Oldalak

2009. február 5., csütörtök

Izrael-Magyarország: interaktív netközvetítés

A választások után egy nappal, szerda este lesz Ramat Ganban az Izrael-Magyarország barátságos mérkőzés. Aki az Indexen szokta nézni a percről percre történő írásos közvetítéseket, az nagyjából tudja, miről van szó. Ilyesmire készülünk mi is, azzal a különbséggel, hogy a kommentjeitek is a főcikkbe fognak bekerülni - már ha normális hozzászólásról van szó, és nem gázkamrázásról meg auschwitzozásról. Nem csak a futballhoz értők kommentelhetnek természetesen, hiszen én sem értek hozzá, hanem mindenki, aki akar és akinek van szerda este ideje ilyesmire. Aki névtelenül akar írni, természetesen lehet, de sírva könyörgöm, bökjetek már oda valami fantom-aláírást, hogy Csókol anyád Boris, vagy Onániai Vilmos, vagy ilyeneket. Egyébként itt a nagy alkalom arra is, hogy mindenki megvallja, kinek drukkol... :-) Na, hajrá. Csak keményen, mint a Rolling Stones!

24 megjegyzés:

חנה írta...

Kedves Richárd,

sportban győzzön a jobbik! Ez az én véleményem. Magyar hazafiságomnak ehhez semmi köze. (Annak lassan már semmihez sem lesz köze, úgy kifordult ez az ország magából. Pedig élenjáró úttörőkoromban még...! Na meg a rendszerváltás tavaszi szabadságszagú friss levegőjében...! Hú, de drukkoltam ennek az országnak! Ma, egyre többször veszem észre magamon, hogy örülök, hogy tél van, s nem látszik a Dávid-csillag a nyakamban, amit 10 éve viszonylag háborítatlanul hordtam, mert ezek az emberek itt körülöttem idegenként néznek rám. Holott engem sose zavart, hogy egy kínzóeszközt hordanak a nyakukban.
Ez van. Ezt kell szeretni. Vagy odébbállni.)

Az élet hadszínterén pedig győzzön az Igazság, ami szerintem Izrael mellett áll, persze, naná, különben nem itt, egy (bocs: a)cionista médiában locsognék...
Akiknek "hazafias kötelességük" H:I10:0-ról karattyolni, azok lesznek többen a meccs nézői között. Ők nem tudják, milyen játszani a játék kedvéért. Nekik még ez is harc. De, hogy egy klasszikust idézzek :), bizonyos szint alá nem megyünk!
Jó szórakozást a mérkőzéshez!

Névtelen írta...

Én nem vagyok egy szurkoló típus, akkor már inkább a szép játékot szeretem. Most legalább megtudom, milyen az izraeli csapat :)

Unknown írta...

Be kell, valljam, életem első mérkőzése lesz, amit szívesen megnézek.
Természetesen győzzön a jobbik, de azért drukkolni lehet akármelyik oldalra.
Azért láttam kiket küldünk, nem kezdőket, tehát viszonylag erős lesz Izrael ellenfele, na mármost az izraeli fociról annyit sem tudok mint a magyarról (a magyarról annyit tudok, hogy MÉG létezik és iszonyat sok pénz van bele ölve, melyet olyan játékosokra költöttünk akik külhonban teljesítik tudásukat – tehát kétség nélkül megérte… :S).

Győzzön az ügyesebb, mind Izraelnek, mind a magyar csapatnak ezt kívánom.

(Off:

Pont választások után pár órával mondjuk Izrael erre fog a legkevésbé odafigyelni, tegnap előtt láttam a Chadasot 2-on a Reshet TV site-ján jóóó fél órás pártbemutatkozás-féléket, kampányfilmeket 22 óra körül, hát nem kispályás az biztos. Úgy szidják a egymást mint a poklot… meglátjuk mi lesz, nagyon kíváncsi vagyok)

kékfrankos írta...

Rendes újságíró készül a témából. Adott esetben a fociból. Kérdezlek: mi a papírforma? Ha döntetlenért fohászkodom, azzal melyik félnek drukkolok? Más: a kiutazó magyar szurkolókat egymástól is megvédik majd a rendfenntartók?

