Oldalak

2009. január 13., kedd

Nézzenek csak oda, mennyi kisegyház áll ki Izrael mellett...

Nem tudom, ki mennyit tud róluk, én őszintén megvallom, némelyiknek még a nevét se hallottam. Azzal együtt jól esik olvasni a nyilatkozatot és a névsort. A katolikus egyház persze hallgat, és még jó, ha csak hallgat... Református lelkészek viszont akadnak az aláírók között.

Aliza Bin-Noun Izrael Állam Nagykövete részére!

A gázai események kapcsán fellángolni látszó antiszemita és Izrael-ellenes megnyilvánulások miatt, mi, bibliai alapokon álló keresztények fontosnak tartjuk kifejezni a szolidaritásunkat az Izraelben és a diaszpórában élő zsidósággal.

Tudjuk, hogy ezek a napok zsidók és palesztinok számára egyaránt szenvedéssel teljesek és a hírekben szereplő számok mögött mindkét oldalon apák, anyák, testvérek, gyermekek, hús-vér, érző emberek vannak, akik méltóságra és emberhez méltó életre születtek, nem pedig arra, hogy egy háború borzalmain menjenek keresztül. Imáink értük szállnak az Örökkévaló Isten elé, aki könyörülő és irgalmas, és nem gyönyörködik egyetlen ember halálában sem.

Tudjuk azonban azt is, hogy Izrael polgárai védelmében és nem az arab lakosság ellen választotta a katonai fellépést, és biztosak vagyunk abban, hogy minden lehetségest megtesz annak érdekében, hogy elkerülje a felesleges áldozatokat.

Ugyanakkor elutasítjuk azt a Biblia szellemével ellentétes, antiszemita alapokon nyugvó cinizmust, amely egyenlőségjelet akar tenni a felelősség kérdésében egy demokratikus állam vezetése, hadserege és egy az emberi életet semmire nem becsülő terrorcsoport tagjai közé.

A háború okozta szenvedések első számú felelősei azok, akik gyűlöletet szítanak, mások megsemmisítésére hívnak fel, nem becsülik sem saját honfitársaik, sem más embertársaik életét, és nem riadnak vissza semmilyen szörnytettől sem egy elvakult és hazug ideológia nevében.

Szeretnénk tudatni Önökkel és a nemzetek között szétszórtan élő zsidósággal, hogy hozzánk hasonlóan nagyon sokan vannak, akik örülnek Izrael állam létének, szeretik ezt az országot, tisztelettel és megbecsüléssel gondolnak a hazájukban élő zsidó honfitársaikra.

Tisztelettel:

Éjféli Kiáltás Misszió elnöksége nevében: Nagy Erzsébet, Dálnoki László
Budapesti Autonóm Gyülekezet tagjai nevében: Piszter Ervin, Takács Ferenc, Görbicz Tamás lelkészek.

A nyilatkozattal kapcsolatban január 12, hétfő 13.30-ig csatlakozásukat és egyetértésüket kinyilvánító közösségek és magánszemélyek:

Evangéliumi Pünkösdi Közösségek Szövetsége nevében: Pataky Albert elnök

Magyarországi Szabadkeresztyén Gyülekezetek nevében: Mézes László lelkész-elnök,
Magyar Keresztyén Misszió Alapítvány,

Újpesti Teljes Evangéliumi Gyülekezet nevében: Kassai Farkas András

Menora Messiáshívő Gyülekezet nevében: Lengyel Péter, Pánczél János lelkész, Nagy István lelkész, Jászsági Gyülekezet

Olajfák Gyülekezet tagjai nevében: Budai Zsolt, Verebélyi Tibor, Dr. PhD Békeffy Lajos református lelkész, Dr Békefy-Röhring Klaudia Református lelkész

Szeretet Közösség Teljes Evangéliumi Egyház nevében: Folk Iván

Örömhír Misszió nevében: Szeder István, Kovács Attila, Zöld Tibor Bolla László, Vohmann Péter

Élő Szó Gyülekezete nevében: Hámori Attila, Csuhai József Baptista lelkipásztor

Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet nevében: Szerdi Szilárd, Pásztor

Országos Imacsoport Hálózat nevében: Nyeste Ferenc

Országos Imacsoport Hálózat Székesfehérvár térség nevében: Krepsz István

Tiszta Szív Gyülekezet nevében: Balla Tibor

Ceglédi Gyülekezet nevében: Tóth Géza vezető presbiter, Szénási Jonathan református lelkipásztor

Paksi Gyülekezet nevében: Tóth Gábor és Tóth Edit vezetők

Dávid Sátora nevében: Katona Pál Nemes Pál

RádióSansz (FM 87,8 MHz-Székesfehérvár) egész stábja nevében: dr.Németh Attila, Fóris Beáta

Dávid Hősei Gyülekezet nevében: Petz Zoltán

Élő Kapcsolatok Közössége (Pécs) tagjai nevében: dr. Hajdú János

Váci Keresztyén Gyülekezet nevében: Nagy Bálint

Szolnoki Gyülekezet Egyház nevében: Soós Péter lelkész

Szigetszentmiklósi Szabadkeresztyén gyülekezet nevében: Gere József

Agapé Gyülekezet Kemencei Közössége nevében: Hommer László

Charis Média Alapítvány és a Kör Tv Ráckeve Kht nevében: Cserna Gábor

Külön kérésre: Németh Zoltán, Tóth Katalin, Gócza Sándor, Horgas Tamás, Sárdi György, Burján Ernőné, Sárdi Enikő, Prekopa István, Kántás János, Szappanos Éva, Prekopa János, Osztás Ágnes, Horváth Sándor.

74 megjegyzés:

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Unknown írta...

KÖTELEZŐ OLVASMÁNY:

http://budapest.mfa.gov.il/mfm/web/main/document.asp?DocumentID=152965&MissionID=39

ENNYIT A HAMASZ ÉGBE ÉS VILÁGBAKIÁLTOTT HUMANITÁRIUS KATASZTRÓFÁJÁRÓL.
EZ A MENNYISÉG EGY FÉL BUDAPEST TERÜLETRE ÉRKEZETT BE.
KÖSZÖNJÜK AZ ANTISZEMITÁK MEGNYILVÁNULÁSAIT, ABBA LEHET HAGYNI, TESSÉK MEGNYUGODNI, HAZA LEHET MENNI, ÉS ELŐVENNI EGY MÁSIK PROBLÉMÁT ÉS ELKEZDENI MEGOLDANI:
MONDJUK A SAJÁTOTOKÉT.

KÖSZÖNJÜK.

Névtelen írta...

Lehet, hogy rosszul tudom, de a katolikus egyház nem hallgat. Az egyik bíboros (aki a Vatikán igazságügyminisztere) kiadott egy nyilatkozatot, miszerint a Gázai-övezet egy koncentrációs tábor. Jobb lett volna ha hallgatnak...

Johnny B. írta...

Azoknak, akiket esetleg meglepne ez a nyilatkozat: Magyarországon is egyre több - és szaporodik a számuk - az olyan kisebb és nagyobb keresztény fundamentalista csoport (nem biztos, hogy "kisegyházak"), amelyet Amerikában összefoglalóan "Evangelical Christian"-nak szokás nevezni. Az óceánon túl ezek roppant nagyok, gazdagok és erősek, és politikailag is képesek nyomást gyakorolni. Általában konzervatív értékek mentén gondolkodnak, viszont Amerikában szinte erősebb, stabilabb támogatói Izraelnek, mint a zsidók. Ennek az a magyarázata, hogy fundamentalisták lévén, többnyire szó szerint értelmezik a Bibliát. Meggyőződésük szerint Jézus ismét a Szentföldön fog eljönni, és második eljövetelének alapfeltétele, hogy ott zsidók legyenek. Amerika rendíthetetlen Izrael-melletti elkötelezettségének (meg lennék lepve, ha Obama bármit is változtatna ezen) nem csak a zsidó szavazók állnak a hátterében, hanem az "evangelizáló" keresztény fundamentalista szavazók nem kevésbé jelentékeny erejű tömbje is.

Névtelen írta...

Dorita:
Isten áldja meg Izraelt és az összes kisegyházat, akik aláírták. És a Hit Gyülekezetét, akiktől sok ember jött a demóra.

חנה írta...

Tisztelet azoknak, akik nevüket vállalva kiálltak az igazság mellett!

Mitya Ivanov írta...

a katolikus egyház még jó hogy hallgat, lemosnám magamről a keresztvizet, ha kiállna Izreal mellett. egy olyan ország mellett, aki tudván, hogy fölényben van és tudván hogy sok áldozat lesz, mégis bombáz. És ennek semmi köze ahhoz, hogy a Hamasz szintén ugyanezt csinálja, persze esetükben nem érvényes a fölény szó. Sima tudatos gyilkosságokról van szó.

meg lehet nézni milyen kisegyházak ezek: evangéliumi kersztény közösségek, neokonzervatív eszmeiséggel, akik szerint hulljon a férgese, éljen a szabadverseny, és akik szerint Darwin hülyeséget mondott, és Isten teremtette a világot.

