Oldalak

2008. november 15., szombat

Obsession – Megszállottság

Most sikerült végignéznem ezt az alkotást, noha pár napja megvan. Mit mondjak? Ha láttátok a Gert Wilders-filmet, akkor bizonyos fokig ezt is láttátok. Az amerikai film – dokumentumnak nem nevezném – a radikális iszlámot mutatja be.

Propagandafilm? Azt sem mondanám. A propagandának a magyarban van valami borzasztó mellékíze – nem csoda, hiszen míg szerencsésebb helyeken a propaganda kvázi reklámot, PR-t jelent, minálunk azt jelenti, hogy valakit valamilyen hazugságról meg szeretnénk győzni. Az Obsession nem ezt teszi, inkább afféle ráébresztős összeállítás. Az iszlámról szól, és fel szeretné azokat ébreszteni, akik még alszanak.

Aki kicsit is foglalkozott az iszlámmal, annak unalomig ismert sablonokat ismételgetnek az Obsessionben. Amely természetesen azzal kezdi, hogy hangsúlyozottan a radikális iszlámról van szó, és szerepel benne a kötelező liberális farok, miszerint a muzulmánok többsége természetesen nem terrorista, békés ember, satara-satara. Tehát a radikális iszlámot idézi a film, annak képviselőit, egymás után szólaltatja meg a gyűlöletbeszéd láthatóan elmebeteg lovagjait, akik nem hagynak kétséget afelől, hogy az iszlám (mármint a radikális változat) végső célja az egész világ meghódítása. Az alkotók ezután párhuzamot vonnak a (radikális) iszlám és a nácizmus között, felidézve Husszeinit, a nácikkal cimboráló jeruzsálemi főmuftit, akinek többek között elévülhetetlen érdemei vannak a bosnyák-albán muzulmán Handzsár SS-hadosztály létrehozásában. Husszeini azon kevés külföldi közé tartozott, aki számára Hitler személyesen vallotta meg, hogy meg kívánja semmisíteni az európai zsidóságot.

Politológusok, volt hitlerjugendisták, hírszerzési szakemberek és mások szólalnak meg a filmben, amelynek mondanivalója a vége felé arra hegyeződik ki: jó lenne, ha a Nyugat felhagyna az eddigi gyakorlattal, nem dugná a fejét a homokba és tudomásul venné, hogy mi történik. Mert akkor sem volt hajlandó tudomásul venni, amikor Hitlerrel szemben kellett volna fellépni, és lám, mi lett a vége. Holott Hitler is megmondta, mit akar, és ma is megmondják világosan a (radikális) iszlamisták, hogy mit akarnak. A film kitér arra is, hogy hányan lehetnek az iszlamisták közül, akik „radikálisak”, vagyis támogatják a terrort. Általában tíz-tizenöt százalékra becsülik az arányt. Tekintve, hogy több mint egymilliárd emberről van szó, ez akár százötvenmillió ember is lehet. Gáz. Ez gáz, mert ez a százötvenmillió csak az a tömeg, amely kimondottan terrorszimpatizáns. Azok, akik az Egyesült Államokat gyűlölik, vagy Izraelt meg akarják semmisíteni, náluk sokkal többen vannak. Gyanítom, hogy az utóbbiak aránya közel járhat a száz százalékhoz.

Az Obsession megnézése után azon kezdtem gondolkodni, vajon miért nem hajlandó tudomásul venni a Nyugat, hogy az iszlám (a radikális) háborút folytat ellene. No jó, nem most kezdtem el rajta gondolkodni, hanem régebben. És akkor azt hittem, meg is leltem a választ. Azt, hogy a Nyugat, legalábbis annak európai része, totálisan el van rohadva. Elkényelmesedett, nemhogy háborúzni nem akar, de dolgozni sem hajlandó, és minél jobban él, annál kevésbé vállal gyereket. Most is vallom, hogy mindez igaz. No de akkor mi volt a harmincas években? Hogyan hihettek az angolok – az angolok! – egy Chamberlainnek, szemben egy Churchill-lel? Miért dobták Hitler karmai közé egy puskalövés nélkül Ausztriát és Csehszlovákiát, miért hitték, hogy ezzel vége? Már akkor is el voltak rohadva? Még a britek is? Akkor is büdös volt már a munka, akkor sem szerették az éjszakai gyereksírást?

