Oldalak

2009. január 3., szombat

És megkezdődött a szárazföldi invázió...

Az Izraeli Védelmi Erők szárazföldi egységei megkezdték az offenzívát a Gázai-övezetben - egy héten át tartó légi puhítást követően. Imádkozzatok azokért a srácokért, akik nem csak hazájukért, de az egész euroatlanti civilizációért is harcolnak - legalábbis ami abból még megmaradt.

A nap folyamán Gázavárosra leszórt röplapok ezrein figyelmeztette Izrael a polgári lakosságot, távozzon otthonából, mert ami következik, az nem ellene folyik. Szombat kimenetele után már több orgánum tudni vélte, hogy küszöbön áll az invázió - és sötétedés után meg is kezdődött.


A Hamasz gyakorlatilag magára maradt. Még az arab világ kormányai sem nagyon emelték fel a szavukat mellette, leszámítva a kötelező szájkaratét. A terrorszervezet a legkülönfélébb manőverekkel kísérletezett, hogy tartsa a lelket híveiben és az egyre kiábrándultabb lakosságban, így például azt az álhírt terjesztették korábban, hogy az izraeli offenzíva már megindult, de azt "visszaverték", valamint veszteségeik "jelentéktelenek", és mindenképp ők fognak győzni. Ami a propagandaháborút illeti, egyelőre vesztésre állnak. Nem ismétlődött meg az, ami Libanon esetében két éve, amikor a világ médiája gyakorlatilag az "ártatlan civilekre" hegyezte ki az egész ügyet, és a legtöbb ország egyértelműen a Hamaszt tartja felelősnek. Az izraeli diplomácia frontján hatalmas győzelem Cipi Livni külföldi szereplése, különösen a párizsi, amely természetesen a Sarkozyvel kilencven fokos fordulatot tett francia vezetésnek köszönhető. Az izraeliek arról is gondoskodtak, hogy a videomegosztók ezúttal ne arab manipulációkkal legyenek terheltek, hanem kellő mennyiségben fenn legyenek a valóságot bemutató anyagok is a világhálón.

Nagyon nehéz utat választott Izrael, amelynek lakossága a légicsapásokat mindenképp támogatja, az emberéletek feláldozásával járó inváziót azonban már sokkal kevésbé. Más választás azonban nincs, csak az, amit már Dzsenínben is végigcsináltak: utcáról utcára, házról házra járva megtisztítani Gázát, amely több időt már aligha bír ki Hamasz-uralom alatt. A terrorszervezet tizenötezer fegyverest emleget és azt, hogy az Övezet az izraeli katonák temetője lesz. Meglátjuk. Nagyon sajnálatosnak tartanánk, ha igaza lenne annak az arab civilnek, aki kamerák előtt jelentette ki, hogy "a palesztin nép egyenlő a Hamasszal, és a Hamasz egyenlő a palesztin néppel", mert félő, hogy ebben az esetben a palesztin nép en bloc mondott ki magára halálos ítéletet. Itt azért még csak nem tartanak?

72 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Blogger,

Szeretnék még az előbbi írására is reagálni. Az a kijelentés, hogy minden palesztin vagy terrorista, vagy az lesz, az felháborító. Ha ön egy értelmes embernek vallja magát, akkor, hogy írhat ilyet? Kisértetiesen hasonlít a diktátorok elveire.

Konrad nevű commentelőnél pedig szerintem tisztázni kéne a fogalmakat. A náci az a NÉMET, nemzeti szocialista. Fasiszták Mussolini emberei voltak, legtöbbjük már meghalt. Nem szerencsés olyan fogalmakat használni, amelyekkel ön nincs tisztában.

Végezetül, hogyha valaki hisz egy istenben, akkor annak minden ártatlan ember halála borzasztó. Legyen az izraeli, palesztin, magyar vagy orosz. MInden ártatlan ember halála borzasztó, és ezt hajlamos a mai ember elfelejteni.

EMA írta...

Imádkozom a fiankért és irok, hogy oszoljon a sötétség a magyar agyakban...
http://www.kapcsolat.hu/blog/72168
Csináltam egy válogatást az irásaidból, hogy tanuljanak:
http://www.kapcsolat.hu/blog/72198

Névtelen írta...

Konrad írja:

Tipikus izlamista agyrém ez is: iszlám, vagy egéb arab hadsereget, fegyvers bandát egyszerűen nem lehet annyira rommá verni, hogy ők ne a "győzelemről" rikácsoljanak.

Ahány háború volt iszlamisták és euro-atlantiak között az butóbbi évtizedekben, mindig ezb történt, és most is ez történik.

Na minegy, mert így garantálható, hogy az artab-iszlám fegyveres erők csakis veszíthetnek.

Most már csak az euro-atlanti világból kellene kihajtani az oda nem való iszlamistákat.

Nechemia ben Avraham írta...

Ema, köszönöm szépen a reklámot.

Névtelen írta...

a kapcsolat.hu-n kitett reklámra nem lennék annyira büszke

a magyar baloldal és liberalizmus teljesen távol áll ennek a blognak szellemiségétől. És a szellemiséget általánosságban értem, nem láégtámadások kommentálása miatt

Névtelen írta...

Konrad írja:

biggirl:

"tisztázni kéne a fogalmakat...A náci az a NÉMET,.."

- Egy frászt.

Ez egy eredetileg Németországból származó mozaikszó, de a II. VH után intézményesült, és bizonyos jelenséget, vag/és fogalomkört, társadalmi-politikai tünetegyüttest jelöl.

Ugyanez igaz a "fasiszta" szóra is, mely olasz eredetű, de ez is intézményesült, és egy bizonyos jelenségre, politikai-társadalmi jelenség-együttesre referál.

Ha nem hiszi, járjon utánna.

Maga legfeljebb egy műkedvelő amatőr, ami a történelmi fogalmakat és magát a történelmet illeti, szóval, vegyen kicsit visszább.

Mert hozzáértő körökben ha ilyeneket mond, ha elkezd olyan fogalmakkal dobálózni, melyekről legfeljebb sejtése van, jobb esetben csak kijavítják, rosszabb esetben kiröhögik, és csak aztán javítják ki.

Ezért saját megjegyzését küldöm vissza:

"Nem szerencsés olyan fogalmakat használni, amelyekkel ön nincs tisztában"

- De nem ám.

Ezért hallgason.

Vagy ne hallgasson, nekem mindegy, de marhaságokat ne irkáljon.

Végezetül:

"Végezetül, hogyha valaki hisz egy istenben, akkor annak minden ártatlan ember halála borzasztó"

- Lehet, de ennek mi köze van a cikkhez?

Névtelen írta...

Kedves Richárd!
Vegye már észre, hogy ennek nincs semmi köze az euroatlanti civilizáció megmentéséhez. Itt csupán a "szarból kell visszahozni a kormányzást", mint anno Magyarországon egy másik embernek.

Ez egyértelműen a választási kampány része. Sajnos egy 4 éves ciklusért feláldozható majdnem több, mint 450 ember, hiszen "a cél szentesíti az eszközt". (és még nincs vége!)

Ez nem a világnak szól, hanem az izraeli választópolgároknak. Ezért is nem érdekli a Livnit és Olmert-et, hogy a világ többi részének alapvetően mi a véleménye...
(Ma egyébként egy 10 ezres tüntetés volt London-ban + ezzel együtt több százas tüntetések zajlottak a 18 brit városban.)

A BÉKÉÉRT! És nem a palesztinokért...