Nechemia ben Avraham írta...

Ricsi: a magyar katolikus egyházra gondoltam.

Nechemia ben Avraham írta...

Tamás: sztem Darwin hülyeséget mondott és Isten teremtette a világot.

Nechemia ben Avraham írta...

Johnny B.: Engem komolyan meglepett, mégpedig kellemesen, fogalmam se volt, hogy ennyi ilyen közösség van. Az amerikaiakról persze tudtam, azt is, hogy komoly erejük van.

חנה írta...

Kedves Richárd, ennél sokkal többen állnak mellettünk. Valószínűleg bővülni fog még ez a lista. S vannak köztük is ellentétek, lehet, mert xy aláírta, azért sokan nem vállalják be. De a maguk kis közösségén belül mellettünk fog prédikálni.

Minap beteg lettem, s kedves doktor nénimmel találkozva, azonnal Izrael volt a téma. Ő az adventista egyház tagja (akik szombaton szintén nem dolgoznak).
Tőle tudom, hogy az adventista egyház is mélyen elítéli a média hazugságait, s túl azon, hogy egyértelműen Izrael önvédelmi joga mellett teszik le a voksot, kifejezeten filoszemiták.

Tamás, neked meg elárulom, hogy az általad hőn imádott katolikus egyház szerint is I-sten teremtette a világot. Az a katolikus egyház, aki a történelem folyamán nem egyszer volt "fölényben, s tudván tudta, hogy sok áldozat lesz", de azért (vagy épp azért), mindig maga felé hajlott szent jobb keze. Meg a bal is.

Névtelen írta...

Konrad írja:

tamás nvűnek:

"...tudván hogy sok áldozat lesz, mégis bombáz. És ennek semmi köze ahhoz, hogy a Hamasz szintén ugyanezt csinálja, persze..."

- Akkor mihez van köze, te hülyegyerek?

Most írtál le egy akkora baromságot, ami még az átlag magyar mércével mérve is állatias szint.

"X-nek semmi köze ahhoz, hogy Y ugyanezt csinálja..." - mindezt egy csapás - válaszcsapás összefüggésében röffenti ide.

- Bevetted a fogalmazásgátlót, fiam?

"Sima tudatos gyilkosságokról van szó."

- Igen, a tetves iszlámnáci cimboráid húsdarálóba állítják a saját lakosaikat, akiket aztán le is zúz a bejövő izraeli tűz.

EZ a tudatos gyilkosság.

Most mondanám, hogy olvasd el az ide vonatkozó korábbi cikkeket, de nem teszem, mert:

1. Úgysem olvasod el

2. Ha mégis, semmit nem változol, továbbra is rikácsolod agymenéseid, ahogy a többi iszlámnáci szimpatizáns és Izrael-gyűlölő teszi.

Van viszont a magad fajtának egy rossz hírem:

a nemzetközi közösség egyre kevésbé kajálja be a mocskos iszlamista propagandát, annyira nyilvánvaló és orcátlan, amit művvelnek - a saját népeik ellen szerte a világon.

Most éppen Gázában.

"meg lehet nézni milyen kisegyházak ezek: evangéliumi kersztény közösségek, neokonzervatív eszmeiséggel, akik szerint hulljon a férgese, éljen a szabadverseny, és akik szerint Darwin hülyeséget mondott, és Isten teremtette a világot"

1. Meg lehet nézni, mivel mosák az iszlámnáci diktatúrák a népeik agyát vagy 30 éve

2. A férgese valóban hadd hulljon, különösen azok, akik egy másik nép-állam-civilizáció elpusztítására esküdnek fel nap mint nao - az iszlamisták.

3. Mi van a szabadversennyel? Nem tetszik? Jó, irány Kuba, vagy észak-korea!

4. Az összes vallás szerint valamelyik isten teremtette a világot, szóval nehogy már ez legyen a kritika alapja!

Névtelen írta...

Jelentéktelen szekták önjelölt megváltói nyilatkoztak csupán.

Névtelen írta...

A Vatikán külügyminiszterének igaza volt.

Nechemia ben Avraham írta...

"Jelentéktelen szekták önjelölt megváltói nyilatkoztak csupán."

Akkor is jólesik. :-)

Nechemia ben Avraham írta...

"A Vatikán külügyminiszterének igaza volt"

A Vatikán külügyminisztere egy seggfej... :-)

Névtelen írta...

Szerintem meg az izraeli külügyminiszter a seggfej. Aggódik az egyre növekvő európai zsidóellenesség miatt, és felszólította az európai vezetőket, hogy tegyenek meg mindent a "szélsőségek" ellen. Mégis mit vártak? A zsidók eddig sem voltak a népszerűség csúcsán Európában, ez a vérengzés pedig csak olaj a tűzre.

חנה írta...

A maga mércéjével mérve sem jelentéktelenek, hisz baptisták és reformátusok is vannak közöttük...
Amúgy meg SENKI sem jelentéktelen...
Szekták??? az egész kereszténység egy zsidó szektából indult ki, miről is beszélünk kérem szépen?
Ja, és délutánra már 50 fölé nőtt a "jelentéktelenek" jelentős száma:)Pedig, nem kavartak a zsidók...
Csak vannak még Emberek...

Névtelen írta...

Konrad írja:

Azért az se' semmi, hogy Richárd ír egy esszé méretű elemző cikket. Én, meg még páran hasonló léptékű kifejtős kommenteket.

És akkor idejön vlami kölök, aztán annyi mondanivalója van, hogy:

"a Vatikán külügyminiszterének igaza volt..."

Képben van a gyerek, látszik.

Igazi mély értelmű, magvas gondolatai vannak.

Az ilyen kb. annyit fog fel az egészből, hogy itten valami nagykutya szidta Izraelt oszt' akkor biztos igaza van.

Tipikus mélymagyar tudás...

Nechemia ben Avraham írta...

Még az Izraellel szimpatizáló olvtársak is arra kéretnek, hogy minősítéseiket kissé vegyék vissza, magyarán bármennyire felháborítók is a náci kommentek (már amit mutatóba beengedünk - mert a kilencven százaléka kinn marad, és azokat, gondolom, el tudjátok képzelni), civilizációs és kultúrfölényünket megőrizni, továbbá nyelvünket kapiczányon tartani ezúttal kedves mindnyájkunk tisztelettel felkéretik.

Timsó írta...

Én is Izráelnek adok igazat, joguk van ott lenni, Isten adta nekik azt a földet, áldottak! Én is kisegyház tag vagyok, nálunk mindenki nekik szurkol.Örülök, hogy adtak ki ilyen nyilatkozatot.Amúgy minket is sokszor támadnak a kiállás miatt, de én pl. örülök, hogy legalább ennyiben részese lehetek ennek a népnek, hogy szidnak amiért szeretem őket:-). Hozzáteszem, hogy a palesztin ártatlanokat is sajnálom, akiket a Hamasz pajzsként használ, aztán mutogatja a hullájukat, hogy a médiában ez legyen.Undorító, hogy a legtöbb hír Izráelt szidja, legalább pártatlannak kellene lenniük. Isten áldjon titeket! Imádkozunk értetek!

Kovács Katalin írta...

"...tudván hogy sok áldozat lesz, mégis bombáz. És ennek semmi köze ahhoz, hogy a Hamasz szintén ugyanezt csinálja, persze..."


Hanem mihez van köze? A hamasznak szabad, Izraelnek nem? Ez abszurdum!!!!!!

Névtelen írta...

Izraelita testvéreim, ne dőljünk be a keresztyén (tehát náci, ez egyértelmű) kisegyházak megtévesztésének! Ez figyelemelterelés, a fasisztoid bökő már egy arasznyira van a torkunktól!
Shalom, Weisz Izidór

Unknown írta...

Ezeket az egyházakat nem ismerem, azonban ezt hozzáfűzném:

A jelenlegi izraeli főrabbi

- Askenázoknak: Yona Metzger
- Szefárdoknak: Shlomo Amar
- Hadseregnek: Avichai Rontzki

Jelenleg a Yad Vashem igazgatója és Tel-Aviv ashkenazi főrabbija a nagy népszerűségnek örvendő Yisrael Meir Lau.

Az, hogy egy-egy volt rabbi mit mond, az egyéni vélemény, a hadsereg nem a rabbi cselekedetét követi hanem Gabi A. és Ehud B.-ét.

A parancs mindenesetben: MINDEN TERRORISTA LÉTESÍTMÉNYT MEG KELL SEMMISÍTENI.
A világ híradói televannak a nagy robbanásokkal.
Csúnya Izrael csúnya nagy rakétája nagyot robban, ezzel kioltva sok civil életét.
TÉVEDÉS.
Puskapor, rakéta, fegyverraktár felrobbantva – NA, AZ NAGYOT VILLAN.
Tessék bemondani ezt is.
Arról a bevetett medúza-alakú bombáról annyit, hogy betiltva nem lett, hanem korlátozva csak, Izrael nem csak ilyet használ, sőt, az elmúlt egykét napban használták csak, majd a média feküdt rá a témára, mikor már megúnták a halott csecsemők mutogatását.
Miért nem mutogatták meg a jeruzsálemi buszrobbantás után készült videót a világsajtóban és a tévében?
Szó szerint emberi darabok, nem részletezem látszik, konkrétan.
A youtube-on elérhető video-t kegyeleti okokból nem linkelem be, elérhető azonban. Izrael legügyesebb, legfrappánsabb intézkedése a média kipaterolása volt.
Ennek ellenére néhány önfeláldozó arabbarát Hír Tv-szintű négykézlábas megkent (vagy Hamasz által megfenyegetett) kezdő balfék nem bírt magával és “tudósít” az Övezetből… hajrá…

mizar írta...

