Oldalak

2009. január 16., péntek

A közvélemény-kutatás vége

A végéről – vagy inkább az aljáról – kezdjük: a voksolók hetvenkét százaléka (266 személy) vélte úgy, hogy a Miért Cion? szélsőséges szemét, amit el kell távolítani. Huszonöt fő (6 %), talán némi öngúnnyal és cinizmussal is, úgy szavazott: „Fölösleges erőlködnöd, Ricsikém, a zsidóknak itt élniük, halniuk kell.” Valamivel kevesebben, huszonhárman (6 %) adtak virtuális hangot abbéli véleményüknek, hogy a blog „alapvetően tetszik, csak sokszor olyanokat is mond, amiket nem kéne”; végül pedig a minőségi olvasók ötvennégy fős tábora (14 %) tette le a garast a helyes válasz mellett, miszerint ez „az egyetlen igazi magyar nyelvű cionista honlap”. Ez volt ugyanis a megfejtés. Kisorsolni sajnos semmit nem tudunk, lévén a blog független és egy fillér támogatást nem kap sehonnan (de még ha kapna is, úgyis elnyelné az utolsó fillérig, wuhaha!), jutalmatok viszont az lesz, hogy ha lehet, a jövőben még színvonalasabban folytatjuk azt a munkát, aminek gyümölcse lassan bár, de beérik. Most testvérblogok és ajánlott honlapok könnyebb elérhetőségével színesítünk, ha legördültök, balra a képeken láthatjátok, hová érdemes tovább navigálni, persze csak ha már itt mindent elolvastatok.

17 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az írás részletesen ismerteti a merénylet történetét, elkövetőit, annak külső és belső következményeit, de kevés szó esik az áldozatokról. Így meg sem említi Bernadett grófot és társait. Miért?

Nechemia ben Avraham írta...

Mert még nem tartunk Bernadotte grófnál - ha Stern történetére gondoltál. A következő részt még nem írtam meg, részben a háború, részben meg amiatt, hogy most nagyon kell hajtanom. De szó lesz róla, szó lesz mindenről, semmit nem kenünk el és nem hallgatunk el, ami megtörtént, sem Moyne, sem Bernadotte meggyilkolását, sem azokat a cselekményeket, amelyek minden mérce szerint terrorcselekménynek számítanak.

Unknown írta...

Most vettem észre,hogy érdemesnek
tartottad ajánlani a blogomat Ricsi.
Ennek öszintén örülök.
Ugyanakkor tudnod kell,hogy szavaztam és az „alapvetően tetszik, csak sokszor olyanokat is mond, amiket nem kéne”;
mellett tettem le a voksomat.
Főleg Stern miatt,hogy miért pont az Ő
tevékenységét tartod érdemesnek ismertetni, azt te tudod.Nem a
"terrorcselekményei" miatt nem értek egyet a választásoddal, bár a Moyne
gyilkosság nagy marhaság volt.Sikerült Churchillt, aki mindig szimpatizált ügyünkkel,magunk ellen hangolni vele (lévén, hogy Moyne személyes jóbarátja volt),hanem azon
ok miatt, mely arra késztette Sternt,
hogy kilépjen az Irgunból.
Nincs az a pragmatikus megfontolás
mely igazolhatná ezt az "ok"-ot,szerintem.
Úgy éreztem, ezt tudnod kell,így fair.
Ne kérdezzen engem senki az "ok" felöl.Ha Ricsi folytatja a Stern-ről
irt sorozatát,ezt nem lehet kikerülni.

חנה írta...

így lenne lottó ötösöm :)))

Nechemia ben Avraham írta...

Nem csak Sternt ismertetem, de személyes okok vonzanak hozzá - mondhatni, misztikus okok, amelyekre nem tudok itt kitérni. Nem kerülöm meg sem a Moyne-gyilkosságot, sem a többit. Miután ez a blog független, megengedheti magának az igazságot, még ha az kellemetlen is.

Nechemia ben Avraham írta...

"Ugyanakkor tudnod kell,hogy szavaztam és az „alapvetően tetszik, csak sokszor olyanokat is mond, amiket nem kéne”;
mellett tettem le a voksomat.
Főleg Stern miatt,hogy miért pont az Ő
tevékenységét tartod érdemesnek ismertetni, azt te tudod."

Oké, még ehhez: természetesen mindenki úgy szavazott, ahogy akart, azért voltak különböző lehetőségek. Sternt - és általában az ereci "terrorszervezeteket" - azért kell végre magyar nyelven ismertetnie valakinek, mert annyi rémséges baromság kering erről a témáról a neten, mint kevés dologról. Náci netlovagok hallottak valamit harangozni, és ezt rángatják elő, anélkül, hogy tudnák, mit beszélnek. Keverik Sternt, Samirt és Begint. Ezért is kell tiszta vizet önteni a pohárba. Mellesleg engem hallatlanul izgat a zsidó "terroristák" világa, ha előző életemben ott éltem és volt hozzá merszem, biztosan tagja lettem volna az egyik csapatnak. Ez se az a havlaga-honlap, mint láthatod.

Unknown írta...