Nem, ez így nem stimmel. Kell lennie más oknak is. Elgondolkodtam azon, mi azoknak a sorsa, akik a maga valójában mutatják be az iszlámot. Sokak szemében legalábbis illetlenséget követnek el; megint mások úgy vélik, politikailag nem korrektek (és ez sok helyütt felér a piros lappal), azzal vádolják őket, hogy egyoldalúak, és végül még ők lesznek a hibásak, ha olyannak mutatják be az iszlámot, amilyen.

Az iszlám pedig olyan, amilyen. Végtelenül emberellenes, pszichopata, aljas ideológia, amely vallási köntösbe öltözik, és ha az arab néplélekkel találkozik, kártékonysága nem ismer határokat. A nemzetiszocializmus és a kommunizmus együttesen sem versenghet vele, semmilyen téren. Az iszlám a halál kultusza, a halál ideológiája. Mint ilyen, nettó elmebaj. A nácizmus vagy a kommunizmus sok mindenkinek halált hirdetett, de soha nem deklarálta, hogy az lenne a főcél. Az iszlám legfontosabb mondata: „Jobban szeretjük a halált, mint ellenségeink az életet.”

Az Obsession, akárcsak Wilders filmje, vagy Ben-G blogja – http://www.dzsihad.blog.hu/ – semmi mást nem tesz, csak beleveri az iszlámba azoknak az orrát, akik nem hajlandók tudomásul venni, miről van szó. Nagyon sokan vannak ilyenek, mondhatni a többség úgy él, dolgozik, tévézik és jár kávéházba, mintha mi se történne a világban, sőt: mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Ahhoz, hogy valaki az iszlám lényegét felismerje, semmi mást nem kell tennie, mint megnézni és meghallgatni, mit mondanak annak radikális képviselői. Ha valaki kísérletet tesz arra, hogy ezt az ideológiát megismertesse velük, ő lesz a „szélsőséges”, a „kirekesztő”, aki „semmiben sem különbözik a náciktól”.

Miért?

Miután a probléma hetven-nyolcvan éve is fennállt, erős a gyanúm, hogy nem az európai civilizáció általános hanyatlása áll a háttérben (bár a rohadás mindenképpen elképesztő, annak bűze orrfacsaró). Sokkal inkább arról van szó, hogy a Nyugatban nagyon elevenen él a dehumanizáció tilalma.

Közhelyszámba megy, hogy például a nácik dehumanizálták áldozataikat, elsősorban a zsidókat, de ugyanilyen kíméletlenséggel jártak el más, alsóbbrendűnek nyilvánított csoportokkal szemben. Ezzel a saját dolgukat is megkönnyítették. Az Einsatzkommandók tagjai vagy a haláltáborok személyzete sokkal könnyebben „járt el” szubhumánokkal szemben, sokkal könnyebben „tette a dolgát”, ha nem kellett embernek tekintenie a megsemmisítendőket, hanem valami vírusnak, amely ellen mindenáron védekezni kell.

Persze nem a megsemmisítettek voltak „untermenschek”, hanem azok, akik rabjaivá-híveivé váltak a nemzetiszocializmusnak, ennek a förtelmes sátánizmusnak. És sorolhatnánk még ideológiákat, de csak egyet hozzunk fel, a nácizmusnak számos tekintetben közvetlen elődjét: a katolikus vallást, amely az inkvizíciót termelte ki. A nácik és az inkvizítorok nem voltak emberek, mert nem tudtak megfelelni az emberi lét bizonyos alapvető követelményeinek. Ezen követelmények közé hozzátartozik, hogy bizonyos dolgokat nem követünk el a másik ember ellen.

Vannak sokan, akikre a nácizmus rémtettei úgy hatottak, mint valami védőoltás. Ők azok, akik átestek a ló túlsó oldalára, és semmi szín alatt nem hajlandók elismerni, hogy az ember egyes ideológiák hívévé szegődve gyakorlatilag önmagát foszthatja meg humán státuszától. Akkor sem ismerik ezt el, ha a jelenséget saját szemükkel látják. És azt utálják meg, aki láttatja velük. Wilders, az Obsession, Ben-G blogja, avagy – néha – csekélységem.

Lehet-e ezen változtatni?

23 megjegyzés:

Névtelen írta...

Üdvözöllek!