Rákócza Richárdnak: Írod: "sztem Darwin hülyeséget mondott és Isten teremtette a világot."

Szerintem meg te beszélsz hülyeségeket. Persze egy hitgyülistől ez nem meglepő. Olvasni és gondolkodni kell, nem vezérürütől vallási sokkot kapni vasárnaponként, és akkor nem írnál ennyi hülyeséget.

Névtelen írta...

Konrad írja:

Timsó:

Egy kis pontosítás ateista módra, szigorúan világi érvekkel, nézze csak:

"... Izráelnek ... joguk van ott lenni, Isten adta nekik azt a földet, áldottak!"

- Izrael lakosainak nem azért van joguk ot lenni, mert valamelyik isten nekik adta a földet, mert ilyen alapon bármelyik vallás hivatkozhat bármire.

Hanem azért, mert azt az országot ők építették fel, ők csapolták le a mocsarakat 80 éve, ők tették termékennyé a szikla-és homoksivatagot miközben ezrével hullottak a különféle korabeli járványoktól, ők építettek korszerű infrastrukturát, Hi-Tech városokat, termelő közöségeket, alkoták meg a világ legfejlettebb orvostudományi központjait, fejlesztették tökélyre az agrár-ipart, stb.

És ők emelték azt a 100 éve még döghaláltól rothadó, alig lakott retkes porfészket egy ipari-tudományos-katonai-gazdasági nagyhatalommá.

Azért ez már mindjárt más, nem?

A többi OK, de a fentebb írtakra én ezeket mindig megjegyzem.

Nem szerencsés vallási érvekre hivatkozni, mivel - ahogy ezt ilyenkor mindig elmondom, és ismétlem - ezen az alapon BÁRKI hivatkozhat szinte BÁRMIRE, főleg, ha sokkal kézzel foghatóbb érvek is vannak.

Egy Hi-Tech állam felépítésénél és megléténél, és annak megőrzésénél pedig nincs jobb érv.

Névtelen írta...

Konrad írja:

Újabb agyhalál:

" Névtelen írta...
Izraelita testvéreim, ne dőljünk be a keresztyén (tehát náci, ez egyértelmű) kisegyházak megtévesztésének! Ez figyelemelterelés, a fasisztoid bökő már egy arasznyira van a torkunktól!
Shalom, Weisz Izidór
2009. január 14. 12:48"

Roppant "ügyes" és eredeti fogás:

Egy elmebeteg újnyilas zsidó hangzású művésznévvel beír egy ilyen öszefüggéstelen szemetet.

Nagyon okos, komolyan...

Áh.

Nechemia ben Avraham írta...

Mizarnak: a keresztanyád térde kalácsa, az hitgyülis, nem én. Mondd, honnan veszed ezt? Ha valaki nem hisz egy tudománynak álcázott teóriában, amit hisztin kívül az égvilágon semmi nem támaszt alá, az már mindjárt hitgyülis?

Névtelen írta...

Jaj Konrad barátom, nincs semmi humorérzéked? Ezt az egész vagdalkozást szélsőjobb és az antifasiszták, újnácik és zsidók, liberálisok és mélykonzervatívok között én csak úgy vagyok képes elviselni, hogy humorra veszem. Lehet gyűlölni érte, nevezhetsz elmebetegnek, én pedig sírva vigadok a hozzád hasonlókon, azokon akik túlságosan is komolyan veszik magukat ahhoz, hogy a megfelelő hangnemben reagáljanak az ilyesmire. Nemhogy örülnél, hogy izraeli zászlóégetés, zsidók mészárlása, zsinagógák égetése helyett csak ilyesmire futja tőlem :D A nyilvánvaló karikatúrám ellenére pedig- miből gondolod, hogy valóban nem rendelkezek zsidó felmenőkkel, hm? :) Tudod, attól, hogy rokonok révén kötődök a zsidósághoz, még nem kell szajkóznom a többségi állásfoglalás minden egyes pontját. Shalom, Weisz Izidór

mizar írta...

Izraeli áruk bojkottja blogodból idézek:
"Doritka:
Hála Istennek a Hit Gyülekeztért, a tegnapi Vidám vasárnapért, Németh Sándorért, aki gericesen és határozottan, bölcsen kiállt Izrael önvédelmének és létjogosultságának bibilai alapjai mellet. Hála Istennek Értük.

2009. január 12. 14:46
Blogger Rákócza Richárd írta...

Doritka: nagyon köszönjük.

2009. január 12. 14:58"

Ebből én arra következtettem, hogy te is hitgyülis vagy. De ha nem, az se von le abból, hogy fogalmad sincs a darwinizmusról, az evolúcióról, ha a véleményed az, hogy hülyeség. Ezért írtam, a Biblián kívül van még más is, és ezt tartom. Az én nézőpontomból egy fal előtt órákig bólogatni nagyobb hülyeség mint megismerni pl. az evolúció elméletet. Ha elgondolkodtál volna ilyen dolgokon akkor rájöhettél volna, hogy minden rendszerekből áll és ezek folyamatosan átalakulnak. Ez maga az evolúció. Persze el lehet lenni félvakon is a Világban egy fal előtt bólogatva, vagy akár Krisztushoz vagy Allahhoz térden imádkozva.

mizar írta...

Timsó: Azért az az évi ötmilliárd dollár évtizedeken át, (szerintem ma is) azért kellett hozzá. Mert ugye nem kölcsön volt nagy kamatra, hanem csak úgy ajándék. Ha nem kapta volna sehol se lenne. A konfliktus az ortodox és fanatista egyedek miatt van mindkét oldalon. Élhetnének békében is. Az, hogy nem ezt teszik az ész hiánya. Mert így az erőforrások elpazarlódnak. Én a helyükben a tengerparton süttetném a hasam. S hogy ez mennyire így van, zsidó gyökerű és arab barátom a példa akik jó barátok és jókat sakkoznak.

Névtelen írta...

Zoli írja:
A tegnapi kommentem nem jelent meg...Pedig kifejezetten Izrael mellett álltam ki a hozzászólásommal:(

Nechemia ben Avraham írta...

Zoli: Sorry, biztos, hogy én nem moderáltalak ki, sőt: valahol valami megjelent. Lehet, hogy másik poszthoz fűzted? Most nincs időm utánanézni.

Nechemia ben Avraham írta...

Mizar: ha abból következtették az én hitgyülis mivoltomra, hogy megköszöntem Doritka megjegyzését, akkor elég komoly logikai bakugrásokra vagy képes. Sem hitgyülis, sem más keresztény felekezethez tartozó nem vagyok, és valahol mintha írtam volna, de ha nem, most írom, hogy a jókívánságokat szívesen fogadjuk, de missziós tevékenységgel még csak véletlenül se próbálkozzék senki, mert az azonnali és végleges kitiltást von maga után.

mizar írta...

Már megbocsáss, de Dorittka egyértelműen a hitgyülinek és vezérürüjének volt hálás, erre te megköszönted. Nem érzek részemről agyhibát, de persze saját magamat belülről látom, úgy nehezebb észrevenni. Ezért írtam neked is, hogy hülyeséget írsz, hátha te sem veszed észre. Mert az a kevés amit Darwinról meg Isten létéről írtál kívülről az.

Névtelen írta...

Konrad írja:

névtelen 2009. január 14. 16:08:

"Jaj Konrad barátom, nincs semmi humorérzéked?"

- Barátod tenekied az öreg Ördög, humorérzékem pedig van.

"...én pedig sírva vigadok a hozzád hasonlókon..."

- OK, van egy jó hely a vigadásra neked, meg a bratyijaidnak: az iszlamista világ, azon belül is valamelyik toleranciabajnok diktatúra. De az euro-atlanti civilizációban nincs keresnivalótok.

" Nemhogy örülnél, hogy izraeli zászlóégetés, zsidók mészárlása, zsinagógák égetése helyett csak ilyesmire futja tőlem :D"

- "Csak ilyesmire?"

A hülye is láthatja: nem vagy elme-és viselkedészavaros aberrált agyhalott.

A szmájli ott a végén pedig tökéletes értelmi-érzelmi zavarodra mutat rá.

"Tudod, attól, hogy rokonok révén kötődök a zsidósághoz, még nem kell szajkóznom a többségi állásfoglalás minden egyes pontját"

- Jó, mondd meg ezt egy izraeli tartalékosnak, aki mondjuk itt tanul Magyrföldön, valamelyik nagyobb orvosi egyetemen.