Egészen más: Ani kínzóeszköznek nevezi a keresztet, ennek kapcsán hadd szúrjam be ide egy régi naplójegyzetem részletét, nem hitvita, csupán önvallomás gyanánt:

"Rettenetesen szégyellem ezt a kicsinyes, földhözragadt, korlátolt gondolkodásomat. Komolyan. De hát hogyan hihetném, hogy az örökkévaló, teremtő Isten, aki a mi világegyetemünket érintő első akciójával megteremtette azt a semmiből, belé teremtette az embert, megparancsolta neki, hogy ne legyen más istene, és szövetségkötésre kiválasztott egy népet, következő egyetemes érvényű lépéseként e nép egyik szűz leányát (fontos! része a Hitvallásnak!) megtermékenyítvén valóságos fiat nemzett? Mekkora blaszfémikus aránytévesztés, és micsoda kishitűség egyszerre! Hogy a Teremtőnek, a Világ Urának élő ember, saját fia képében kell megjelentenie, hogy Ő minden ember Ura, nem csak a zsidóké (amit mellesleg maguk a zsidók akkoriban már jól tudnak). Aki hinni képes a Világ Urának kegyelmét, szeretetét, képességét és hajlandóságát az elkövetett bűnök teljes megbocsátására, annak miért kellene templomaiban, otthonában, útelágazásoknál; kisgyermekeinek az óvoda, osztályterem falán(!) nap mint nap látnia, amint Isten fia a legszörnyűbb kivégzőeszközön kínhalált hal, mivégre kellene rendszeresen innia annak vérét(!) – miért?
Születhetett-e kereszthalálból, vérivásból világmegváltó szeretetet megvalósító Anyaszentegyház? Nos, született?" (2005. júl. 1.)

Nechemia ben Avraham írta...

Nem nagyon értek a sporthoz, de sztem a mostani izraeli válogatottnak illik odahaza tartania a három pontot a magyarral szemben.

A rendfenntartók fenn fogják tartani a rendet, nyugodt lehetsz. Az izraeli rendőrök fellépnek, határozottak, intézkednek, mégpedig nyugodtan és törvényesen. Izrael nem Szlovákia. De szvsz beavatkozásra semmi szükség nem lesz, aki kimegy, olyan lesz, mint a kezes bárány.

חנה írta...

NINCS OLYAN CSATORNÁM, AMIN LEADJÁK :(((((

Névtelen írta...

Konrad írja:

Ildikó:

"...Most legalább megtudom, milyen az izraeli csapat :)"

- Ilyen, legalábbis külsőre:

http://www.youtube.com/watch?
v=biQtrQpyJGo

öööö...izé...ne a szőke nehézbombázót nézd, az téged nyilván hidegen hagy, hanem akik mögötte figyelnek.

:)

Névtelen írta...

Remélem, hogy döntetlen lesz.

üdv. Onániai Vilmos ;)

Névtelen írta...

Konrad írja:

Nem tudom, tartják-e még a szokásukat, de 4 évvel ezelőtt a városomban tanuló izraeli diákok (évente átlag 400 fő) minden májusban megtartották a "Hadsereg Napja" c. izraeli ünnepi rendezvényt.

Ez abból állt, hogy kibéreltek egy helyi,népszerű, és magas színvonalú rendezvénytermet arra az estére, ott rendre összegyűltek, katonás sorokban, és a legmagasabb rangú tartalékos tiszt volt a ceremóniavezető.

Hazafias beszédek hangzottak el, katonai dalok, megemlékezések, ilyesmi.

Aztán meg party.

Sajna nem tudtam ott lenni egyszer sem, pedig hívtak, de hát a szigorlatok...na.

Viszont el tudom képzelni, hogy nézhettek ki, mert elég sokat ismertem közülük.

Mit mondjak...elég impozáns látvány lehetett.

És hogy jön ez ide:

Egyszer vigyorogva megkérdeztem az egyik ejtőernyőst, miért nem mennek ki valamelyik helyi focimeccsre (értsd: alpári ordítozó-mocskosszsidózó-alkohlizációs gyakorlóhelyre), és miért nem állnak meg vagy harmincan, CAHAL pólókban, pár izraeli zászlóval a kezükben az elmebeteg módjára őrjöngő alkeszok mellett nem sokkal.

