Oldalak

2008. szeptember 19., péntek

Sikeres az alterpatkányok ingyenreklámja

A legritkább esetben foglalkozunk magyarországi történésekkel, még kevésbé a magyarországi zsidósággal, hiszen a blogban talán írtam is annak idején (lusta vagyok visszakeresni), hogy az utóbbival kapcsolatban nincsenek illúzióim, különösen cionista szempontból nem. Ami a budapesti alter réteget illeti, legfeljebb csendes megvetéssel illettem őket. Sokáig senki nem foglalkozott velük, ami nem is csoda, hiszen erősen belterjes társaságról van szó. Most azonban elérték, hogy mindenki velük foglalkozzon. Pornó-színdarabot fognak bemutatni Madách Tragédiájának felhasználásával.

Ha valaki nem látott volna belpesti altert, elmondom, milyen. Taknyos, vagy annak szeretne látszani. Különféle romkocsmákban tenyészik, hátravetett fejjel cigarettázik és okoskodik, és a normális embernek kinyílik a zsebében a bicska, ha egy díszpéldánnyal találkozik. Igen, sajnos vannak köztük, akik halachikusan zsidók, és olyanok is, akik az apai ágon azok. Néha nem könnyű maradéktalanul elfogadni a rabbinikus zsidómeghatározást, legalábbis itt, Budapesten (Bécsben, ahol tizedannyi zsidó nem él, nem). Talán sokan ismeritek Herzl mondását: „A magyar zsidóság elszáradt ág”, mondta száz, vagy még több éve, s csak tudta, ha egyszer Pesten született és érettségizett, mielőtt „osztrák újságíró” lett belőle. (Meg is hálálták a mondást: egyes zsidók előszeretettel jelentgették fel a cionistákat, előbb a Hain Péter-féle Gestapón, később az Államvédelmi Hatóságnál.) Azóta sok víz lefolyt a Dunán. Az elszáradt ág letöretett, s a maradványa, amit a marhavagonok nem vittek Auschwitzba, mélyen belesüppedt a magyar lápba, ahol annak rendje és módja szerint elrohadt, és mindenféle lárvák keltek ki belőle. Többek közt az alterek, akik pornóval akarják Madáchot benyálazni.

Ez egyfajta önmegvalósítás. Ha türelmetlen vagy, hogy megvárd, amíg beérsz (úgy negyven körül), ha mindenhez hülye vagy, ha életedben nem dolgoztál és a gatyád árát nem kerested meg, ami rajtad van, mert papa-mama eltartott, akkor valósítsd meg önmagad. Ha valóban zsidó lennél, akkor több út is nyílna előtted. Elsősorban Izrael, ahol jártál is, de hát az nem jó, több szempontból sem. Dolgozni kell, teljesíteni kell, le kell tenned valamit az asztalra, okoskodásból nem tudsz megélni, ott marha sok ám az okos ember, az okostojás-helyek úgy kétszáz évre előre le vannak foglalva, úgyhogy húznak is sokan Németországba, oda meg te is mehetnél, még könnyebben, mint ők, legálisan, de hát minek mennél, ha egyszer itt élned, halnod kell, és ráadásul neked még csak nem is halált virágzik a türelem (legalábbis most még azt hiszed, mert a történelemből is csak annyit tanultál, mint bármi másból. Semmit), és a tetejébe még ott van az a fránya katonaság is, húh, csak azt ne, ha itt visszahoznák, a papa elintézné egy telefonnal, hogy írnok legyél, na de ott, mi lesz veled? Na nem. Izrael, az nem oké. Aztán nyitva áll előtted a vallás, de az meg pláne nem jó, az aztán egy csomó mindent tilt, nem lehet sonkát zabálni, hanukarácsonyozni, péntek este duhajkodni, magadat kitetováltatni, összevissza kefélni, egy kicsit a meleg-másságba is belekóstolni, hiszen hovatovább már emberszámba se vehető, aki nem próbálta. És persze pornóval foglalkozni és azt nézni sem, mert tiltja a Tóra.

Másként kell tehát megvalósítanod önmagad, ám miután fogalmad sincs, mit takar ez a kifejezés, úgy értelmezed, hogy sokan kell figyeljenek rád, és ha sokan figyelnek valakire, az általában készpénzbevétellel is jár. Mikor fognak rád sokan figyelni, amikor annyi más figyelnivaló van még rajtad kívül? Hát akkor, ha botrányt okozol.

