Oldalak

2008. november 24., hétfő

Mit tesz Isten: csakugyan nem lett a konferenciából zsidó szalonna

Pedig mennyire szerettyük. De erről majd máskor.

Szóval a Mazsihisz… De utálok írni erről. Az alávaló, ocsmány dolgok valamiképp megalázzák azt is, aki beléjük bonyolódik. Elég sokat tépelődtem, írjak-e a dologról egyáltalán, merthogy ez a blog igazándiból nem szeret a magyar valósággal foglalkozni. (És az itteni zsidók, azok magyar valóság, legalábbis ragaszkodnak hozzá.) Na mindegy, a szabályok arra valók, hogy megsértsük, meg aztán úgyis soron van még egy nem-cionista téma.

Szóval, van az a bizonyos évi hárommillárd. Jó, lehet, hogy csak 2,8, ezen nem (a faxot nem) veszünk össze, amit Állambá’ azért folyósít egy klikknek, mert azt mexokta. Ez így volt mindig, meg így is lesz. Gondolja Állambá’, meg a klikk, ami a háromezer gurigát besöpri. Hogy mér? Mer csak.

Megsúgom minden érintettnek: ha a Mazsihiszta történetesen nem lenne sztálinista képződmény, ha történetesen a dolgát végezné, ha történetesen nem merülnének fel ellene a legocsmányabb vádak (nyilván mind hamis), a vezetőségnek akkor is mennie kéne, a hárommilliárdon akkor is osztozni kéne, akár az egyszázalékos felajánlások arányában, akár máshogy, és azt is megmondom, miért. Mert mindennek vége van egyszer, még akkor is, ha hóttuti, lásd Angliában a tory uralmat. Volt a Thatcher, aztán a Major, és tökéletesen kormányoztak, azután richtig azt mondta a választó, na akkor, gyerekek, tes’szíves lenni húzni anyukába, mert hiába vagytok jók, unjuk a pofátokat.

Na és ha nem hóttuti a dolog, akkor mi van?

A Mazsihiszta ráadásul elköveti azt a szánalmas hibát, hogy még vagdalkozik is, és közben elkékült ujjakkal, görcsösen ragaszkodik valamiféle jogi fikcióba, ami miatt a pénz, az csakis az övék. Hülye fikció az akkor is, ha a Valagatmánybíróság történetesen elutasította az EMIH keresetét, mert a Valagatmánybíróság arról nevezetes, hogy eddig kizárólag társadalomellenes döntéseket hozott, kizárólag ennek az országnak az érdeke ellenében (lásd degenerált népszavazások engedélyezése), így a döntéséből maximum annyi következik, hogy a Valagatmánybíróság is oda való a Mazsihiszta mellé, a sunyiba.

A Mazsihiszta rendezett egy konferenciát, amire jól meghívott mindenkit, előre tisztázva, hogy beleugatni az ő dolgába, azt ugyan nem fog senki, mert hát ők se ugatnak bele a máséba. Végignéztem az eseményről szóló filmet, maga volt a borzalom, mindenki bizottságot akart alakítani, erről makogott néhány szerencsétlen; egyedül a Breuer haveromnak volt annyi esze, hogy figyelmeztesse az „elnökséget”, gyerekek, a sajtó egymás sarkát tapossa a Köves Slomónál, talán valami kommünikét ki kéne adni, még lapzárta előtt. Mire Feldmájer Matyi: őnekik nincs szükségük médiacirkuszra.

Ha lehet mondani, Slomóék még a flódninál is hatásosabban ásták alá a Mazsihiszta rogyadozó bolseviki állegitimitását. Hajrá, csak így tovább. Már így is vagy húsz év késésben vagytok.

10 megjegyzés:

Unknown írta...

Nem semmi cikk.
De ebből a 3 mrd-ból nem a mazsihisz ad tovább különböző rendezvényekre, bálintházra stb?

(javíts ki ha tévedek)

Amúgy nem értem, hogy a számomra amugy szimpatikusabb emih-el miért nem foglalkozik senki...

Nechemia ben Avraham írta...

De, fönntartanak ők sok mindent. Viszont az EMIH is elég sok mindent fenntart. Bölcsődét, óvodát, iskolát, felnőttoktatást, könyvkiadást, honlapot, jesivát, wellness-szállodás hétvégéket, amit csak akarsz. Főiskolát, havi hetvenezer forintos ösztöndíjakkal. Térden állva könyörögtek a középső fiamnak, hogy fogadja el tőlük a havi 70 ezres ösztöndíjat, tanuljon a főiskolán, amit majd New Yorkban fejezhet be (de nem, ő előbb befejezi a kertészetit, majd csak aztán).

Különben az én személyes véleményem az, hogy semmilyen egyháznak (és pártnak) se volna szabad egy fillér adóforintot kapnia. Tartsák szépen el a hívek. Meg a gazdagok az adományaikkal. Ahogyan az EMIH esetében is van. De ha már van állami támogatás, akkor legyen igazságosabb.

