Oldalak

2009. január 21., szerda

Isten hozta, elnök úr!

Esküszöm, nem én voltam Barack Obama beszédírója, de így fogalmazott a tegnapi beavatási beszédében: „Nem kérünk bocsánatot azért, ahogy élünk” – világossá téve egyszersmind az iszlám számára is: vagy azon lesz, hogy alkalmazkodik a modern világ kihívásaihoz – vagy komoly gondok elé néz.

Az Egyesült Államok nem csak meghunyászkodni nem hajlandó a világ gyenge-agresszív része előtt az elért eredményeik miatt, de nem habozik védelmi képességei megőrzésében sem, és azoknak, akik úgy gondolják, „terrorral és ártatlanok lemészárolásával elérik céljukat, azt mondjuk, a mi szellemünk erősebb és megtörhetetlen; nem fogtok túlélni minket, le fogunk győzni benneteket” – fogalmazott Obama néhány perccel beiktatása után.

És a továbbiakban:

Mert tudjuk, hogy szőttes-örökségünk az erő, nem pedig a gyengeség. Keresztények és muzulmánok, zsidók és hinduk – no meg nem-hívők nemzete vagyunk. Formált minket minden nyelv és kultúra a világ valamennyi szegletéből; és mivel megízleltük a polgárháború és a faji elkülönítés keserű kelyhét, s erősebben és sokkal egységesebben léptünk túl e sötét szakaszon, muszáj hinnünk abban, hogy a régi gyűlölködéseknek egy nap befellegzik; (…) az új béke-éra kivívásában az Egyesült Államoknak szerepet kell játszania.

A muzulmán világ felé új megközelítéssel fordulunk, a kölcsönös érdekek és a kölcsönös tisztelet alapján. Azon vezetők számára, akik világszerte azt nézik, miként robbanthatnának ki konfliktust, avagy társadalmuk betegségei miatt a Nyugatot vádolják, tudniuk kell: népük annak alapján ítéli meg őket, amit építenek, és nem annak alapján, amit elpusztítanak
[kiemelés tőlem – a blogger]”.

Ez egyértelmű volt, elnök úr.

Isten hozta, elnök úr!

37 megjegyzés:

Unknown írta...

„…Ez meg azzzzz, meg blaaa,, történelmi, ősi nemzetünk satöbbbbi, békét akarunk, akartunk meg minden, jaj majd megváltozik. Köszönöm Bush, Viszlát, jaj de heppi vagyok, vagyunk, velem, veled, veletek, recefice, mindenki egyenlő, igen, aaaaaz, tudjuk, jólvan, köszi anya, apa, papa, mama, lányok, csodás feleségem van, blaaableee, különböző népek vannak, élnek itt, bimm bamm meg így meg úgy. Világválság van, de leporoljuk a nacit, dolgozunk, dolgoztok, új utak, meg munkahelyek, sittysutty és nagy CSÉNDZS lesz. Héj iszlámosok rátok nézünk ott a keleten, meg amúgy minden vallás, zsidó, hindu, muszlim, keresztyény szerettyük egymást, mindenki mindenkit tisztel, világbéke, öltöny, transzparens, limuzin, kankalin, amerikai zászló, lányaim választottja az új pincsi a fehér házba, kapitólium, helikopter, jajjajajj de sokmillió ember, demokrácijjja, trombita…”

BLABLABLA….

Köszönjük Emese.

Majd meglátjuk.

Nechemia ben Avraham írta...

Én nem így látom, Gábor, de abban igazad van, hogy majd meglátjuk. Beszédet íratni mindenki tud, ha van pénze (nem tudom, miért van az az érzésem, hogy ez a beszéd saját, lehet, hogy tévedek), mindenesetre ha az elnöksége századannyira jó lesz, mint a dumája, akkor nagyon jól jár vele a világ.

Névtelen írta...

Dorika:
off, de jó:

Bloggerhadsereget szervez Izrael
| 2009. 01. 20., 14:00 | Frissítve: 20 órája
Az izraeli Külügyminisztérium vasárnap jelentette be, hogy "bloggerhadsereget" szervez, amely olyan izraeli internetezőkből áll, akik a héberen kívül legalább még egy nyelvet beszélnek. A feladatuk az lesz, hogy angol, francia, spanyol, orosz, portugál és német nyelvű, anticionista weboldalakon képviseljék Izrael érdekeit.