Valljuk meg, nehéz dolgod van, mert az elmúlt évszázadban szinte az összes poént lelőtték előtted – és persze nem csak az elmúlt században: már az ókorban is az összes rothadó civilizáció ugyanazt csinálta, mint az európai, semmi új nincs a nap alatt. Ráadásul ma egy csomó minden törvényellenes, úgyhogy különösebben még csak eredeti sem tudsz lenni. Annak idején, Rómában gladiátorviadalokat rendeztek, ahol igazi emberek szúrták egymást át igazi háromágú villákkal; ma műmájerek bénáznak álviadalokon, vigyorognak az ellenfelükre, mint a bolhás kutya, és ha kiütik őket, big deal, elmennek tévés műsorvezetőnek. Ha az ellenségeidet megetetnéd a murénákkal, és utána az ilyen, emberhúson hizlalt murénákat emelt áron mérnéd ki, akkor eredeti lennél, viszont azzal is számolnod kellene, hogy a hatóságok nyűgösek lesznek, márpedig te eredendően gyáva vagy, és ha valós fenyegetéstől nem ijedsz meg, az legfeljebb azért van, mert nem ismered fel, teljesen elvakít a saját kitűnőségedbe vetett (tév)hit. Mi marad hátra? Úgy kell az embereket megbotránkoztatnod, hogy abba a törvénynek ne legyen beleszólása. És innentől fogva nyerő vagy, ebben a szerencsétlen, elkúrt Weimarban - hol Goethe meg Schiller maximum könyvesbolti eladók lehetnének, ha mákjuk van, és kiszolgálhatnának téged, amikor a boltba beállítasz az aktuális altermocsokért, amit valamelyik hozzád hasonló írt neked meg ötven másik hozzád hasonlónak "kultuszminisztériumi támogatással", azaz kétmillió adófizető hülye pénzén - a normális ember hovatovább semmibe nem tud beleszólni, a maffiapolitika meg nem is akar, legfeljebb ha az ő útját keresztezed, amitől viszont óvakodsz. Ugyan mibe szól bele a törvény? Még a kurucinfót se tudták huzamosabb időre lebénítani.

Foglalkozhatnál valódi zsidó művészettel, ha már. De akkor ahhoz kéne érteni. Felolvasóestet tartani Avraham Jáir Stern verseiből - ugyan kit érdekelne a köreidben? És ki háborodna fel rajta? Száz emberből kettő tudja, ki volt az az ember. Vagy Sáj Ágnon. Vagy Hillél Mittelpunkt. Vagy a negyedik.

Úgyhogy inkább gusztustalan dolgokat csinálsz évek óta. Svájcisapkázod a szentkoronát. Na és ha az, neked van hozzá közöd, ha annak tartod? Nyilván nincs. Kismacskát fojtasz vízbe kamera előtt. Persze hamar rájössz, hogy túllőttél a célon, hiszen nem kell ahhoz nácinak lenni, hogy ezek után szétverjék az ostoba, üres fejedet. Erre fogod magad, benyálazod Madáchot, aztán meg, ha pampognak érte, joggal vagy se, azt hagyjuk, úgy teszel, mintha meg lennél lepve, baromi intelligensnek tűnő arccal nyilatkozgatsz, a szólásszabadságra hivatkozol, ami rendben is lenne, de még azt a szót is ki mered ejteni, hogy művészet. Az a művészet szerinted, ha előadsz egy színdarabot, aminek az a címe, hogy Gecy, a tartalma meg, hogy van egy pornófilmrendező, aki pornót akar csinálni a Tragédiából, de nem sikerül neki. Az ország meg teljesen hülye, mert nem éri fel ésszel, hogy ez mennyire zseniális ötlet. És eredeti is. A murénatenyésztés sehol nincs hozzá. Ez provokáció. A provokáció művészeti eszköz. Sőt: ez az egész zsidó színház. Szerinted.

Közben meg pontosan a reklámra mentél rá.

Meg is kaptad az ingyenreklámot. Pontosan tudtad, hogy elsőnek a náci portálok fognak tüszkölni, és ha ez hetekig nem marad abba, márpedig nem fog, akkor előbb-utóbb a komolyabb médiumok is foglalkoznak veled. Normális országban senki le se szarna, ilyesmivel egyszerűen kiírtad volna magad a társadalomból - de ez nem egy normális ország. Pont neked találták ki. Lusta is vagy, hülye is vagy, arcátlan is vagy: sehol máshol nem boldogulnál, neked egyszerre van itt Izrael és Amerika. És valamiből élni kell.

Ha te ebből élsz, akkor dögölj éhen.

33 megjegyzés:

Névtelen írta...

Konrad írja:

Hát, ez nekem újdonság, lehet, hogy valamiről lemaradtam?

De tegyük fel, hogy így igaz (majd utánanézek).

Ha ez így van, akkor...

"...Felolvasóestet tartani Avraham Jáir Stern verseiből..."

Stern, ha ma élne, ezeket saját kezűleg nyírná ki, alighanem.

Johnny B. írta...