PEACE!


Jah, és még valami. Másfél óra múlva összeül a SC...

Nechemia ben Avraham írta...

"a kapcsolat.hu-n kitett reklámra nem lennék annyira büszke"

Nem azt írtm, büszke vagyok, hanem azt, hog köszönöm. Teljesen mindegy, hova rakják ki, a lényeg, hogy minél többen tudjanak róla.

Nechemia ben Avraham írta...

Névtelennek:

A BT összeült, de nem csinált semmit. Mindenkinek elege van már a Hamaszból. Az EU elnöksége védekező jellegűnek minősítette az izraeli inváziót.

Az kétségtelen, hogy a szarból kell visszahozni a kormányzást, mindazonáltal az iszlám elleni védekezés mindenképp a legfőbben fenyegetett euroatlanti civilizáció kedvéért és helyett történik.

Tartok tőle, hogy Bárákék meginognak, ha
a) nagyobb mérvű emberveszteség lesz és az országban megerősödik a defetizmus
b) ha megnövekedett népszerűségük valamilyen más okból újra csökkenésnek indul.

Márpedig ezt végig kell csinálni, még akkor is, ha lesznek izraeli áldozatok. Eddig huszonkilenc sérült van, ebből kettő súlyos sérült - és még csak az első tizenkét órán vagyunk túl.

Mitya Ivanov írta...

a helyedben kiszedném a kapcsolat .hu ról ezt a linket. Jó dolgo a reklám, de azért mindennek van határa:)

ezzel a szárazföldi támadással mi izraelnek a célja? ahogy itt olvastam, hiába semmisítik meg a hamasz állásait, hiába likvidálják a hamaszosokat, ha tényleg úgy van, hogy a palesztinok között van bőven terrorista utánpótlás, akkor hiába az egész. Akkor nem lehet tisztogatni, mert olyan mint a parlagfű, kiirtod, de mégis megjelenik

akkor totális beszántás és sóval behintés lesz? Jobb esetben megszállás? De azl meg az a gond, hogy megszállás alatt is működni fognak a terrorista arab csoportok, a mecsetekben akkor is filyik majd néphülyítés és az izrael ellenes propaganda. Innen pedig megint egy lépés az Intifada.
?

Nechemia ben Avraham írta...

Tamás: amit írsz, az igaz. Gondold tovább.

EMA írta...

Mivel én vagyok az, aki feltettem a linkeket a kapcsolat.hu-ra, úgy gondolom, hogy nekem kell válaszolnom a felvetésre, hogy mi áll távol a magyar baloldaltól...

Mióta számitógépem van, és a netet megismertem, erőmhöz mérten, minden lehetséges fórumon terjesztettem azt az igazságot, amelyet Izraellel kapcsolatban hiszek. Volt ebben egészen szélsőjobboldali honlap, és mostanában a kapcsolat is. Nem azért mert magamat ide vagy oda sorolnám, hanem mert úgy gondolom, hogy a magyar, hivatalos média katasztrófálisan rosszul végzi a dolgát az Izraellel kapcsolatos hiteles tájékoztatást illetően. Semmi mást nem teszek, mint ismeretet terjesztek. Természetesen úgy, hogy a saját személyemet sosem takargatom holmi kitalált nevekkel. Az EMA a teljes nevem röviditése, bárki ellenőrizheti ki vagyok, és a véleményemet sem rejtem véka alá egy sor kérdésben.

A kapcsolaton 2008 májusa óta őrjitem az embereket - kapok hideget-meleget, de egyre több normális véleményt is. És ez a lényeg: minél több ember kap széleskörű tájékoztatást, annál kevesebb lesz a zsigeri antiszemita, a tudatlanságból fakadó Izrael-ellenes.

Vélhetőleg, sem a szélsőbalos, sem a szélsőjobbos antiszemitákat nem fogom meggyőzni, de ez nem is célom.

Richardot, mint ahogy a kapcsolaton irtam is, személyesen nem ismerem, bár kicsi ez a város, bármikor találkozhatunk... Örültem, hogy megtaláltam ezt a blogot, és nem hiszem, hogy politikai nézeteinkben teljesen egyet kell értsünk ahhoz, hogy tiszteljem azt a munkát, ami ebben a blogban benne van. Direkt nem a blog egészét linkeltem be, bár aki idejut, nyilván nemcsak azt olvassa el, amit én ajánlottam. Viszont, azok a blogbejegyzések, amelyekre felhivtam a figyelmet, szerintem olyan bőséges információt tartalmaznak, hogy azt sokaknak kéne elolvasni. Nem hiszem, hogy Richard reputációját rombolja, ha néhány baloldali is megismer bizonyos tényeket Izraellel kapcsolatban.

Egyébként pedig rettentő hülyeségnek tartom, hogy Magyarországon ennyire el akar különülni a jobb a baloldaltól, hogy az egyik a másiktól tudni sem akar. Igy semmire nem mehet egy ország.

Természetesen, ha Richard sértőnek érzi, hogy egy független gondolkodó magyar-izraeli egy baloldali portálon ajánlgatja az irásait, akkor tiszteletben tartom a kérését és leveszem onnan, de azért ezt elég nagy hülyeségnek tartanám....:)

Mitya Ivanov írta...

ha e logika menétn tovább gondolom, akkor levadászni az összes hamászost, majd eltakarodni onnan. Végleg. Persze a gázai övezet köré egy 5 méteres falat építeni, aknazárral fűszerezve. Aztán hadd boldoguljanak, de onnan aztán Izrealbe se ki se be.

Névtelen írta...

Konrad írja:

Hát megvan az első elesett hős.

Egy izraeli tiszt életét vesztette a szárazföldi harcokban.

Akkor most a veszteségi arány szombat este óta:

69:1

De lehet hogy több a halott ellenség, és civil, szóval ez akár 100:1 is lehet, nem tudni.

Az iszlamisták uganis szokásukhoz híven kutyába se' veszik a harctéren heverő halottaikat, az izraeliek meg csak akkor állnak neki ellenséges holttesteket számolni, ha az alkalom ezt lehetővé teszi.

Na hát ez van.

Azért az iszlámnáci médiák szerte a világon órákon belül, valószínűleg "major victory"-tól fognak harsogni, mert sikerült hidegre tenni egy izraeli katonát...alsó hangon is 67 saját veszteség ellenében.

Unknown írta...

Egyre több a névtelen, jó lenne, ha legalább valami „élwefhj1000” szintű álnevet kitalálnátok magatoknak légy szíves, mert így nehéz válaszolni.

Szóval névtelennek:

Angliában a felvonulók nagy többsége muszlim, mit vársz?
A békéért vonulni hamasz zászlóval elég érdekes, de ha valóban békéért vonultak, akkor kérdezem én, a napi 5 – 100 közötti Kasszam rakéták kilövéséért amik célzás nélkül Izrael civil lakossága a cél, és ha megsebesül valaki vagy meghal akkor cukorosztogatással és zenével karnevál van Gaza-ban (tűzszünetben is) miért nem vonult senki se utcára tüntetni, pl. Londonban??
( a választ te is tudod, de adok még egyet: mert a média pl itthon csak azt fujja ha izrael végre már válaszol ezekre a rakétákra, civilizált emberi módon rakétakilövőállásokat célozva nem csak úgy a nagyvilágba gáza felé kilőve )

TEHÁT, A TÉMÁHOZ: A szárazföldi offenzíva miatt nagyon sajnálom a katonákat, akiknek most a saját bőrük forog kockán közvetlenül kitéve a nyomorult agyament hamasznak.