A program első önkéntese Sandrine Pitousi volt, aki Gázától öt kilométerre, Kfar Maimonban lakik. "Rádión hallottam a kezdeményezésről, és úgy döntöttem, csatlakozom, mert a konfliktus közepén élek" - fogalmazott a Haaretznek.

A 31 éves nő 1993-ban Franciaországból költözött Izraelbe, ahol egy vállalat pr-munkatársaként szerzett tapasztalatot.

Erez Halfon, a Bevándorlási Minisztérium illetékese elmondta, az önkéntes bloggerek emailen jelentkezhetnek a feladatra, ahol regisztrálják nyelvtudásukat, és csak ezután irányítják a külügyminisztériumhoz. Ott kapják meg azoknak a weboldalaknak a listáját, amelyet a külügy problémásnak tekint.

Harminc perccel a program bevezetése után már öt önkéntes jelentkezett a megadott emailcímen, állítja Halfon.

Névtelen írta...

nos akkor nézzük mi zajlik a nagyvilágban

http://flickr.com/photos/pooyan/
Canadians rally against attacks on Gaza

http://flickr.com/photos/flungingpictures/3182050414/

eredeti gondolatok, eredeti hülyeség

http://flickr.com/photos/flungingpictures/3182048370/
béke és szeretet

http://flickr.com/photos/flungingpictures/3181223491/
what happened to the right to live?


http://flickr.com/photos/hey_mippy/3207785644/
hitlerbajusz, felfordult világ,jópofaság

http://flickr.com/photos/hey_mippy/3207528038/
ha szegény tudná hogy ezért a testvérei felakasztanák.. ezért a lengeségért..

http://flickr.com/photos/rinatush/552867118/
jaj az ártatlan áldozatok

http://flickr.com/photos/julianjames/3163236247/
"That's terrorism!" hell yeah

http://flickr.com/photos/lakerae/99609816/
békés tüntetés

http://flickr.com/photos/julianjames/3164096848/

http://flickr.com/photos/fabdany/3188007478/

http://flickr.com/photos/fabdany/3187212855/

http://flickr.com/photos/fabdany/3187212855/

http://flickr.com/photos/looking4poetry/2322920449/
jajdeszéppár!

Unknown írta...

Én viszont így látom, de ha nem látnám, akkor is elég lenne csak hallani, akár két mondatot is tőle, ezektől a közhelykatasztrófáktól a Jó Isten mentsen meg, az ilyen mamaféle: „csúnyadologaparáználkosádmegámblokkaszex és ne beszéljetek csúnyán az öcséddel” – féle dumahegytől pici korom óta kifutok a hajam alól. Nem beszélve a beavató-ünnepség túlzásba vételéről, no, de nem panaszkodni akarok, csak véleményt mondani.

Abban meg Neked van teljesen igazad, ha csak egy molekulát is betart ebből a
litánia-halomból, akkor már jó, na és a blog témájához is kapcsoljam, remélem, Izraellel való kapcsolata az USA-val ugyanilyen marad.
Afff, nem szimpi na… :)

חנה írta...

Richárd, mondod,"ha az elnöksége századannyira jó lesz, mint a dumája, akkor nagyon jól jár vele a világ"...
Az elnök munkája főleg duma, duma, duma...
S ezt piszok jól csinálja Obama...
Úgy gondolom, határozottságának külön jót tesz a karizmatikus egyéniségének "imádattal" adózó amerikai tömeg, s a világ rajta csüngő tekintete.
Vezérek márpedig kellenek! S benne ott a csupanegybetűs vezér lehetősége, adja I-sten, hogy az Ő eszköze legyen! Amit mond, most mindenki meg fogja kajálni.../na jó a primitív népeket leszámítva.../
Mondjon jobbrát, balrát, mindent megtehet...
De ambiciózussága, s a kihívás nagysága miatt szerintem a legjobbat akarja majd, s minél előbb.
Szóval, Irán, készülj, mert lehet leradíroznak...

חנה írta...

Bocs, nem kicsit offtopic, de asszociáltam egy másik elnökre, aki Ománba nyalja az arabok seggét ilyen hülyeségekkel:
http://www.hirado.hu/Hirek/2009/01/21/12/Gyurcsany_egyik_haboruzo.aspx
Nem igaz, hogy nem volt felkészülve erre a kérdésre, pont most és pont ott... Akkor meg mi is van, készülünk a választásokra???

Nechemia ben Avraham írta...

