Őt sem kötötte le!

***

Durva magyar szabálytalansággal és izraeli szabadrúgással folytatódik a második félidő. Toama nagy lövését szépen védi a magyar kapus!

Hát a palesztin srác majdnem bevarrta az izraeli gólt...

***

Lényegesen jobb a második félidő, mint az átaludt első. A kommentátor magyar győzelemről ábrándozik; az izraeliek közben rájöttek, hogy ciki lenne kikapni ettől a magyar csapattól. Toamát lehozzák, Buzaglo jön helyette.

***

Egy beszorulóban lévő izraeli csapat. EZ GÁZ!

***

Dzsudzsákot lecserélik, most Izrael kezdi nyomni a magyar kaput. Ideje volt.

***

Ehhez képest NAGYON MELEG HELYZET a hazai kapu előtt!

***

Na, csak nem lesz már gól nélküli döntetlen. Colautti összehozza, Benájun bevarrja!

1:0

***

Belül az utolsó öt percben, Torghelle-ék elkeseredetten próbálkoznak, jó lesz vigyázni!

***

Nos, a futballt gólra játsszák, s noha a végére akadtak izgalmak, Izrael - pontosan annyit adva ki magából, ami ennek a magyar csapatnak a legyőzéséhez kellett - otthon tartotta a három pontot.

20 megjegyzés:

Unknown írta...

Meccs végéről cikk:

„Még igazi veszélyt sem tudunk kialakítani az izraeli kapu előtt az utolsó percekben, a bíró lefújta a meccset. Bosszantó vereséget szenvedtünk, Izrael semmivel nem volt jobb.”

Ez duma, a választás utáni Izrael csúszott, mászott, vonaglott, kullogott a pályán, mégis megverte az amúgy valóban erős magyar válogatottat, aki vért izzadva sem tudna nyerni még Tádzsikisztán* ellen sem.
Izrael is lehetne jobb, de 1-0 éppen elég lefutni a bchirot fáradalmait, lényeg, hogy nyert.
A magyar foci pedig bebizonyította, hogy egyetlen megveszekedett forintot, pengőt, fillért, lyukas petákot, de még egy csoki-érmét sem érdemes rá ÁLDOZNI (SZÓ SZERINT: ÁLDOZNI), melyet mi sem bizonyít jobban, hogy X ideje nem képes kijutni nemhogy a VB-re, de még az EB-re sem.
Régóta ezt állítom, melyet folyamatosan csak megerősítenek.

(*Megjegyzem mint érdekesség, a fent említett államnak majdnem ugyanaz a zászlaja, mitöbb, a címere mint Nekünk.)

Nechemia ben Avraham írta...

Kitől volt az idézet?

Unknown írta...

Innen szedtem:

http://sportgeza.hu/futball/meccs/2009/02/11/izrael-magyarorszag

Amúgy ez egy elég normális oldal; sose szólt be se Izraelnek, se nem zsidózott, se nem ellenezte a meccset, stb.
Csak megjegyezte, hogy Izrael (mint akármelyik ország, úgy értem nem azért MERT IZRAEL) nem volt jobb – szerinte.

Nechemia ben Avraham írta...

Hát igen, ezért írtam, hogy ezt a játékot gólra játsszák.

Ne is legyenek jók soha. Csak győzzenek.

:)

Vaddi írta...

Sajna nem láttam a meccset, túl sokat nem tudok hozzátenni. Annyit viszont igen, hogy szívből örülök Izrael győzelmének. :)

Névtelen írta...

Igaz magyarok...vagy mély zsidók?

Névtelen írta...

Konrad írja:

Névtelen 2009. február 12. 17:48:

"Igaz magyarok...vagy mély zsidók?"

- He?

Névtelen írta...

Mondjuk ha azt a nyilvánvaló kezezést befújják a magyar csapatnak a 60. perc környékén valószínűleg nem ez lett volna az eredmény, mert a 11-est alighanem berúgta volna Gera.

Nechemia ben Avraham írta...