Téged meg mi a jóég akasztott ki ennyire?
Amúgy nem jó úton jársz. Csak mondom. Részigazságod persze vagyon, de ez a stílus, ez a fajta "egészséges" morális felháborodás és sommás ítélet olyan dolgok (és emberek) fölött, akik/amelyek neked (és még igen sokaknak, mondjuk, nekem sem)nem tetszenek, meg megbotránkoztatóak - apám, ez csak egy lépésnyire van az "entartete Kunst" náci megfogalmazásától, amely szégyenpadra ültette a modern művészetet Kandinskytól Klee-n át Max Ernstig és tovább.
Vagy a "dekadens" művészetről alkotott szocialista-realista torzképtől.
Ne tiltakozz, hogy az "egy más minőség". Persze, hogy az. Csakhogy sem neked, sem nekem nincs jogosítványunk arra, hogy mi döntsük el, mi "egészséges", mi " beteg", mi "megengedhető", mi nem. És még semmi jó sem született a történelemben abból, ha valaki bevállalta, hogy bírja a Bölcsek Kövét.Liberális vagyok? Naná. Ha jobban tetszik: libertartiánus.
Szóval azért csak óvatosan azzal a biblikus átkozódással.
Mondom: nem tudom konkrétan, min akadtál ki, fogalmam sincs, mi volt a Tragédiával, stb. Lehet, hogy tényleg valami undorító, de talán jobb is, hogy nem tudom, mert így semmi sem befolyásol abban, hogy önmagában lássam a gondolatmenetedet, ha pedig csak azt követem, ide lyukadok ki.

Johnny B.

Nechemia ben Avraham írta...

Johnny, megmondom, mi a különbség köztem meg az általad emlitettek között. A nácik meg a komcsik habozás nélkül betiltanák az ilyen szemetet, az elkövetőket pedig lecsuknák. Én sem egyiket, sem másikat, legfeljebb elmondtam a véleményemet, ami - ha jól értettem - bizonyos fokig a tieddel is összecseng. Nem tartozom azok közé, akiket egy hülyeséggel meg lehet botránkoztatni. A véleményemet kizárólag azért közöltem, mert hátha néhány majom is olvassa, és - talán - észbe kap.

Amellett én - vagy te - nem "eldöntjük", mi a normális. Mi tudjuk. És ez nagy különbség. Ezek a kis állatkák nem tudják, de nem hogy azt hiszik, hogy nem tudják, de még arról is meg vannak győződve, hogy csak ők tudják.

Nem hinném, hogy ne tudnád konkrétan, mi történt, egy mondatban a cikkben is összefoglaltam.

Kovács Katalin írta...

Ricsi, tudod, hogy bírlak, de nekem is ijesztő kicsit ez a "véleménybe" ágyazott ítélkezés! Persze, tudod, hogy nekem is megvan a véleményem, azt is tudod, hogy mi, de csak óvatosan kérdezem, finomabban nem lehetne elővezetni? Nagyjából egyetértek "janossal". Különben mi a jó fene ez az egész?

Nechemia ben Avraham írta...

Ez:

http://geciprodukcio.blog.hu/

Mindent fel lehet vezetni finoman, csak akkor nem hallják meg az emberek. Olyan az ingerküszöbük, hogy még csak na.

Kovács Katalin írta...

Mint oly sok mindenben, az emberek ingerküszöbéről is egyezik a véleményünk, tényleg "csak na..."
Egyelőre elég ijesztőnek tűnik a produkció címe is, gondolkodom, hogy meg merjem-e nézni egyáltalán?

Nechemia ben Avraham írta...

A honlapot? Persze. Ajánlom figyelmedbe az ott található werkfilmeket.

Kovács Katalin írta...

Nem lehet, hogy ez csak játék? És maga a werkfilm is csak játék? Ez nem komoly, hanem az emberek tűrőképességét tesztelik? Vagy valami ilyesmi. A filmben szereplő srác színész. Ez nem lehet komoly, illetve nem úgy, ahogy látszik!

Nechemia ben Avraham írta...

Rebeka, hát most a hétvégén mutatják be a darabot a Sirályban!

De én a Hir tv-n is láttam egy interjút a fazonokkal,közte a Zsidó Szinház igazgatójával, a darab rendezőjével meg azzal a marokkói sráccal, aki Ádámot játssza. Lehet, hogy kikereshető valahol a neten. Az ilyenek mindig fenn szoktak lenni. Hangsúlyozták, ők nem a Tragédiából csinálnak pornót, hanem a darab arról szól,hogy egy pornórendező meg akarja csinálni pornóban a Tragédiát, de nem sikerül neki. Ettől azonban ugyanolyan ocsmány az egész, de még ez sem lenne érdekes. Madách meg kibirja. Az a gond, hogy mindez zsidó cimszó alatt. Őszintén: szerinted ez zsidó szinház?

Kovács Katalin írta...