Egyébként a zsidó-és Izraelgyűlölő zsidók nem számítanak újdonságnak, híreségek - hírhedtségek is vannak köztük (pl. bobby "pszihopata" fisher).

Még magán Izraelen belül sem ismeretlen a jelenség, bár nincs ebből az elme-és identitászavaros példányból valami sok.

Na mindegy.

HaKohen írta...

mizar!
Jó az neked, hogy lehülyézed azt, aki más véleményen van, mint te? Hát biztosan élvezed, másképpen miért csinálnád. Unom az ilyesfajta gyűlölködéseket és mocskolódásokat. Főleg pedig azt, ha valaki azt hiszi, hogy az ő zsebében van a bölcsek köve és mindenkinek oszthatja az észt.
A Falra pedig - személyes okokból - csak meghatottsággal tudok gondolni, annak ellenére, hogy magam soha sem hajlongtam ott. Szóval el a kezekkel a Faltól - konkrét és átvitt értelemben is!

Névtelen írta...

Konrad írja:

mizar:

Ember, hagyjuk már ezt az "Izrael sehol nem lenne az ameikai segélyek nélkül" baromságot.

Ezerszer leírtuk már többen is, adatokkal cáfolva, hogy miért hülyeség ez, de akkor röviden:

- Izrael éves GDP-je kb. 170 milliárd dollár. Mármost, egy ilyen országra azt mondani, hogy az éves 5 mrd dezsős támogatás nélkül megsemmisülne, nem létezhetne, mittudomén, nem csak hogy a vonatkozó tények ismeretének tökéletes hiányáról árulkodik, de alapvető gazdasági ismeretek teljes-tökéletes hiányáról is.

"Mert ugye nem kölcsön volt nagy kamatra, hanem csak úgy ajándék"

- Marhaság.

Ezt az összeget egy közös amerikai-izraeli bizottság követi, mivel nagyon szigorúan meghatározott kereteken belül lehet csak felhasználni.

Egészen pontosan meg van határozva, mennyi százalék mehet belőle fegyvervásárlásra, gyártásra, de a nagyobb része tudtommal kizárólag kutatás-fejlesztésre költhető el.

Nem beszélve arról, hogy ez az összeg csak az utóbbi két évben 5 mrd, korábban az árfolyamoknak megfelelően kevesebb volt, és csak a '60-as évektől kapja Izrael ezt a támogatást.

Azelőtt Izrael nem kapott az USA-tól lóf**szt sem, még a fegyvereket is franciáktól, németektől, britektől vették ('50-es évek teljes egésze, '60-as évek eleje).

Plusz dél-afrikai-izraeli közös projektek is voltak, és egyes tüzérségi eszközök gyártási jogának megvásárlása - cseréje izraeli hadiipari termékekre a finn Tampella céggel történt.

Szóval, USA a fasorban sem.

"A konfliktus az ortodox és fanatista egyedek miatt van mindkét oldalon"

- Egy frászt.

De a konfliktus eredetének és okainak a részletes elmagyarázására van magyar nyelven ez a fórum és a cikkei, valamint a Napi Dzsihad, és ezeken kívül vagy ötvenféle angol netes újság, pl. az Elder of Zyon, Gates of Vienna, Brussels Journal.

Vagy pedig a könyvtárnyi szakirodalom, a személyes beszélgetések az összes érintett féllel, meg a sok órányi video-anyag, de ezek átrágása és feldolgozása akár 5-10 évet is igénybe vehet.

"Élhetnének békében is. Az, hogy nem ezt teszik az ész hiánya"

- Nem, nem élhetnének békében, mert az iszlám egy aberrált, analfabéta tömeggyilkos pederaszta és követői által összegányolt sivatagi pszihopátia, és a mai napig erőszakot, hódítást, gyilkolást hírdet.

És követői ennek megfelelő mentalitással rendelkeznek (többségükben), szerte a világon.

És ne feledjük a TÉNYT, mely szerint a nemzetközi tömeggyilkos terrorizmus immár SZÁZ SZÁZALÉKBAN közvetlenül is az iszlámhoz köthető.

Lelkes követői pedig az évszázadok során egyre jobban radikalizálódtak, az utóbbi néhány évben pedig az iszlám jelenség már jóval túlnőtt az elmebaj határán.

(hogy miért, arról remek, és rövid összegzést ad pl. Amin Maalouf Franciaországban élő, ottani egyetemeket tanító libanoni származású történettudós "Keresztes háborúk arab szemmel" című remekművének az utószavában)

Egy racionális társadalomban az iszlámot úgynevezett "destruktív egyháznak" minősítenék, és betiltanák a hatóságok, ahogy tették ezt már több gyilkos szektával is.

"Én a helyükben a tengerparton süttetném a hasam"

- Bizony, ezt nekem is mondták izraeli tartalékos ismerőseim, meg izraeli palesztinok is.

De azt is mondták, hogy amíg a szomszédaik:

- folyamatosan átlövöldöznek a határaikon, merényleteket követnek el ellenük,

- iszlamista pszihopata agymosásnak vetik alá lakosságaikat, Izrael és az egész "nyugat" teljes elpusztításának céljából, teszik ezt már a gyerekeikkel is, óvodáskortól kezdve,

- el akarják őket törölni Izraelt a Földről, és mindezt naponta bőgik bele a világba,

Szóval amíg mindez megy, a hassütögetés a napon ugyan működik, de nem zavartalanul.

Néha át kell menni rendet tenni a szomszédba. Most is ez történik.

Izraeli palesztin ismerőseim pedig büszkék Izraelre, szeretnek ott élni, mert tudják, a másik alternatíva mi lenne. És igen, ők is jól elvannak a nem arab izraeli lakosokkal. Sakk, strand, mozi, minden.

És kb. annyira gyűlölik az iszlamistákat, mint egy átlag izraeli, de még jobban is.

Persze ez nem inden izraeli palesztinra igaz.

OK, öszegzés:

Mielőtt marhaságokat mondanál, állj meg, és nézz utánna, biztos jól tudod?

Mert a legutóbbi beírásodat éppen most szedtem ízekre, annyira rosz volt.

Leszámítva az utolsó sort, ami viszont igaz, mely szerint vannak egymással békében, barátságban élő izraeli zsidók, izraeli nemzsidók, és izraeli arabok is.

Névtelen írta...

Zoli írja:
Hívő katolikus vagyok, és egyben Izrael-barát is. A kettő ugyanis- válemányem szerint-egyáltalán nem zárja ki egymást. Higgyétek, el nem én vagyok az egyetlen katolikus, aki így vélekedik. A Szentszék "külügyminiszterének" koncentrációs táborokat emlegető hasonlatát nem szándékozom minősíten...elhamarkodott rekaciónak tartom. Viszont, kérlek, vegyétek figyelembe, hogy a Föld legnépesebb egyházának vezetőinek mindig diplomatikusabban kell fogalmazniuk, mint egy kisebb egyház tagjainak...már csak a híveik biztonságának érdekében (ti. a Vatikánnak nincs hadserege, amellyel megvédhetné a katolikusokar az iszlamista prehumánok támadásaitól.). Másrészt, szerintem a Szentszék is csupám annyit lát a gázai eseményekből, amennyit a fősodorbeli média megmutat...vagyis nem feltétlenül az objektív igazságot. Jómagam katolikus katolikus ismerőseim között igyekszem az Izrelről szóló objektív ismereteket terjeszteni, többek között sokakat buzdítottam ezen blog olvasására is. Sokak véleménye változott meg pozitívan Izraelről és annk népéről azáltal, hogy bővítették ismereteiket. Tehát-legalábbis szerintem- a katolikusok között is sokan tisztelik Izraelt.A blog szerkesztéséhez további sok siekrt kívánok. Üdvözlettel: Zoli

Nechemia ben Avraham írta...

Kedves Mizar, szerintem meg az elgondolkodtató, ha valaki csont nélkül benyalja a darwinizmust, jelesül az evolúció elméletét, a helyzet ui. egyelőre még az, hogy soha még evolucionistákank bebizonyítania nem sikerült azt, hogy egyik fajta a másikba átalakult volna, soha átmeneti formát baktériumon kívül nem találtak, holott milliárdszámra kéne lennie maradványnak, teljesen bebizonyosodott ellenben, hogy ha mutáció következik be, az kivétel nélkül minden esetben negatív jellegű. És amíg a helyzet így áll, sajnos kénytelen vagyok azt állítani, hogy a darwinizmus hit, bizomyítékok épp úgy nem állnak mögötte, mint Isten tagadása mögött sem. :-)

Unknown írta...

Kedves Zoli,


Úgy kellett erre a blogra a kommented, mint egy életmentő pohár víz vagy falat kenyér, természetesen nem cinikus értelemben.
A megnyilvánulásod nagyon tetszett, kérlek terjeszd is ismerőseid között, hogy Izrael a terror ellen harcol, ahogy eddig tetted, hogy ezt az apró pici Izraelt ne utálják. Nem kötelező szeretni, sőt, de utálni se, főleg nem megfelelő ismeretek hiányában.
Neked és minden ilyen jó barátodnak kívánom, legalább hogy egyszer el tudjatok látogatni Izraelbe, ahol a kereszténységgel kapcsolatban is van bőőőven mit megnézni a millió másik látnivaló mellett.