Kitűnő cikk, mkint mindig, de egy megjegyzést egnedj meg.

"A Sonderkommandók tagjai vagy a haláltáborok személyzete sokkal könnyebben „járt el” szubhumánokkal szemben" - írod.

Mármost, itt valami elírás lehet, mert a "sonderkommandók" NEM náci eszelősök voltak, akik szubhumánoknak tekintették a megsemmisítendő embertömegeket, hanem a holttestek kivonszolására, eltűntetésére ráerőszakolt foglyok, többnyire zsidók. Az volt mocskos náci módszer, hogy az éhezéstől félhulla és félőrült foglyok közül toboroztak pár tucat embert, akik elegendő élelmiszer-fejadagért, és külön barakk-elhelyezésért, valamint az alapvető élni akarás ösztönétől vezérelve (hátha "valahogy" megússzák ezt a poklot - gondolhatták) vállalták, hogy a hullahegyeket szétszedik, a holttesteket kifosttják, feltakarítják a maradványokat.

Napok alatt annyira belefásultak ebbe az őrületbe, hogy érzéketlenné váltak mindenre. Ekkor már ők sem tekintettek emberként a holtakra, mert ez a fajta horror kiölte belőlük a lelket.

De látható, hogy ők nem eleve így tekintettek az áldozatokra, hiszen maguk is azok voltak.

A sonderek élettartalma kb. 4 - 6 hónap volt, mivel ezen idő letelte után ezeket is kinyírták a tetves nácik, és új csapatot toboroztak.

Ajánlott könyv ezzel kapcsolatban:
- Dr. Nyiszli Miklós: Dr. Mengele Boncolóorvosa Voltam

Film:
- The grey zone

Szóval, az idézett szövegrészből nekem az jön le, hogy elírtad a sondereket, és valójában az Einsatzgruppe - re gondoltál.

Tévednék?

Ezek az emberformájú prehumánok, az Einsatzgruppe-k tagjai viszont nem a haláltáborokban gyilkoltak, hanem a mai keleti szláv, orosz, és ukrán területeken, meg a balkánon.

moxi írta...

Kitűnő jegyzet.

Nechemia ben Avraham írta...

Köszönöm névtelen kiegészítését, nem először keverem a Sonderkommandót az Einsatzkommandóval, remélem, nem tévedek ezúttal és jól írom. Tehát azokra az alakulatokra gondoltam, amelyek elsősorban a volt Szovjetunió területén tömegesen irtották a zsidókat. Az ő szemükben igyekezett a vezetőség dehumanizálni az áldozatokat, mert így is iszonyú lelki terhet jelentett az öldöklés. Olvastam, hogy folyamatosan itatták őket, sőt, olyat is hallottam, hogy a kábítószer sem volt kizárt körükben. A cikkben javítom a hibát.

Nechemia ben Avraham írta...

Egy hozzászólás, miután engedélyeztem a megjelenését, elveszett. Mostanában sajnos sok baj van a guglival, tehát nem kimoderáltam az illetőt, hanem elveszett.

Névtelen írta...

Konrad írja:

Én voltam az a "névtelen", aki a sonderekkel kapcsaolatan tettem azt az észrevételt, csak elfelejtettem odaírni a művésznevem.

Egyébként igen, pont erre gondoltam. Te itt az Einsatzgruppe nevet keverted össze a sonderrel.

Az Einsatzgruppe nem csak a zsidókat ölte halomra, hanem gyakorlatilag bárkit, aki az útjába került, és igen, a keleti meg a balkáni fronton.

Az Einsatzgruppe többnyire elítélt bűnözőkből, egykori, büntetett katonákból, fegyencekből, eszelősökből álló söpredék volt.

Sokan hajlamosak ezt a retkes bandát egy kalap alá venni a Wermachttal, pedig ez nagy tévedés. Ezektől a férgektől a wermachtosok pl. annyira undorodtak, hogy mikor vége volt a háborúnak, a német fogolytáborokban több alkalommal einsatzos bűnözőket vertek agyon wermacht-katonák, bosszúból a szemétségekért, amiket elkövettek.

Igen, a Wermacht tudta, mit művelnek a mögöttük érkező bűnözők, de tehetetlenek voltak velük szemben, mert aki túl sokat jártatta a száját, könnyen maga is kemencében végezhette, vagy szigorítot fegyházban.