Eddig ha Izraellel kapcsolatos cikk volt akárhol, mindig ment 80-100 zsidózó, cionistázó, és ocsmány szavakat használó komment. Ámde most, 200-500 komment is érkezik, belenézve látni miért: mert vita van, tehát egyre több ember érti meg ( amúgy baromi nehezen ), vagy kezdi megérteni mi folyik gázában és onnan kifelé…
Végre eljutottunk a vitáig, és egyre több emberig, aki lassan de kinyitva a szemét ( ATV-t nézve mondjuk, mert 99% Izrael párti, legalábbis az eddigi híradásaik alapján. ) úgymond szembeszáll a náci típusú kommentelőkkel, legalábbis Én így látom.

Mint írtam nagyon sajnálom a katonákat, és családjukat, barátaikat, de már elkerülhetetlen volt ez a cselekedet is. Livninek nem egy kurva jó szövege, sajtótájékoztatója volt, amit angolul mondott a világ fele, az abszolút érthető és világos helyzetet vázolt fel a nézők, hallgatók között.

A világon egyre több ország Izrael mellé állt, mint a kulcsfontosságú Németország, Csehország, úgy tűnik Franciaország, USA.
Anglia persze nem, hogy is állna a maga muszlim többségű hangembereik között, Anglia jelenleg Európa muszlim feneke… jár…
USA egy másik érdekes pont, Bush mellé állt, de …
Ricsi, téged kérdezlek, mert Te is hasonló módon „szereted” Barack Husszein – t, aki mélyen hallgat az ügyben valahol Honolulu környékén, és sütteti magát.
Vajon Ő mit fog kormányra kerülésekor mondani?
Mint fekete, mint muszlim és mint „demokrata” ??
Én egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy egyértelműen Izrael mellé állna.
Sőt.

Unknown írta...

Origo:


"Izrael szerint palesztin radikálisok közel 500 rakétát lőttek ki a Gázai övezetből izraeli területekre, a támadásokban négy izraeli állampolgár meghalt, és tucatnyian megsebesültek. A Hamászhoz tartozó fegyveresek szombaton is kilőttek rakétákat izraeli célpontokra, a támadásokban ketten sérültek meg."

"Izrael szerint" - amíg ilyen és ehhez hasonló hozzá nem értő firkálmányokkal van tele a média addig nem is lehet várni, hogy az emberek Izrael mellé álljanak...

Borzalmas na...

Névtelen írta...

Gábor,

széljobbos cikkeknél van az, amit mondasz, hogy most már 200-500 komment is érkezik, és látni, hogy sokan felfognak valamit a tényekből/igazságból is ?

j.i

Nechemia ben Avraham írta...

" a magyar, hivatalos média katasztrófálisan rosszul végzi a dolgát az Izraellel kapcsolatos hiteles tájékoztatást illetően"

Mint mindennel kapcsolatban. Még ahhoz is hülyék,hogy elmondják, mi van Pesten.

Azt mondja a különben baráti ATV 5 perce:

"A Gázai-övezet keleti szektora"

Hát hogy lenne már abban a vékony sávban kelet és nyugat? Észak van és dél, a jó Isten áldja már meg a Németh Sanyát. :-)))

Unknown írta...

"Irán le akarja állítani az olajszállítást

Egy magas rangú iráni katonai parancsnok vasárnap felszólította az iszlám országokat, hogy válaszul a gázai offenzívára állítsák le az Izraelt támogató országokba irányuló olajexportot. Az IRNA iráni hírügynökség szerint Bagherzadeh parancsnok - vélhetően Mirfejszal Bagherzadehről, az iráni elit Forradalmi Gárda dandártábornokáról van szó - felhívta a figyelmet arra, hogy a nyersolaj olyan árucikk, amely révén nyomást lehet gyakorolni Izrael európai és amerikai támogatóira a palesztinok ellen vívott "egyenlőtlen háború" miatt. (MTI)"

Irán nagyobb szarban lesz mint Gáza ha ezt folytatja...

EMA írta...

Aczél Endre totál a fejére esett:
http://nol.hu/lap/allaspont/lap-20090105-20090105-17

Nechemia ben Avraham írta...

Miért? Van ebben valami.

Névtelen írta...

Israelfan írja:

Eddig elég jól éltek gázában (tömött boltok stb.). A teljes infrastruktúra összeomlása után, a humanitárius segély felkarolja majd az államot, de új választások lesznek a hamasz bukásával.
Abbasz szerintem is visszajön, de Izrael a béke illúzójában túl sok mindent átenged palesztinonak.
Hogy Irán malmozik-e addig, nem tudom.
ez az én forgatókönyvem.

Nechemia ben Avraham írta...

...És ma reggelre valaki már el is tüntetett a kapcsolat.hu-ról. Úgy láccik, ők még csak jók lettek volna nekem, de én nem voltam elég jó nekik, wuhaha...

Névtelen írta...

Gábor kérésére - én leszek a
"Névtelen görög", mert regisztrálni nem szeretnék sehová, viszont, hogy lehessen azonosítani, mindig alá fogom írni.

Azt pedig gondolom a blog moderátora látja, hogy milyen IP-címről érkezik a hozzászólás, úgyhogy ha valaki ugyanezt a nevet választaná hozzászólása után [nyilvánvalóan merő véletlenségből], akkor majd hangosan tiltakozom és Richárd eloszlatja a sötét felhőket, hogy melyik hozzászólás kihez tartozik...


Az al-Dzsazíra álláspontja

Az al-Dzsazíra angol nyelvű kiadásának vezércikke a következőképpen értékeli a mostani háborút: a szerző elítéli a háború közvetlen kiváló okát, vagyis a Gázából Izraelre kilőtt rakétákat. Ugyanakkor szerinte ezek alig okoztak kárt, és jórészt házilag barkácsolt vackok voltak. Ehhez képest az izraeli offenzíva olyan, mintha ágyúval akarnának halat fogni, fogalmaz Eric S. Margolis, egykori közel-keleti tudósító.

A lap emlékeztet, hogy Gázában 1,5 millió palesztin él összezsúfolódva, többségük menekült, élelem és gyógyszer alig van, mert Izrael rendszeresen blokádot von a régió köré. Az emberek frusztráltak és nyomorognak. Egy hasonlat szerint Gáza a világ legnagyobb szabadtéri börtöne.

A szerző szerint a támadást azért mostanra időzítették, hogy a közelgő izraeli választások előtt a kormányzó pártok megerősítsék népszerűségüket.

Margolis szerint a háború érvénytelenítette a szaúdi béketervet, mert a muzulmán világ bosszút akar majd. Szerinte a 2006-os izraeli-libanoni háború egyik fő tanulsága, hogy a harc mindig a radikálisokat erősíti, így hosszabb távon még egy vereség is jól jöhet a Hamásznak és az izraeli háborús lobbinak is.
(Index)

Én ezt az álláspontot osztom teljes mértékben - ha tetszik, ha nem...
Meg lehet arról győzni, hogy miért nincs igazam...


Névtelen görög

Nechemia ben Avraham írta...

Az al-Dzsazíra logikai bukfence, csúsztatása és hazugsága ott van, hogy:

"Ugyanakkor szerinte ezek alig okoztak kárt, és jórészt házilag barkácsolt vackok voltak.'"

