Oldalak

2009. január 12., hétfő

Diszkvalifikálták az Izraelt el nem ismerő arab pártokat

Nem indulhat a jövő havi választásokon két arab párt, amely hivatalosan – nem ismeri el az államot, amelynek törvényhozásába készül. A kis izraeli abszurd persze nem ez. Hanem hogy eddig is indulhattak.

Az izraeli Központi Választási Bizottság döntése két formációt érint. A Bálád nevű pártot 26:3 arányban, egy tartózkodással, míg az Egyesült Arab Listát (Táál) 21:8 arányban, két tartózkodás mellett zárták ki a versengésből.

Az arab pártok képviselői kivonultak a szavazásról, így az izraelieket gyermekgyilkosozó Ahmed Tibi Táál-frontember – Jasszer Arafat életében a főterrorista tanácsadója, civilben elvileg egyébként gyermekorvos (jobbra) – és Dzsamal Zahalka Bálád-vezér, aki palesztin gyermekek vérének ivásával vádolta az egyik kormánypárt képviselőjét, nem voltak jelen a határozat születésekor.


Mindketten „rasszista országnak” nevezték Izraelt. Az 1958-ban született Tibi a jeruzsálemi Héber Egyetemen szerezte orvosi diplomáját. Tíz éve képviselő a Kneszetben. Az 1955-ös évjáratú Zahalka (balra)szintén a Héber Egyetemen végzett, képzettsége szerint gyógyszerész. 2003 óta húzza az izraeli képviselőknek járó fizetést és egyéb juttatásokat.


Mindketten úgy nyilatkoztak, a döntés egyáltalán nem lepi meg őket, mást igazán nem is vártak a cionista államtól.


A jelenlegi Kneszetben tizenhét párt rendelkezik mandátummal. A százhúsz mandátumból négyet birtokolt a Táál, hármat a Bálád.

9 megjegyzés:

Unknown írta...

Egyáltalán nem vagyok meglepve (most se).
Ott lakik egy demokrácia közepén és nem ismeri el azt... pfff

Ezt ajánlom at ENSZ-nek, EU-nek és morvai krisztinek:

http://www.youtube.com/watch?v=eTGbP55HGi8

krisztike hol vagy ilyenkor?

Kovács Katalin írta...

Miért csak most?

Névtelen írta...

azt lehet tudni, mely arab pártok indulhatnak?
Vannak mérsékeltek is?

חנה írta...

ban ki manuska persze saját seggét félti a hamasztól...
jé, most az egyszer igaza is van

Névtelen írta...

Konrad írja:

Gábor:

"krisztike hol vagy ilyenkor?"

1. Kéretik ezt a rakás sz***rt nem becézni

2. Hogy hol van ilyenkor?

Valószínűleg saját elmebajába burkolózva ül valahol, és őrült elméjében újabb, cionista világellenes öszeesküvéseket vizionál.

Esetleg éppen kriptonáci bratyijaival tervezi a következő rendszer-Izrael-USA-mindenellenes "megmozdulást", vagy újabb, értelmi fogyatékos színvonalú dühöngő firkálmányt ír valamelyik nyilas szennyoldalnak.

Névtelen írta...

Pontosítsunk: nem csak most, hanem több választás előtt diszkvalifikálta a Kneszet egyiket vagy másikat. Mint pl. Balad-ot néhány éve, még Azmi Bishara vezetése alatt. De a párt a Legfelsőbb Bírósághoz fordult, amelyik semmisítette a diszkvalifikálást. Később kiderült, hogy a pértvezér Bishara a második libanoni háború alatt mobil telefonon tájékoztatta a Hizballát annak rakétái becsapódási helyeiről, és ezzel segítette őket a következő rakéták pontosabb irányításhoz, beméréséhez Haifa és környéke iparműveire. Ezért pénzt is kapott. Az ügy kiderülésekor Bishara Szíriába szökött a bírósági felelősségrevonás elől, de Kneszet-képviselői juttatásait továbbra is átutalja folyószámlájára az állam. Ugyanis nem találtak írott paragrafust a járandóság leállítására, hiszen törvény szerint nem lett elítélve!
A két most kizárt párt már közölte, hogy a diszkvalifikálás számukra nem új, és ismét a felsőbírósághoz fordulnak majd. A kérdés az, hogy a bíróság készít-e önvizsgálatot a Bishara ügy után, és ismét a "korlátlan (és esztelen)demokrácia minden áron" zászlóját lengetik-e.

GZeevi

Nechemia ben Avraham írta...

A jelenlegi Kneszet pártjainak megoszlása itt található:

http://www.knesset.gov.il/faction/eng/FactionCurrent_eng.asp

Kimondottan arab nemzetiségi párt a Bálád és a Táál, de velük bizonyos szinten egy követ fúj - bár az államot nem kérdőjelezi meg - a zsidókat is felvevő Hadas.

(A Báládba és a Táálba zsidó nem léphet be, onnan faji alapon ki van rekesztve - éppen úgy, mint pl. a palesztin egyetemekről is, legyenek azok bárhol.)

Arab képviselő van még a Kadimában és a Munkapártban,

Nechemia ben Avraham írta...

Zeévinek: köszönöm a pontosítást.

Névtelen írta...

"Bishara Szíriába szökött"
A helyében én nem tervezgetném a nyugdíjas éveimet. Az árulókat a Moszad általában le szokta vadászni.:)