Így működött a náci terrorgépezet.

Ezért aztán a háború után számoltatták el ezt a féreg-bandát, már amikor volt rá lehetőségük.

Nechemia ben Avraham írta...

Na, azért a Wehrmacht se volt az a barika-gyülekezet. Önnön jogon is csináltak iszonyú mennyiségű disznóságot, csak az eltörpül az Einsatz meg az SS rémtettei mellett. Ha a Wehrmachtot is úgy felelősségre vonják, gyakorlatilag nem maradt volna német férfi, annyit kellett volna akasztani.

Névtelen írta...

Konrad írja:

Wermachtos háborús bűnök nyilván voltak, de sem jellegükben, sem mértékükben nem tették ki töredékét sem az SS, de főleg az einsatzosok mocskosságainak.

Az eisatz pont erre volt kitalálva, hogy amit a Wermacht katonái nem biztos, hogy végrehajtottak volna, vagy várhatóan elszabotálják, azt végrehajtja egy teljesen gátlástalan, prehumán féreg banda.

Szóval, ezzel azt akarom mondani, hogy az átlag wermachtost én inkább tekintem áldozatnak, nem bűnösnek.

Elég sokat olvastam a II. VH ról, és rengeteg dokumentumfilmet megnéztem, nagyon változatos szereplőkkel és témakörökkel, és nekem nagyon ez jött le.

A hitler-féle retek banda nagyon jól tudta, kikkel mit lehet kockázatmentesen elvégeztetni. Tudták, hogy ha a Wermachtnak népirtásra adtak volna parancsot, valószínűleg veszélyesen megugrott volna a parancsmegtagadások száma, még magas tiszti fokozattal rendelkezők között is, nem beszélve az általános morál szétzülléséről.

Mindez harcképtelenné tette volna a hadsereget.

Na, ennek a problémának a megoldására szedtek össze egy halom eszelőst, egyenruhába öltöztették őket, és kb. azt mondták nekik:
" mostantól mindent megtehettek, semmiért nem jár büntetés, sőt, minnél szadistább módon gyilkoltok, annál nagyobb lesz a jutalom".

Ez lett az einsatzgruppe, meg a haláltáborok őrei.

Ha egy halom szadista őrültet ilyen helyzetbe hoznak, akkor az történik, amit az eisatzgruppék és a haláltáborok őrei tettek, vagy az, ami Kambodzsában történt 1975-1978-ig, vagy említhetném Kínát a '60-as években, Ruandát, Kongót, Burmát, az ókori asszir birodalom mészárosait, az inkvizítorokat és pribékjeiket, aztán a lista végtelen lenne.

Ilyesmire mindig van és volt példa, és lesz is.

Ismereg Kurt Gerstein SS hadnagy történetét, és tevékenységét? Nagyon érdekes, és a remek film, az AMEN nagyrészt róla szól, hogy miféle helyzetbe hozták, amiből egyszerűen nem volt kiút.

Nechemia ben Avraham írta...

Az Ament még nem láttam, a Renditiont tegnap kivettük és megnéztük - sztem csapnivaló, a téma sokkal jobbat érdemelt volna, de nem merték megcsinálni rendesen -, a Kingdomot most fogom megnézni, mihelyst lenyomtam a gyereket. Az anyja a Hanna Klubban, úgyhogy csönd és nyugalom lesz itthon az este... :-))))

Nechemia ben Avraham írta...

A wehrmachtos max. annyiban áldozat, hogy mégiscsak kényszersorozott katona. De végrehajtott ő is szépen mindent. Nem nagyon tudunk tömeges lelécelésről vagy parancsmegtagadásról. A pápa megpattant a Wehrmachttól, de az ő esete inkább kivétel. Azt megértem, hogy a keleti fronton az utolsó leheletükig harcoltak. Az orosztól nem várhattak irgalmat, meg aztán amit azok is műveltek német területen... De vajon Aachent, Kölnt, Nürnberget stb. miért védték az utolsó csepp vérükig?

Névtelen írta...

Én is a wermachtról, mint fair küzdelmű katonai egység nimbuszának megtépázásáról tudok.
Asszem sok német akart/ és akar hinni ebben.
Egyébként a blogbejegyzéshez visszatérve:
szerintem a francia forradalom eszméi óta az európai ember nagyon cinikus, és a vakbuzgó vallásosság ellentétes oldalára esett.
Ám ez az oldal is ugyanolyan destruktív, és jelentősen csökkenti a civilizáció túlélési esélyeit.