Elsősorban a rakéták egyre jobbak, másodsorban az "alig kár" már jó néhány halott az utóbbi nyolc (!) évben és sok tízmillió dollár, harmadsorban ilyen nincs, hogy "alig kár", mert ha egy követ átdobsz a határon és megölsz egy gyíkot, azt úgy hívják, hogy agresszió, negyedsorban azért csak ennyi a kár, mert a Hamasztól ennyi tellett, de ha lenne atombombájuk, már azt robbantották volna fel Tel-Avivban. Erről ennyit.

A muzulmán világ meg nem most "akar" bosszút, hanem eleve az ő léte a probléma, az iszlám váltja ki magát a konfliktust a Nyugattal, kb. 1200 éve. A mostani cirkuszban nincs semmi új. Állnának ők "bosszút", csak kevesek hozzá. Ezért ostoba szájaskodás, amikor a Hamasz azt ugatja, hogy majd ez után öngyilkos merényletek lesznek. Mért, eddig nem voltak? És mikor nem voltak, akkor vajon miért, mert a Hamasz nem akarta? Nem azért. Mert meghiúsították, azért nem voltak. Ilyen egyszerű. Az iszlám még azért nem uralja az egész világot,mert nem hagyták neki, és ez a problémája.

Az IP-címeket meg, ha hiszed, ha nem, nem látom, nem is érdekelnek.

Névtelen írta...

Érdekes, meglepő ez a médiahallgatás az "izraeli agresszorral szemben". Két éve egy teljesen hasonló szituációban (polgári lakosság szenvedése stb.) a nyugati média szétszedte a vezetést.
Most egy ejnye-bejnye sincs.
Furcsa ez a független (és politikailag sohasem befolyásolt) médiától.
Vagy eddig is befolyásolt volt?
A gyűlölő csókja hamis...

Unknown írta...

Szia görög!


Hallottál már jpost.com-ról?
ATV?

Zsidó oldalról meghallgattad már az érveket?
Livni 2-3 kulcs beszédét végighallgattad már?
Youtube-on megnézted már a hamasz által kilőtt szar rakéták okozta károkat?
Láttad ill tudsz róla, hogy dec. 31-én a szar rakéta telibetalált egy osztálytermet? És azt hogy a szar rakéta 2 napja telibetalált egy buszt?
AGRESSZIÓ, 8 ÉVE.
Izrael oda se fingott…
Többszázezer ember él „TZEVA ADOM” –al, 15 másodpercük van biztonságos helyre futni amint ezt meghallják.
Ha nem tudod mi az akkor írd be youtube-ba: tzeva adom nézd meg a találatokat. Na mármost volt hogy egy nap ebből 2 érkezett, volt hogy 80…
Izraelnek elege lett, KÉRTE A HAMASZT ÁLLÍTSA LE EZEKET A RAKÉTÁKAT, NEM TETTÉK MEG 8 ÉVIG, TŰZSZÜNETBEN SEM… Izrael kérvényezte a tűzszünet meghosszabbítását, ezt a hamasz nem fogadta el, akkor mire parázol?
Miért al-jazeera?????
Mire föl??
Mire föl mennek emberek tűntetni sydneybe, párizsba, ahol finguk nincs mi megy gaza környékén…

Nechemia ben Avraham írta...

Nincsenek benn tévék, hogy halott csecsemőkön élvezkedjenek. Izrael gondoskodott róla, hogy ne menjenek be. Amit a szem nem lát, az a szívnek nem fáj. Nem beszélve arról, hogy az izraeliek most nagyon komoly médiakampányt indítottak. Végre rájöttek, hogy az is egy front, és ott ugyanúgy nyerni kell, mint Gázában.

Unknown írta...

Ja, az Izrael által kreált „blokád”-ról annyit, hogy nem engednek be hajókat, amik meg vannak rakva „segélyszállítmánnyal” mivel a hajók teteje meg van rakva konzervvel, az alja meg hamasznak szánt rakétákkal.
Izraelből többszáz kamionnyi élelem és gyógyszer megy be, mitöbb, sok palesztin sebesültet Izrael lát el, Izrael területén és kamionokon küldött sátorban Gaza területén. Jól hangzik a világba fújni a humanitárius katasztrófát sokadik éve, mégis egy ember se halt még éhen gaza területén…
Nagyon jól teszik, hogy nem engedik be a médiát, éppen elegen vannak így is a környéken, hogy az éjszakai narancssárga fényeken élőben élvezkedjenek és kürtöljék világgá, illetve nappal a füstöt…

חנה írta...

Kedves Görög, a névtelenség homályában,

az "alig kár"-rét már megkaptad a magadét, duplán is..., így csak az alábbi szavaidra reagálnék:
"a harc mindig a radikálisokat erősíti, így hosszabb távon még egy vereség is jól jöhet a Hamásznak és az izraeli háborús lobbinak is.(Index)Én ezt az álláspontot osztom" Én is osztanám, de a történelemórákon mást tanultam. Olyan meleg érzés pacifistának lenni, nem kell kérdezni, nem kell válaszokat keresni, csak szajkózni: béke...,nem kapunk támadást, s erkölcsileg sem utolsó a komfortérzetünk... Hm, egy darabig... A "mindig"-eddel vitatkoznék! Egy lehetőséget figyelmen kívül hagytál...: meglehet, /ha a fiúk tudják és teszik/tehetik a dolguk/ nem lesz kit erősíteni!
Más megoldást a helyzetre nem is igazán látok.
Aki tanult önvédelmet, tudja, csak akkor szabad harcba bocsátkozni, ha tudjuk, hogy totális győzelem vár ránk, különben, jobb elfutni. A Gázai-övezetből való kivonulással ezt a kártyát eljátszották, kipróbálták, nem jött be. Tanultak belőle.
A harc, most épp a radikálisokat gyengíti..., s minket, akik itt koptatjuk a klaviatúránkat, erősít s véd meg.

Nechemia ben Avraham írta...

Ezek:

http://www.kapcsolat.hu/blog/72198

Nem akarnak működni.

Van kedved ide írni?

Névtelen írta...

Huhh. Ugyan nem én írtam, de mivel egyetértettem az ADzs-val úgyhogy jogosak a nekem címzett kritikák.

Kedves Richárd!
1. Hát nem tudom, hogy mit nevezünk vacaknak vagy nem vacaknak, de az a 4000 rakéta, amelyet az utóbbi két-három hétben kilőtt a Hamász 4 izraeli állampolgárt ölt meg. (Félreértés ne essék, ez pont 4-gyel több, mint amennyinek meg kellett volna halnia, de... idén karácsony óta csillagszórózás közben többen haltak meg, mint ezekkel a rakétázásokkal).
És ugyan a Hamász rakétázott (ezzel szegte meg a megállapodást), de Izrael sem nyitotta meg a határokat, pedig...

2. Kétlem, hogy a Hamász egyébként az euroatlanti civilizációra bármilyen veszélyt jelente. Az iszlám fundamentalisták igen - feltéve, hogy egyesülnek... És igen jó úton haladnak efelé, mert az első napokban még nem nagyon érdekelte őket a gázai összecsapás, mostanra viszont a keménykalapos iszlám/arab államok, kezdenek felsorakozni a Hamász mellett. Ha folytatódik ez az egyenlőtlen háború (és egyre több és több civil áldozatról érkezik jelentés) bizony össze fognak fogni a Hamász mellett [akkor is, ha már Hamász nem lesz] - bár ezt kétlem és annak nem lesz jó vége.