Gábor! Azt nem mondhatja az inauguration speechben, hogy megállj, Ahmedináci, meg foglak baszni. Egy beszédet sajnos a mai világban úgy kell összeállítani, hogy a plebs is örüljön neki, és Obama nincs könnyű helyzetben, mert az öröksége van az egyik oldalon, a plebs meg a másikon, nagyon csúf populista kampányt folytatott (aminek az elfeledtetését szerencsére megkezdte ezzel a beszéddel), már így is a fehér gyarmatosító lakájának meg halálkufárnak mondják őt is, amiért nem esik térdre Oszama bin Laden előtt, mert egyesek szerint minimálisan ez lenne a párbeszéd. A beszédet mérjük úgy, mint beszédet; a beszéd kimondottan jó volt, sőt, helyeként irodalmi volt. Ronald Reaganre ne várj, az sohase lesz belőle. Viszont ebben a világban egy Jusztiniánusz még lehet. Adjunk neki esélyt.

Nechemia ben Avraham írta...

Ani: azt hiszem, az elnök munkája nem csak duma. Azt hiszem, az elnöknek kb. annyi hatalom van a kezében, mint anno egy római császárnak. Meglátjuk, mi lesz belőle, előbb utaltam Gábornak, Reagan aligha. Lefordítva az analógiát: Octavianus nem lesz belőle soha. Igazából ő Marcus Aurelius-i, hadrianusi alkat, de mivel a bomlás korszakát éljük, ezért jutott eszembe Jusztiniánusz, akinek majdnem sikerült újraegyesítenie a kettészakadt birodalmat.

Névtelen írta...

Dorika:ismét off
Szerintetek ez a film Libanoni keringő milyen lehet? megnézném, de félek,hogy esetleg öngyűlölő alkotás... főleg, hogy egyelőre elfogulatlan emberrel akarom megnézni, nem akarom, hogy rosszat tegyen a film

köszi a kommentet, ha valaki látta

Unknown írta...

Az USA mindenkori elnökének óriási
hatalma és egyben felelősége is van.
Azt hiszem sok igazság van ebben a mondásban
"Ha az USA prüszköl egyet, a világ
ágynak esik influenzában"
Azért azt ne feledjétek,ezt a hatalmat
távolról sem olyan egyedül,korlátlanul
gyakorolja, mint hajdan a római császárok.
Egy beiktatási beszédnek bizony van
jelzés értéke! És eddig ok Mr Obama.
Reagan nem lesz, de reméljük Carter sem!
A helyzet,melyet örökölt,nem éppen rózsás.Meglátjuk milyen világot ad majd Ő át,és az lesz a döntő nem a megválasztásának körülményei és nem a beszédei.

Nechemia ben Avraham írta...

Doritka, tessék megnézni, és nem étekkóstolókat verbuválni. Ha tré a film, még mindig kiszaladhatsz onnét eltakart szemekkel... :)

Névtelen írta...

Dorika:

kösz Ricsi, így lesz ;-)
üdv
D.

חנה írta...

Kedves Richárd,

nem azt mondtam csak, hanem hogy főleg a kommunikáció dönt el mindent, megkockáztatom, még azt is, hogy milyen korszakot fogunk élni...
Nem vagyok Obama-fun, de hiszem, hogy nem a bomlás korszaka jön..., vele, vagy nélküle, utána, előbb vagy utóbb...

חנה írta...

Na, most nekem is eltűnt a válaszom, ha duplán küldöm nagyjából, akkor egyiket ne tedd be:)
Bár a fene se tudja kétszer leírni ugyanazt:)

Kedves Richárd,

nem azt mondtam, hogy csak duma az elnök munkája, hanem, hogy főleg a kommunkáción dől el minden, az is, hogy mekkora hatalom lesz a kezében, s meddig..., hogy meddig mehet el ezzel a hatalommal...
s hiszem, hogy nem a bomlás korszakát éljük.
Nem vagyok egy Obama-fun, de drukkolok, hogy így legyen, vele, nélküle, előbb-utóbb... Szerencsére túl vagyunk a római császárokon:)
De biztos legyezné a hiúságát, ha olvasná, kikhez hasonlítod...
Bár mások Messiásnak hiszik (vagy épp az Antikrisztusnak :P)Én igyekszem ennyire nem elrugaszkodni a földtől, de egyenlőre csak találgatni lehet, mit ír Obama kezével majd a sors...

Nechemia ben Avraham írta...

Jobb 2x, mint 1cer se.

חנה írta...

:))))

ez kedves:)

(ennyire azér' nem mon'tam fontosat)

Névtelen írta...

