Oldalak

2008. szeptember 11., csütörtök

9/11 - EMLÉKEZZ

Az iszlám barbarizmus ezen a napon üzent hadat a civilizációnak.


A világháború ma is tart, akkor is, ha nem akarsz tudomást venni róla.


Az euroatlanti civilizáció mindenképp győzedelmeskedik, de nem mindegy, milyen áron.


Emlékezz az áldozatokra és azokra a szövetséges katonákra, akik Afganisztánban, Irakban és a világ más pontjain adták életüket a te szabadságodért. Gondolj azokra, akik ezekben a pillanatokban is az életüket kockáztatják.
x

Emlékezz szeptember 11-re.

15 megjegyzés:

Apa54 írta...

Biztos hogy így van?
„Az iszlám barbarizmus ezen a napon üzent hadat a civilizációnak” az alábbi gondolatokat ébresztette bennem. Véleményem szerint a keresztény és iszlám civilizáció kialakulásának időbeni különbözősége okozza a meglévő ellentétek forrását. Ha olvasná a fenti idézőjeles megállapítást egy iszlám hívő, biztos „kibukna” rajta. A középkor 1200-as éveiben a kereszténység is hasonló jegyeket mutatott, mint ami a Mohamedán próféta jelenlegi követiből kiváló, eltévelyedett vallási fanatikusok eszmeiségében tükröződik.
„Az euroatlanti civilizáció mindenképp győzedelmeskedik.” Nem vagyok egy pallérozott elme, hogy történelmi tudományossággal tudjam bizonyítani pro és kontra a fenti megállapítás tévedhetetlenségét, csak a „józan paraszti eszemre” hallgatok, mintegy megérzésképpen. A fenti megállapítás nem biztos, hogy beigazolódik. Inkább optimistának, mint realistának ítélem meg, ja kérem, mondhatja az olvasó, ez attól függ milyen pozícióból nézem. Idővel ki fog alakulni egy lenyugodott iszlám civilizáció, de az lehet, hogy a keresztény normáknak nem fog megfelelni.
Nem győzöm eleget szajkózni, de amíg ilyen nagyok lesznek a jólét és a nyomorúság közti különbözőség, nem nyugszik meg ez a háborgás

Nechemia ben Avraham írta...

Tisztelt apa54! Való igaz, ezt a kis anyagot propagandának szántam. Hinnem kell az eu-atl. civilizáció győzelmében, már csak azért is, mert nem szivesen lennék menekült Dél-Amerikában.

Teljesen igaza van abban, hogy anno a kereszténység is terrorideológia volt - ma azonban már nem az.

"amíg ilyen nagyok lesznek a jólét és a nyomorúság közti különbözőség, nem nyugszik meg ez a háborgás"

Mármint Bahrein,Omán, Kuvait, Szaúdia és a Nyugat között?

Na jó, ez csak vicc volt, nyilván az arab világ szegényebb feléről beszélünk.

Igen, én mondhatom azt, hogy ameddig nem lesz rózsadombi villám, addig kénytelen vagyok robbantgatni. Mondhatunk ilyet, csak hát ez a nőstény menyét erkölcse szerintem.

A hozzászólást köszönöm!

Nechemia ben Avraham írta...

Jaj, a legfontosabbat majdnem elfelejtettem. "A középkor 1200-as éveiben a kereszténység is hasonló jegyeket mutatott, mint ami a Mohamedán próféta jelenlegi követiből kiváló, eltévelyedett vallási fanatikusok eszmeiségében tükröződik."

Azt hiszem, ebben tévedsz. A vallási fanatizmus a mohamedi tanok lényege. Az iszlámban az tévelyedett el,aki NEM fanatikus.

Apa54 írta...

Tisztelt Ricsi!
Csak ismételni tudom magamat abban, hogy teljesen laikusan, és nem professzionális szinten közelítettem meg az adott témát. Tehát tévedhetek, és a tévedéseimet belátom, ha meggyőznek elgondolásom ellenkezőjéről. Azzal egyet értek, hogy az iszlámban eredendően benne van, hogy az idegen vallásúakat üldözniük kell. Akkor azt nem értem, miért hangoztatják iszlám emberek, hogy az ő vallásuk alapjában véve békés? Az ő vallásuk is változhat, és változik is, mint ahogy hogy kereszténység sem akarja a Szentföldet visszahódítani. Ha most akarná valaki ezt tenni, hát nem mondanánk rá, hogy eltévelyedet fanatikus? Lehetséges, hogy ahogyan mi sem, ők sem tartják ma a vallásukat terrorideológiának?
Én megértem óhajtását, hogy nem szeretne menekült lenni, én sem (koromnak köszönhetően nem valószínű, hogy megérem, de itt vannak gyermekeim). De hát a történelem bizonyította, hogy kis ember óhajtása nem hallatszik fel az égbe. Még ha sokan akarják, az sem,.
Az a pesszimista véleményem, hogy nem lesz megnyugvás addig, míg világban nem a szolidaritás lesz az az elsődleges szempont, ami vezérelni fogja a nagy és kis emberek cselekedeteit. A problémák fő okának az anyagi különbözőséget látom, mert csak az az ember lázadozik kinek, korog a gyomra. Békétlenségnek vége megjósolható?