Unknown írta...

http://index.hu/politika/kulhirek/369373/

Hát egyszerűen nem igaz.
Azt mond meg Ricsi, meddig lehet ezt tűrni, mondddd meg!!!
Oda mennék Gázába és egyenként levadásznám őket. Vagy műholddal vagy mittudomén mivel. Meddig tűrheti egy demokrácia hogy szabadon naponta menjen a tzeva adom?!?!?!
Véleményem szerint a tűzszünet ilyen (nem-)emberekkel, radikális iszlamista robotokkal-nevezzük inkább így, nem is lehet tűzszünet, hiszen hogyan?? Ezekkel tárgyalni sem lehet. Nemhogy tárgyalni, a közelükbe menni se basszameg. Nagyon remélem hogy Gilad Shalit még bírja, tűri szegény...

Nechemia ben Avraham írta...

Izrael ezt több mint hatvan éve tűri. Ez van. Egyedül nem képes visszaütni egy világháborúban, miközben a világ nagy része még most is tagadja, hogy egyáltalán létezik világháború, vagy hogy az iszlám ellenség lenne. Meg lehetne hidrogénezni Gázát, és meg is kéne, de ahhoz az kéne, hogy a világ többi atomhatalma is fellépjen, és meghidrogénezze a legfőbb terrorközpontokat, kezdve mindjárt Mekkával és Medinával, amivel elég komoly pszichológiai hatást lehetne gyakorolni. Mellesleg pedig: a jelenlegi izraeli kormánynak távoznia kell, sztem teljesen Ehud Bárák befolyása alatt van az egész, aki megrekedt valamikor 1994-1995 fordulóján, és nem képes belátni, hogy tévedett. Jöjjön a Likud, lehetőség szerint minél nacionalistább felállásban. Obamával kapcsolatban pedig nagyon remélem, hogy tévedtem. (Végül is nem kell messzire mennie, az al-Kaida Kenyában is tömeggyilkolt már.)

Névtelen írta...

Konrad írja:

Gábor:

Hát szerintem Gilad Salit már nem él, de ez semmit nem számít, mert a jelenlegi izraeli vezetés úgy tűnik, döntésképtelen.

Hogy mit lehetne tenni?

Hatalomra szavazni egy N'tanyahu-Ya'alon-Effi Eitam-Sharanszkij-Libermann-Rafi Eitam vezette stabil többségű koalíciót.

Amint ez megvolna, szerintem nem volna többé kérdés, hogy az iszlamista söpredéket a térségben mikor intézik el, mert hogy az első adandó alkalommal megtennék, ez meggyőződésem.

Nem kellene oda sem műhold, sem elszórt célzott likvidálások. Egy nagyarányú, jól szervezett légi-szárazföldi offenzíva kellene, melyben EGYSZERRE intézik el az összes ellenséget, nem pedig a "legerősebbel kezdjük..." alapon.

Nem lenne elég csak a hamaszos csürhét elintézni, mert attól még ott fog sorakozni az összes többi palesztin és egyéb terrorszervezet, és persze irán, szíria, meg az immár végleg iszlámnácik kezében levő libabon is.

Úgy kellene, mint '67-ben.

A katonai erő megvolna hozá. Most már csak a politikai akarat kell, hogy meglegyen.

De ha netán' a fentebb említett arcokból fog állni a legközelebbi vezérpolitikusi gárda, ez nem lesz kérdés.

Névtelen írta...

Konrad írja:

Ricsi:

- Nem kellene ide semmilyen tömegpusztító fegyvert bevetni, hanem az kellene, amit '67-ben is tettek. Csak nagyobb, pusztítóbb méretben.

Jól szervezett, hadászati léptékű preventív háború, amiben EGYSZERRE vágnak pofán mindenkit.

És ezúttal nem félmunkát végezni, hanem kiiktatni a legfőbb iszlámnáci vezéreket is, nem csak a hadseregeiket szétverni.

És ballisztikus ívből sz***rni a világ "közvéleményére", ami egyébként is gyakorlatilag nulla tudással rendelkezik a Közel-Keletről. Az "utca emberétől" kezdve a politikai vezetőkig, pár kivételtől eltekintve.