Fogadd nagy tiszteletem és üdvözletem, minden jót!

mizar írta...

HaKohen: Most nyelvtani kérdésekbe kéne belemennem. Feltételezem, hogy ismeri minden itt megszólaló a magyar nyelvet. Nem azt írtam ugyanis, hogy ő hülye, hanem azt, hogy hülyeséget írt. A kettő között van különbség, nem is akármekkora. Márpedig én egy nyílt fórumon miért ne írhatnám meg egy véleményről, hogy hülyeség? A fallal kapcsolatban is értelmetlen a kirohanásod, nem tettem rá a kezemet, mindössze azt írtam, hogy az én nézőpontomból nagyobb butaság egy fal előtt órákig bólogatni mint például megismerkedni az evolúció elméletével, amit a topik gazda simán hülyeségnek nevezett. Márpedig nekem éppolyan jogom van egy véleményt hülyeségnek tartani mint bárki másnak.

mizar írta...

"Izrael éves GDP-je kb. 170 milliárd dollár. Mármost, egy ilyen országra azt mondani, hogy az éves 5 mrd dezsős támogatás nélkül megsemmisülne, nem létezhetne,..."

Most már. De ez nem volt mindig így.
Ha a mi gyárainkat nem hordták volna el pl. az oroszok, és politikai vezetésünk anno elfogadja a nyugati Marshall segélyt mi se itt tartanánk. Izrael baromi pénzeket kapott és jókor. Persze nem elherdálták mint Mexikó. Az is kapott ötven milliárdot, pl. Mi magyarok csak hitelt kaptunk, olyat mint Izrael vagy Mexikó nem.

Nechemia ben Avraham írta...

Hát nem mindig volt így, az biztos. Izrael a hetvenes évekig nem kapott semmit, a 48-as, az 56-os, a 67-es háborúkat, a legnagyobb győzelmeket pont így szerezte.

mizar írta...

Rákócza Richárd: Na te aztán jó kicsavartan tudsz gondolkodni. Nos először is nem benyaltam a "darvinizmust", hanem gondolkodva beláttam, hogy az evolúció helyes, sőt ez az anyagi világ lényege. Ezt már a periódusos rendszerrel bizonyítani lehet. A bukfenc és a trükk ott van a te megfogalmazásodban, hogy azt írod: "a darwinizmus hit, bizonyítékok épp úgy nem állnak mögötte, mint Isten tagadása mögött sem."
-Ezt korrekten így kellett volna írnod: "a darwinizmus hit, bizonyítékok épp úgy nem állnak mögötte, mint Isten létének állítása mögött sem."

Ennek ellenére ez is téves, mert az anyag kézzelfogható, rendszerek lebomlását és felépülését látjuk, (te is látod) tehát evidencia. Istenről viszont csak hadova van.

Nechemia ben Avraham írta...

Utánanéztem, a 2007-es magyar GDP 25 ezer milliárd forint volt kerekítve, kb. 125 milliárd dolcsi. Ez kb. olyan, mintha Mo. 3,7 milliárd dollárt kapna évente. Most hagyjuk azt, hogy Mo-nak gyakorlatilag nem létezik hadserege. Mo. ma a világ egyik legmegadóztatottabb országa, Európában Belgium után a második, mondjuk látszani ebből semmi nem látszik, van egy kicsit keményebb tél,mint most, két hétre leáll az orosz gáz és abban a pillanatban szarni megy az egész. De azért némi számtanlecke nem ártana, pl. abban a tekintetben, hogy Mo.-on mennyivel nagyobb harácsot szed az állam, amikor Izraelben pl. az áfa 17 %, az szja és a társasági adók sokkal alacsonyabbak, a tb meg nem 40, hanem 4 százalék egy világklasszis egészségügy mellett? Csak annyit számolj ki, hogy hány Marshall-segélynyi különbséget tapsoltak el Mo-on Antalltól Gyurcsányig?

Nechemia ben Avraham írta...

Zolinak: én is köszönöm a beírást. Talán mintha régebben egyszer írtam volna neked itt, hogy ugyanúgy nem tévesztjük össze a katolikus embereket a katolikus egyházzal, ahogyan a német embereket sem a náci párttal. Nyilván nem tartjuk felelősnek a hívőket a pápaválasztáskor kiszámolt s emiatt kicsit frusztrált Martino bíboros beszólásáért, hiszen nem demokratikusan választott emberekről van szó, mint pl. a Hamasz esetében, akikért bizony felelősek azok, akik hatalomba juttatták. Biztosíthatlak, a blognak nem feladata a katolicizmus ekézése, és amennyiben hitbéli testvéreidet valóban érdeklik az itt olvasottak, kérlek, tedd meg azt, hogy katolikus fórumokon terjeszted jó hírünket. Ám a katolikus egyház tagjaira is vonatkozik az, ami minden vallásra: missziós tevékenység itt megengedhetetlen.

Nechemia ben Avraham írta...

Most írtad te is, hogy az evolúció bizonyítatlan hit. Nos, hit az istenhit is, ez kétségtelen, csak épp amögött jóval erősebb bizonyítékok vannak, mint az evolúció mögött, például a te létezésed, meg a létezés egyáltalán... :-) milyen kár, hogy most dolgoznom kell, bezár a bazár.

mizar írta...

Konrad: Én úgy emlékszem, anno szó volt egy Palesztin állam megalakításáról is Izrael megalakításával egy időben. Ez nem történt meg. Ami pedig a gyűlöletre nevelést illeti láttam már olyan riportot, amelyben az izraeli zsidó kisgyerek mondja, hogy az arabokat irtani kell. Ráadásul kislány volt. Persze nem vitatom, hogy ez megy arab oldalon is. Nekem se jó, hogy az van ott ami van. Szívesen elmennék autóval Egyiptomba és közben megnéznék mindent ami belefér. De sajnos az én életemben erre nem kerülhet sor és nem miattam.
Amit az iszlámról írtál az meg nevetséges, hiszen az indulat mondatta veled. Mózes V. könyve például szépen leírja, hogyan kell bánni az ellenséggel, nőkkel gyerekekkel. Én ilyesmit nem olvastam a Koránban. Lényeg tehát, hogy az emberek forgatják ki, értelmezik rosszul vagy tartják be szó szerint ezeket az írásokat. Valójában a tudatlanságot lehet okként megjelölni. Fanatikus zsidóban, iszlámba, keresztényben, ateistában mind csak bajt okoz.

mizar írta...

Rákócza Richárd: Ne nevettess már, de tényleg. Ez úgymond aranyos volt: -"Az evolúció hit, az Isten meg tény." És kérlek, hogy tedd be minden megjegyzésemet mert néhol vannak összefüggések közöttük. Egyébként se írok másokat gyalázó vagy trágár dolgot, tehát veheted nálam lazábbra cenznét és urát. :-)

mizar írta...

Rákócza Richárd: "hány Marshall-segélynyi különbséget tapsoltak el Mo-on Antalltól Gyurcsányig?" -Ezeket tudom, szomorú is vagyok miatta.

Timsó írta...

Páran reagáltak arra, hogy szerintem Isten adta azt az országot a zsidóknak. Ezt fenntartom, viszont az igaz, hogy ők keményen megküzdöttek érte, tudok a mocsarak, sivatagok termővé tételéről, és arról hogy ezt úgy kellett tenniük, hogy egyik kezükben eke, másikban fegyver, sokan életüket is adták. Tehát még Isten nélkül is jogosan övék lenne az állam. De mindemellett Isten ígérte nekik, és mikor először elfoglalták még Józsué idejében, akkor is megküzdöttek érte.És azóta is folyamatosan küzdenek, most is. Így mindkét szempontból az övék.És a darvinizmus szerintem sem ok. :-) üdv mindenkinek!
Ja és nagyon jó olvasni ezt a blogot, hogy nem csak a média egyoldalú közvetítését olvashatjuk. Köszi!

mizar írta...

Rákócza Richárd: Nem, én nem írtam olyat, hogy az evolúció bizonyítatlan hit. Ezt te írtad, én téged idéztelek.

Nechemia ben Avraham írta...

Mizarnak: én semmilyen formában nem cenzúráztalak. Nyugodtan maradj meg az evolucionizmusnál, az ui.nem több, mint puszta hit, bizonyítékok nem támasztják alá, csak feltételezések és következtetések, számtalan tény viszont ellene mond. CSakis azért lovagolnak még rajta, mert az ún. tudományos világ mégsem ismerheti be, hogy száz évig hülyeségeket beszélt. :)

Névtelen írta...

Konrad írja:

mizar:

Most nagyon jól figyelj.

És ne csak a felét olvasd el, amit írok, aztán ha lehet, a továbbiakban járj el a végén javasoltak szerint:

"Én úgy emlékszem, anno szó volt egy Palesztin állam megalakításáról is Izrael megalakításával egy időben. Ez nem történt meg"

- Nem történt meg, így van.

És miért?