Zoli írja:
Szép dolgokat mondott Obama, csak éppen a valóság közel sem ennyire szép.Az Amerikai Egyesült Államok (s vele egxütt lassan az egész világ) 1929 óta a legnagyobb gazdasági válágot éli meg...Én bescültem Ifj Bush elnököt az aktív külpolitikáért, amelyet kormányzása idején orzsága folytatott. Az USA-nak és a volágnak most egy Új Reagan-rw és nem pedig egy új Kennedy-re lett volna szüksége. Perzse ez amgánvélemény . (Egyébként, ami az iszlamista terror elleni harcot illeti...szerintetek komolyan fogja ezt venni egy olyasvalaki, akinek a biológiai papája muszlim volt?Bocs, költői kérdés volt csupán...)
Üdv.
Zoli

חנה írta...

Index hadasot:"Barack Obama amerikai elnök felhívta szerdán telefonon Mahmúd Abbász palesztin elnököt, és azt ígérte neki, hogy minden erejével munkálkodni fog a tartós közel-keleti békén, jelentették be palesztin források. Azt mondta, minden lehetséges erőfeszítést megtesz, hogy a lehető leghamarabb sikert érjen el, kormányzata pedig együtt fog működni Abbász elnökkel a palesztin intézmények megalapozásában, közölte Rámalláhban egy szóvivő. Obama a beszélgetésben emlékeztetett arra, hogy Abbász az első külföldi vezető, akit a beiktatása után felhívott"- tudja, mi a legfontosabb...
Mindenesetre nagy sanszot kapott...
De hol ez a Konrád, hogy megmondja a tutit? :))))

Nechemia ben Avraham írta...

Arról nem tehet senki, hogy mi a biológiai apja, és az a lényeg, hogy ő maga határozottan viselkedjen az iszlámmal szemben. Ezt hamarosan meg fogjuk tudni, mert biztos, hogy kóstolgatni készülnek, biztos, hogy valamivel beköszönnek neki. Iszlám felfogás szerint különben is meg kell ölni, amiért elhagyta a vallást, és tuti, hogy ezt meg fogják kísérelni. Vannak, akik szerint a számmisztika is ezt támasztja alá, ő a 44. elnök, 4 + 4 = 8, a 8 pedig a természetfelettivel és a halállal van állítólag összefüggésben. Mikor ezt meghallottam, utánaszámoltam, hogy Kennedy hanyadik elnök volt, és kijött, hogy a 35. Most meg fogom nézni a többi meggyilkolt elnököt is.

Nechemia ben Avraham írta...

Na, utánanéztem, és a szisztéma valszeg nem műxik, mert Lincolnnál (16. elnök) és McKinleynél (25. elnök) is 7 jön ki, ami szerencseszám ugyi. A James Garfield meg a huszadik elnök volt, a kettes meg nőiességet jelent. Aszongyák.

:)

Névtelen írta...

Konrad írja:

Ani:

"De hol ez a Konrád, hogy megmondja a tutit? :))))"

- Nyugalom, itt vagyok, csak nincs mit hozzátennem, egyelőre.

Mégis, mit várjunk a fél napja beiktatott elnöktől?

Egy-két hónap múlva már talán lesz mit hozzáfűznöm, addig nem.

Hacsak valami katasztrófa nem történik valahol, melyben az elnöknek mindenképpen, és azonnal lépnie kell, mert úgy hamar kiderülne, mit tud.

Ami pedig a közel-keleti szöveget illeti, hogy hát "a tartósbékénfogunkmunkálkodni", meg hogy "egyeztetünka palesztinelnökkel", stb....

...mindez csak a kötelező rizsa, Barrack is nagyon jól tudja, hogy az iszlamistákkal nem lehet egyezkedni, az ezerfejű szörnyetegre hasonlatos, kontroll nélküli "palesztin" hatósággal meg végképp' nem.

Névtelen írta...

Konrad írja:

Ricsi:

"James Garfield meg a huszadik elnök volt, a kettes meg nőiességet jelent. Aszongyák."

- ÖÖÖÖ...izé, akkor most ez azt jelenti, hogy James Garfield nő volt?

hehehehehe

Nechemia ben Avraham írta...

"Mégis, mit várjunk a fél napja beiktatott elnöktől"

Képzeljétek csak el, ha ott, a beiktatás után csípőből megnyomta volna a piros gombot, és Teheránnak meszeltek... :) Nem semmi entrée lett volna...

חנה írta...

Szóval Te megnyomtad volna, Te népirtó:)

EMA írta...