Ez igaz, de akkor max. kétszer villantak volna Colauttiék. Ez volt a lényeg, feleslegesen egy métert sem voltak hajlandók futni.

Unknown írta...

Hú, gyerekek iszonyú uborkaszezon lesz most legalább egy hónapig Izraelben…

Nechemia ben Avraham írta...

Nekem volna miről írnom, de határidős munkám van. Ne haragudjatok. Jövő héttől talán több időm jut.

Névtelen írta...

Nos,jo szorakozás volt a mérközés!
Szerensésen megérkeztük oda és haza is. A meccsröl sokat irni nem lehet,monjuk ha a tizit befujja akkor kivéncsi lettem volna ,mert ez az Izraeli válogatott sem egy világválogatott.Legalábbis szerdán nem voltak azok.
De mégis nekem nagy élmény volt,föként ugy,hogy a magyar kispad mögött ültünk az elsö sorban.Igy tudtam kezdös elött váltani pár szot régi gyerekkori barátommal Halmosi Péterrel, aki most már angliában a Hull Cityben rugja a bört. És a lefujás után kihozta nekem a mezét!!
Körülöttem mindenki csak nézett,ki lehetek én ,hogy megkapok egy magyar játékos mezét.!!
Hát akkor azért büszke voltam,hogy Magyar vagyok, erre mér jo pár éve nem volt példa sajnos!!!!
-Talán a közeljövöben ujra eljutok a Ramat Gani stadionba ,de akkor már teljes szivböl a hazaiaknak fogok szurkolni!!!(szoval megérte a 760 km utazást)

Névtelen írta...

Konrad írja:

Gábor:

"iszonyú uborkaszezon lesz most legalább egy hónapig Izraelben…"

- Hát, ez biztos.

Egy-két célzott likvidálástól, szórványos határmenti lövöldözésektől, pár tucat bejövő rakétalövedéktől naponta, a környékbeli (és bármilyen) iszlamista népvezérek folyamatos őrjöngésétől, esetleg a Cast Lead II. megindításától eltekintve szerintem is eseménytelenül fognak telni napjaik.

:)

Névtelen írta...

Konrad írja:

Na, valahogy így:

http://www.jpost.com/servlet/Satellite?
cid=1233304771815&pagename=
JPost%2FJPArticle%2FShowFull

- Na, egen.

Üresjárat Izraelben.

Nechemia ben Avraham írta...

Eilat, legalább ti jól szórakoztatok, a képernyőn már nem volt ennyire tuti.

:)

Legközelebb már együtt megyünk, aztán meccs után megnézzük az éjszakai Tel-Avivot.

:-)))

Névtelen írta...

Ricsi, ugy legyen !
Nem vagyok semmi rosz elrontoja!

Nechemia ben Avraham írta...

Repülőjegy most mennyi Tel-Avivba eiláti lakosoknak?

Kovács Katalin írta...

"Legközelebb már együtt megyünk, aztán meccs után megnézzük az éjszakai Tel-Avivot."

Ricsi, ez nem volt szép Tőled! Nem akarod még meg is forgatni a kést?
Különben hány fok is van most Tel Avivban, Eilátban?
De majd jól meglátogatlak Benneteket, és ott fogok sétálni a beachen, ahol a tábornok, én akkor is ott leszek, amikor mindenki sziesztázik, és egy bizonyos koktélt szürcsölgetek, óriási, fehér szalmakalap alatt! Utána kimegyek a kikötőbe macskát etetni!
A Shenkinen vásárolok, este meg benézek az Allenby valamelyik partijára! Ahavat Tel Aviv...

Nechemia ben Avraham írta...

Eiláton? Huszonhét fok körül van, idestova kezdődik a strandszezon. Nagyon rám fér, mert már kopik a kreolságom. Tel-Aviv egyelőre még zord.

Shenkinen ne vásároljál, mert procc lehúzós hely.

Kovács Katalin írta...

Naná, hogy procc hely a Shenkin, de én javíthatatlan sznob vagyok! Legalább egyszer, egy kicsit! Aztán majd spórolok!Csak ott lennék már!