Mert jóllehet, a zsidó államamalpítók hivatalosan elfogadták a 181. számú ENSZ határozatot,

http://en.wikipedia.org/wiki/
United_Nations_General_Assembly_Resolution_181

mely szerint két állami megoldás lesz, az összes arab állam kapásból és őrjöngve lökte azt félre, és jöttek a szokásos iszlamista "kiirtom-szétzúzom-eltaposom" jellegű ordítozások.

És az irtóháborúnak készülő ösz-arab támadás 1948 május 16-án, melyet a frissen alakult Izrael annak rendje és módja szerint jól visszavert, mindenféle nagyhatalmi segítség nélkül.

Mindehhez egyébként a palesztinai arab népvezérek is lelkesen asszsisztáltak.

Szóval, a Palesztin állam megalakulása a palesztinai arab, és a többi arab népvezérek, és az iszlamista tömegek miatt bukott el.

"Ami pedig a gyűlöletre nevelést illeti láttam már olyan riportot, amelyben az izraeli zsidó kisgyerek mondja, hogy az arabokat irtani kell"

- Tény, hogy ez előfordul, de rendkívül ritka, és az izraeli közvélemény, valamint a politika durván odaröffen, ha egy ilyen szöveg elhangzik. De mondom, az ilyen megnyilvánulások rendkívül ritkák.

A másik, az iszlamista oldal:

Állami szintű halálkultusz, gyilkosságra való nevelés óvodától kezdve, náci propaganda az iszlám pszihopátiához adoptálva, iszlámnáci agymosás évtizdek óta, gyererekek terroristának beöltöztetése, és ölésre nevelése,és mindez nnem elszigetelt jelenség, hanem az egész ioszlám világ fő jellemvonása.

Hadd ne kezdjem megint belinkelni az erről szóló oldalak (Palestinian Media Watch, Memri, Debka, Seconddraft, stb), szenyírások, és videók tucatjait, OK?

Ha tényleg tudni akarod, és nem csak a szád jár, magad is találsz ilyen videókat, anyagokat TÍZEZERSZÁMRA.

"Persze nem vitatom, hogy ez megy arab oldalon is"

- Azt jól teszed, ha nem vitatod, ugyanis az iszlamista oldalonn CSAK EZ MEGY, míg Izraelben az ilyen fajta arabellenes meggyilvánulás szélsőségesen ritka, és általános felhördülést vált ki.


"Amit az iszlámról írtál az meg nevetséges"

- Melyik része?

1. A pedofil, tömeggyilkos, háborús bűnös, analfabéta "vallásalapítóról" szóló?

2. Az iszlám, mint kezdetektől fogva agresszív terjeszkedő ideológia, gyakorlatba átültetve?

3. Az iszlám "szentírásokban" található, százszámra fellelhető, szélsőságes, emberiségellenes, zsidómészárlkásra felszólítő, nőgyűlölő, stb. magatartásra felszólító és bízrótatró fejezetei?

MELYEKET AZ ISZLAMISTÁK A MAI NAOPIG GYAKOROLNAK?

"az indulat mondatta veled"

- Nem, hanem a TÉNYEK. Már nagyon sokszor belinkeltük, hol lehet részletekbe menően minderről meggyőződni, de akkor újra, a legjob öszeállítások egyike:

http://www.thereligionofpeace.com/

Az "about islam" fejléc teljes anyaga, különös tekintettel a "verses of violéence" alfejezetre.

OK, akkor úgy 3 hét múlva írj újra, mert kb. ennyi, míg ezen átrágod magad.

Ha nem tudsz angolul, akkor szólj, és keresek magyar hivatkozásokat is, de ennél komplexebbet nem ismerek.

"Mózes V. könyve például szépen leírja, hogyan kell bánni az ellenséggel, nőkkel gyerekekkel"

Erről már nagyon sokszor volt szó, a téma szakértője egyébként Richárd.

"Én ilyesmit nem olvastam a Koránban"

- NEM MONDOD, HOGY TE ELOLVASTAD AZ EGÉSZ KORÁNT, a hadithot és a szunnát??????

De akkor erre is marad a

http://www.thereligionofpeace.com/

...ahol ráadásul pontosan meg van adva, melyik idézet hol található.

Így megkímél attól, hogy át kelljen rágni az egészet, a megfelelő fejezetek fellelése érdekében.

És hogy véletlen se lehessen ráfogni a szokásos hülyeséget, hogy "szövegből kiemelés", meg "félreértelmezés", bizony, egész fejezeteket idéz, vagy referál rájuk.

"Lényeg tehát, hogy az emberek forgatják ki, értelmezik rosszul"

- Egy frászt értelmezik rosszul. Pont azt teszik, és pont úgy gondolkodnak, ahogy azt az 1400 éve élt sivatagi pőszihopaták megfogalmazták, a pedó mohamed vezetésével. vagy tartják be szó szerint ezeket az írásokat.

"Valójában a tudatlanságot lehet okként megjelölni"

- Marhaság, az egész iszlám úgy ahogy van, teljesen defektes, követőinek nagy részével együtt (ritka kivételek vannak).

Fentebb röviden leírtam, miért van ez így, és ugyan, szedd már össze magad, és nézd meg az a qrva religionofpeace.com - ot!!!

"Fanatikus zsidóban, iszlámba, keresztényben, ateistában mind csak bajt okoz"

- Hogy mekkorát, azt a középkori pápai, spanyol, és közép-amerikai (16-19 századi) inkvizíció, és a korabeli református "boszorkányvadász" pszihopaták, és követőik példája mutatja.

Ám a nyugatiak ezt a fajta vallási tébolyt már régen nem gyakorolják.

Az iszlamisták pedig CSAK EZT gyakorolják.Íme a gyűjtemény, 8 évre visszamenőleg, napokra lebontva:

http://www.thereligionofpeace.com/
index.html#Attacks

Jó, akkor találkozunk itt, úgy egy hónap múlva.

Az ajánlott kötelező anyagok feldolgozása ugyanis kb. ennyi időt igényelnek, feltéve, ha naponta van időd legalább 3 ótát ezzel foglalkozni.

Névtelen írta...

Konrad írja:

Ricsi, és mindenki:

- Szerintem az evolúció VS teremtés dolgot itt hanyagoljuk, mert szerteszét offoljuk vele a fórumot.

Ennek megvitatására ott vannak a szkeptikus oldalak, és tájékozódásul az ismeretterjesztő ternészettudományos irodalmak (Sagan, Hawking, Rees, Dawkins, stb).

mizar írta...

Rákócza Richárd: Azt javaslom azért ne állj meg itt és tanulmányozd alaposabban a kérdést. Kezdd mindjárt a periodikus rendszernél, az egyszerűbb. Szépen lehet látni az anyag evolúcióját, és hogy ez a lényeg. Az élet már persze olyan tulajdonság amely nagyon bonyolult rendszerek tulajdonsága lehet csak. Ezt jobban kéne ismerned hogy vitatkozni tudjunk. Javaslom kezdetnek törő Imre könyvét, "az élet alapjait", ami egyetlen sejt működéséről szól közel ezer oldalon. Csak az 1989-es tudás szintézisét tartalmazza, azóta ez már ennek többszöröse. Ha gondolod megtöltöm a blogodat evolúciós bizonyítékokkal. Persze a lehetőségek itt korlátozottak, internetes címeket tudok itt megadni. De mondom kezdetnek gondolkodj el a periodusos rendszeren, és azon, hogy a Világon minden rendszer, és azok tulajdonságai. Új és más rendszerekkel rendre új és más tulajdonságok jelennek meg. (Agyagból tégla, téglából templom. A templomnak már akusztikája is van.) :-)

Nechemia ben Avraham írta...

"Ha gondolod megtöltöm a blogodat evolúciós bizonyítékokkal"

Nem akarom mondani, mit tölts meg vele.

Nem az anyagról, hanem a klasszikus értelemben vett evolúcióról beszélek, ne sumákolj mellé. Arról, amikor az egysejtűből kifejlődik az ember. Az evolucionistáknak egyetlen dolgot kéne megmutatniuk: HOL VANNAK AZ ÁTMENETI FORMÁK. És ezt nem tudják megmutatni, semmilyen esetben, holott erre tíz- és százezerszám kéne lennie bizonyítéknak. De legalább néhánynak kéne lennie. És nincs. Téma lezárva, kivéve ha hozol átmeneti formát mint bizonyítékot arra, hogy egyik faj átalakul a másikba. Nem olvasok el ezeroldalas könyvet a sejtről, ami pedig a periódusos rendszert illeti, azt már kémia ötödikben is halálosan untam és utáltam. :)

mizar írta...