Úgyhogy én amondó vagyok, hogy nem kellene az alvó oroszlán bajszát cibálni, mert egy Pániszlám állam megalakulását nem nézném jó szemmel. Gondolom Izrael sem, de a kampány hevében nincs idő ilyen hosszútávú kérdésekkel foglalkozni.

Névtelen írta...

Bocs, az előbb elfelejtettem aláírni - tehát

Görög


Kedves Gábor!
Annyi, de annyi egyéni sztorit lehet hozni. Akár az elmúlt éjszakáról is. Egy 7 fős menekülő családot gyilkolt meg az IDF. Az 5 kislány az apuka és az anyuka is életét veszítette.
Ezek nem kötelező velejárói egy Hamász elleni háborúnak. Legalábbis szerintem...

Egyébként szoktam olvasni mindkét (sőt inkább úgy mondanám mindhárom oldalnak a médiáját)
- az Izrael-barátot
- az arab-barátot
- és a béke-pártit

Messze ez utóbbi számomra a legvállalhatóbb...

Görög

Névtelen írta...

Kedves Ani!

Én is osztanám, de a történelemórákon mást tanultam. Olyan meleg érzés pacifistának lenni, nem kell kérdezni, nem kell válaszokat keresni, csak szajkózni: béke...,nem kapunk támadást, s erkölcsileg sem utolsó a komfortérzetünk... Hm, egy darabig... A "mindig"-eddel vitatkoznék! Egy lehetőséget figyelmen kívül hagytál...: meglehet, /ha a fiúk tudják és teszik/tehetik a dolguk/ nem lesz kit erősíteni!
Más megoldást a helyzetre nem is igazán látok.

Én viszont megátalkodott béke-pártiként csak annyit tudok mondani: "a gyűlölet gyűlöletet, az erőszak erőszakot szül"

Szerintem nincs olyan helyzet, amit erőszak nélkül ne lehetne megoldani. Ha netalán így nem lehetne, akkor szerintem erőszakkal sem lehet.

Richárdnak már leírtam, ami most történik szerintem az arab-iszlám világot eggyé fogja kovácsolni. Azt is gondolom, hogy ez nem szerepel az izraeli célok között, mert egyelőre a választásokon jár az izraeli politikusok feje. Így ilyen távlatokban egyelőre nem tudnak gondolkodni.

"Erőszak erőszakot..."

Kétféleképpen igazolják ezt a jelenlegi Hamász "ellen" zajló háborút:
a) megsemmisítik a fegyvereket
b) likvidálják az embereiket

Nézzük az a)-t. Fegyvere mindenkinek van. Ha jelenleg nincs, majd lesz. Akár ingyen is kapni fognak - ebben biztos vagyok. Tehát ha a rakéták megsemmisítéséért zajlik a háború az egy nagyon buta dolog, mert ha ezeket megsemmisítik tuti, hogy egy még modernebb rakétaállományt fognak kapni a palesztinok a szövetségeseiktől.

A b)-hez. Hiába iktat ki az IDF 300 Hamász-ost, ha megöl közben 200 civilt. Mert most kb. ez az arány. A szárazföldi offenzívában életüket vesztettek több, mint 2/3-a civil.
És az az árván maradt palesztin gyerek, akinek lelövik a tisztességes munkából élő apját (pl. orvos), az mi lesz??? Na, mi?
Az a testvér nélkül maradő palesztin kissrác, akinek megölik 2 bátyját, mi lesz?
Öngyilkos-merénylő? Hamász-vezér? Stb.

Az erőszak erőszakot, a gyűlölet gyűlöletet szül...
Ez biztos!



"A harc, most épp a radikálisokat gyengíti..., s minket, akik itt koptatjuk a klaviatúránkat, erősít s véd meg."


Jó lenne ezt osztani.
Kár, hogy nem igaz.
Minden erőszakosan kioltott emberélet a radikálisoknak kedvez.



Görög

Névtelen írta...

Ti betegek vagytok.
már az origó is náci?

Névtelen írta...

Azt a pénzt amit most boldogan ellőnek Gázá-ra,adnák oda nekik inkább fejlesztésekre,hogy végre ne legyenek olyan primitív nép mind aminek hívjátok őket!Hogy lehet támogatni egy ilyen háborút?Úristen ha van ott fent valaki,mért engeded ezt?Szerintem ez egy jobb és szebb világ lenne zsidók nélkül!

חנה írta...

Görög,
"nincs olyan helyzet, amit erőszak nélkül ne lehetne megoldani" Ezt te sem mondod komolyan! Mit csinálnál, ha betörnének hozzád és megerőszakolnák fiad, lányod?

Ja, az erőszak erőszakot szül! Megsúgom, olykor a béke is!!! Ez egy ilyen világ. Csúnya! Mennnyünk is innen!

Viszont gyűlöletről nem beszélnék ott, ahol árammal látják el őket, etetik, gyógyítják őket.

Aranyos, ahogy arányoskodsz, de ez csak a Te olvasatod, talán nem a hiteles médiákból tájékozódsz?

A tisztességes, munkából élő palesztin, akinek fontos a gyereke, nos: az nem szavaz a Hamaszra, az nem engedi, hogy a gyereke így nőjön fel.

Hogy mi lesz a gyerekekkel? Téged érdekel a sorsuk. Szép. Rendes ember vagy. De szomorú hírem van: másokat nemigen érdekel...

Jordániát, Egyiptomot, Szaud Arábiát mért nem érdekli a sok kis csóró palesztin sorsa? A Hamaszt, édesapucijaik ööö sportklubját ( vagy hogy mondják ma szépen a terroristaegyletet?), őket mért nem érdekli, hogy gyermekeik szeretetben, békében nőjenek fel?

Tudod mit? Mondd nekik, hogy az erőszak erőszakot szül! De ha fejbevág, ne csodálkozz, mert van béke, mint mondtam, ami úgyszintén.

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Unknown írta...

Görög!


Adja a Jóisten, hogy egyszer felfogod, amit írok, ill. leszűröd a mondandómat.
Békepárti vagy – mondod.
Izrael egyetlen rakétát se szórt gázára 8 éve, azonban ő több százat/ezret kapott.
Azt akarod nekem bemagyarázni, hogy ez béke?!
Hogy ezt hagyni kell?
Ma egy óvodát talált el a „szar” rakéta, ha a Te gyereked halt volna meg valamelyik rakétától, akkor is ilyen MEGAFULLBÉKEPÁRTI lennél?
Magyarázd el légy szíves.
Ja, és még valami, Tzipi Livni beszéde, kötelező (mielőtt elkattintanál, 01:30-tól kezdődik)

http://www.sderotmedia.com/bin/videos.cgi?q=watch&id=2100

Ezen kívül több beszéde is volt több televízió-csatornának...

Unknown írta...

Sok azt lehet olvasni kuruc.info-n, de ez nálam betette a kaput, pedig hány ilyen van még...GYEREKEK, EGY GYŰLÖLETRE SZÍTÓ, KIMONDOTT NÁCI EZ A MO-GO-RVAI KRISZTINA, EZ NÁÁÁÁÁÁÁÁÁCCCCIIIIII:

http://boxer28.blogter.hu/316527/morvai_krisztina_levele_az_izraeli_nagykovetnek

NEM JUTOK SZÓHOZ, EZT NAGYON KOMOLYAN MONDOM.
ÉS EZ A NŐ EGY JOGÁSZ, ANYUKA, ÉS TANÍT AZ EGYETEMEN...