Unknown írta...

Na igyen, így korrekt.
EMIH-nek is ugyanígy kéne adni mint a mazsinak.

Unknown írta...

Arra ad, amire akar.Mikor volt egy
pár éve a "zsidó nemzetiség" felvételére irányuló civil kezdeményezés (van Mo-n több mint
10 ilyen német,szerb,stb)hát arra nem akart:). Ott tett keresztbe ahol tudott.1000 aláirás kellett volna,
de még egy rohadt termet sem engedett
a gyüjtésre. Emlékszem,valami kávéházba kisértem el a bátyámékat!!
Szegény Deákék ott kinlódtak!
Hát nem is gyült össze 1000 rohadt aláirás!
Ha jól emlékszem, valahol a Parlament mellett volt a kávéház.

Vaddi írta...

Persze hogy keresztbetett achat, mert megtehette.

Hogy miért nem gyűlt össze az 1000 aláírás az komplex dolog szerintem.

Elég rosszul lett lekommunikálva az egész "zsidó nemzetiségi kisebbségi" kérdés. Deákék először azzal sem voltak tisztában, hogy valójában mit is akarnak.
Olyan evidens kérdésre nem tudtak válaszolni, hogy mi lesz a listával. Márpedig mi zsidók a jól ismert okokból allergiásak vagyunk a lajstromra...

A terem kérdést is egyszerűbben lehett volna intézni. Kínlódós nyögvenyelős volt az egész, csapnivaló a szervezés.

Az egészből számomra visszaköszönt a hazai zsidóság problémája: mi mindig várunk valamire/valakire. Holott pontosan tudjuk, hogy csak magunkra számíthatunk.

Okos szervezéssel, egyértelműen megjelölt célokkal, megfelelő kommunikációval erősen sanszos lett volna, hogy Deákék sikerre viszik az ügyet.

Elnézést a nyers véleményért, nem akartam senkit megbántani, tekintsétek úgy, hogy hangosan gondolkodtam.

Unknown írta...

Deákék tudták, mit akarnak.
A Mazsihisz is tudta,hogy Deákék,
mit akarnak, ebböl kifolyólag tettek
nekik keresztbe.
Nincs olyan demokratikus ország,ahol az ilyen "listákat", szóljanak bármiről,törvényben meghatározott
időn belül ne kéne megsemmisíteni.
Roppant meglepne, ha Mo-n nem lenne
ilyen törvény.

Vaddi írta...

achat emlékezz kérlek: sokan, sokat beszélgettünk anno a kérdésről és akkor a kezdet kezdetén biza jócskán voltak meg nem válaszolt kérdések. Persze menetközben kialakultak a dolgok, ezt nem vitatom.

Meggyőződésem, hogy másként kellett volna tálalni, szervezni, és akkor sanszosabb lett volna az 1000 aláírás.

Minden bizonnyal leszabályozott a "listák" irattározási rendje és őrzési ideje. Ettől függetlenül jópáran bizalmatlansággal fogadtuk a listázát.

Névtelen írta...

Ez aztán divatos téma!!! A pénz két zsidó blogban is. Most kinek higyjek?
http://blog.zsinagoga.net/2008/11/jtk-szmokkal.html

Névtelen írta...

Azóta ezen a cikken rágódok...
Ha jól értem, azt sugalod, hogy az alkotmánybíróság nem legitim, gittegylet és rosszul dönt.

Véleményem szerint el kell fogadni a döntését fenntartás és gúnyolódás nélkül, mert innen a következő lépés a hídlezárás. A jogállamiság alapja, hogy elfogadom a demokráciát, még ha nekem rosszat is hoz ideiglenesen.

Ebben a stílusban hőzöngeni pedig - már engedtessék meg - szegénységi bizonyítvány az EMIH-re és a blogra nézve, annak ellenére, hogy nekem fontos ez a mozgalom.

Nechemia ben Avraham írta...

Az EMIH-re nézve nem, mert az EMIH-nek ehhez a bloghoz és ehhez a bejegyzéshez semmi köze nincs. Ez az én magánvéleményem.

Nem, nem kell minden irreális, jog- és alkotmányellenes döntést elfogadni, még akkor se, ha az Alkotmánybíróság sem hozza. Főleg ha egyértelműen politikai iniciatívából teszi. Ilyesmi amúgy máshol is előfordul sajnos, Izraelben épp a minap hozott - az AB szerepét is betöltő - Legfelsőbb Bíróság egy olyan abszurd határozatot, hogy csak zörgött, mégpedig a telepesek kárára. Nyilvánvaló az is, hogy a jelenlegi izraeli LB nagyon balos. Fittyet hánytak az alkotmányosságnak, és vérlázító döntést hoztak. Ezekbe szvsz egyáltalán nem kell belenyugodni.