Értelek, és a válaszom természetesen NEM. Én is mást várok egy zsidó színháztól. Még járnék is szívesen!
Gondolom, hogy örül az ilyeneknek a Hír Tv...

Nechemia ben Avraham írta...

Az a riport, amit én láttam, teljesen korrekt volt; a riportalanyok voltak kivételesen pimaszok a riporterrel. De nyilván örülnek, naná.

Névtelen írta...

Addig amíg senki nem látta a darabot,vagy nem olvasta, nem formálhat korrekt és igaz véleményt!
Humorra szüksége van ennek a depressziós országnak.
A "tükör" meg általában mindig mindenkinek fájni szokott.
A színészek a rendezővel együtt idestova 3 hónapja a szabadidejüket áldozzák 0 ft fizetésért az ügy érdekében.

Nechemia ben Avraham írta...

Humorra valóban szüksége van. Ihol egy opusz. Nagy, fekete, szőrös és jól mutat az arabokon, mi az?

Hát farkaskutya!

(Remélem, jót röhögtél?)

Az utolsó mondatodnak mindenképp nagyon örülök. Az baszott volna be, ha még pénzt is kapnak ezért.

Névtelen írta...

Ez az írás telitalálat. Félelmetes egy figura vagy te, egyesül benned a vérlét az egyenes gerinccel.

Nechemia ben Avraham írta...

:)

Mielőtt megköszönném: ez most bók vagy ledurungolás?

Névtelen írta...

Tán díszzsidaja akarsz lenni valakinek? :))
De most komolyan, nem értem miért tárazod be a szélsőjobb hatlövetűjét?
Ebből az országból a büdös életbe nem fog tömegalija indulni Izraelbe, hiába ostorozod őket.

Nechemia ben Avraham írta...

A szélsőjobb hatlövetűje már Istóczy óta be van tárazva.

Isten őrizze Izraelt magyarországi tömegalijától. Az utolsó komolyabb alija 1956-ban volt, az alapozta meg a tel-avivi kurvafuttatást. Oda húzta az összes strici a csikot. Nem, nem. Elég, ha egy-két jobb ember megy. Erre meg már van példa. Nem mondom, hogy ennek a blognak a hatására mentek, azt se mondom, hogy enélkül nem mentek volna, mindenesetre benne voltam a menetelükben. Aztán meg honvágyam van, és amig vissza nem mehetek én is, igy élem ki.

Névtelen írta...

Mindkettőnek írtam. Tisztelem a gerincedet és az örök értékek mellett kiállásodat ilyen szörnyű politikai helyzetben, mint a mostani. Nem szeretem viszont az írásaidból vastag sugárban fröcsögő embervért. Ezért kaptál olyan reakciót, ami ilyen is volt, meg olyan is.

Ha minden zsidó olyan lenne, mint te, valószínűleg neked sem kellene ennyi vérről írnod és az egész világ egy sokkal békésebb és kevésbé antiszemita hely lenne. Mert az antiszemitizmust Magyarországon zsidó részről nem te gerjeszted, hanem az általad is minden alappal rühellt Toepler-féle mocsok.

Más. A betérésed.

Hát nem akarlak kiábrándítani, te biztos jobban tudod nálam, hogy igazából miért küzdesz, de nekem innen messziről erősen úgy tűnik, hogy az erőfeszítéseid hiábavalóak. Oberlanderék soha nem fognak betéríteni. Sőt, asszem pár éve már joguk sincs rá.

Ők egyébként számomra úgy tűnik, kifejezetten inaktívak próbálnak lenni politikai vonalon, ami élesen ellentétben áll a te működéseddel; nem lehet, hogy ez okoz köztetek némi nézeteltérést?

Tényleg, Izraelben nem tudtad volna végigcsinálni az ortodox betérést? A te pedigréddel, agyaddal és hozzáállásoddal szerintem egész jól ment volna.

Nechemia ben Avraham írta...

Nem irok én azért mindig vérről... :-) Csak azt nem tudom, miből gondolod, hogy én Báruchéknál görcsölnék betérésért. Báruchéknak dolgozom, most elsejétől az eddigieknél intenzivebben a honlapjukon, ennyi az egész. Nincs semmilyen nézeteltérés, nekem sose mondták, hogy valami nem tetszik a blogon, azt mondták, hogy nagyon tetszik nekik. Természetesen aktivak a politikai vonalon, legfeljebb nem látványosan. Ami meg már az ő dolguk.

Elnézést, ha néha véresnek érzed a dolgot, de egyszer egy riportalanyom, akit diverzánsnak képeztek ki, valahogy úgy fogalmazott, hogy vannak a harcnak ocsmány oldalai is. Zászlót lengetni, himnuszt - Hatikvát - énekelni szép dolog, "de ha eldugul a vécé, akkor oda kell menni és ki kell szedni a szart."