Ismétlem Ricsi, nem a terrortevékenysége az ami Sternben
zavar.
Samir egyébként a Stern csoport,vagyis a Lehi tagja volt.
Egyetértünk abban,hogy öszintén
szembe kell néznünk a multunkkal.
Azt majd gondolom meg fogom tudni,
hogy miért pont Stern az, akiről
sorozatot inditottál.
A halálhoz való misztikus kapcsolat?
Tudom, hogy több variáció közül
lehetett választani a szavazás során:)

Nechemia ben Avraham írta...

Akkor mi zavar Sternben?

Biztos, hogy nem a halállal való misztikus kapcsolat miatt izgat Stern, ebben én nagyon jelentősen különbözök tőle, százhúsz évig akarok élni és rendkívül sok tervem van még. Nem igazán tudom megmagyarázni a dolgot, ha csak nem a lélekvándorlás az, amiatt vonzódom ahhoz a korszakhoz, általában a pionírkorszakhoz, az Erec Jiszráél-i újrakezdéshez, mintha ott éltem volna. Nincs benne semmi racionális. Azt tudom, hogy Pesten a mai napig eltévedek, míg amikor 1991. augusztus 22-én életemben először megérkeztem Tel-Avivba, 23-án pontosan tudtam, merre kell menjek, ismertem a várost, és aztán még vagy harmincszor szálltam le ott sac per kábé, és minden alkalommal otthon éreztem magam.

Kovács Katalin írta...

Nagyon örülök, hogy "minőségi olvasó"-nak lettem (ki)nevezve és ezek szerint nyertem is! Részemről csak így tovább!

Vaddi írta...

Bocs Ricsi, hogy csak most reflektálok, de idő hiányában most sikerült csak eljutnom a válaszig. Hát őszintén köszönöm. :)

A "helyes válaszadóid" közül a 10-es klikk én voltam. :) Nagyon örülök a Miért Cion? blognak, több okból:

1. Egyrészt hiánypótló. Ezen blog és achat blogján kívül nem tudok más cionizmussal ennyire profi módon foglalkozó blogról. Mindketten szívvel-lélekkel nomeg igen nagy tudással, nagyon igényesen írjátok posztjaitokat.

Sajnos az a tapasztalatom, hogy még zsidó körökben sem igazán ismert a cionizmus lényege - tisztelet a kivételnek - kialakulása, irányvonalai, története, főbb alakjai, Izrael megalakulásának története, a háttér, az a millió küzdelem, ami azon túl, hogy áthatja a zsidóság teljes történelmét, de vitathatatlanul áthatja Izrael történelmét is. Közhely ugyan, de igaz: az ország vérrel, verítékkel és sok-sok könnyel jött létre. Hát őszintén örülök, hogy van ez a blog, mely a múlt a jelen és a jövő kérdéseivel ennyire behatóan és profi módon foglalkozik.

2. Nagyon tetszik a mentalitásod, az őszinteséged, a szókimondásod, a határozottságod, az elszántságod, érzem fontos számodra Izrael. :)

Ami engem illet, én azt szoktam mondani: Izrael a második szerelmem. :)

3. Végtelenül háborít a sajnos növekvő tendenciát mutató antiszemitizmus mellett az egyre erőteljesebben érződő Izrael-ellenesség. Teszem hozzá máris, nemcsak Mo-n, a gallutban úgy általában. Úgy vélem, hogy ezt a félelmetesen beteges, torz gondolkodást kiválóan ellensúlyozzák mindazok a blogok, melyek a zsidósággal és Izraellel foglalkoznak, s a szó erejét használják fegyverként.

Hát Kol hakavod Ricsi. :) További sok sikert kívánok. :)

Már le akartam ezt írni korábban is, de egyszerűen nem volt időm rá, hogy megtegyem.

Elnézést a hosszú megnyilatkozásért.

Nechemia ben Avraham írta...

Vaddi: na, most az egyszer még elnézem! :-)))

tudózsidó írta...

Addig is, amig Ricsi megirja a tuttit Sternről (is), ajánlom az érdeklődők figyelmébe ezt a könyvet:
http://zsido.freehostia.com/izrael

Nechemia ben Avraham írta...

Nem a tuttit írom meg, csak amit én gondolok. A tippet köszi. :-)

tudózsidó írta...

A tippet nanáhogy nem neked szántam, hanem a türelmetlen Olvasónak :)

Egyébként meg szvsz mindenkinek megvan a maga tuttija, a tiéd az, amit Te gondolsz, és nagyon helyes, ha megirod. Ezek a szubjektiv tuttik segitenek hozzá mindenkit a saját, különbejáratú tuttijának a kialakitásához, alkalmasint korrigálásához. Gondolom én... :)

Nechemia ben Avraham írta...

Háát... a különbejáratú tuttik a nyolcvan százalékánál minimálisan lobotómiát igényelne szerintem...

חנה írta...

Kedves Richárd,

talán ide illik leginkább: nekem hiányzika blogodból egy "utolsó kommentek", elég macerás vissza-visszanézegetni az otthagyhatatlan régi témákat...

Nechemia ben Avraham írta...

Ani: alig találtam meg a kommentedet, úgyhogy igazad van, csak nem tudom, hogyan lehet ezt megoldani - nem is biztos, hogy meg lehet, de meg fogom nézni.