Unknown írta...

Nagyon jó hozzászólás Konrad!

Úgy kellene, hogy totális támadással, ahogy írtad, de én ugy látom, hogy totális offenzíva kellene, hogy úgy tudják IL minden erejét bevetette. Aztán mikor vissza akarnak vágni, NA AKKOR MAXIMÁLISAN BEVETNI MINDEN LÉTEZŐ FEGYVERT TANKOT, REPÜLŐT ÉS RAKÉTÁT, A HADUKRA OLYAN CSAPÁST MÉRNI, HOGY IHAJ. LÁSSÁK MÁR VÉGRE, HOGY NEM RETTENHETIK EL SEM A ZSIDÓKAT, SEM IZRAELT, SEM A VILÁGOT A MOCSKOS ÖNGYILKOS GYÁVA MERÉNYLETEIKKEL. MERT TUDJÁTOK MI KÉNE? MINDEN ÖNGYILKOS MERÉNYLET UTÁN EZEK UTÁN EGY (még üres) MECSETET FELROBBANTANI. HA MEGINT ROBBANTANAK, AKKOR 10-ET ÉS IGY TOVÁBB. Én a (FULL BÉKE PÁRTI ember, akinek fontos az ártatlanság védelme és imádom a gyerekeket) mondom, egyszerűen nem lehet ezt tovább tűrni már.
A reptereken is már miattunk kell boxerre vetkőzni, megalázkodni, laptopom kivenni, bekapcsolni, és inni se vihetek a gépre, de még a rokonom anyatejét is csak cirkusz után vihette fel.
MINDEZ MIATTUK, A KURVA ÉLETBE, legyen már megmutatva hogy elég volt! ELÉÉÉÉÉG!!!!!!!
Ezekkel nem lehet demokratikusan tárgyalni, ahogy IL 60 éve teszi, ha nem lehet akkor bombára, bomba választ kell adni. Punk Tum. Szerencséje a palesztin területeknek hogy nem a kos fejem ül a Knesszetben...

(és ahogy mondod Kondrad, a világ semmit se tud a közel keletről, SEMMIT, Izraelről meg még annyit se...)

Névtelen írta...

Konrad írja:

"(és ahogy mondod Kondrad, a világ semmit se tud a közel keletről, SEMMIT, Izraelről meg még annyit se...)"

- A leggyalázatosabb "felmérések" egyike is pont ehhez a témához kapcsoldik.

Történt még 2006-ban, hogy EU államplgárokat kérdezett egy közvélemény-kutató cég, hogy melyik országot tartják a világbékét legjobban fenyegetőnek (eleve hülye kérdés, mert nincs olyan, jogy "világbéke)".

Na mit gondolsz, ki lett az első helyezett?

Izrael!

A sok faszfej szerint tehát, Izrael fenyegeti a világbékét a legjobban!

Második és harmadik helyen az USA, és irábn végeztek, már nem tudom, melyik előbb.

És ha még nem kaptatok agyvérzést ettől akkor jön a poén:

A közvéleménykutató második kérdése valami olyasmi volt, hogy "mennyit tudnak a megkérdezettek az általuk megjelölt, "világbékére legvszélyesebb" államokról?"

- A válasz gyakorlatilag 100 százalékban az volt, hogy SEMMIT.

Na ennyit a "nemzetközi közvéleménynek" nevezett világ szégyenéről.

Hogy a picsába mondhat "véleményt" valaki olyasmiről, amiről saját bevallása szerint sincs halvány gőze sem???

A hülyeségnek ez a szintje már egyenesen undorító.

Na mindegy, nemsokára meglátjuk, kik lesznek Izraelben a vezérek, aztán attól függően verik előbb-utóbb rommá az iszlamista rezsimeket, és bandákat.

Már többször bizonyították, hogy képesek rá.

Jó hír, hogy jelenleg Izrael már annyival van technikailag az iszlamista államok hadseregei előtt, hogy az már behozhatatlan.

Szóval, ez is rendben van.

Most már csak a vezérpolitikusokat kellene az említett fazonokra kicserélni, és akkor...
ahogy nagy klasszikusunk mondta:

"oszt' jónapot!"

Unknown írta...