Averziód vajon azokra a srácokra is kiterjed, akik odamennek és helikopterről kilőtt rakétával kiugrasztják a cipőjéből az Ahmed Jaszin sejket? Ők nem irogatnak, ők lőnek.

:-)
A téritéshez természetesen joguk van, mint bárkinek, a kérdés az, kiét fogadják el. Az övékét elfogadnák, de a mostani álláspontjuk legjobb tudomásom szerint az, hogy a betértekkel annyi baj van általában, és annyira kényes ez az egész ügy, hogy nem akarják a nyakukba venni, és meg kell mondjam, igazuk is van, én se lennék a helyükben bét din tagja. De nem Obiék az egyedüliek a világon, még akkor sem, ha a pénzért semmit nem érő papirokat osztogató sarlatánokat nem számitod.

Izraelben néhány hónap alatt meglett volna a betérés, őszintén szólva akkor egyáltalán nem voltam vallásos, és a vallásosok egy részének a működése mélyen felháboritott. Később jött el a vallásosság ideje. Ha akkor Izraelben megcsinálom, az ordenáré csalás lett volna. Persze semmi nem gátol meg abban, hogy kimenjek és megcsináljam, az egy gond, hogy kell annyi tőkénknek lennünk, hogy egy évig ott lehessünk, és mással ne kelljen foglalkozni. Az meg most nincs. De bizok benne, hogy összejön a dolog.

Nechemia ben Avraham írta...

Ja, és milyen pedigrére gondoltál?

Johnny B. írta...

Ricsi, látod: talán egy eddigi blogbejegyzésed sem provokált ki ennyi kommentet, ennyi ellenvéleményt vitát, mint éppen ez. Talán nem véletlenül. Ami engem illet, szögezzük le: a blogod általános, militánsabb hangneme, kiállásod egyértelműsége, engem nem zavar, tisztelem azt, a szíved joga, hogy úgy képviseld az álláspontodat, ahogy helyesnek látod. Ami viszont ezt az írást illeti: igen, te nem követeled az utált "alterek" és "művészetük" betiltását, a letartóztatásukat, stb., csak éppen at, hogy dögöljenek meg....A hangnem pedig...nos, elmenne Pilhálnak, Csontosnak, de Lovasnak vagy akár kissé kuruincfósnak is. Neked magyarázzam, hogy mindig a verbális agresszióval kezdődik? Nos, azt hiszem, engem ezúttal igazából ez a verbális agresszió késztetett kommentírásra. És erre mondtam, hogy lassabban.....Téged az bánt, hogy ezz "zsidó színház" címen művelik, azaz szerinted visszaélnek egy szent dologgal. De nem ugyanaz a gondolatmenet-e ez, amely szerint a Mohamedet ábrázoló (egyébként enyhe) karikatúrák igenis megengedhetetlenek, mindet vallási szentséget "tiszteletben kell tartani", és a fenébe Európa Felvilágosodás-alapú szellemiségével, amely szerint igenis szabad "gúnyt űzni" vallások tételeiből, szent dolgaiból? És akkor tiltsuk be Voltaire-t, csináljuk vissza a modernitást, mint olyat.
Err a gondolatmenetre akartalak figyelmeztetni, ennek a veszélyességét felidézni. Ugyis mint "advocatus diaboli".
Üdv: Johnny B.

Nechemia ben Avraham írta...

Johnny, te úgy állitod be, mintha baj lenne a sok hozzászólás. (Volt már, amelyiknél több volt, de mindegy.) Sztem nem az.

Most sem tudok mást mondani, mint hogy én nem követelek velük kapcsolatban semmit. Ez a dolog részint azért iródott, mert ennek a bagázsnak a legnagyobb problémája, hogy valamiféle atyaistennek képzelik magukat. Nem árt az, ha onnan kapják a pofont, ahonnét nem föltétlenül számitanak rá.

Nem érdekel, hogy milyen náci portálokéra hasonlit az irás. Na és, ha egy a véleményem,én nem fogom megváltoztatni a magamét, és nem vagyok hajlandó arra, hogy a saját véleményemet az után formáljam meg, hogy megnézzem, melyik majom mit ir.

Mohamed teljesen más, Johnny, ne is próbáld ezt ráhúzni. Mohamed egy végtelenül kártékony valaki volt, aki létrehozott egy szabályszerű tömeges elmebajt, amit vallásnak csúfolnak. Madách, az meg Madách. Mint az közismert. Volt egy riprt azzal a főpornóssal, Kovi, vagy mivel. Kiderült, hogy ezek az altergyerekek odamentek hozzá, és akartak mindenféle tanácsokat kérni tőle, hogyan kell az ilyet csinálni. Mire ez a manusz, aki nyilván nem egy angyal, hanem feltehetően gátlástalan pornóproducer, azt mondta nekik, oké, gyerekek, itt hagyjuk abba, mert vannak dolgok, ahol ennek a műfajnak nincs keresnivalója. Ő érti, hányas a kabát, most akkor rólad higgyem el, amikor játszod magad, hogy nem érted?