EMA írta...

Én kérek elnézést...
Az izraellel kapcsolatos blogjaimat a kapcsolat.hu-n, én számoltam fel tegnap éjjel, és köztük azt is, amiben az itteni cikkek elolvasását ajánlottam.
Egyszerűen azért, mert az elmúlt két napban a hozzászólások olyan ocsmány tömege jelent meg, hogy azt tovább nem tudtam elviselni.
Eleinte technikai módszerekkel próbáltam kirekeszteni a verbális terroristákat, akkor különböző fórumokat és alterbologokat inditottak támadást. Rászántam 2 teljes napot, de mazohista nem vagyok, ezért azt a megoldást találtam egyedül célravezetőnek, hogy elmentem a bologokat és a kapcsolaton törlöm őket.
Május óta elég sokat irtam oda Izraelről, de ilyen hisztéria még nem volt.
Ez a háború amúgyis elég érzékenyen érint, azt a rengeteg mocskos kommentet tegnap már semmi kedvem nem volt elviselni.

חנה írta...

A másik bátor névtelennek:

"Azt a pénzt amit most boldogan ellőnek Gázá-ra,adnák oda nekik inkább fejlesztésekre,hogy végre ne legyenek olyan primitív nép mind aminek hívjátok őket!Hogy lehet támogatni egy ilyen háborút?Úristen ha van ott fent valaki,mért engeded ezt?Szerintem ez egy jobb és szebb világ lenne zsidók nélkül!"beergem

Szóval irtanák inkább a zsidókat szerinted? Ejnye, mit szólnának ehhez a pacifisták!

Megsúgom, egy boldog zsidó arcot nem láttam Hanuka vége óta...
S azt a pénzt, amit fegyverkezésre fordított a Hamasz, hogy a környékbeli tesókat ne soroljam, mire kellett volna fordítani?
Adjuk oda nekik, ne legyenek primitívek? /Sicc! Te mondád!/ Szerinted, mire költenék? Nem, nem internetet vennének a nagyfiúnak..., nem, tévedsz, olvasókönyvet se a kislánynak, az asszonyt vinnák nyaralni? Kétlem.

És akkor eljutottunk az Általad Ú-ristennek nevezett személyig... Rossz hírem van, ezügyben is... Szerinte ugyanis zsidókkal szép ez a világ, nevető zsidó kisgyermekekkel, egyetemre járó zsidó fiatalokkal, akiknek nem kell 15 másodpercenként óvóhelyre bújniuk..., hamarosan.

Nechemia ben Avraham írta...

Felső- és alsókurvai nemes és nemzetes Kurvay Hisztina?

Hát igen, a lejtőn nincs megállás.

Nechemia ben Avraham írta...

Ema: sajnálom, ami a kapcsolat.hu-n történt. Ha van kedved, küldj nekem írásokat.

Unknown írta...

Ema,

Nagyon tetszettek az írásaid, sajnálom és megértem a döntésed.

Névtelen írta...

Lehet, hogy a Hamászt sikerül szétverni, de ennél már csak rosszabb lesz.
Itt a bizonyíték!


Irán: 70 ezren jelentkeztek Izrael elleni öngyilkos merényletekre

A hivatalos iráni hírügynökség, az IRNA jelentése szerint egy hét alatt több mint 70 ezer diák jelentkezett, hogy kész öngyilkos merényletet elkövetni izraeli célpontok ellen a gázai hadművelet miatt. A toborzást harcias papok és radikális diákok kezdték egy honlapon, ahol az önkéntes merénylőkön kívül pénzügyi támogatók és propagandisták is jelentkezhettek. Előzőleg Ali Hamenei ajatollah, Irán vallási és politikai vezetője felszólította a világ összes muzulmánját, hogy védjék meg a palesztinokat, és büntessék meg Izraelt. A toborzók kérték az iráni kormányt, hogy adjon engedélyt nekik a merényletekre, de eddig - legalább is nyilvánosan - nem kaptak választ, mint ahogy a korábbi ilyen kérésekre sem. Felmerül annak a lehetősége is, hogy az egész mozgalom csak propagandacélokat szolgál.

(MTI)


Görög

חנה írta...

http://boxer28.blogter.hu/316527/morvai_krisztina_levele-re

Nekem nem szakmai kötelességem bízni, s ott már rég baj van, ahol a hit/bizalom külső kötelezettségből, érdekből jön, s nem az ember szívéből.
De bízom!
Bízom abban is, hogy az ilyenek egyszer elhallgatnak, s nem fogom szégyellni magam a fölötte érzett örömömben, bármi lesz az ára.
Az ember akkor szégyelli az érzéseit, ha nem tiszta a lelkiismerete...

Névtelen írta...

Kedves Gábor!

Már csak "szakmai" kíváncsiságból is végigolvastam primadonna Morvai gyermekded koholmányait a blogtérben. Nos ezt a kimondottan agresszív és öntetszelgő hölgyeményt még az egyetemről ismerem, ráadásnak kényszer-munkakapcsolatból is volt szerencsém tapasztalni valódi természetét. Ha röviden kellene jellemeznem, azt mondanám: rendkívül pénzéhes, illetve betegesen vágyakozik a hírnév után.
Levele egy kisiskolás fércmű, igazi pszichológus csemege, egyébként meg komolytalan és súlytalan hadova. Aliza szerintem faarccal a szemétkosárba pottyantotta, miután a médiának se kellett az ingyencirkusz.
Levana

Unknown írta...

Szervusz Kedves Levana!


Már csak azért is döbbenet mert ez egy anyuka, tanár.
Náci, beteg, nem tudok mit mondani rá.
Engem sokkolt megmondom őszintén, pedig sok sok sok szart olvastam, tán még azért is sokkolt mert egy tanult nőtől olvasom ezt és nem egy kuruc.info-s óvodástól kisfiútól.


Minden jót Neked!

Névtelen írta...

Ajvé, most látom, hogy Mrs. Jur. gyertyafényben, karöltve gárdista népitáncosokkal fog masírozni a Palesztin Nagykövetség előtt szerda este! Ez aztán a profizmus, jogvégzett nagyasszonyunkat csöppet sem izgatja, hogy a M.Gárda egyesületi formáját P.Á. bíró kollega annulálta az ünnepek előtt (Ez a hír szinte vetekszik ifj. Hegedüs palesztínokkal szolidalító vasárnapi istentiszteletével).
Levana

EMA írta...

Richard,
nagyon köszönöm az ajánlatot, élni fogok vele, amint kitisztul az agyam. ...
Azért, a ma kapott levelekből az kiderült, hogy ott is vannak normálisan gondolkodó emberek, és néhány lelket átállitott a mi oldalunkra az, hogy valamivel többet, meg másképpen tudtak meg Izraelről.
Többen állították, hogy ez központilag vezérelt akció volt, amit alátámasztani látszik, hogy a moderátorok nem egyszer az én válaszaimat törölték, nem pedig azokat, akik véres szájjal legyilkosozták az IDF katonákat...

Most egyébként az aruc1-en Gidon Levi vitatkozik egy magas rangú repülőssel a "humánum"-ról. Ő az az egyetlen olyan arab-szakértő, az izraeli újságirók közt, aki nem tud arabul...évek óta sikítófrászt kapok, ha csak megszólal... Tel-Avivban a környéken lakott, többször összefutottam vele és komoly erőfeszitésembe került, hogy ne zavarjak le neki legalább egy pofont, különösen, amikor a fiam katona volt.