Azt mondta a haversrác: "nem akarnak börtönbe kerülni, sem megkockáztatni a kitoloncolást Magyarföldről, meg sehonnan sem".

És lelki szemeim előtt felderengett egy fegyelmezett, alazatban álló izraeli tartalékos katonákból álló társaság, ezzel szemben a pengeéles kontraszt:

a "magyar futballhuligán", vagyis, a kriptonáci, félanalfabéta, berúgott-benarkózott agybeteg, artikulátlan dzsungelhangon ordítozó majomcsorda.

Azóta is elröhögöm magam, ha csak erre gondolok...

Na nehogy azt higyje bárki, hogy az izraeli diákok (többségük ugye, tartalékos katona...) olyanok, mint a karót nyelt egyenkatonák, mert dehogy.

Náluk nagyobb "party-animal" kevés van a világon szerintem, de amikor fegyelem kell, akkor fegyelem van.

Szóval, tudják, minek hol a helye, és egyáltalán nem balhéznak. Nem ordítanak fröcsögő pofával, kigúvadt szemekkel semmiféle "halál" erre-arra "mocskosakárkik"- jellegű undormányokat.

Csak jól elvannak.

De azért kélpzeljétek már el, mennyi esélye volna az akár 200 fős részeg, dzsungelmajomként hadonászó náci huligánoknak egy kb. 20-30 fős, tartalékos izraeli katonai csapat ellen, kik egytől egyig háborús zónákból jöttek?

Annyi? Szerintem is.

Na, mindez csak úgy hirtelen eszembe jutott a foci + kriptonáci balhékeltés + izraeliek kombinációról.

:))

Névtelen írta...

Nem hiszem, hogy lesznek ott széljobbosok. Nincs nekik pénzük kimenni egy focimeccsre...

Névtelen írta...

Konrad, 10x túlerővel ?
Krav-Maga v. valami más megoldással... ?

Nechemia ben Avraham írta...

"öööö...izé...ne a szőke nehézbombázót nézd, az téged nyilván hidegen hagy"

Honnan tudod?????

Ez előítéletesség és kirekesztés!!!

:-)))))

Nechemia ben Avraham írta...

Ez a Hapoel Tel-Aviv ultráinak oldala, zseniális:

http://www.ultrashapoel.com/

Névtelen írta...

Konrad írja:

- Ejnye mi van mán' itt...

:))

"ne a szőke nehézbombázót nézd...stb
...Ez előítéletesség és kirekesztés!!!"

- OK, igaz, nem lehet tudni, meg aztán lányoknál az "más", ahogy mondani szokták, he-he!!!

Na komolyan.

Ildikó:

"...10x túlerővel ?
Krav-Maga v. valami más megoldással... ?"

- Aztatat én nem tudom, pontosan milyen harci képzettséggel, de az biztos, hogy veterán katonák, kik legalább egy háborús övezetet megjártak, nem hinném, hogy túl sokat gondolkoznának, ha egy nekivadult nácinak fel kellene paszírozni az orrcsontját az agyába...

Ezt mi, békében élő európaiak nem nagyon érthetjük meg, mármint mi az, hogy egy huszon-harminc-akárhány éves fiatal az "veterán" katona, aki konkrét harccselekményekben vett részt, halottakat látott, vérző bajtársait kezelte...vagy éppen a kezei között vérzett el a cimborája, mert ilyenről is beszámolt az egyik.

Pedig hát ez van.

Amúgy krav-maga, vagy más, de az egyik haversrácról pl. konkrétan tudtam, hogy barna öves dzsúdós, és ő egy átlagnak számított abban a társaságban.

Én személyesen eddig "csak" (még hogy "csak"...a legjobbak között vannak, ha hagyják őket dolgozni) magyar készenlétiseket láttam őrjöngő tömegbe belevágódni puszta kézzel (be kellett menniük a fő hangadóért...és hát ezek bementek), de döbbenets volt a látbány...

...mert a sok f***szfej úgy dőlt szét előttük, mint ha láncfűrésszel kaszálták volna a csőcseléket. Pedig fegyvertelenek voltak a rendőrök, csak könyök-és kéztechnikákat alkalmaztak, de azokat rém kegyetlenül. Ahogy kell.