Szó sincs sumákolásról. Az anyag evolúciója legegyszerűbb módon a periodusos rendszerrel mutatható meg. Pechemre ezt nem szereted. Az anyagi rendszerek egy bizonyos bonyolultsági szint fölött olyan tulajdonságokat is mutatnak amelyeket életjelenségeknek nevezünk. De élet és nem élet között nem olyan éles az átmenet, sokszor nem könnyű eldönteni. Pl. egy -180 fokon tartott medveállatkáról nehéz azt állítani, hogy él, holott élni fog ha felolvasztjuk. A rendszer tehát adott, ha a környezet olyan nem tehet mást, él. Vannak átmeneti formák, de valóban kevés. Ennek az az oka, hogy az új fajok gyorsan alakulnak ki akkor amikor a populáció kis egyedszámú. A beltenyészet miatt ekkor nagy a mutációk száma. Példával élve egy gyűszűnyi vizet megfest egy csepp tinta, azaz megváltoztatja. Egy tóban egy csepp tinta úgy feloldódik, hogy kimutathatatlan. Ezért nem lesz az emberiség nagyfejű ufóka kinézetű, mert már sokan vagyunk, a mutációk feloldódnak a populációban. Gondold el, hogy a sok százmillió dinoszauruszból milyen kevés fosszília maradt meg. Akkor egy pár tucatra lecsökkent populáció mutánsai, ráadásul a nem bevált mutánsai milyen kevés egyedszámot jelent. Nem is biztos, hogy olyan szerencsés környezetbe került, hogy éppen fosszilizálódott. Na ezt megtalálni szinte reménytelen. Éppen ezért olyan nagy kincs az archeopteryx. Szinte hihetetlen, hogy találtak egy ilyet.

mizar írta...

Konrad: Oké. Eredetileg arról ment a vita, hogy nagyon kell utálni a filiszteusokat, mert a Tórában az van, hogy az Isten megmondta Mózesnek, hogy nyugodtan vegye el tőlük a földet inkább a zsidóknak adja. Aki ellenáll azt le lehet mészárolni ha nő, ha gyerek akkor is (Mózes V.). Vannak páran akik azt mondják -így én is, hogy minden ember életéért kár. Hibás a Hamasz és hibás Izrael is. De hibás a Fél világ is mert nem hozták létre a Palesztin államot is pedig arról volt szó. Jól foglaltam össze?

Névtelen írta...

Konrad írja:

mizar:

"...de hibás a Fél világ is mert nem hozták létre a Palesztin államot is pedig arról volt szó. Jól foglaltam össze?"

- Nem, és ezért mondtam, hogy ne csak félig-medig olvasd el, amit írtam, hanem figyelj oda.

Baromira nem figyeltél.

Most akkor csak a "fél világ hibájáról":

A fél világ éppenséggel létrehozta volna Palesztinát, mint új államot, HISZEN MEGSZAVAZTA A 181-est, de a többi arab állam sikerrel megakadályozta ezt (hogy miért, ennek oka szerteágazó, de a szomszéd arab diktatúrák esetében egyszerű: maguk között akarták valahogy szétcincálini az egész területet, ezért nem szavazták meg, a 181-est, az ott élő arabokra pedig ballisztikus ívből sz***rtak, a zsidókat pedfig ki akarták irtani).

Szóval, sajnos nem figyeltél.

Pedig ezért írtam annyit, és linkeltem be az anyagokat, melyeket nem vettél figyelembe.

OK, legközelebb, ha lehet, ne üzenj neklem semmit, amíg az ajánlott kötelezőket át nem nézted.

Addig ugyanis semmi értelme, hogy irkáljak neked, mert nálad sajnos a legalapvetőbb alapok is hiányoznak, ami ezt a kérdést, valamint a korábban tárgyalt történelmi vonatkozásokat illeti.

Vagyis, üzengethetsz továbbra is, csak válaszolni nem fogok, míg nincs mire.

Amúgy hidd el, azt szeretném, ha tájékozott lennél a kérdésben, de az a minimális ismeretek elsajátítása nélkül nem megy.

Névtelen írta...

A szombat.org egyik újságírójában megszólalhatott az intelligens emberiesség, melynek eredményeképp egy nehéz feladatot vállalt magára: Elhatározta, most nem a "szélsőjobboldali, náci-fasiszta csürhének" fogja megmondani a magáét, hanem a zsidóknak! Novák Attila szerint a Mazsihisz Izrael melletti tüntetésének kivitelezését a Jobbiktól koppintotta, s mindezek mellett a demonstráció kirekesztő volt, s izraeli felsőbbrendűséget sugallt.

Ma, amikor erőszakos Izrael-ellenes tüntetések söpörnek végig a világon, nagyon jó, hogy Budapesten is tüntettek Izrael mellett, ugyanakkor a kivitelezés módja több problémát is felvet. Amennyire pozitív volt a Magyar Zsidó Kongresszusnak a Népszabadságban elhelyezett oldalas fizetett hirdetése, annyira nem volt az a keddi demonstráció.

Nem vall túl nagy bölcsességre az, hogy hétköznap délután három órára, tehát munkaidőben, a Rózsadomb tetején lévő izraeli követség elé szervezzenek meg egy ilyen jellegű tüntetést. Nyilvánvalóan arról van szó, hogy a hitközségi dolgozókat és iskolásokat erre az időpontra tudták mozgósítani, így a többi zsidó szervezettel való társadalmi párbeszéd nélkül le tudták szervezni az eseményt. Úgy tűnik, hogy a Mazsihisz meg sem próbálkozott azzal, hogy bevonjon a szervezésbe másokat és közösen találjon egy olyan időpontot és helyszínt, mely a többségüknek megfelel. Arról most nem beszélnék, hogy a szervezőket megihlethette a Jobbik, mely ugyanígy az izraeli követség (majd a palesztin elé) szervezett tüntetést.

Máshogyan is lehet csinálni, hiszen Londonban zsidó szervezetek hosszú egyeztetések után, a múlt vasárnap déli 11 órára szervezték meg az Izrael melletti háborúellenes demonstrációt, a Trafalgar térre. A város közepén, vasárnap tüntettek, tizenötezer résztvevővel.

Aztán: a tüntetés szövege, jelszavai hihetetlenül szűk látókörre vallanak, hiszen nem a Közel-Kelet és a térség általános békéjéért, hanem kizárólag Izrael biztonságáért szólaltak fel, feledvén azt a tényt, hogy rengeteg ártatlan palesztin civil is meghalt a háborúban. Erre reflektálnia kellett volna a tüntetésnek, melynek az üzenete – morális és praktikus szempontból is – így nagyon problémás. A „Békét és biztonságot Izrael minden lakosának!” szöveg nem megy túl azon az értelmezési zónán, mely a saját szenvedést többnek, fontosabbnak, kiemeltebbnek látja, mint másét és eltekint attól, hogy Izrael nem csak a zsidóságnak, hanem az emberiségnek is része.

A londoni tüntetés jelszava ez volt: „Békét Izrael és Gáza népének.” Elegancia, nyilvánosság, Nyugat-Európa. Lehet másképp is csinálni.

Novák Attila
szombat.org

Nechemia ben Avraham írta...

Íme Novák Attilának, a Magyarországi Cionista Szövetség elnökének a véleménye.

Lehet egyetérteni is, meg nem is.

:-)

Névtelen írta...

a Magyarországi Cionista Szövetség VOLT elnökének

Nechemia ben Avraham írta...

Nocsak, az oldalon még ő az elnök:

www.cionista.hu

De lehet,hogy lemaradtam valamiről.

Névtelen írta...

"Novák Attila, a Magyarországi Cionista Szövetség (lapzártánk után lemondott) elnöke..."
http://www.szombat.org/kongresszusi+ketelyek.html

Nechemia ben Avraham írta...

Értem, ezexerint tényleg lemaradtam. Köszönöm a kiegészítést. No, kíváncsi vagyok, ki lesz helyette.

Névtelen írta...

Annyiban egyetértek novák Attilával, hogy lehetett volna kicsit ügyesebben is.
„Békét Izrael és Gáza népének" kitétel nem elég egyértelmű, ez lehet akár egy pacifista jelszó is. Ezenkívül persze békét kívánunk Gáza népének (tényleg, és stop abusing children), de hogy lehet egy olyan népnek békéje, amelynek nagy része sajnos a Hamasz pártján áll. Tehát ez a mondat így önmagában nem elég egyértelmű.

(A kisegyházak nem most sokasodtak meg, csak föld alatt működtek, legalábbis egyről biztosan tudom, a rendszerváltáskor vált lehetőség a hivatalos bejegyzésükre. A szoci rendszer alatt bátor amerikai, talán más nemzetiségű keresztények is csempésztek be a Bibliát és egyéb teológiai anyagokat az országba.)

Névtelen írta...