Ma láttam a Peresz-Sarkozy találkozó nyitószövegét - Sarkozy remek volt a palesztinokat érintő kétértelmű mondatával...

tudózsidó írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Névtelen írta...

Konrad írja:

görög:

"Lehet, hogy a Hamászt sikerül szétverni, de ennél már csak rosszabb lesz.
Itt a bizonyíték!

Irán: 70 ezren jelentkeztek Izrael elleni öngyilkos merényletekre..."

- Jó, és akkor mi a büdös franc van?

Hogy jut el odáig az a 70 ezer agyhalott, mikor gyakorlatilag fingani sem tudnak anélkül, hogy az izraeli hírszerzés ne észlelné?

Hogy szerelik fel a 70 ezret? Logisztika, ilyenek?

Na és mi a helyzet az Izraelbe való bejutással?

Mióta a veszélyesebb zónákat fal, a kevésbé veszélyeseket jókora kerítés veszi körül, vagyis 4 éve, összesen volt KETTŐ öngyilkos iszlamista merénylet Izraelben, melynek prehumán elkövetői sz országhatáron kívül érkeztek!

Korábban hetente volt kettő.

Azóta évente, kétévente egy.

"...Itt a bizonyíték!..."

- Mégis, mire, kérdezem újra?

A fél iszlám világ ég a vágytól, hogy mehessen öngyilkolni Izraelbe. Esélyük: NULLA.

Úgyhogy, óvatosabban az ilyen hírek értékelésévek, OK?

***

A morvai "goatfucker" krisztina féle szubhumánoknak és rajongótáboruknak meg akkor üzenném (mivel hogy értelmesen nem lehet velük kommunikálni),hogy sírjanak-dühöngjenek, verjék fejüket a falba, mert a hétfői állás:

100 : 3

Ebből is az a 3 izraeli katona saját tűztől esett el, a 100 terrorista meg szabályos tűzharcban.

Az iszlamisták és cimboráik ennyit érnek.

100 a háromhoz.

Ha a saját tüzet leszámítjuk, akkor 100 a nullához.

Igen, igen: ennyivel jobb az izraeli katona az iszlamista söpredéknél, és elvbarátaiknál.

Ámen.

Unknown írta...

Görög angyalka!



Nem kell toborozni azt, mert nem 70.000 ember akar öngyilkos merényletet hanem úgy 7.000.000 … akit rá lehet venni, ha nem több… nemcsak Izrael területén persze.

Te elképzeled görög?
Megindul 70.000 ember Izrael felé.
Az 70.000x1 kiló bomba.
Milyen jól megy Iránnak, hogy 70.000 ember csak úgy hozzáfér bombához, többségük diák…
És ez engedve van… de ha USA vagy EU rászól Iránra fegyverkezése miatt, akkor Irán fel van háborodva.
Szerinted ki engedi be Izraelbe ezeket a barmokat bombástúl?!
Nem érik el az izraeli határt mire mindegyiküket kivégzik.
És egyáltalán nem biztos hogy Izrael végzi ki Őket…
Nézd meg Törökországot… gazdasági kapcsolatai vannak Izraellel, mikor törökben földrengés volt több száz izraeli katona volt ott segíteni, sőt a muzulmán Töröko. jelentkezett EU-tagnak is.
Szóval így is lehet?

MÁS:

Morvai Szarsztina levele magyarul van, remélem, gondolom szűrik ami a Nagykövetasszonynak „érkezik”, íródik.
Tegnap este megnéztem a youtube-on még egy-két Krisztinka-féle tömegnek szóló megnyilvánulását, és az Auchan-harcát, az a nő még nagyobb hülyét csinál magából mint ami.
Amúgy nem csak Aliza Bin-Nun-nak írt, hanem van jó pár nyílt (bosszú-)levele…
Morvai és a Jobbik (no meg a Fityesz) mindig a tüntető csőcseléket tudja a legjobban megszólítani, meg azokat a kisembereket akiknek nincs jobb/más dolga mint munkanélküliségükben/unalmukban ilyen tűntetésekre járni.

Nechemia ben Avraham írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Névtelen írta...

Sztem azt is figyelembe kell venni, hogy tavasszal nemcsak izraelben, hanem iránban is választások vannak...
namost, ha idf gazaban beleerősít, akkor iránban a móka miki malmára hajtja a vizet.
bár ez túl egyszerű

Névtelen írta...

egyébként az őrült ajatollah (a komancsi) is valami ilyen dumával (Szabadítsuk fel Jeruzsálemet!) indított volna útba 1 mill. önkéntest.
Ám akkor kitört az Irak-Iráni háború.
Most nagyon szufficites a létszám.

Névtelen írta...

Ricsi!
Most nézve a memritv-n nasrallah-t, amint erős érzelmi és történelmi elemekkel, nagyon pontos logikával felépített beszédben Egyiptomot is be akarja rángatni háborúba (és a viszontválasz elég gyengére sikeredett), talán érdemes pár szót ejteni a pánarab térség terrorista szervezeteiről.
Ezekből, ugye Egyiptomban sincs hiány.
És ott a társadalom 99%-a békés. Vannak 80 millióan, ennek az 1%-a 800ezer ember, akik bármikor megölnék Mubarakot. 800e embert állandóan figyelni, akiknek ráadásul nem túl nehéz fegyverhez jutni...

Unknown írta...

Jutttt is eszembe, kedves mindenki aki olvasta az „Indiát is elérte a terrorcunami” c. posztot.

http://miertcion.blogspot.com/2008/11/indit-is-elrte-terrorcunami.html

Ott feltettem a kérdést, „Meddig lehet ezt tűrni?!”

Sokat nem kellett várnom, Izrael nekiment az egyik terrorszervezetnek.
Máskor is így jöjjön be amit szeretnék.

Na amúgy nem vagyok hülye, nyilván és globálisan értettem anno, nemcsak a hamaszra, de egy jó pont a kormánytól, hogy hosszú idő után végre lépést tett, és úgy tűnik nincs az az EU, nincs az az ENSZ ami most megállítaná, hogy kiirtson legalább egy területről egy terrorszervezetet.
Izraelt inkább példának kéne venni és a többi országnak is hasonlóan fellépni.
Így értem: Madridi robbantás után Spanyolo.-nak neki kellett volna mennie annak a terrorszervezetnek, ami elvégezte ott a pusztítást.
Vagy elnagyolom?

Névtelen írta...

Konrad írja:

névtelen 2009. január 6. 11:43:

"...Egyiptomban...ott a társadalom 99%-a békés..."

- Ugyan.

Egyiptomban semmivel sem kevesebb a gyilkos indulatok mértéke, mint az átlag iszlám diktatútákban. És nem csak a már évtizedek óta egyre erősebb iszláámnáci Muslim Brotherhood befolyására gondolok, hanem bizony úgy általában az egyiptomi népre.

Mubarak diktátor ugyan tartja még hatalmát, de jól tudja, hogy a hadsereg védelme nélkül egy percig sem létezhetne tovább, a saját népe végezne vele (ráadásul a hadsereggel is bajol vannak, mert ott is nagy az iszlamisták befolyása, de hát a belső elhárítás még hű a diktátorhoz...persze, jobb is, míg az)

Egyiptom népe nagyon szegény, és tudja, hgy ebből nincs kiút. Köszönhetően az arab-iszlám világ gondolkodásmódjának, alulműveltségének, brutális gazdasági-társadalmi elmaradottságának, és persze saját népvezéreinek.