Nem éltek vissza ezek a kis köcsögök semmiféle szent dologgal. Ha egy svábbogár végigmászik egy könyvön és odapottyant, attól még a könyv könyv marad. A svábbogár meg svábbogár. Csak nem árt tudnia, hogy tisztában vagyunk azzal, ő svábbogár, és nem valamiféle haszonállat.

A verbális agressziót meg a valódit finoman elitélő belvárosi értelmiségi énekhangját meg sem is hallottam. :-) Emléxem, mekkorákat hisztiztél más fórumon, néha lexivesebben agyoncsaptad volna a sok hülyét. Az agresszió jó dolog is lehet. Képzeld csak el, mi lett volna, ha Izrael nem agressziv 1967-ben.

Hajlandó vagy egy kérdésre igennel vagy nemmel válaszolni?

Ocsmány és beteg dolog volt ez, vagy sem?

Johnny B. írta...

Ricsi, dehogy baj, ha sok a vita. Sőt. Viszont - ah, az én Próféta lelkem! - tökéletesen bejött az, amit mondtam, mégpedig olyan direktben, mint ritkán. A folyamatos (és azóta kiderült) teljesen alaptalan rágalomhadjáratot, és szándékos szélsőjobbos félretájékoztatást és hörgést, aminek úgy tűnik, magad is felültél, eddig már két alkalommal is komoly fizikai erőszak követte. Savval-leöntés, szarspriccelés, verekedés, mert a rendőrség(ők tudják, miért), csak az első előadást biztosította. Mellesleg azóta kiderült, hogy a darabban szó sincs mindarról, ami miatt a hörgés folyt, nem szentségtelenítették meg a Tragédiát (amelyből mindössze néhány mondat hangzik el a darabban), és nem történik semmiféle pornográfia a színpadon (csak beszélnek róla, mert ez a téma). A kritikák szerint az egyetlen gond az előadással, hogy kissé hosszú és unalmas. Az egész régalomhadjárat a kurucinfős szélsőjobb előre kitervelt antiszemita propagandaakciója volt, álvideókkal ál-werkfilmmel a Yopu Tube-on, álbloggal, és milliókról terjesztett hazugságokkal, miközben a valóságban az előadásnak szinte nem volt büdzséje. A cél természetesen az volt, hogy demonstrálják, hogy "a zsidók" (nem is mindenki zsidó az előadásban) "megszenségtelenítik" honunkat.
Szomorú, hogy ennek te is felültél, és átvetted még a hangnemüket is.

Legalább ismerd el, hogy tévedtél: nem halsz bele. :-) Hadd idézzem a Népszabi kritikusát: "Premier előtt nem leprázunk! Premier után mindent bele. Előre azonban nem tudható, mi lesz a színpadon. Pletykákra hagyatkozni színház-tájon veszedelmes ingovány. Csak a kész eredmény felől ítélhetünk".
Johnny.

Johnny B. írta...

Ja, és mivel kérted az állásfoglalásomat: annak alapján, amit immár tudok és olvastam (index, litera, Népszabadság, stb.) természetesen NEM volt ocsmány és beteges dolog.

Nechemia ben Avraham írta...

Johnny, te tévedsz, az álvideókat nem a kurvainfó tette föl, hanem ezek a kis mocsadék csemeték, de ez huszadrangú dolog. Tudod, ha ránézel ezeknek a fejére, nem is kell, hogy ők közös nevezőre hozzák Madáchot meg a pornót. Elég, ha a kelleténél tovább nézed azt az önelégült kis faszfejüket. Meg se kell szólalniuk. De tudod. mit, még ez se érdekes.

Azt persze te jól tudod, mennyire leszarom, ki milyen mértékben szentségteleniti meg Magyarországot. De könyörgöm, azért még nem kellene állandóan kurucinfóznod, engem meg bárkit, akinek a véleményét nem a posztbolseviki Népátbaszóság alakitja ki. Kit érdekel, hogy az ő "kritikusuk" mit ir, egyáltalán, mi a búsfasz az, hogy "kritikus"? Ki a kurva édesanyja kérte meg, hogy helyetted, vagy helyettem véleményt alakitson ki? Amit persze előre lehetett tudni, te is tudtad, én is tudtam, lévén mi sem világosabb, hogy ezeknek a nagyarcú kis rohadékoknak ott dolgozik az apjuk, a testvérük, a fiúszeretőjük, naná, hogy a Népátbaszóság meg az Index nem fogja azt irni, hogy degenerált mocsok az ilyesmi, akkor se, ha nyilt szinen esznek szart, ami szvsz egyáltalán nem áll távol ettől a társaságtól. Igenis előre tudható,mi lesz a szinpadon, te is tudtad,én is tudtam, és ezek is tudták.