Apa54 írta...

Lemaradt valami, amit el akartam mondani.

„Igen, én mondhatom azt, hogy ameddig nem lesz rózsadombi villám, addig kénytelen vagyok robbantgatni. Mondhatunk ilyet, csak hát ez a nőstény menyét erkölcse szerintem.”
Ez az én meglátásomban azért sántít, mert az adott társadalmi elvárásoknak megfelelő szint elérése az óhajtott cél, nem pedig a luxus megszerzés. A „rózsadombi villa” megszerzése az un.euró-atlanti civilizációban, a fogyasztói társadalomban a cél. A „nőstény menyét erkölcse” inkább rá jellemzőbb.

Nechemia ben Avraham írta...

A szolidaritás egy dolog, amire szintén az érintetteket kéne ránevelni. A palesztinoknak, valamint általában a szegény arab országoknak az Egyesült Államok nyújtotta és nyújtja a legnagyobb összegű segélyeket. Szaúdia soha egy büdös fillért nem adott pl. a lerombolt Libanon újjáépitésére. Az is elég sokatmondó, hogy valamennyi arab nép közül, amelyek nem az olajból élnek, a palesztinok élnek a legmagasabb életnivón, náluk a legkisebb az irástudatlanság, a csecsemőhalandóság, ők a legképzettebbek (legtöbb diplomás stb.), el lehet képzelni, kinek a pénzéből. Az egész arab világban csak ők élveznek gyülekezési, szólás- és sajtószabadságot, kizárólag ők szavazhatnak szabadon. (Mármint az Izraelben élők, nem a Hamasz-uralom alattiak.) De nem csak az iszlámról van szó,pl. az európai segélyek nélkül egész Fekete-Afrika egy az egyben kipusztulna,kivéve talán Kenyát, Nigériát meg Dél-Afrikát. Nem, nem hiszem, hogy a Nyugatnak bármiyen adóssága lenne bárkivel szemben, azt meg végképp nem, hogy ez bárkit feljogositana arra, hogy robbantgasson, csak mert nem érzi jól magát a bőrében.

Irod: "Akkor azt nem értem, miért hangoztatják iszlám emberek, hogy az ő vallásuk alapjában véve békés? Az ő vallásuk is változhat, és változik is"

Ezt én sem értem. Persze, változhat, de szerintem nem változik. Az összes reformerük, aki emberarcúvá szeretné tenni ezt a vallást, halállistán van. Egy Pécsett élő arab orvossal együtt, a neve most nem jut az eszembe. Ha meg akarják reformálni, halleluja. Lássuk. Tartok tőle, zsidó szempontból nem sok jó fog kisülni, nézd meg, a keresztény reformációnál mekkora antiszemita volt a Luther, olyat a Vatikánban még élősúlyban nem láttak.

"mint ahogy hogy kereszténység sem akarja a Szentföldet visszahódítani. Ha most akarná valaki ezt tenni, hát nem mondanánk rá, hogy eltévelyedet fanatikus? Lehetséges, hogy ahogyan mi sem, ők sem tartják ma a vallásukat terrorideológiának?"

A kereszténység és a keresztes hadjáratok mondjuk azért más tészta,mert ők az 1870es évben elvesztitették minden világi hatalmukat, igy a gazdasági hatalmat is. Gyakorlatilag mindenhol az adott állam kegyelemkenyerén élnek, persze ahol lehet, ott kavargatják egy kicsit a szart, de azért jobbára igyekeznek báránybőrbe bújni. Megmondom őszintén, ha világi államot próbálnának hatalmukba keriteni, akkor osztani kéne őket, de abban pl semmi rosszat nem látok, ha az iszlám ellen fordulnak.Csakhogy nem fordulnak.

"kis ember óhajtása nem hallatszik fel az égbe'

Szerintem nekünk nem óhajtani kell, mert mi épitettük fel ezt a világcivilizációt, és a kisember keze munkája benne van, az enyém is, a tiéd is.

"A problémák fő okának az anyagi különbözőséget látom, mert csak az az ember lázadozik kinek, korog a gyomra."