Jól emlékeznek '56-ra, '67-re, '73-ra, és az összes többi, megalázó fegyveres összetűzésre Izraellel.

Ezért Egyiptom népének nagy része rettentően gyűlöl mindent, és mindenkit, aki nem iszlamista. Az arab-iszlám néplélek itt is megmutatja pokoli aljasságát, és betegségét.

És akkor még ott van az egyiptomiakat is súlytó arab-iszlám "felsőbbrendűségi tudat", ami totális elmebaj, tekintve a valóságot, de hát ezt az arab-iszlám néplélek olyan módon dolgozza fel, hogy hagyja gyilkos indulatait kavarogni, lehetőség szerint kitörni.

Én úgy vélem, hogy az iszlám világ menthetetlen, csak kérdés, hogy végső bukásáig mennyi kárt tud okozni az euro-atlanti civilizációnak.

Nechemia ben Avraham írta...

Egyiptomot a társadalom kopt kisebbsége működteti gyakorlatilag. Ők a régi egyiptomiak leszármazottai. Az iszlám összeomlás után nyilván elég komoly szerep jut majd nekik.

Névtelen írta...

Konrad írja:

Gábor:

"Madridi robbantás után Spanyolo.-nak neki kellett volna mennie annak a terrorszervezetnek, ami elvégezte ott a pusztítást.
Vagy elnagyolom?"

- Rövid válaszom: NEM.

Bővebben...azt meg úgyis tudod, ha olvastad eddigi beírásaim itt, vagy a Napi Dzsihadon, úga 2 évre visszamenőleg.

Ricsi:

"Egyiptomot a társadalom kopt kisebbsége működteti gyakorlatilag"

- Meg is hálálja nekik az egyiptomi iszlamista többség: fenyegetések, szóló gyilkosságok időnként, stb.

Egyébként Egyiptom "eltartásáról" egy másik tényező is gondoskodott: a turizmus.

Most nem tudom, mennyivel esett vissza a nemzetközi egyiptomi turizmus, de vagy másfél éve csak azt olvasom, mikor ez szóba kerül, hogy igen nagy a baj, a turisták kezdenek elmaradni az Egyiptomban is fokozódó iszlám erőszak és a közbiztonság drasztikus romlása miatt.

Valaki erről tudna többet mondani?

Unknown írta...

Kedves Konrad,


Nagyon kevés az időm, főleg most, hogy konflikt. van kinn, a munkám mellett most ez az egyik legfőbb, amire odafigyelek több szempontból is…
A blogodra pár hónapja leltem rá, NAGYON JÓ, ajánlottam is, akinek csak tudtam, a spanyol dolognak meg utánanézek.
Anno szakdolgozat miatt felkerestem egy turisztika stat. Miatt a pécsi KSH-t, ha gondolod, utánanézhetek az egyiptomi turizmus visszaesésének okainak. Bár a KSH-nak szégyenletesen régi adatai vannak, no, mindegy, úgyis túrizmussal is foglalkozom szabadidőmben ( sok egyéb mellett :) ) tényleg utánanézek máshol is.

Üdv!!

Gerson írta...

Ricsi! Azt írod, hogy Izrael nem enged be TV-ket. A Hamasz nem enged be! Ők maguk képeztek ki "operatőröket", ellátták kamerával, a saját stúdiójukban montírozzák a felvételeket és a CNN-n,az Al Dzs.-n meg a BBC-n keresztül ellátják a világot a zsidók rettenetes, gyerek-asszonygyilkos gaztetteinek hiteles szívszorító látványával. A Cahal nem értem, miért nem visz magával forgató stábokat, hiszen van rádiója, TV-je!A médiaháborút nagyon szarul csinálják, sajnos!

Gerson írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Gerson írta...

Kedves Konrad,


Nagyon kevés az időm, főleg most, hogy konflikt. van kinn, a munkám mellett most ez az egyik legfőbb, amire odafigyelek több szempontból is…
A blogodra pár hónapja leltem rá, NAGYON JÓ, ajánlottam is, akinek csak tudtam, a spanyol dolognak meg utánanézek.
Anno szakdolgozat miatt felkerestem egy turisztika stat. Miatt a pécsi KSH-t, ha gondolod, utánanézhetek az egyiptomi turizmus visszaesésének okainak. Bár a KSH-nak szégyenletesen régi adatai vannak, no, mindegy, úgyis túrizmussal is foglalkozom szabadidőmben ( sok egyéb mellett :) ) tényleg utánanézek máshol is.

Üdv!!

2009. január 6. 16:32
Blogger Gerson írta...

Ricsi! Azt írod, hogy Izrael nem enged be TV-ket. A Hamasz nem enged be! Ők maguk képeztek ki "operatőröket", ellátták kamerával, a saját stúdiójukban montírozzák a felvételeket és a CNN-n,az Al Dzs.-n meg a BBC-n keresztül ellátják a világot a zsidók rettenetes, gyerek-asszonygyilkos gaztetteinek hiteles szívszorító látványával. A Cahal nem értem, miért nem visz magával forgató stábokat, hiszen van rádiója, TV-je!A médiaháborút nagyon szarul csinálják, sajnos!

2009. január 6. 22:51

Névtelen írta...

Konrad írja:

Gábor:

A Napi Dzsihad nem az én oldalam, én ott csak az egyik régebbi kommentelő és olvasó vagyok.

Mikor azt mondtam, hogy "régebbi írásaim", akkor a hosszabb, kifejtős kommentekre gondoltam, mert a cikkeket nem én írom, hanem az oldalgazda.

Viszont témákat, tippeket lehet neki ajánlani, ha van ideje, és megfelelőnek ítéli, ír róla.

Az egyiptomi infót meg várom.

Gerson írta...

Itt valami kevercs van, én nem írtam
Konrádnak, véletlenül került a nevem és képem az üzenet mellé.

Nechemia ben Avraham írta...

Nem értem, mi történhetett, annál is kevésbé, mert Konradnak nincs is blogja. Azt hiszem, az ellenség keze betette a lábát. :-)

Névtelen írta...

Konrad írja:

Ricsi, és a többiek:

"Kavarás volt...", "mi történhetett..az ellenség keze betette a lábát"

- Nem, nem!

Szerintem ez is a cionisták meg a telavivi rezsim műve, hogy zavart keltsenek meg káoszt, hogy aztán jól elvehessék, ami a miénk!

:(((

vagy inkább

:)))

????

Gerson írta...

Ó, de hülye vagyok, ez nem jutott eszembe, pedig nyilvánvaló....
Igaz is, mintha láttam volna a gépem körül sündörögni egy magát öreg nyugdíjasnak álcázó Moszad-ügynököt, amint éppen matat a blogban :-)

Mellesleg mit szóltok, hogy a Hezbollah is rájött, hogy vannak fel nem használt rakétái?

Névtelen írta...

Konrad írja:

"Mellesleg mit szóltok, hogy a Hezbollah is rájött, hogy vannak fel nem használt rakétái?"

- Azt, hogy le kellene porolni a "Shalom HaGalil" haditerveit, és újra megcsinálni a '82-es libanoni invázót.

És senkinek ne legyenek kétségei az izraeli hadvezetést illetően, mert a jelenlegi vezérkar kőkemény profikból áll.

Nem úgy, mint a 2006-os felső vezetés, mely Izrael modern kori had-és politikatörténetének egyik legnagyobb szégyene volt.