A céljuk persze, hogy a zsidózás volt, na de hát EZT IS lehetett előre tudni, ha fölteszel egy marokkói cigányt, aki azzal dicsexik, mint leendő ádám, hogy milyen jól felszopják őt a magyar lányok, és meghivod a produkcióba azt a rohadékot, akit ne mondd, hogy nem kéne vizbe fojtani már csak a macskás filmje miatt is, ha semmi egyébért!

Ismét egy személyes kérdés: ha egyszer önálló véleményt formálsz, akkor nagyon kirúgnak a melóhelyedről?

Johnny B. írta...

Egy ideje nem jártam erre, de emlékezetem szerint én már itt erre egyszer reagáltam. Nem látom itt a reakciómat. Nem tudom, "a technika ördöge" tehet-e róla, vagy kimoderáltad. Ez utóbbihoz természetesen jogod van, csak én nem foglak többé olvasni - de hát ez nyilván ez esetben nem lesz veszteség a számodra.

Mégis remélve, hogy nem ez az utóbbi történt, csak a két leglényegesebb pontot ismétlem meg: (1) NEM volt "botrány", NINCS "pornódarab", inzultus itt csak azokat érte, akiket a bántalmaztak a te írásodhoz hasonló szellemiségű uszítókórus által felhergelt "nemzeti erkölcsvédők".

(2)Mivel a "személyes kérdésedet" sértőnek tekintem, a jó viszony kedvéért tegyünk úgy, mintha nem olvastam volna. NEM "tartok" két véleményt a sifonérban, és többnyire inkább a bántalmazottak mellett állok, mint a hörgő műfelháborodottak pártján. A munkahelyemet illetően pedig szerencsés vagyok: lehet, hogy téged meglep, de az nem olyan hely, ahol bárkit bármiféle véleménye miatt bármilyen hátrány érne. Nem is foglalkozunk ilyesmivel. Mégis, ki a fene "rúgna ki"? A kiadó egyszemélyi tulajdonosa, mellesleg a barátom?

Névtelen írta...

Minden jóérzésű embert felháborít ez a gusztustalan Madách pornó. Johnny B-t nem, de hát ő az, aki az európai kultúra részének tekinti a homokos felvonulást is. Szerencsére a nagy többség azért másképp gondolkodik.

Nechemia ben Avraham írta...

Johnny B., te valakivel összekeversz, semmit nem moderáltam tőled ki. Azt viszont konkrétan tudom, hogy egy másik rendszeres kommentelő egészen pontosan emlékszik, hogy nem jelent meg egy számomra amúgy kedvező posztja, és ő is azon csodálkozott, hogyhogy kitöröltem. Semmi ilyesmi nem történt, itt csakis a nemzetiszocialista jellegű hozzászólásokat törlöm.

Nechemia ben Avraham írta...

A többi felvetésedre: akkor nem értünk egyet, na bumm. És bizonyos fokig két malomban is őrölünk, tudniillik a sirályos alterbagázs az én szememet mindenképp csipte, enélkül a szemétség nélkül is. Aki a macskagyilkost foglalkoztatja, az ugyanolyan mocsok, mint ő. Én egyetlen szerepkörben tudom elképzelni a Toeplert, ha a Sirályban belefojtják valami nagy akváriumba, és filmre veszik. Na, AZ lenne a művészfilm.

Johnny B. írta...

Ricsi: rendben. Akkor ezt hál' Istennek tisztáztuk, sejtettem, hogy valószínűleg én bénáztam el valamit. Hogy még ezt is tudd, a macskaügyről csak valami egészen ködös ismeretem van, magyarul, rémlik valami, és fogalmam sincs, ki az a Toepler. Csak a konkrét üggyel foglalkoztam. És szerintem még sincs rendben a közönség inzultálása, maró anyaggal és szarral leöntése. Ez nekem nem fér bele, és nem kétségbevonható, hogy mindez azt ezt megelőző uszítás várható eredménye volt. Így teljes a dolog.

Névtelennek: Jó lehet neked, ha te ismered "minden jóérzésű ember véleményét. Én sosem mernék ilyet mondani magamról. Ez a "jóérzésű ember" különben is olyan szép általános kifejezés, amely teljesen semmitmomdó. Tudod-e, milyen nagyon szerették ezt használni nácik is, komcsik is, amikor éppen lejáratni igyekeztek minden olyan véleményt, amely eltért a a nagy többségétől - amelyet ők diktálta? Már félre ne érts, eszemben sincs efféle szimpátiákkal gyanúsítani téged, csak az ilyen homályos morális minősítgetésektől óvlak. Magamról meg hadd ne higgyem, hogy én nem vagyok "jóérzésű", csak azért, mert más véleményen vagyok.