-- Az iszlám nem elösször akarja meghódítani a világot! Gárdonyi
könyvét (Egri Csillagok) csak olvastátok
-- Miért hitt a nyugat (távolról sem
csak az angolok,hanem a franciák és az USA is) Hitlernek? Mert hinni akart!! Nem véletlenül mondta Churchill "a becsületünket elvesztettük, de a békét nem nyertük el"
-- Hát pontosan ezért hisz most is!
Mert hinni akar!!! A kérdés csak az,lesz e a mi korunkban is egy Churchill?!!!
-- Shalit él!
-- Regevékről viszont pontosan tudták, hogy rögtön meghaltak!
Ez nem tartotta vissza Adon Olmertet, hogy két holttestért elengedje (többek közt)Kuntar-t
azt a rohadék gyerekgyilkost!!!!
-- Sharon megmondta, Israel nem fogja a csehek müncheni szerepét
eljátszani, és aztán kap egy stroke-ot! Ugyan nevezzen meg már valaki nekem, a mai israeli politikai elitből, egy kellő karizmával,tekintéllyel,
elszántsággal rendelkező vezetőt!!
Hogy a tehetségről már ne is beszéljek.
-- Márpedig, mint csaknem 6 évezredes történelmünk folyamán szinte mindig,csak és kizárólag
magunkra számíthatunk!!!!!!

Nechemia ben Avraham írta...

Azért van egypár nem-zsidó is, akire Izrael számíthat.

Névtelen írta...

Konrad írja:

És vannak azért megfelelő politikusok is Izraelben, csak jelenleg nem ők vannak hatalmon.

Hogy kik?

Pár beírással feljebb soroltam párat.

De nemsokára meglátjuk, hatalomra szavazza őket Izrael népe, vagy sem.

Ha igen, alighanem eldől az iszlamista-kérdés hosszú időre.

Ha nem, folytatódik az a kynlódás, ami a '80-as évek vége óta tart.

És még ez:

Azért ne túlozzunk, hogy Izrael most is egyedül van.

Nincs egyedül, erős szövetségesei vannak, akik katonai támogatást ugyan nem nyújtanának (nem is kellene, Izrael lerendezne bárkit a környéken magától is), de kitűnő a gazdasági, politikai, kulturális, titkosszolgálati kapcsolataík vannak.

Hettie írta...

Szia Richard

Az Obsessiont akkor lattam, mikor kiadtak DVD-n (talan 2006), gyorsan felkerult a Google video-ra, talan most is van belole egy peldany, nem tudom. Engem annak idejen ez a film gyozott meg arrol, hogy nem vagyok hulye, nem en tudom rosszul.

Viszont egyaltalan nem tudnam a wilders filmhez hasonlitani, hiszen komoly hatterkutatassal, rengeteg eredeti hang es kepfelvetellel dolgozik, valamint a megszolalok komoly nevek, pl Daniel Pipes, Noni Darwish, Walid Shoebat es nem utolso sorban Caroline Glick, es Abu Toameh a Jpost publicistai.Wilders mikor szolaltatta meg ket palesztin arab terrorista gyereket es volt terroristat akik hatat forditottak a terrornak es az iszlamnak? Noni Darwish es Walid Shoebat onvallomasa igenis egyedulallo es nagyon, nagyon fontos. Abu Toameh pedig szinte az egyetlen megbizhato arab ujsagiro, aki partatlanul tajekoztat arrol, hogy mi folyik a teruleteken. Caroline Glicket meg csak nem kell pont neked bemutatnom...

Osszefoglalva, szerintem az Obsession kotelezo, a Wilders film a kozelebe se er, hiszen az Obsession azert ut akkorat, mert csak a tenyekbol dolgozik es lemegy a tema melysegeibe.

Unknown írta...

Nem személyekre,individumokra gondoltam
Ricsi. Persze ,hogy van legjobb példa erre Wingate.
Viszont országuk politikáját irányító,
befolyásoló politikusok addig lesznek és maradnak
szövetségeseink,mig vélt vagy valós
érdekeik úgy diktálják.

Unknown írta...

Most már nálunk is???

http://www.origo.hu/itthon/20081120-emberrablas-budapesten-elfogtak-a-jordan-elkovetoket.html

Névtelen írta...

Doritka irja:

optimistak?
http://www.metazin.hu/node/1419
http://www.metazin.hu//node/1536