Nem ez a fő probléma, hiszen közismert, hogy az összes nagy terrorvezér irtózatos összegek, nem egyszer kisebb államok költségvetése felett rendelkezett. Lásd Arafat, Omár mulla, bin Laden, és még sorolhatnánk. Ők és a korgás, na ne vicceljünk már. Amellett arról, hogy olaj nélkül korog(ni fog) a gyomruk, az arab-iszlám tehet, amely fennállása óta soha produktivat nem hozott létre. Szaúdiában már rég a világ legfejlettebb iparának kéne léteznie, ehhez képest SEMMI nincs, SEMMI. Vajon hogy lehet, hogy Szaúdia cirka a 35. az egy főre eső GDP-listán? Miközben Szlovénia a harmincadik, Korea a harmincnegyedik? Valszeg ők nem seggmeresztéssel töltik napjaikat.

Legyél nyugodt, náluk is a villa a cél. Mi más lenne? Nehogy már megmagyarázzuk, hogy mi vagyunk a gonosz materialisták,ők meg a szellemi óriások, akiket egészen másfajta vágyak vezetnek.

Apa54 írta...

Kedves Ricsi!

Summa summarum, legalábbis részemről:

1. békétlenség maradni fog addig, amíg a vallások nem békülnek ki egymással. Azt hiszem ez csak hiú ábránd marad, ezt én már biztos, de leszármazottaim sem fogják megérni szőrős fejjel. Akkor meg minek békülnének ki.
2. eddig is, azután sem járok templomba, megmaradok „hithű” materialistának
3. ezek szerint igaz hogy „a vallás a nép ópiuma” (Marx)

Nechemia ben Avraham írta...

Már amelyik. Az iszlám szerintem inkább PCP.

Apa54 írta...

Melyik? Minek a rövidítése a PCP?

Nechemia ben Avraham írta...

A röviditést spéci nem tudom, de ez az a bizonyos angyalpor, amit érdekes módon kutyák gyógyászati altatására fejlesztettek ki, az embernél viszont disszociatív drog, tehát tompítja az agy tudati részeit, különösen az érzékleteket. Ezt szedik a különösen vérengző feka meg puerto ricói bandák az USÁ-ban, amikor mennek nyirni egymást meg a zsernyákokat. Teljesen betépnek tőle, és bizonyos szintig fájdalmat sem éreznek, állitólag volt rá eset, hogy kibelezték a bandaharcban a csákót és ment tovább, észre se vette, hogy a saját belein tapos. Gyakorlatilag veszett kutya lesz az ember tőle.

Apa54 írta...

Így már világos.

Apa54 írta...

Kedves Richárd!

A múltkori levélváltásunkhoz kapcsolódik az az érdekesség, amit a legutóbbi Panoráma műsorban láttam. Al Ghaoui Hesna Angliában lévő iszlám közösségekről készített riportfilmet, melyben az Ön által eltévelyedett muszlimoknak aposztrofáltak mondták az „ortodox” iszlám hivőkre, hogy fanatikus szélsőségesek. Az egyik hithű elbitangoltnak is jellemezhető képviselőjüktől származott az az igencsak bicskanyitogatónak minősített óhaj, miszerint az a céljuk, hogy Anglia húsz éven belül iszlamizálódjon. Házon belül sincs egyetértés. Ezek szerint az a meglátásom, hogy az iszlám is változik, az helyén való?
„Szolgálati közlemény” Engedélyét kérem, hogy a hozzászólásaimra tett válaszait formai szerkesztéssel módosítva a weblapomban megjelenthessem. Konspirációs okok miatt válasz emailban megküldöm a weboldalam hivatkozását.
Üdv.: Apa54

Nechemia ben Avraham írta...

Persze, vannak különbözőségek az iszlámban, a Fradi-drukkerek is különbözőek, és csak a B-közép szokott náci módra viselkedni, tagadhatatlanul nem az EGÉSZ stadion - noha kétségtelen, hogy a hangulat sokakat a hatalmába kerit, annyira mindenesetre, hogy ne hagyják ott azt a majomházat. Ők nem üvöltözi az MTK-meccsen, hogy "szappan-csont", meg "indul a vonat Auschwitzba", csak épp a jelenlétükel és a hallgatásukkal legitimálja ezt a jelenséget.

Az angliai muszlimokhoz annyit fűznék hozzá, hogy
1. Ezek az emeberek nem otthon vannak, bizonyos fokig vigyáznak a szájukra;
2. Ezek az emberek túlnyomórészt nem arabok, hanem pakisztániak és bangladesiek;
3. A brit társadalom iszonyúan toleráns évtizedek óta, nem nagyon érte őket atrocitás, tehát náluk nincs is annyira fönt a pumpa.

A hivatkozás eddig nem jött meg.

Apa54 írta...

Kedves Richárd!

Egy privát email címre lenne szükségem, ahova elküldhetem e hivatkozást, mert weblapomon személyes adatok is szerepelnek. Ezért kértem a válasz email címet. Privátilag a következő email címen érhet el: tothjozsef@index.hu

Üdv: Apa54

Nechemia ben Avraham írta...

Hát EZ a privát cimem, ami itt szerepel balra a szájton. motlschoenfeld@yahoo.com. De mindjárt irok róla neked.