Végül: Gentlemen, I beg to differ. Itt hagyjuk abba - ha egyetértetek.

Nechemia ben Avraham írta...

Oké, abbahagytuk. Csak tájékoztatás kedvéért: Toepler, az inkriminált "darab" játékosa korábban azzal szerzett magának hirnevet, hogy egy szerencsétlen macskakölyköt belefojtott a vizbe kamerák előtt,és azzalúszta meg a börtönt, hogy az állatvédelmi törvény akkor még nem lépett hatályba. Őt akarták leönteni a vödör szarral, csak már korábban megpattant a helyszinről, ezért jutott a "darab" rendezőjének a megtiszteltetés. Ezt a Toeplert még a TV2 is kirúgta, mert valami filmsorozatban volt egy szerepe, és a kismacska kinhalála után nem voltak rá kiváncsiak. Egy velejéig romlott, ugyanakkor nárcisztikus mocsok, aki abban kéjeleg, hogy mások gyülölik azért, amit tett. Elég ehhez megnézni a honlapját, mégis azt ajánlom, ne nézd meg, mert gyomorforgató.

A nácizást-komcsizást meg marhára unom, mert itt már nem a többség, hanem egy törpe kisebbség diktálja az izlést, és a szaröntözés annyiban jól jött, hogy most talán nem képzelik magukról, hogy ők irányithatják. Meg vagyok egyébként döbbenve rajtad, hiszen az általad tisztelt libertáruánus országokban kiherélnék ezt a brigádot, és ha nem, akkor azoknak az országoknak vége. (Miként ennek vége. Nem a pornómadács miatt. Az csak a tünet.) Azok, akik véleményt nyilvánitanak, csupán véleményt nyilvánitanak, és semmi több. Vonatkozik ez a darabra. A macskagyilkosra nem, azt az emberi társadalomnak ki kell vetnie magából, de még egy tetű kis szubkultúrának is. Ha nem teszi, akkor nagyon nagy baj van az itélőképességével.

Na, remélem, nem gurulsz be, nem azért irtam, hogy az enyém legyen az utolsó szó, csak bosszant, hogy nem akarsz megérteni.

Névtelen írta...

Tiszteletem... véletlenül kerültem ide, hasonlóan érzek mint a szerző, de ezt a nyíltságot nem engedhetem meg magamnak, pont azért, mert lenáciznának. Az ilyen szennyet ne nevezzük művészetnek. Miért? Mert nem az... Egyetértek veled, merjük kimondani, hogy ez egy kupac sz.. Ez a "minden relatív" felfogás ideális táptalaj az ilyen "alterpatkányoknak". Nagyon, de nagyon jól megfogtad a lényeget.
Laci

Johnny B. írta...

Rémes ez a fajta "visszavágás". Sosem hittem volna, hogy itt is úgy használjátok majd a "lenácizás", "lekomcsizás" terminusokat, mintha csak a Magyar Nemzetet olvasnám. Senkit sem "náciztam" le, csak felfogásokat hasonlítottam össze, és csak a kizárólagos izlés- és erkölcsmonopóliumok feltételezése ellen hadakozom, mint egész életemben, azokkal szemben, akik magukénak hiszik a Bölcsek Kövét. Már csak arra várok, mikor fogtok még "antiszemitázással" is megvádolni, a fent említett lappéldaképetekhez hasonlóan - ti, "minden jóérzésű ember" nevében nyilatkozók (mely utóbbiak közül én természetesen ki vagyok zárva, mert eltér a véleményünk egy - szerintem - egyikünk által sem látott színielőadásról.) Ricsi, te tudod, hogy a hülyeség ellen hogy szoktam kikelni. Az, hogy "egy törpe kisebbség diktálja az ízlést", úgy hülyeség, ahogy van. Kiken az ízlését,? Milyen ízlést? Réteg-valamiről, szubkulturáról van szó. Ha ők ezt szeretik, csinálják. Ezt merészeltem mondani, nem többet - erre mindenki nekem esik. Ez nem "relativizmus", kedves Laci, mindössze a vérmes hangnem és a gyűlölet helyett (különösen a művészetben, mely igen ingoványos terület, mint tudjuk, minden alternatív, modern művet a "közízlés" meg a "jóérzésű emberek" nevében utasítottak el a "fauve"-októl Sztravinszkij vagy Bartók balettjein át Nitsch-ig, de visszamehetnék oda, hogy Shaespeare-t a XVIII. század szemétre való borzalomnak vélte) némi toleranciát merészeltem javasolni. Kár volt. Nem tudok az elfogultság és önhittség ilyen fokával vitatkozni. Fel is adom.