Namost, ebből kiindulva...

...folytatva a videofelvételeimmel, melyeken hasonló és egyéb rendőri akciók láthatók a világ minden tájáról, különféle katonai rendfenntartók tevékenységéről készült dokumentumokon át, és befejezvén saját személyes ismereteimmel (bár ez a legkevesebb, a fentiekben soroltakhoz képest)...

Szóval, mindezeket összevetve, nincs kétségem affelől, hogy mit tudna művelni mondjuk 30 izraeli tartalékos, köztük pár ejtőernyős tiszt egy halom, rájuk rontó, alkoholmámorban őrjöngő náci fenevaddal.

Bezony...

Névtelen írta...

Konrad írja:

Ricsi:

"In the Tel-Aviv derby, Hapoel won 2:0 - one goal made by our Ghanaian dark skinned player : Samuel Yeboah, and the other goal made by one of our Muslim players : Maharan Lala. Could it be greater than this?"

A továbboiakat olvasa el mindenki.

- hahahahaha!!!!!!!

Névtelen írta...

László,

miért kéne megvédeni a kiutazó magyar szurkolókat egymástól ...???
Itt valami nagy félreértés lehet...

Széljobbfélék sztem eleve nem mennek ki, de a kérdés önmagában is teljesen érthetetlen...

Névtelen írta...

Valami probléma van a linkkel, nem látom a csapatot, teljesen más videók jönnek be.

Nechemia ben Avraham írta...

Két részletben kopizd be, felső sor, aztán alsó sor, mert az alsót így lehagyja.

Nehogy azt hidd, minden széljobb csóró. A nyilas eszmék is anno elsősorban a szakmunkások és a kispolgárok közt terjedtek. Mai kispolgár pl. egy hentesüzlet vállalkozó tulaja, ő nem mászkál kukát gyújtogatni, azt viszont simán megengedheti magának, hogy kiugorjon egy meccsre egy-két éjszakára, ha megszervezik, nem kerül többe két kilónál.

Egyébként meg tényleg nem kell őket félteni, senki nem fogja őket bántani, Izraelben nagyon lelkes a szurkolás, kurva fejlett a pirotecnika és más ún. szurkolási segédeszközök használata, fanatikusak az ultrák, de tudtommal még pofon nem csattant el. Többek közt mert szakszerű a rendőrség.

Nechemia ben Avraham írta...

Konrad: igen, rasszista disznóknak nevezik a jeruzsálemieket... :)))

Tudni kell, hogy az izraeli sport is a pártélet mentén oszlik meg, ha egy csapat Hápoél, azaz munkás, akkor vörös, ha Makkábi, akkor nemzeti. A Hápoél Tel-Aviv ultrái pl. simán felhasználták a sarló-kalapácsot, azon ül az emberevő rém, pedig a bolsi jelképek a balos pártokból már rég kikoptak, a Munkapárt 1990-ben szervezte az utolsó május elsejei felvonulást.

Névtelen írta...

Ha jol tudom , a magyar sprt tv adja élöben a meccset, itt pedig a sport 5, vagy a sport 5+ .
Véleményem szerint nem fog jönni Magyarorszgrol senki sem ,csak max pár mlsz vezetö .
A vendégszektor inkább itteni magyarokkal fog megtelni-legalábbis remélem- mi mindenesetre ott leszünk ,csak 380km oda,és egy éjszakai szállás Tel-Avivban.
-Személyes véleményem ,hogy azIzraeli foci joval erösebb!

Nechemia ben Avraham írta...

Viszitek Naomit is?

Névtelen írta...

Nem tudja valaki, hogy interneten lehet valahol élőben nézni az adást?
Mert nekem nincs se sport1, se sport2. Tudom, hogy van index percről percre, de nekem nem percenként való 2 írott sor, hanem élő adás kellene...

Névtelen írta...

Nem, Naomit nem viszem.
Öcsémmel megyünk!
Elvileg itt tudod nézni a neten-
http://myp2p.eu/competition.php?&cotitionid=43&part=sports&discipline=football&allowedDay,3,4,5,6=&standingye=&archive=no&allowedDays=2,3,4,5,6&p=2

Nechemia ben Avraham írta...

Köszi!