1952 körül nem kapott Izrael 3,5 milliárd márkát Németországtól? Akkoriban ez jó alapot teremtett a pár éves Izraelnek. Na és azért valljuk be, hogy nem kevés pénz kapott Izrael az amerikai zsidóktól is és Nyugat-Európa is mintha segítette volna hol pénzzel, vagy fegyverrel. Ennyit arról hogy Izrael mindent magától ért el.
Én évi 3 milliárdról tudok amit most kap Izrael az Usa-tól de akkor legyen 5 milliárd. Azért ez nagyon sok pénz és egy jelentős tétele a költségvetésnek. Biztos ellennének nélküle is de annyival kevesebb jutna valami másra. Ez a pénz a hadsereg kiadásainak hány százalékát teszi ki (még ha meg is mondják mire kell költeni)?
Izrael a közel-keleten nagyon fejlettnek számít, de azért nem kell hasra esni mert hatékonyan működő állam ez nem érdem hanem a minimum.
Magyarországhoz meg ne hasonlítsuk semmit, mert itt a Kádár-rendszerben volt viszonylag realista gazdaságpolitika (68 után pár évig), ami elég szar a mai elitre nézve (pedig akkor a szén és acél országa is voltunk kevés szénnel és nulla vasérccel)

Nechemia ben Avraham írta...

a) A német kárpótlás teljesen más, az egy minimális, jelképes fájdalomdíj volt azért, amit a nácik a zsidóktól elraboltak, az meg sokszorosan haladta meg ezt az összeget - az emberéletekről nem is beszélve.
b) 1952-ben Izrael már 4 éve létezett, s megnyert egy háborút öt arab országgal szemben.
c) Izrael nem a semmiből keletkezett, egy sereg intézménye (egészségügy, jogszolgáltatás, szakszervezet, utak, gyárak, üzemek, elektromos művek, vízművek stb.) évtizedekkel megelőzték 1948-at. Ez az építkezés az 1880-as évektől folyt, kizárólag cionista zsidó pénzen.
d) Az Egyesült Államok által Izraelnek nyújtott összes segély és kölcsön kb. 150 milliárd dollár együtt. Persze ennek tekintélyes részéért hadianyagot kellett vásárolni az USÁ-tól. Ennek a 99 %-a 1967 UTÁN KERÜLT FOLYÓSÍTÁSRA. A hatnapos háborúban tehát pl.nem játszott semmilyen segély semmilyen szerepet.
e) 1956-ban Izrael napok alatt szétszórta az egyiptomi hadsereget. Nagyon remélem, nem akarod azt mondani, hogy Eisenhower segélyeiből, mert ha volt elnök, aki halálosan utálta Izraelt, az ő volt.
f) Ha egy személyre lebontod, a világ legsegélyezettebb népe a palesztin. 1948 óta tömi beléjük a milliárdokat az ENSZ, 1967 és 1990 között még a Szovjet is.
g) Lehet irigykedni ezen, de fölösleges. Ha Magyarország kapott volna 140 milliárd dollárt mondjuk az utolsó húsz évben, abból kb. 100 milliárdot szétloptak volna a tetves politikusai, 40-et meg elköltöttek volna nyugdíjra, romák segélyezésére, pénzzabáló egybiztosítós rendszer fenntartására, MÁV-ra, Volánra, Ezüsthajóra, satarára, egyszóval a feudálbolseviki rendszer fenntartására. Úgyhogy teljesen felesleges lett volna Mo-ot segélyezni.

Névtelen írta...

ÉN nem irigykedem, csak az olyan megjegyzésekre reagáltam, hogy Izrael semmilyen támogatást nem kapott, vagy ha kapott is akkor az csak nagyon keveset.
a 150 milliárd az a mai GDP elég magas százaléka (kb 80) tehát akkor nem volt jelentős még ha kölcsön is volt egy része. Ez egy nagyon érdekes felfogás számomra. Így azért könnyű high-tech országot építeni.
1956 azért ott voltak az angolok meg a franciák is aztán mindenki hogy futott haza amikor az Usa nem állt melléjük amikor az oroszok keménykedni kezdtek.

Névtelen írta...

Konrad írja:

névtelen 2009. január 19. 17:44

EZ A NEM SEMMI!

A szavak ennyire alpári, idiotikus kiforgatása!

Ez rendkívül sértő ránk nézve. Lehet, hogy az illető ismeretségi körében az ilyesminerény, de itt inkább szánalmas.

Erről van szó:

Richárd leírta, hogy Izrael létezése óta (60 év) eddig összesen kb. 150 mrd dollárt kapott az USA-tól, azt is erős feltételekkel.

Erre a névtelen:

"a 150 milliárd az a mai GDP elég magas százaléka (kb 80) tehát akkor nem volt jelentős még ha kölcsön is volt egy része..."

NA NE!

Most az illető, aki ilyen marhaságot képes idekarcolni, mégis, mit képzel?

Ugye, Izrael eddig ÖSSZESEN kapott 150 mrd-ot.

Ez meg képes a 60 év alatt összesen kapott lóvé mennyiségét a MAI izraeli GDP-hez hasonlítgatni, mintha azt a 150 mrd-ot legalábbis egyben, és mostanában kapta volna Izrael!

Egyáltalán nem kedves uram, hülyének néz minket?

Az ön baráti körében egy ekkora marhaság talán frankó, de gondolom, észrevette (ha nem, az sem érdekel), hogy ide a kriptonáci határsértőket leszámítva azért többnyire egyetemet végzett, világ dolgaiban ismerős, nyelveket beszélő emberek ítrnak!

Hogy lehet öszehasonlítani egy 60 év alatt folyamatosan jutatott összeget a MAI izraeli GDP-vel?

Egyáltalán, ennek mi értelme?

És akkor még azt is odarottyintja, hogy "könnyű ám így Hi-Tech országot építeni!"

Hogyan, maga balfék?

Az 1960-as évek közepétől folyósított, szigorú keretek között felhasználható amerikai katonai támogatásból, mely a mindenkori izraeli GDP KÉT SZÁZALÉKÁT jó, ha kitette????

És akkor:

Mégis, mi a retket gondol az ilyen, hogy működik az ilyesmi?

Gyün az USA, hozzáb***szik Izraelhez egy halom pénzt, az izraeliek a zsetont elültetik a földbe, oszt' kikelnek a felhőkarcolók, a Hi-Tech központok, a csúcsminőségű ipari installációk?

Mert hát azt találta ide firkálni, hogy hát

"így könnyű ám Hi-Tech országot építeni!"

És akkor nem szégyelli még a tutit megjegyezni:

"Ez egy nagyon érdekes felfogás számomra..."

- Számomra meg az az érdekes, hogy egy NULLA közgazdasági, politikai, történelmi ismeretekkel rendelkező alak, mint ez a legutóbbi "névtelen", hogy merészel ekkora hülyeségeket leírni nyilvánosan.

Na ne, szóval ettől a fajta alpári ostobaságtól kész vagyok.

De ezzel még nincs ám vége a leckének, mert tovább is mondta:

"1956 azért ott voltak az angolok meg a franciák is aztán mindenki hogy futott haza amikor az Usa nem állt melléjük amikor az oroszok keménykedni kezdtek.."

- Tudja mit? Ennyi történelmi és politikatörténeti ismerettel inkább ön is fusson haza, vagy a legközelebbi könyvtárba, ahol a vonatkozó szakirodalmakat elolvashatja.

Úgy fél év elég is lesz hozzá.

De komolyan:

önnek maximum nagyon ködös elképzelései vannak erről az egészről, szóval most hadd ne kezdjem leírni, mi is történt a Szuezi-csatornánál 1956 októberében, és kinek mi volt a szerepe, indoka.

Az alapoktól kellene kezdeni, és ahogy látom, még ezek az alapok is meghaladnák a "névtelen" szerény tudását és képességeit.

Nechemia ben Avraham írta...

Viszont azt is megnézhetjük, micsoda arab hi-tech épült a petrodollárokból. Leghíresebb vívmánya a környezetbarát biobomba. Két lábon jár és artikulátlan fejhangon hülyeségeket üvöltöz robbanás előtt.

Névtelen írta...

névtelen:

ÉS ha kiforgattam a szavait akkor is kapott. 42 éven keresztül 150 milliárd. Ha még hadseregre is ment hiszen megjátszik rajta.
Egy állam se tudna fenntartani ilyen hadsereget egy ilyen kis gazdasággal mert nem nagy.
A GDP/fő Izraelnél 23500 (ez nem a vasárlóerőt mutatja (ppp) ha megnézed milyen országok vannak ott a környékén milyen hadsereggel. De vajon mért nincs olyan hadserege más országnak, mert nem költenek rá annyit és nem Brit majd ENSZ közreműködéssel jöttek létre egy elég ellenséges környezetben.
Nem tudom mennyi Izrael költségvetése és mekkora az adóelvonás a (GDP hány százaléka) mert ezt a segély nem a gazdaságba megy hanem a költségvetésbe.
Azt viszont tudom, hogy mostanában a GDP 10% költik a haderőre na akkor számold ki mennyi is a támogatás aránya. Közel harmada, milyen fasza is a zsidó hadsereg.
Hi-tech ország? Azért mert csináltak pár dolgot. Akkor Japán mi hihihihi-tech ország és Anglia, Németország.
kodrad egyszerűbb lenne csak belinkelni pár régebbi hozzászólásod, de remélem legalább annyi eszed van, hogy nem írod le mindig ezt a sablon szöveget csak nyomsz egy Ctrl+C-t, ami primitív létedet jelenti. "Izrael szinte nem kap semmit te baromból" eljutottunk "a 150 milliárd nem is sok te barom" szintig. Tehát kinek volt igaza?
a Szuezi válságáról meg írj pár könyvcímet, mert érdekel miből okosodnak az ilyen műzsidók .