Ricsi, valaki itt kérdezte, hogy milyen a libanoni keringő - láttam, és nem tudtam visszafogni magam, megirtam:
http://www.kapcsolat.hu/blog/display/72945

Ha gondolod, részben, vagy egészben, átveheted, ha alkalmasnak tartod.
Számomra az utolsó bekezdés a lényege az egész filmnek.

Unknown írta...

"Képzeljétek csak el, ha ott, a beiktatás után csípőből megnyomta volna a piros gombot, és Teheránnak meszeltek... :) Nem semmi entrée lett volna..."


Ricsi, ezen szó szerint sírtam...
:DDDDDDDDDDDDDDDDDD
Könnyem folyt a röhögéstől.

Jól indult a reggel...

Toda Raba

Névtelen írta...

Dorika:

EMA, nagyon-nagyon köszi a Libanoni keringős blogbejegyzést. Elolvastam és rengeteg információt adtál. Alig várom, hogy láthassam a filmet!
Egyébként is nagy tisztelőd vagyok az Zsidónegyed házainak megmentése ügyében való munkálkodásodért. (EMA, Ricsi, bocs, hogy ide írtam, a Kapcsolat.hu-n regisztráltam, de egyelőre nem megy a hozzászóláskészítés ott.)

Névtelen írta...

Képzeljétek csak el, ha ott, a beiktatás után csípőből megnyomta volna a piros gombot, és Teheránnak meszeltek... :) Nem semmi entrée lett volna..."

hát igen. de mire odáig felérsz, lőttek az eredetiségednek :))
(sok kompromisszum stb.) lehet, hogy a ciklusát nem tölti ki, de a történelem tuti megemlékezett volna...
és a hamasz is érzékelné, hogy kell rakétákat 10 ezer kilométerről célba juttatni. gázába.

EMA írta...

Dorika, köszönöm...
azért a zsidónegyedért Perczel Anna tett eddig a legtöbbet, ha valakinek jár elismerés, akkor ő az.

Engem a film nagyon mélyen érintett, hiszen a fiam négy és fél évig volt katona és Libanonban is teljesitett szolgálatot...
Arra is gondoltam, hogy szervezek egy közös filmnézést és beszélgetést a KINO-ban, egy vasárnapi, délután ötös előadásra...
Nem tudom, hogy lenne rá jelentkező...

Nechemia ben Avraham írta...

Na oké, én megvettem az epicentrumot, ha elolvastam, lesz róla itt kritika.

EMA írta...

OK, akkor csak annyit, hogy tényleg szervezek egy olyan mozizást, ami után dumálni is lehet. Beszéltem a KINO egyik tulajával, ők szivesen látnak minket. Nem béreljük ki a termet, bárki vehet jegyet, és ha kedve van, akkor dumálhatunk is utána:
2009. 01. 25. vasárnap 17:00 - a film kb. másfél órás, és addig maradunk, amig akarunk...

Névtelen írta...

Dorika:
EMA, szerintem lenne
vagy akar hetkoznap is lehet, estefele - vagy ott, a KINO-ban, vagy plane a Siralyban, biztos lenne ra jelentkezo (Ricsi, most mar tenyleg bocs, megprobalok hozzaszolni a kapcsolat.hu-n)

Nechemia ben Avraham írta...

A Levanát lehet, hogy érdekli, de most az az élénkkék fürdőköpeny érdekli, amit tőlem kapott és amiben tizenhat évesnek látszik.

:)

Névtelen írta...

Ja, ja. Mondom, Abbasz nyer most nagyon sokat.

Abbasz, a független Palesztina elnöke.

Remélem, fáj. Én örülök... nem hiába haltak meg annyian.

Névtelen írta...

A pofátlanságnak nincs határa:

"The UN expert on the Palestinian territories said Thursday an independent investigation should establish whether Israel committed war crimes in Gaza during its recent offensive." JPost

Hol voltak ezek az arcok 3 és fél évig, amikor a palesztinok által az izraeli lakosság ellen elkövetett háborús bűnöket kellett volna kivizsgálni?!

Persze, hogy egy brit származású "independent UN rights expert" mondja ezt.

Na ezért nem engedi be Izrael az "independent" UN RIGHT EXPERTöket...

Unknown írta...

Izraeli médiában ezerrel írnak már a választásokról, szépen kérnék egy update - posztot a témában Ricsi, ha van időd :)

[Ficcenjünk kicsit az USA - eleksönz témáról; Obama megválasztva, beiktatva, dolgozik (már felhívta a fél világot és mindenkinek elmondta, hogy békét akar...).]